echaskaris Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Και να πληρώσω το ΦΠΑ σε δεύτερο χρόνο ή όπως γίνεται. Κάτι διάβαζα για χαρτόσημο σε αποτελέσματα Google αλλά δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο. Θέλω να πάρω ένα προϊόν σουπερμάρκετ, αλλά η εταιρία δε θέλει να πουλήσει απευθείας σε ιδιώτη. Ευχαριστώ. 2 1
lyda94 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Θέλεις επαγγελματικό αφμ, δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο παραθυράκι με αυτό το χαρτόσημο που λες. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Και εγώ είχα αναρωτηθεί αν μπορώ να αγοράσω κάτι με τιμολόγιο ως φυσικό πρόσωπο Όχι δεν μπορείς. Το κατάστημα θα περάσει το ΑΦΜ σου στο σύστημα και το σύστημα με την σειρά του θα βγάλει fail το ΑΦΜ σου διότι είσαι φυσικό και όχι νομικό πρόσωπο. Εκτός από αυτό αν επιχειρηθεί συναλλαγή με τιμολόγιο σε πρόσωπο μη νομικό τότε χτυπάει alarm στην εφορία και περνάει η επιχείρηση από έλεγχο. Δεν πρόκειται κάνεις να ρισκάρει τέτοιες τανζανιες. 1 1
ekrepali Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, echaskaris είπε Και να πληρώσω το ΦΠΑ σε δεύτερο χρόνο ή όπως γίνεται. Και επαγγελματίας να ήσουν... πληρώνεις κανονικά τον ΦΠΑ όταν κάνεις αγορά με τιμολόγιο. Σε δεύτερο χρόνο (τέλος κάθε τριμήνου) γίνεται η εκκαθάριση (ΦΠΑ εσόδων μείον ΦΠΑ εξόδων) και πληρώνεις τη διαφορά στην εφορία. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από ekrepali 1
lector Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Τι γινεται αν καποιος ιδιωτης παει να ψωνισει κατι και δηλωσει ΑΦΜ και στοιχεια μιας οποιαδηποτε επιχειρησης (τα οποια βεβαια ειναι δημοσιως διαθεσιμα); Εγω το εχω κανει απειρες φορες ως υπαλληλος ψωνιζοντας για λογαριασμο (και κατ'εντολη προφανως) της επιχειρησης που εργαζομαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι καποιος ασχετος και να κανω το ιδιο, δε με ρωτησε ποτε κανεις αν ειμαι οντως υπαλληλος της ταδε επιχειρησης.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, lector είπε Τι γινεται αν καποιος ιδιωτης παει να ψωνισει κατι και δηλωσει ΑΦΜ και στοιχεια μιας οποιαδηποτε επιχειρησης (τα οποια βεβαια ειναι δημοσιως διαθεσιμα); Εγω το εχω κανει απειρες φορες ως υπαλληλος ψωνιζοντας για λογαριασμο (και κατ'εντολη προφανως) της επιχειρησης που εργαζομαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι καποιος ασχετος και να κανω το ιδιο, δε με ρωτησε ποτε κανεις αν ειμαι οντως υπαλληλος της ταδε επιχειρησης. Αν μας εξηγήσεις τι θα κερδίσεις ο ιδιώτης μπορεί να πάρεις κάποια απάντηση.
lector Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν μας εξηγήσεις τι θα κερδίσεις ο ιδιώτης μπορεί να πάρεις κάποια απάντηση. Πρωτον μπορει οπως ειπε και ο OP να ειναι κατι που δε γινεται να πουληθει σε ιδιωτη, ή να ειναι εταιρεια που πουλαει μονο χονδρικη σε επαγγελματιες, πχ. για μεταπωληση. Δευτερον, σε καποιες περιπτωσεις υπαρχουν καποιες μικροεκπτωσουλες αν ψωνισεις με τιμολογιο. Το εχω παρατηρησει σιγουρα σε σουπερμαρκετ.
JakeKaufman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, lector είπε Τι γινεται αν καποιος ιδιωτης παει να ψωνισει κατι και δηλωσει ΑΦΜ και στοιχεια μιας οποιαδηποτε επιχειρησης (τα οποια βεβαια ειναι δημοσιως διαθεσιμα); Εγω το εχω κανει απειρες φορες ως υπαλληλος ψωνιζοντας για λογαριασμο (και κατ'εντολη προφανως) της επιχειρησης που εργαζομαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι καποιος ασχετος και να κανω το ιδιο, δε με ρωτησε ποτε κανεις αν ειμαι οντως υπαλληλος της ταδε επιχειρησης. Θα έχεις βοηθήσει την επιχείρηση αφού στο τέλος της ημέρας φορολογείται με έσοδα-έξοδα. Εσυ αύξησες τα έξοδα της επομένως μείωσες τον φόρο που θα πληρώσει 1
duende Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 δεν αφαιρουν το φπα στο ταμειο απευθειας οταν κοβει τιμολογιο?..γιατι νομιζα οτι ετσι γινεται πια, πχ αν πας να παρεις υπολογιστη. η εχω καταλαβει λαθος?
lordvec Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε Θα έχεις βοηθήσει την επιχείρηση αφού στο τέλος της ημέρας φορολογείται με έσοδα-έξοδα. Εσυ αύξησες τα έξοδα της επομένως μείωσες τον φόρο που θα πληρώσει Ή αν πέσεις σε κάποιον τίμιο ψυχαναγκαστικό, θα δει στο mydata σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τιμολόγιο κομμένο στην επιχείρησή του το οποίο ποτέ δεν έχει λάβει και θα βγάλει στη σέντρα τον πωλητή ο οποίος επίσης είναι αθώος. 1
JakeKaufman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, duende είπε δεν αφαιρουν το φπα στο ταμειο απευθειας οταν κοβει τιμολογιο?..γιατι νομιζα οτι ετσι γινεται πια, πχ αν πας να παρεις υπολογιστη. η εχω καταλαβει λαθος? Μόνο σε συγκεκριμένα είδη (ο υπολογιστής είναι ένα από αυτά) 1
lector Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, duende είπε δεν αφαιρουν το φπα στο ταμειο απευθειας οταν κοβει τιμολογιο?..γιατι νομιζα οτι ετσι γινεται πια, πχ αν πας να παρεις υπολογιστη. η εχω καταλαβει λαθος? Αυτο ισχυει μονο για λαπτοπ, ταμπλετ και κινητα, και χρειαζεται και καποια χαρτουρα. 1
StamTheMan Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, lector είπε Τι γινεται αν καποιος ιδιωτης παει να ψωνισει κατι και δηλωσει ΑΦΜ και στοιχεια μιας οποιαδηποτε επιχειρησης (τα οποια βεβαια ειναι δημοσιως διαθεσιμα); Εγω το εχω κανει απειρες φορες ως υπαλληλος ψωνιζοντας για λογαριασμο (και κατ'εντολη προφανως) της επιχειρησης που εργαζομαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι καποιος ασχετος και να κανω το ιδιο, δε με ρωτησε ποτε κανεις αν ειμαι οντως υπαλληλος της ταδε επιχειρησης. Σε πολλα μαγαζια ζητανε κωδικο για το ΑΦΜ. 1
SabotazNic Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, lector είπε Τι γινεται αν καποιος ιδιωτης παει να ψωνισει κατι και δηλωσει ΑΦΜ και στοιχεια μιας οποιαδηποτε επιχειρησης (τα οποια βεβαια ειναι δημοσιως διαθεσιμα); Εγω το εχω κανει απειρες φορες ως υπαλληλος ψωνιζοντας για λογαριασμο (και κατ'εντολη προφανως) της επιχειρησης που εργαζομαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι καποιος ασχετος και να κανω το ιδιο, δε με ρωτησε ποτε κανεις αν ειμαι οντως υπαλληλος της ταδε επιχειρησης. Για αυτό υπάρχουν και οι λογιστές. Αν δεν κάνω λάθος, φαίνεται αν έχει κάνει κάποιος αγορά και δεν έχει πάει το τιμολόγιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα