STRS1992 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Έχω το παραπάνω σύστημα με το speedport plus της cosmote σε λειτουργία modem. Το πρώτο σε λειτουργία ρουτερ και τα υπόλοιπα δυο σε mesh Wi-Fi. Τα τρία μαζί δουλεύουν καλά για ασύρματη κάλυψη του χώρου. Προσφατα είδα διαφορα βίντεο με επιθέσεις σε δίκτυα που έχουν ενεργοποιημένο το Wps, αγόρασα μια κάρτα , ακολούθησα τις οδηγίες και τα κατάφερα χωρίς ιδιαίτερο κόπο ! Από τότε ψάχνομαι ! Μπήκα στο ρουτερ της Dlink, αλλά πουθενά δεν βρήκα επιλογή για απενεργοποίηση του. Στο πρώτο (ρουτερ) εμφανίζεται απενεργοποιημενο, αλλά στα αλλά δυο ενεργό! Σύμφωνα με το manual , κάπου στη σελ. 40, στο Wi-Fi , έπρεπε να υπάρχει αλλά δεν… Παρακαλώ για βοηθεια. Πελάγωσα.
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 δες για αρχη για firmware update μηπως και
STRS1992 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για την απάντηση , αλλά το έχω κάνει. Είναι παράλογο να υπάρχει ένα τέτοιο κενό ασφαλείας, γιαυτο ανησυχώ , κάτι δεν κάνω καλά. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από STRS1992
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 2 hours ago, STRS1992 said: Ευχαριστω για την απάντηση , αλλά το έχω κάνει. Είναι παράλογο να υπάρχει ένα τέτοιο κενό ασφαλείας, γιαυτο ανησυχώ , κάτι δεν κάνω καλά. δοκιμασε αναποδα.καντο hard reset βαλε πρωτα το πρωτο dlink χωρις να βαλεις τα αλλα nodes και δες αν βγαινει επιλογη
STRS1992 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Το έκανα και αυτό . Στο πρώτο ξεκίνημα, μου τη βγάζει κάτω από το όνομα και τον κωδικό του δικτύου και την βάζω στο off. Έτσι το πρώτο , που κάνει χρέη ρουτερ, φαίνεται off. Τα δυο αλλά όμως, δεν επηρεάζονται, μένει ενεργό το wps. Μετα εξαφανίζεται τελειως το κουτάκι. Δεν υπάρχει καθόλου σαν επιλογή. Δώρο άδωρο δηλαδή. Έκλεισα μια πόρτα, αλλά μένουν δυο ανοικτές. Σήμερα , έγραψα και στην εταιρεία,, αν απαντήσουν…. Απαράδεκτο κενό ασφαλείας! ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. Είναι παρήγορο να μην νοιώθεις μόνος με το πρόβλημα που σε βασανίζει!
poulinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2022 On 12/11/2022 at 17:13, STRS1992 said: Το έκανα και αυτό . Στο πρώτο ξεκίνημα, μου τη βγάζει κάτω από το όνομα και τον κωδικό του δικτύου και την βάζω στο off. Έτσι το πρώτο , που κάνει χρέη ρουτερ, φαίνεται off. Τα δυο αλλά όμως, δεν επηρεάζονται, μένει ενεργό το wps. Μετα εξαφανίζεται τελειως το κουτάκι. Δεν υπάρχει καθόλου σαν επιλογή. Δώρο άδωρο δηλαδή. Έκλεισα μια πόρτα, αλλά μένουν δυο ανοικτές. Σήμερα , έγραψα και στην εταιρεία,, αν απαντήσουν…. Απαράδεκτο κενό ασφαλείας! ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον. Είναι παρήγορο να μην νοιώθεις μόνος με το πρόβλημα που σε βασανίζει! να δουμε τι θα απαντησει η εταιρεια.γενικοτερα σε ολα τα router το wps απο default ειναι ανοιχτο. και εγω απο συνηθεια το κλεινω.οχι τοσο λογω του κενου ασφαλείας απλα κλεινω οτι ειναι περιττο.πολλες φορες κλεινω και το upnp που και αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο. αν απαντησουν κατι ενημερωσε μας.
STRS1992 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, poulinos είπε να δουμε τι θα απαντησει η εταιρεια.γενικοτερα σε ολα τα router το wps απο default ειναι ανοιχτο. και εγω απο συνηθεια το κλεινω.οχι τοσο λογω του κενου ασφαλείας απλα κλεινω οτι ειναι περιττο.πολλες φορες κλεινω και το upnp που και αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο. αν απαντησουν κατι ενημερωσε μας. Οπωσδήποτε θα ενημερώσω. Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει 5-6 mails! Αρχικα μου ζήτησαν το configuration file. Μετά τους κωδικούς του λογαριασμού μου στη D-link. Χθες με ενημέρωσαν ότι το θέμα μου πήγε στο ...αρμόδιο τμήμα... Στην Ισπανία είναι το support, αλλά κάτι ελληνικό θυμίζει Σήμερα μου ζήτησαν ποια wi-fi κάρτα χρησιμοποίησα και ποιο πρόγραμμα... Τα έστειλα και αυτά. Είναι δυνατόν να μην ξέρουν ότι το wps είναι κερκοπορτα στην ασφάλειατου ρουτερ ???
poulinos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 17 minutes ago, STRS1992 said: Οπωσδήποτε θα ενημερώσω. Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει 5-6 mails! Αρχικα μου ζήτησαν το configuration file. Μετά τους κωδικούς του λογαριασμού μου στη D-link. Χθες με ενημέρωσαν ότι το θέμα μου πήγε στο ...αρμόδιο τμήμα... Στην Ισπανία είναι το support, αλλά κάτι ελληνικό θυμίζει Σήμερα μου ζήτησαν ποια wi-fi κάρτα χρησιμοποίησα και ποιο πρόγραμμα... Τα έστειλα και αυτά. Είναι δυνατόν να μην ξέρουν ότι το wps είναι κερκοπορτα στην ασφάλειατου ρουτερ ??? οτι ειναι ας το πουμε bug δεν λεει κατι.αλλωσε ολα τα ρουτερ εχουν το wps ενεργοποιημενο απο default στο 99 τις 100. σιγουρα τα πρωτα ατομα που θα μιλησεις ειναι το 1st level support οποτε θα λαβεις βλακειες απαντησεις. Οπως και αυτο εγινε . Το να λες οτι δεν υπαρχει wps για να το κλεισεις και να σε ρωτανε ποια καρτα δικτυου εχεις.... καταλαβαινεις οτι δεν στεκει.το ιδιο να σε ρωτανε κωδικους λογαριασμου κτλ. υπομονη μεχρι να μιλησεις με το 2nd level support κτλ
STRS1992 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2022 Ενημέρωση , επειδή την χρωστάω: Σήμερα μου έστειλαν από την D-Link ένα update, που το πέρασα χωριστά σε καθε συσκευή . Εξακολουθώ να μην έχω την επιλογή, αλλά το WPS έχει ευτυχώς, απενεργοποιηθει και στις3 συσκευές! Όλα καλά.
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2022 On 19/12/2022 at 21:06, STRS1992 said: Ενημέρωση , επειδή την χρωστάω: Σήμερα μου έστειλαν από την D-Link ένα update, που το πέρασα χωριστά σε καθε συσκευή . Εξακολουθώ να μην έχω την επιλογή, αλλά το WPS έχει ευτυχώς, απενεργοποιηθει και στις3 συσκευές! Όλα καλά. μαλλον βρηκες ενα bug και μαλλον θα βγει official firmware καποια στιγμη. τωρα λογικα θα το απενεργοποιεις στην πρωτη και αυτη με την σειρα της θα το απενεργοποιει και στα υπολοιπα nodes.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα