Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Θέλω να πουλήσω την μηχανή μου, την οποία όταν την είχα αλλάξει χρώμα κατέθεσα την παλιά άδεια και αντί για πράσινη μου έδωσαν μια άσπρη που γράφει "υπηρεσιακό αντίγραφο αδείας κυκλοφορίας". 

Η μεταβίβαση θα γίνει από gov gr, αλλά εν τέλει πρέπει να υπογραφεί η άδεια, και στο λευκό έντυπο δεν υπάρχει σημείο που να αφορά υπογραφές και μεταβιβάσεις

Οπότε θα έχω κάποιο πρόβλημα με την μεταβίβαση ή όλα εντάξει;

Επεξ/σία από Natha
Δημοσ.

Η κανονική μεταβίβαση (δλδ στη διεύθυνση μεταφορών) σίγουρα δεν γίνεται με υπηρεσιακό αντίγραφο, απαιτούν κανονική άδεια, φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για την ηλεκτρονική μεταβίβαση.

Γιατί δεν πας στη διεύθυνση μεταφορών που σου έδωσε το προσωρινό χαρτί για να σου δώσει την κανονική άδεια? Ούτως ή άλλως το υπηρεσιακό αντίγραφο δεν είναι οριστικό, το δίνουν προσωρινά όταν έχουν έλλειψη στα πράσινα έντυπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

.

13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Η κανονική μεταβίβαση (δλδ στη διεύθυνση μεταφορών) σίγουρα δεν γίνεται με υπηρεσιακό αντίγραφο, απαιτούν κανονική άδεια, φαντάζομαι το ίδιο θα ισχύει και για την ηλεκτρονική μεταβίβαση.

Γιατί δεν πας στη διεύθυνση μεταφορών που σου έδωσε το προσωρινό χαρτί για να σου δώσει την κανονική άδεια? Ούτως ή άλλως το υπηρεσιακό αντίγραφο δεν είναι οριστικό, το δίνουν προσωρινά όταν έχουν έλλειψη στα πράσινα έντυπα.

Ειμαι εξωτερικό και είναι λίγο περίπλοκη η διαδικασία τώρα. Εν τέλει έχει χρόνια που πήρα το υπηρεσιακό αντίγραφο, απλά δεν με ειδοποίησαν ποτέ και το ξέχασα.

Μήπως το καλύτερο είναι να γίνει αίτηση για νέα άδεια;

Επίσης ξέρουμε πόσο καιρό κάνει για να εκδοθεί νέα άδεια;

Επεξ/σία από Natha
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Natha είπε

Ειμαι εξωτερικό και είναι λίγο περίπλοκη η διαδικασία τώρα. Εν τέλει έχει χρόνια που πήρα το υπηρεσιακό αντίγραφο, απλά δεν με ειδοποίησαν ποτέ και το ξέχασα.

Επίσης ξέρουμε πόσο καιρό κάνει για να εκδοθεί νέα άδεια;

Μα δεν σε ειδοποιούν, πας μόνος σου μετά από λίγες μέρες με το υπηρεσιακό αντίγραφο στο χέρι χωρίς καμία αίτηση (μια και δεν βγαίνει νέα, απλά γίνεται εκτύπωση της άδειας που ήδη υπάρχει) και την παίρνεις. Αν δεν την έχουν ήδη έτοιμη.

Όσο για το πόσο καιρό ανάλογα τον φόρτο εργασίας, από 5 λεπτά μέχρι και ημέρες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μα δεν σε ειδοποιούν, πας μόνος σου μετά από λίγες μέρες με το υπηρεσιακό αντίγραφο στο χέρι χωρίς καμία αίτηση (μια και δεν βγαίνει νέα, απλά γίνεται εκτύπωση της άδειας που ήδη υπάρχει) και την παίρνεις. Αν δεν την έχουν ήδη έτοιμη.

Όσο για το πόσο καιρό ανάλογα τον φόρτο εργασίας, από 5 λεπτά μέχρι και ημέρες.

Οκ λάθος μου τότε, δεν το ήξερα. 

Όπως είπα έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, και έκανα όλες τις δουλειές μου με το υπηρεσιακό αντίγραφο. 

Τι μπορώ να κάνω τώρα; Να δηλώσω απώλεια και να κάνω αίτηση για καινούργια;

Επεξ/σία από Natha
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Natha είπε

Οκ λάθος μου τότε, δεν το ήξερα. 

Όπως είπα έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, και έκανα όλες τις δουλειές μου με το υπηρεσιακό αντίγραφο. 

Τι μπορώ να κάνω τώρα; Να δηλώσω απώλεια και να κάνω αίτηση για καινούργια;

Δεν νομίζω να έκανες καμία "δουλειά" με το υπηρεσιακό αντίγραφο, εκτός αν εννοείς το ότι κυκλοφορούσες το οποίο κανονικά είναι παράνομο.

