Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αυτές τις μετρήσεις από FritzBox 7530. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα συχνές αποσυνδέσεις, τώρα έχω κάθε βράδυ περίπου στις 4. Τις περισσότερες φορές το τηλέφωνο έχει θόρυβο (δεν ειναι Voip,ειναι με splitter/filter).  Ήρθαν και μέτρησαν σήμερα και τα βρήκαν όλα ΟΚ, αν και μου είπε οτι θα ανοίξει βλάβη... Θα 'ηθελα γνώμες στις μετρήσεις που παραθέτω.

Receive direction Send direction
Max. DSLAM throughput kbit/s 110000 11000
Min. DSLAM throughput kbit/s 512  
Attainable throughput kbit/s 114900 51386
Current throughput kbit/s 109990 10999
Min. effective data rate kbit/s 109800 10997
Seamless rate adaptation   off off

Latency   fast fast
Impulse Noise Protection (INP)   40 43
G.INP   on on

Signal-to-noise ratio dB 10 31
Bitswap   on on
Line attenuation dB 8 6
approximate line length m 145  

Profile 17a    
G.Vector   full full

Carrier record   B43 B43

Δημοσ.
18 hours ago, alexopth said:

Εχω αυτές τις μετρήσεις από FritzBox 7530. Την προηγούμενη εβδομάδα είχα συχνές αποσυνδέσεις, τώρα έχω κάθε βράδυ περίπου στις 4. Τις περισσότερες φορές το τηλέφωνο έχει θόρυβο (δεν ειναι Voip,ειναι με splitter/filter).  Ήρθαν και μέτρησαν σήμερα και τα βρήκαν όλα ΟΚ, αν και μου είπε οτι θα ανοίξει βλάβη... Θα 'ηθελα γνώμες στις μετρήσεις που παραθέτω.

Receive direction Send direction
Max. DSLAM throughput kbit/s 110000 11000
Min. DSLAM throughput kbit/s 512  
Attainable throughput kbit/s 114900 51386
Current throughput kbit/s 109990 10999
Min. effective data rate kbit/s 109800 10997
Seamless rate adaptation   off off

Latency   fast fast
Impulse Noise Protection (INP)   40 43
G.INP   on on

Signal-to-noise ratio dB 10 31
Bitswap   on on
Line attenuation dB 8 6
approximate line length m 145  

Profile 17a    
G.Vector   full full

Carrier record   B43 B43

μια χαρα φαινονται.εισαι οριακα στο 110 και θα μπορουσες να ζητησεις interleave αντι για fast για μεγαλυτερη σταθεροτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Εκει που κλειδώνει μια χαρά είμαι. To SNR που ειναι στο receive 10db και μερικές φορές πέφτει στα 8-9 είναι που με ανησυχεί. 

Δημοσ.
53 minutes ago, alexopth said:

Εκει που κλειδώνει μια χαρά είμαι. To SNR που ειναι στο receive 10db και μερικές φορές πέφτει στα 8-9 είναι που με ανησυχεί. 

δυσκολο να το δεις σταθερο.το 10 να γινει 9 ή 8 δεν ειναι προβλημα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, poulinos είπε

μια χαρα φαινονται.εισαι οριακα στο 110 και θα μπορουσες να ζητησεις interleave αντι για fast για μεγαλυτερη σταθεροτητα.

Εχει G.INP on, το ιδιο κανει. Αν και θα μπορουσε να εχει καλυτερα  stats για αυτη την αποσταση που εχει, μηπως φταιει που η τηλεφωνια ερχεται απο το αστικο κεντρο και η ενωση στην καμπινα μπορει να μην ειναι καλη;

• Like 2
Δημοσ.

Σημερα, πάλι αποσυνδέσεις, απο NOVA μου στειλαν μηνυμα οτι έκλεισαν τη βλαβη... Το τηλέφωνο χράτσα χρούτσα... Το τηλεφωνικό καλώδιο έρχεται απ' ευθείας από το κουτί του ΟΤΕ, σε μια και μόνη πρίζα, χωρίς άλλη διακλάδωση. Άλλαξα φίλτρα και τα εξωτερικά καλώδια... BTW οι διακοπές είναι μερικές φορές μερικά δευτερόλεπτα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 12/11/2022 at 19:42, geoavlonitis said:

Εχει G.INP on, το ιδιο κανει. Αν και θα μπορουσε να εχει καλυτερα  stats για αυτη την αποσταση που εχει, μηπως φταιει που η τηλεφωνια ερχεται απο το αστικο κεντρο και η ενωση στην καμπινα μπορει να μην ειναι καλη;

σωστα ειναι On.

On 12/11/2022 at 21:53, alexopth said:

Σημερα, πάλι αποσυνδέσεις, απο NOVA μου στειλαν μηνυμα οτι έκλεισαν τη βλαβη... Το τηλέφωνο χράτσα χρούτσα... Το τηλεφωνικό καλώδιο έρχεται απ' ευθείας από το κουτί του ΟΤΕ, σε μια και μόνη πρίζα, χωρίς άλλη διακλάδωση. Άλλαξα φίλτρα και τα εξωτερικά καλώδια... BTW οι διακοπές είναι μερικές φορές μερικά δευτερόλεπτα...

συνηθως αμα ακους χρατς χρατς το τηλεφωνο κατι γινεται με τον χαλκο.σε σπανια περιπτωση να φταιει κατι στην voice card στο αστικο κεντρο. σιγουρα παντα γινεται μια δοκιμη εξω απο το σπιτι για να  ειμαστε σιγουροι οτι δεν φταιει κατι στην εσωτερικη καλωδιωση.

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, alexopth said:

Τα προβληματα εχουν σταματησει... Περιέργως... Τι να πω... Τεσπα κάποια στιγμή θα πάω σε fiber να ησυχάσω

καλα ναι αν γινεται να πας σε fiber ειναι οτι καλυτερο.ουτε χαλκο ουτε τιποτα.και αμα προκυψει προβλημα βγαινει πολυ ευκολα ακρη αφου με ενα power meter βλεπουν τι φτανει σε σενα.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά για οτι αξία έχει ευρέθη η λύση, από σπόντα. Όπως είπα οι πιθανότητεςνα ήταν κάτι στην εσωτερική καλωδίωση ελάχιστες, αφού υπήρχε μόνο μια πρίζα με σύνδεση απ' ευθείας από το κουτί χωρίς διακλαδώσεις και με καλώδιο καινούργιο αλλαγμένο πριν κανα 2 χρόνια... Σήμερα ήρθε ηλεκτρολόγος να κάνει σύνδεση στο άλλο διαμέρισμα, οπότε άνοιξε κουτί και... έχασα σύνδεση. Τους λέω τι κάνατε ρε παιδιά και μου απάντησαν τίποτα, ίσως κουνήθηκε η δικιά σου ένωση... Προφανώς η σύνδεση στο ζευγαράκι στο κουτί ήταν μαύρο χάλι. Κάθησαν δέκα λεπτά να τα ενώσουν καλά και από τότε SN ratio απο 9-10 --> 16.... Ούτε χράτσα χρούτσα ούτε τίποτα. 

Απορώ ο τεχνικός της νοβα τι στο καλό έκανε... Υποτίθεται τα έπιασε καλά του το τόνισα... 

Παντως επειδή κανω από χομπι ηλεκτρονικές κατασευές, χρησιμοποιώ αυτά εδώ όταν θέλω ενώσεις και δουλεύουν πολύ καλά. (μέχρι και 130V 14A). Ξέρω οτι είναι μικρά τα ρεύματα, αλλά αφού δουλεύει καλά και στα μεγάλα...

https://grobotronics.com/splice-terminal-block-2p-pct212.html

Μηπως να τα δοκιμάσω και εδώ? 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, alexopth είπε

Τους λέω τι κάνατε ρε παιδιά και μου απάντησαν τίποτα, ίσως κουνήθηκε η δικιά σου ένωση... Προφανώς η σύνδεση στο ζευγαράκι στο κουτί ήταν μαύρο χάλι. Κάθησαν δέκα λεπτά να τα ενώσουν καλά και από τότε SN ratio απο 9-10 --> 16.... Ούτε χράτσα χρούτσα ούτε τίποτα. 

Απορώ ο τεχνικός της νοβα τι στο καλό έκανε... Υποτίθεται τα έπιασε καλά του το τόνισα... 

Τέτοιο πράγμα οι εξωτερικοί συνεργάτες της Nova ; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, ΠΕΦΤΩ ΑΠ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ 

Δημοσ.
5 hours ago, alexopth said:

Παιδιά για οτι αξία έχει ευρέθη η λύση, από σπόντα. Όπως είπα οι πιθανότητεςνα ήταν κάτι στην εσωτερική καλωδίωση ελάχιστες, αφού υπήρχε μόνο μια πρίζα με σύνδεση απ' ευθείας από το κουτί χωρίς διακλαδώσεις και με καλώδιο καινούργιο αλλαγμένο πριν κανα 2 χρόνια... Σήμερα ήρθε ηλεκτρολόγος να κάνει σύνδεση στο άλλο διαμέρισμα, οπότε άνοιξε κουτί και... έχασα σύνδεση. Τους λέω τι κάνατε ρε παιδιά και μου απάντησαν τίποτα, ίσως κουνήθηκε η δικιά σου ένωση... Προφανώς η σύνδεση στο ζευγαράκι στο κουτί ήταν μαύρο χάλι. Κάθησαν δέκα λεπτά να τα ενώσουν καλά και από τότε SN ratio απο 9-10 --> 16.... Ούτε χράτσα χρούτσα ούτε τίποτα. 

Παντως επειδή κανω από χομπι ηλεκτρονικές κατασευές, χρησιμοποιώ αυτά εδώ όταν θέλω ενώσεις και δουλεύουν πολύ καλά. (μέχρι και 130V 14A). Ξέρω οτι είναι μικρά τα ρεύματα, αλλά αφού δουλεύει καλά και στα μεγάλα...

https://grobotronics.com/splice-terminal-block-2p-pct212.html

Μηπως να τα δοκιμάσω και εδώ? 

scotclok 3m

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/11/2022 στις 8:35 ΠΜ, poulinos είπε

scotclok 3m

Ok για να το λες κατι θα ξερεις, δεν εχω γνώμη για τέτοιου είδους σήματα, Θα πάρω μερικά και αν τύχει και ξανανοίξουμε καπάκι τους τα δίνω να τα  βάλουν

Δημοσ.
On 14/12/2022 at 00:13, alexopth said:

Ok για να το λες κατι θα ξερεις, δεν εχω γνώμη για τέτοιου είδους σήματα, Θα πάρω μερικά και αν τύχει και ξανανοίξουμε καπάκι τους τα δίνω να τα  βάλουν

υπαρχουν πολλοι τροποι να ενωσεις δυο καλωδια τηλεφωνικα.

ο οτε κανει το κλασσικο.τα στριβει τα ενωνει και βαζει ενα σαν πλαστικο καπακι.το κακο ειναι οτι αμα υπαρχει υγρασια περναει το καπακι και οξειδωνονται.

εναλλακτικα σε αυτο αντι για πλαστικο καπακι μπορεις να βαλεις θερμοσυστελομενο.αυτο θα κρατησει την υγρασια εκτος αλλα ο οτε δεν το κανει.

και στις 2 παραπανω περιπτωσεις αν θες βγαζει το πλαστικο ή το θερμοσυστελομενο και λυνεις τα καλωδια για ελεγχους.

το scothlok ειναι η καλυτερη λυση αλλα δεν βγαινει ευκολα και κοβεις το καλωδιο.οποτε αυξανει το χρονο να κανεις ελεγχο και να ξαναπατσαρεις scotchlok συν οτι μειωνεις το μηκος του καλωδιου. οποτε ο οτε δεν τα βαζει και δεν θελει να τα βαζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...