cumulus Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Μια ιστορια,σχετικη με το θεμα. Ειμαι ερασιτεχνης δρομεας.Πριν απο χρονια ,"συχναζα" σε ενα ελληνικο δρομικο φορουμ.Εκεινη την περιοδο πολλα μελη και εγω μεσα ,ψωνιζαμε απο ενα αγγλικο online καταστημα . Καποια στιγμη ενα μελος γραφει οτι εβαλε το ΜΗ επαγγελματικο του αφμ και το σαιτ του αφαιρεσε το vat.Πεσαμε ολοι πανω του και του λεγαμε οτι εκανε λαθος κλπ.Λοιπον για πολλους μηνες διναμε το προσωπικο μας αφμ και γλυτωναμε το αντιστοιχο vat. Καποια στιγμη βεβαια ολοι λαβαμε ενα email απο το καταστημα ,που μας ζητουσε να δηλωσουμε τα στοιχεια της εταιριας μας😝Βεβαια κανεις δε δηλωσε τιποτα. ΥΓ Τελικα κομπινες γινονται παντου,απλα στην Ελλαδα εχουν μεγαλυτερη συχνοτητα.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, lector είπε Τι γινεται αν καποιος ιδιωτης παει να ψωνισει κατι και δηλωσει ΑΦΜ και στοιχεια μιας οποιαδηποτε επιχειρησης (τα οποια βεβαια ειναι δημοσιως διαθεσιμα); Εγω το εχω κανει απειρες φορες ως υπαλληλος ψωνιζοντας για λογαριασμο (και κατ'εντολη προφανως) της επιχειρησης που εργαζομαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι καποιος ασχετος και να κανω το ιδιο, δε με ρωτησε ποτε κανεις αν ειμαι οντως υπαλληλος της ταδε επιχειρησης. Δεν σου ζητάει ταυτότητα το κατάστημα; Γίνεται έλεγχος στοιχείων. Είχα σκεφτεί να το κάνω αλλά δεν τόλμησα.
kon1to Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Θα έχεις βοηθήσει την επιχείρηση αφού στο τέλος της ημέρας φορολογείται με έσοδα-έξοδα. Εσυ αύξησες τα έξοδα της επομένως μείωσες τον φόρο που θα πληρώσει Δεν θα έχεις βοηθήσει, θα εχεις δημιουργήσει μπέρδεμα. Τώρα που όλα είναι ηλεκτρονικά στο τέλος του 3μήνου θα φαίνεται στη ΑΑΔΕ οτι υπάρχει κομμένο τιμολόγιο το οποίο η εταιρία δεν θα το έχει στην κατοχή της. 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν σου ζητάει ταυτότητα το κατάστημα; Γίνεται έλεγχος στοιχείων. Είχα σκεφτεί να το κάνω αλλά δεν τόλμησα. ταυτότητα που να πιστοποιεί τι; το επιθετο σου μπορεί να μην έχει σχέση με την επωνυμία. Αν μιλάμε για "τεχνολογικό" προϊον τότε κανονικά προβλέπεται να ζητάνε κάποια αποδεικτικά, που να δείχνουν οτι η εταιρία εμπίπτει στο άρθρο 39. Βέβαια κι εκεί υπάρχει μια παρανόηση, το οτι δεν πληρώνεις ΦΠΑ στον έμπορο, δεν σημαίνει ότι στον χαρίζουν.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, kon1to είπε ταυτότητα που να πιστοποιεί τι; το επιθετο σου μπορεί να μην έχει σχέση με την επωνυμία. Αν μιλάμε για "τεχνολογικό" προϊον τότε κανονικά προβλέπεται να ζητάνε κάποια αποδεικτικά, που να δείχνουν οτι η εταιρία εμπίπτει στο άρθρο 39. Βέβαια κι εκεί υπάρχει μια παρανόηση, το οτι δεν πληρώνεις ΦΠΑ στον έμπορο, δεν σημαίνει ότι στον χαρίζουν. Η ταυτοτητα θα λέει τα στοιχεία αυτού που πήγε και αγορασε το προϊόν και έδωσε το ΑΦΜ. Τώρα αν γίνει μελλοντικά έλεγχος, μπλέξιμο και χρειαστεί κιόλας να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των 2 εταιρειών για να ξεκαθαριστεί ποιος έδωσε πιανου το ΑΦΜ, εκεί θα έχουν διαθέσιμα τα στοιχεία σου. Σε ορισμένα προϊόντα όπως χημικά, θέλουν και ταυτότητα. Για οτιδήποτε άλλο άσχετο δεν ξέρω, ίσως δεν τους ενδιαφέρει η ταυτότητα.
Allan-Wake Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν σου ζητάει ταυτότητα το κατάστημα; Γίνεται έλεγχος στοιχείων. Είχα σκεφτεί να το κάνω αλλά δεν τόλμησα. Ναι θα κάτσει ο Άγγλος να ασχοληθεί με την ελληνική σου ταυτότητα -σκουπιδι Πολλές αγορές από Ευρώπη είχαν κομπίνες για πολλά χρόνια , όσο περνάνε τα χρόνια στενεύουν τα περιθώρια Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από Allan-Wake
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Ναι θα κάτσει ο Άγγλος να ασχοληθεί με την ελληνική σου ταυτότητα -σκουπιδι Πολλές αγορές από Ευρώπη είχαν κομπίνες για πολλά χρόνια , όσο περνάνε τα χρόνια στενεύουν τα περιθώρια Άνθρωπε μου, για ελληνικό κατάστημα μιλάω, να πας αυτοπροσώπως. Με αγορές εξωτερικού δεν έχει νόημα να κάνουμε συζήτηση, εκεί απλά δοκιμάζεις κι αν πιάσεις κότσο το σύστημα το έπιασες.
lector Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν σου ζητάει ταυτότητα το κατάστημα; Γίνεται έλεγχος στοιχείων. Είχα σκεφτεί να το κάνω αλλά δεν τόλμησα. Ποτε κανεις πουθενα. Ανα πασα στιγμη παω αν θελω και ψωνιζω, ζηταω τιμολογιο και δινω το ΑΦΜ του τυροπιταδικου που πηρα νωριτερα τυροπιτα και το γραφει στην αποδειξη.
geo9419 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό ΑΦΜ εταιρείας νόμιμα και να αγοράσετε πράγματα σαν ιδιώτης από το Amazon χωρις να πληρώσετε το VAT λόγω διασυνοριακής συναλλαγής. Το ΑΦΜ το αποκτάτε σε 5 λεπτά δηλώνοντας οτι ειστε freelancer. Μετά πρεπει να δηλώσετε το ΑΦΜ στην Amazon.
SabotazNic Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, geo9419 είπε Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικό ΑΦΜ εταιρείας νόμιμα νοπ
Giorgoss94 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Από KOTSOVOLO , μετρητά αποφορολογηση , με το αφμ καποιας εταιρίας φυσικά στο ταμείο απευθείας , ότι παίρνεις απλά βάζεις το τελικό ποσο , διά 1,24 και ότι σου βγάλει (που είναι η τελική τιμή χωρίς ΦΠΑ) αυτό πληρώνεις στο ταμείο. πχ 1549 διά 1,24 = 1249 , να το το IPhone τζάμπα βγήκε😁
Saniresort Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 κινητα παιχνιδομηχανες λαπτοπ εμπιπτουν στο αρθρο 39α και πωλουνται με τιμολογιο χωρις φπα Εχει υποχρεωση ομως ο πωλητης να επιβεβαιωσει την ορθοτητα των στοιχειων της επιχειρησης γι αυτο και συνηθως ζητανε αντιγραφο απο τα στοιχεια μητρωου που τηρουνται στην ΑΑΔΕ, ταυτοτητα του νομιμου εκπροσωπου, καταστατικο της εταιριας, και οι πιο ψαγμενοι ειδικο κωδικο μιας χρησης που εκδιδεται μεσω ΑΑΔΕ απο την επιχειρηση για τη συγκεκριμενη αγορα. Αυτα για την Ελλαδα Για αγορες απο την ευρωπαικη ενωση απαιτειται αφμ ΔΗΛΩΜΕΝΟ στο ευρωπαικο συστημα VIES και παλι ο πωλητης ειναι υποχρεωμενος να ελεγξει οτι το αφμ που του στειλαν ειναι δηλωμενο στο VIES (κατι που πριν μερικα χρονια δεν το κοιτουσε κανεις και υπηρξαν παμπολα παρατραγουδα)
kax54638 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Όπως είπε και ο kon1to, γίνεται διασταύρωση των τιμολογίων πωλητή-επιχείρησης. Δηλαδή το τιμολόγιο πώλησης του μαγαζιού θα πρέπει να έχει κατατεθεί ως έξοδο στην επιχείρηση στο όνομα της οποίας εκδόθηκε. Σε περίπτωση που κάποιος χωρίς την συγκατάθεση σου κόψει τιμολόγιο στα στοιχεία της επιχείρησης σου, όταν γίνει η διασταύρωση υποθέτω ότι θα μπορείς να ζητήσεις επανέκδοση του τιμολογίου από τον πωλητή, οπότε θα λυθεί το θέμα και δυνητικά θα βγείς κερδισμένος (αφού εμφανίζεις έξοδα χωρίς να τα έχεις κάνει). Πχ. είχα αγοράσει ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο για την επιχείρηση μου με τιμολόγιο από Κωτσόβολο. Μάλλον ξέχασα να δώσω το τιμολόγιο στον λογιστή μου και το έχασα. Μετά από καιρό με πήρε και μου είπε ότι ο Κωτσόβολος έχει καταθέσει τιμολόγιο για εμένα αλλά εγώ δεν το έχω προσκομίσει. Πήγα στον Κωτσόβολο και ζήτησα επανέκδοση του τιμολογίου, το έδωσα στον λογιστή μου και το θέμα έληξε. Αν δηλαδή είχε κάποιος τρίτος αγοράσει τον σκληρό στο όνομα της επιχείρησης μου χωρίς να με ρωτήσει πάλι το ίδιο θα γινόταν. Και εγώ θα είχα δηλώσει ένα έξοδο το οποίο δεν έκανα. Είναι κάπου λάθος ο συλλογισμός μου;
lordvec Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Λάθος δεν ξέρω αν είναι. Αν όμως έβλεπες τιμολόγια κομμένα στην επιχείρισή σου για αγορές που δεν έχεις κάνει, θα ένιωθες οκ και θα ήσουν χαλαρός και άνετος; Και πλέον αυτό που λες διασταύρωση, γίνεται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Τα τιμολόγια τα ανεβάζει ο πωλητής (και εσύ απλά τα χαρακτηρίζεις). Ρώτα το λογιστή σου τι είναι το mydata.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα