Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας,

γνωρίζει κανείς ποιο πάχος χαρτιού χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι (με άλλα λόγια ποιο χαρτί δέχεται η αστυνομία) για την έκδοση αστ. ταυτότητας; 100 μέχρι 120 g/m² ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Επεξ/σία από dimigar
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dimigar είπε

Γειά σας,

γνωρίζει κανείς ποιο πάχος χαρτιού χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι (με άλλα λόγια ποιο χαρτί δέχεται η αστυνομία) για την έκδοση αστ. ταυτότητας; 100 μέχρι 120 g/m2 ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Βασικά το g/m2 είναι μονάδα μέτρησης βάρους του χαρτιού, όχι πάχους.

"«γ. Δύο (2) ασπρόμαυρες φωτογραφίες πρόσφατης έκδοσης, διαυγείς, επί λευκού και πορώδους χάρτου, τύπου ματ, διαστάσεων 0,036 x 0,036 του μέτρου και πάχους έως 0,0001 του μέτρου, οι οποίες να απεικονίζουν τη μορφή του αιτούντος κατά μέτωπο μέχρι του στήθους και χωρίς να φέρει κάλυμμα κεφαλής. Για θρησκευτικούς λόγους δύναται το άτομο να φέρει κάλυμμα κεφαλής (π.χ. καλυμμαύχι, μαντήλα), πλην όμως τα χαρακτηριστικά του προσώπου από το σαγόνι έως το μέτωπο και από τη μία ένωση του αυτιού με το πρόσωπο έως την άλλη, πρέπει να είναι οπωσδήποτε εμφανή. Επίσης, για λόγους υγείας, επιτρέπεται το άτομο να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εφόσον αυτό πιστοποιείται από ιατρικά πιστοποιητικά. Οι φέροντες γυαλιά λόγω παθήσεως (π.χ. μυωπία), κατά τη φωτογράφιση δύνανται να φέρουν αυτά, ενώ δεν επιτρέπεται να φέρουν γυαλιά ηλίου»."

Δημοσ.

Ναι αλλά το 0,1 χιλιοστά του μέτρου σε ποιο βάρος ανά τετρ. μέτρο αντιστοιχεί; δηλ. ποιο φωτ. χαρτι στο εμπόριο είναι κατάλληλο; 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimigar είπε

Ναι αλλά το 0,1 χιλιοστά του μέτρου σε ποιο βάρος ανά τετρ. μέτρο αντιστοιχεί; δηλ. ποιο φωτ. χαρτι στο εμπόριο είναι κατάλληλο; 

Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια αντιστοιχία σε ανόμοια μεγέθη, μπορεί πχ δύο διαφορετικά φωτογραφικά χαρτιά με 130 και 160 g/m² να έχουν το ίδιο ακριβώς πάχος.

Δημοσ.

Το απλο φωτοτυπικο χαρτι 80g/m ειναι 0,1 χιλιοστο κατα κανονα, αν και αυτο μπορει να διαφερει ελαφρως (μιλαμε για microns τωρα) απο brand σε brand.

Για τον τυπο που γινεται αποδεκτος ομως δε γνωριζω να σου πω. Η αληθεια ειναι οτι μου φαινεται περιεργο να αποδεχονται φωτογραφια σε τοσο λεπτο χαρτι, και δεν ξερω αν υπαρχει "φωτογραφικο ματ" χαρτι τοσο λεπτο.

 

Δημοσ.

Ματ χαρτί θες, έχω στείλει ταυτότητες σε inject matte 100-120 gr/m και καμιά δεν μου γυρισε πίσω. Γενικά στις ταυτότητες είναι πιο ελαστικοι, στα διαβατήρια θέλουν πιο συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το χαρτί πρέπει να είναι από 90-120g/ m².

Παρήγγειλα αυτό:

Προϊόν: 1 x Φωτογραφικό Χαρτί MediaRange για Inkjet Εκτυπωτές Α4 Matte 105g/m² 100 Φύλλα (MRINK116)
 

Επεξ/σία από dimigar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...