Όσο για το τι να κάνεις τώρα σου είπα, πας με το αντίγραφο στη διεύθυνση μεταφορών και ζητάς την κανονική, ή αν δεν μπορείς εξουσιοδοτείς κάποιον άλλον να το κάνει.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω να έκανες καμία "δουλειά" με το υπηρεσιακό αντίγραφο, εκτός αν εννοείς το ότι κυκλοφορούσες το οποίο κανονικά είναι παράνομο.

Όσο για το τι να κάνεις τώρα σου είπα, πας με το αντίγραφο στη διεύθυνση μεταφορών και ζητάς την κανονική, ή αν δεν μπορείς εξουσιοδοτείς κάποιον άλλον να το κάνει.

Έκανα του τύπου ΚΤΕΟ 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Natha είπε

Έκανα του τύπου ΚΤΕΟ 

Τυπικά μετά από κάποιο διάστημα (1 μήνας νομίζω) δεν περνάει ΚΤΕΟ με υπηρεσιακό αντίγραφο, παρατύπως στο περνούσαν.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τυπικά μετά από κάποιο διάστημα (1 μήνας νομίζω) δεν περνάει ΚΤΕΟ με υπηρεσιακό αντίγραφο, παρατύπως στο περνούσαν.

Τωρα παντως δεν το περνάνε.

Για τον ts βρες μια σχολη οδηγων μεσω καποιου φιλου, καντους μια εξουσιοδότηση και θα στα φτιάξουν αυτοί ολα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Τωρα παντως δεν το περνάνε.

Για τον ts βρες μια σχολη οδηγων μεσω καποιου φιλου, καντους μια εξουσιοδότηση και θα στα φτιάξουν αυτοί ολα

Είναι θέμα... "ελαστικότητας" του κάθε κτεο, κάποια είναι τυπικά και σε διώχνουν, κάποια άλλα είναι πιο ελαστικά και στο περνάνε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Natha είπε

Καλησπέρα. Θέλω να πουλήσω την μηχανή μου, την οποία όταν την είχα αλλάξει χρώμα κατέθεσα την παλιά άδεια και αντί για πράσινη μου έδωσαν μια άσπρη που γράφει "υπηρεσιακό αντίγραφο αδείας κυκλοφορίας". 

Η μεταβίβαση θα γίνει από gov gr, αλλά εν τέλει πρέπει να υπογραφεί η άδεια, και στο λευκό έντυπο δεν υπάρχει σημείο που να ααυτονόητο φορά υπογραφές και μεταβιβάσεις

Οπότε θα έχω κάποιο πρόβλημα με την μεταβίβαση ή όλα εντάξει;

Τον Ιανουάριο πούλησα αυτοκίνητο που είχε τέτοιου είδους εγγραφο αντί για άδεια (από το 2015 μάλιστα). Η μεταβίβαση έγινε κανονικά δίχως θέμα.

• Like 3
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 11/11/2022 στις 2:12 ΜΜ, nk9 είπε

Τον Ιανουάριο πούλησα αυτοκίνητο που είχε τέτοιου είδους εγγραφο αντί για άδεια (από το 2015 μάλιστα). Η μεταβίβαση έγινε κανονικά δίχως θέμα.

και που υπογραφουν τα δυο μερη?

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα “υπηρεσιακα” αντιγραφα ηταν νομιμα επι σειρα ετων χαρις σε “καποιες” κυβερνησεις οπου δεν υπηρχε ουτε cent στις υπηρεσιες για να εκδοσουν κανονικα εντυπα…

Υπογραφουν ακομη τα μερη?? Νομιζω πλεον οχι. Εγω παντως που εκανα τελευταια φορα μεταβιβαση (προ COVID κιολας) δεν υπογραψαμε πανω στην αδεια…

Επεξ/σία από SaFiS
  • Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, SaFiS είπε

Τα “υπηρεσιακα” αντιγραφα ηταν νομιμα επι σειρα ετων χαρις σε “καποιες” κυβερνησεις οπου δεν υπηρχε ουτε cent στις υπηρεσιες για να εκδοσουν κανονικα εντυπα…

Υπογραφουν ακομη τα μερη?? Νομιζω πλεον οχι. Εγω παντως που εκανα τελευταια φορα μεταβιβαση (προ COVID κιολας) δεν υπογραψαμε πανω στην αδεια…

Στην ηλεκτρονικη μεταβιβαση το λεει στις οδηγιες παντως.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, gbras είπε

και που υπογραφουν τα δυο μερη?

Πουθενά.

Και ούτε ζητήθηκε από τον υπάλληλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...