Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και να πληρώσω το ΦΠΑ σε δεύτερο χρόνο ή όπως γίνεται. Κάτι διάβαζα για χαρτόσημο σε αποτελέσματα Google αλλά δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο.

Θέλω να πάρω ένα προϊόν σουπερμάρκετ, αλλά η εταιρία δε θέλει να πουλήσει απευθείας σε ιδιώτη.

Ευχαριστώ.

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Και εγώ είχα αναρωτηθεί αν μπορώ να αγοράσω κάτι με τιμολόγιο ως φυσικό πρόσωπο

Όχι δεν μπορείς. 

Το κατάστημα θα περάσει το ΑΦΜ σου στο σύστημα και το σύστημα με την σειρά του θα βγάλει fail το ΑΦΜ σου διότι είσαι φυσικό και όχι νομικό πρόσωπο. 

Εκτός από αυτό αν επιχειρηθεί συναλλαγή με τιμολόγιο σε πρόσωπο μη νομικό τότε χτυπάει alarm στην εφορία και περνάει η επιχείρηση από έλεγχο. Δεν πρόκειται κάνεις να ρισκάρει τέτοιες τανζανιες. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, echaskaris είπε

Και να πληρώσω το ΦΠΑ σε δεύτερο χρόνο ή όπως γίνεται.

Και επαγγελματίας να ήσουν... πληρώνεις κανονικά τον ΦΠΑ όταν κάνεις αγορά με τιμολόγιο.

Σε δεύτερο χρόνο (τέλος κάθε τριμήνου) γίνεται η εκκαθάριση (ΦΠΑ εσόδων μείον ΦΠΑ εξόδων) και πληρώνεις τη διαφορά στην εφορία.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.

Τι γινεται αν καποιος ιδιωτης παει να ψωνισει κατι και δηλωσει ΑΦΜ και στοιχεια μιας οποιαδηποτε επιχειρησης (τα οποια βεβαια ειναι δημοσιως διαθεσιμα); 

Εγω το εχω κανει απειρες φορες ως υπαλληλος ψωνιζοντας για λογαριασμο (και κατ'εντολη προφανως) της επιχειρησης που εργαζομαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι καποιος ασχετος και να κανω το ιδιο, δε με ρωτησε ποτε κανεις αν ειμαι οντως υπαλληλος της ταδε επιχειρησης. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lector είπε

Τι γινεται αν καποιος ιδιωτης παει να ψωνισει κατι και δηλωσει ΑΦΜ και στοιχεια μιας οποιαδηποτε επιχειρησης (τα οποια βεβαια ειναι δημοσιως διαθεσιμα); 

Εγω το εχω κανει απειρες φορες ως υπαλληλος ψωνιζοντας για λογαριασμο (και κατ'εντολη προφανως) της επιχειρησης που εργαζομαι, αλλα θα μπορουσα να ειμαι καποιος ασχετος και να κανω το ιδιο, δε με ρωτησε ποτε κανεις αν ειμαι οντως υπαλληλος της ταδε επιχειρησης. 

Αν μας εξηγήσεις τι θα κερδίσεις ο ιδιώτης μπορεί να πάρεις κάποια απάντηση.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν μας εξηγήσεις τι θα κερδίσεις ο ιδιώτης μπορεί να πάρεις κάποια απάντηση.

Πρωτον μπορει οπως ειπε και ο OP να ειναι κατι που δε γινεται να πουληθει σε ιδιωτη, ή να ειναι εταιρεια που πουλαει μονο χονδρικη σε επαγγελματιες, πχ. για μεταπωληση.

Δευτερον, σε καποιες περιπτωσεις υπαρχουν καποιες μικροεκπτωσουλες αν ψωνισεις με τιμολογιο. Το εχω παρατηρησει σιγουρα σε σουπερμαρκετ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lector είπε

Θα έχεις βοηθήσει την επιχείρηση αφού στο τέλος της ημέρας φορολογείται με έσοδα-έξοδα. Εσυ αύξησες τα έξοδα της επομένως μείωσες τον φόρο που θα πληρώσει 

• Confused 1
Δημοσ.

δεν αφαιρουν το φπα στο ταμειο απευθειας οταν κοβει τιμολογιο?..γιατι νομιζα οτι ετσι γινεται πια, πχ αν πας να παρεις υπολογιστη. η εχω καταλαβει λαθος?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JakeKaufman είπε

Θα έχεις βοηθήσει την επιχείρηση αφού στο τέλος της ημέρας φορολογείται με έσοδα-έξοδα. Εσυ αύξησες τα έξοδα της επομένως μείωσες τον φόρο που θα πληρώσει 

Ή αν πέσεις σε κάποιον τίμιο ψυχαναγκαστικό, θα δει στο mydata σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τιμολόγιο κομμένο στην επιχείρησή του το οποίο ποτέ δεν έχει λάβει και θα βγάλει στη σέντρα τον πωλητή ο οποίος επίσης είναι αθώος.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, duende είπε

δεν αφαιρουν το φπα στο ταμειο απευθειας οταν κοβει τιμολογιο?..γιατι νομιζα οτι ετσι γινεται πια, πχ αν πας να παρεις υπολογιστη. η εχω καταλαβει λαθος?

Μόνο σε συγκεκριμένα είδη (ο υπολογιστής είναι ένα από αυτά) 

• Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, duende είπε

Αυτο ισχυει μονο για λαπτοπ, ταμπλετ και κινητα, και χρειαζεται και καποια χαρτουρα.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lector είπε

Σε πολλα μαγαζια ζητανε κωδικο για το ΑΦΜ.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lector είπε

Για αυτό υπάρχουν και οι λογιστές. Αν δεν κάνω λάθος, φαίνεται αν έχει κάνει κάποιος αγορά και δεν έχει πάει το τιμολόγιο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...