Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε,  έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα postdoc, είχα δει σχετικές αναρτήσεις-απαντήσεις και θα ήθελα μια περαιτέρω ανάλυση. 1)Γιατί είναι προτιμότερο να γίνονται στο εξωτερικό, 2) αν αξίζει να γίνει στην Ελλάδα, 3) κατά πόσο είναι σύνηθες να βρεθεί θέση postdoc μετά την εκπλήρωση του διδακτορικού, 4) η διάρκεια του από ποιον παράγοντα εξαρτάται και 5) είναι απαραίτητο το μεταδιδακτορικό για να ξεκινήσει/προχωρήσει η διαδικασία ως προς μια ενδεχόμενη (εφόσον και αν) εκλογή ΔΕΠ? Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, BlueLine είπε

Χαίρετε,  έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα postdoc, είχα δει σχετικές αναρτήσεις-απαντήσεις και θα ήθελα μια περαιτέρω ανάλυση. 1)Γιατί είναι προτιμότερο να γίνονται στο εξωτερικό, 2) αν αξίζει να γίνει στην Ελλάδα, 3) κατά πόσο είναι σύνηθες να βρεθεί θέση postdoc μετά την εκπλήρωση του διδακτορικού, 4) η διάρκεια του από ποιον παράγοντα εξαρτάται και 5) είναι απαραίτητο το μεταδιδακτορικό για να ξεκινήσει/προχωρήσει η διαδικασία ως προς μια ενδεχόμενη (εφόσον και αν) εκλογή ΔΕΠ? Ευχαριστώ. 

Καλησπέρα. Αρχικά έχεις διδακτορικό;

1)Τα post doc είναι καλύτερα να γίνονται στο εξωτερικό (εννοώντας σε τεχνολογικά προηγμένες χώρες που θα έχουν καλύτερες υποδομές όχι σε κάποια χώρα σαν την Ελλάδα αλλά πχ Αμερική, Αγγλία, Γαλλία κτλ. 2) Για μενα δεν αξίζει 3) δεν είναι πολύ εύκολο, στην Ελλάδα ειδικά πολύ δύσκολο και πολλές θέσεις είναι μιλημένες 40 η διάρκεια εξαρτάται από το πρόγραμμα. Μπορεί να ναι κάποιους μήνες (δεν σημαίνει ότι θα είσαι από την αρχή του προγράμματος) εώς 2-3 χρόνια μπορεί και 4. Ανάλογα το πρόγραμμα πάντα 5) για τις βιοϊατρικές επιστήμες που είναι το κομμάτι μου είναι απαραίτητο. Αλλά αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη που λένε, ΔΕΠ δεν γίνεσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

3) δεν είναι πολύ εύκολο, στην Ελλάδα ειδικά πολύ δύσκολο και πολλές θέσεις είναι μιλημένες

Παίζει αυτό όντως? Δηλαδή έχει κάνει ο άλλος 4-6 χρόνια για PhD και υπάρχει περίπτωση να μην τον πάρουνε για Post-Doc που είναι και "δικό τους παιδί"??

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, pi314 είπε

Παίζει αυτό όντως? Δηλαδή έχει κάνει ο άλλος 4-6 χρόνια για PhD και υπάρχει περίπτωση να μην τον πάρουνε για Post-Doc που είναι και "δικό τους παιδί"??

Όλα παίζουν. Υπάρχουν και φωτογραφικές θέσει. Επίσης δεν είναι εύκολο να εμπιστευτείς έναν ξένο αν συνεργάζεσαι με κάποιον 5 χρόνια και είσαι ευχαριστημένος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε ανοίγουν συγκεκριμένες θέσεις για Post-Doc με συγκεκριμένα κριτήρια? Και είναι περιορισμένες σε αριθμό? Αυτό μου λες?? (Απλά ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα... :-) )

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, BlueLine είπε

Ποιος ειναι ο τομεας σου; Σε ενα τυχαιο forum, ο καθενας μπορει να σου πει το μακρυ του και το κοντο του. Μιλα με καθηγητες που εμπιστευεσαι, ψαξε στον κλαδο σου τι γινεται και αποφασισε! Κοινως, μιλα με ανθρωπους που εχουν πραγματικη γνωση του κλαδου σου.

Δυο ειναι τα σιγουρα παντως.

1)Ενα hot εργαστηριο στο εξωτερικο >>>εργαστηριο στην Ελλαδα.

2)Το "εφοσον και αν της παρενθεσης" ειναι ολη η ουσια. Αν δεν εχεις βυσμα, αστο. Θα πεταξεις χρονια και θα χαλασεις την ψυχολογια σου για να βρεις μια θεση στα 40+ με οχι και σπουδαια λεφτα. 

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, pi314 είπε

Οπότε ανοίγουν συγκεκριμένες θέσεις για Post-Doc με συγκεκριμένα κριτήρια? Και είναι περιορισμένες σε αριθμό? Αυτό μου λες?? (Απλά ρωτάω γιατί δεν έχω ιδέα... :-) )

Έχει 1 θέση για ποστ ντοκ ο Χ καθηγητής και βγάζει κριτήρια (πχ πτυχίο του τάδε αντικειμένου με διδακτορικό στον Υ τομέα και εμπειρία στο Ζ πράγμα)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην Ελλαδα η εννοια του postdoc ειναι σχετικα αγνωστη. Η χρηματοδοτηση ειναι ανυπαρκτη οποτε πολυ δυσκολα μενουν αυτοι οι ερευνητες στην Ελλαδα. Δυστυχως επειδη πλεον οι κατοχοι διδακτορικου παγκοσμιως ειναι παρα πολλοι και οι θεσεις ποστντοκ σχετικα λιγες αρα ο ανταγωνισμος για μια θεση ειναι τερραστιος. Οποτε εκτος και αν καποιος εχει καλυ δικτυωση η/και πολυ καλο βιογραφικο το ποστντοκ δεν ειναι καθολου ευκολη ιστορια...

Επειδη ο φιλος που αρχισε το νημα ειναι αυτος που εχει την καψα να γινει μελος ΔΕΠ θα του πω το εξης βασικο σεναριο. Μετα το διδακτορικο ο ερευνητης θα πρεπει να κανει 4-8 χρονια μεταδιδακτορικης ερευνας για να φτιαξει ενα καλο βιογραφικο και να βρει θεση σαν μελος ΔΕΠ. Απο αυτα τα χρονια ο ενας μπορει να ειναι Σουηδια, τα δυο Σιγκαπουρη και τα τρια Καναδα. Για την πιθανοτητα εαν και εφοσον ανοιξει θεση και υπαρχει και το σχετικο βυσμα να γινει επικουρος στα 35-40...

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Στην Ελλαδα η εννοια του postdoc ειναι σχετικα αγνωστη. Η χρηματοδοτηση ειναι ανυπαρκτη οποτε πολυ δυσκολα μενουν αυτοι οι ερευνητες στην Ελλαδα. Δυστυχως επειδη πλεον οι κατοχοι διδακτορικου παγκοσμιως ειναι παρα πολλοι και οι θεσεις ποστντοκ σχετικα λιγες αρα ο ανταγωνισμος για μια θεση ειναι τερραστιος. Οποτε εκτος και αν καποιος εχει καλυ δικτυωση η/και πολυ καλο βιογραφικο το ποστντοκ δεν ειναι καθολου ευκολη ιστορια...

Επειδη ο φιλος που αρχισε το νημα ειναι αυτος που εχει την καψα να γινει μελος ΔΕΠ θα του πω το εξης βασικο σεναριο. Μετα το διδακτορικο ο ερευνητης θα πρεπει να κανει 4-8 χρονια μεταδιδακτορικης ερευνας για να φτιαξει ενα καλο βιογραφικο και να βρει θεση σαν μελος ΔΕΠ. Απο αυτα τα χρονια ο ενας μπορει να ειναι Σουηδια, τα δυο Σιγκαπουρη και τα τρια Καναδα. Για την πιθανοτητα εαν και εφοσον ανοιξει θεση και υπαρχει και το σχετικο βυσμα να γινει επικουρος στα 35-40...

Έχεις δίκιο ο ίδιος πρέπει να ναι. Μήπως να πάει σε ΙΕΚ δακτυλογράφων; Αφού το χει το χάρισμα να πληκτρολογεί μην πάει χαμμένο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlueLine είπε

Δυστυχώς δεν είμαι αυτός που θέλει να κάνει 3 μεταπτυχιακά ταυτόχρονα. Έχω αρκεστεί στο 1.

δυστυχέστατα

Δημοσ.
Στις 12/11/2022 στις 1:07 ΜΜ, BlueLine είπε

και 5) είναι απαραίτητο το μεταδιδακτορικό για να ξεκινήσει/προχωρήσει η διαδικασία ως προς μια ενδεχόμενη (εφόσον και αν) εκλογή ΔΕΠ? Ευχαριστώ. 

Πλήρως ασύντακτο (σχεδόν ακατάληπτο). Δυστυχώς με τέτοια λάθη, θεωρώ ότι είναι δύσκολη μια καριέρα ΔΕΠ. 

Παρακαλώ, καλή συνέχεια να έχουμε. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Εκτος αν εχεις καλο βυσμα, οπότε με το που παιρνεις το phd σου, μπαινεις με 407 ως καθηγητης σε μαστερ, κανεις 2-3 χρονια μαθηματα και μονιμοποιεισαι ετσι (ξερω ατομο τετοιο, γι αυτο το λεω) 😝

Και καθιστε εσεις να ταλαιπωρηθειτε με postdoc 😂

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Πλήρως ασύντακτο (σχεδόν ακατάληπτο). Δυστυχώς με τέτοια λάθη, θεωρώ ότι είναι δύσκολη μια καριέρα ΔΕΠ. 

Παρακαλώ, καλή συνέχεια να έχουμε. 

Δεν έχω μητρική την ελληνική. Προσπαθώ. Οι ειρωνείες εδώ μέσα από άτομα υψηλού επιπέδου καλά κρατούν. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...