pc_master88 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Γειά σε όλους! Έχω μια σύνδεση cosmote vdsl στο ένα σπίτι την οποία τη μεταφέρω με κεραίες της ubiquiti σε ένα 2ο σπίτι στα 50 μέτρα μακριά περίπου ( το 2ο σπίτι δεν έχει καθόλου τηλεφωνική γραμμή). Τώρα χρειάζομαι σε εκείνο το σπίτι και τηλέφωνο. Υπάρχει λοιπόν δυνατότητα με κάτι τέτοιο ας πούμε να γίνει η δουλειά μου https://www.skroutz.gr/s/5358573/Gigaset-C530IP-Ασύρματο-Τηλέφωνο-IP-6-γραμμών-Μαύρο.html ή θα χρειαστώ και κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/24357793/Grandstream-HT801-VoIP-Gateway-με-1-FXS-και-1-Ethernet.html?from=featured&product_id=51816705 Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στη δουλεια ειχαμε παρει ενα motorola δεν θυμαμαι μοντελο για τον φυλακα για να εχει τηλεφωνο απο τον χωρο υποδοχης στην πυλη .Ηταν αρκετα ακριβο αν θυμαμαι καλα . Ισως σαν αυτο αν θυμαμαι καλα https://www.meidanis.gr/el/asurmato-tilefono-adiavroho-ip67-megalis-emveleias-mauro-o201-motorola-873-145879267.html?gclid=Cj0KCQiA37KbBhDgARIsAIzce16HhYwkLAOFDtU100NhCo5q7SLw0vBL1jqmKfEtIOxbjM4t1_Oq5bIaArfzEALw_wcB Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από Γιάννης Platano 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 @pc_master88 Η μία λύση είναι αυτή που λέει ο @Γιάννης Platano, με ασύρματο τηλέφωνο μεγάλης εμβέλειας. Βέβαια δεν ξέρω πόσο θα χρησιμοποιείται και με τι διάρκεια κλήσεων, οπότε ίσως να μην θέλεις να έχεις μεγάλη ισχύ εκπομπής δίπλα στο κεφάλι σου για πολλή ώρα. Εναλλακτικα, αυτό που σκέπτεσαι με το grandstream έχει μία λογική, αλλά πρέπει να δούμε λίγο το τι σκοπεύεις να κάνεις και τι υποδομή έχεις αυτή τη στιγμή: 1) Στο πρώτο σπίτι αυτή τη στιγμή έχεις συμβατικό τηλέφωνο που πατάει στο router; 2) Σκοπεύεις να πάρεις τους κωδικούς τηλεφωνίας του ΟΤΕ και να βάλεις δικό σου τηλεφωνικό κεντράκι; Το συγκεκριμένο Grandstream που δείχνεις, έχει θύρα FXS, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιείται για να συνδέσεις συμβατικό τηλέφωνο σε VoIP δίκτυο (πρακτικά αυτό που κάνει ο router του ΟΤΕ). Για να συνδέσεις VoIP συσκευή σε τηλεφωνικό δίκτυο (θύρες router) χρειάζεσαι κάτι το οποίο διαθέτει FXO θύρα (π.χ. το 813 της Grandstream). Εγώ τι θα έκανα; 1) Λήψη κωδικών τηλεφωνίας από ΟΤΕ 2) Στήσιμο ενός μίνι τηλεφωνικού κέντρου με κάποιο εύκολο Asterisk-based distro (π.χ. VitalPBX, ή κάποιο άλλο), ή αντικατάσταση του router με κάποιο που έχει και δυνατότητα να λειτουργήσει σαν SIP τηλεφωνικό κέντρο (νομίζω κάποια Fritz το κάνουν). Αν θυμάμαι καλά τα Fritz έχουν και πλήρη υποστήριξη από ΟΤΕ, οπότε το (1) δεν χρειάζεται καν σε αυτήν την περίπτωση (διορθώστε με αν κάνω λάθος κάπου) 3) Αντικατάσταση του αναλογικού τηλεφώνου στο σπίτι με ένα VoIP ή σύνδεσή του σε FXS θύρα (δεδομένου ότι η τηλεφωνία θα έχει φύγει από το router, δεν θα παίζουν οι θύρες του πλέον. Φυσικά αν πας στη λύση της αντικατάστασης του router, ο νέος router θα διαθέτει FXS θύρα, οπότε και πάλι μπορείς να παραλείψεις αυτό το βήμα. 4) Προμήθεια IP τηλεφώνου (ή χρήση Softphone στον υπολογιστή ή σε κινητό τηλέφωνο ) για το δεύτερο σπίτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pc_master88 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @Orestis_G Καλησπέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σου. 1) Ναι, στο πρώτο σπίτι έχω ένα siemens gigaset συνδεμένο στο phone1 του ρουτερ (zte H1600) στο phone2 είναι συνδεμένος ο συναγερμός. 2) ναι σκέφτομαι να ζητήσω τους κωδικούς τηλεφωνίας μιας και όπως διάβασα σε διάφορα forum δεν γίνεται αλλιώς η δουλειά. Το τηλεφωνικό κέντρο είναι απαραίτητο? είπα να μην επεκταθώ τόσο πολύ. @Γιάννης Platano Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ίδιο έχουμε και εμείς στο μαγαζί, το σκέφτηκα ήδη σαν λύση αλλά δεν μάρεσε η ιδέα να έχω μέσα στο σπίτι κεραίες με τόσο δυνατή εκπομπή. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2022 από pc_master88 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Το πρόβλημα είναι ότι στον server του ΟΤΕ συνδέεται μόνο μία συσκευή, η οποία θα πάρει την VoIP τηλεφωνία και θα την διανείμει. Δεν επιτρέπει πολλές συνδέσεις (π.χ. το router+1 τηλέφωνο IP). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pc_master88 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 @Orestis_G Οπότε για να μην το αναλύουμε περισσότερο απ ότι κατάλαβα ο ΟΤΕ επιτρέπει μόνο το router του στην ουσία να είναι η πύλη voip. Οτιδήποτε άλλο βάλω δεν θα δουλέψει γιατί δεν γίνεται να υπάρχουν σε 2 διαφορετικές συσκευές τα στοιχεία voip. Οπότε στην ουσία καταργώ το voip απο το router και κάνω τη δουλειά μου με ένα τηλεφωνικό κέντρο (το καλώδιο που έρχετε απο τον τοίχο παραμένει στο dsl του ρουτερ και το καλώδιο phone1 & 2 πάνε στο τηλεφωνικό κέντρο voip το οποίο έχει πλέον τα στοιχεία σύνδεσης που έχω πάρει απο τον ΟΤΕ και είναι συνδεμένο με καλώδιο δικτύου στο ρουτερ. Κάτι τέτοιο δηλαδή χρειάζομαι απ ότι κατάλαβα που θα μπει στο σπίτι που έχω το ρουτερ https://www.skroutz.gr/s/30143568/Grandstream-UCM6300A-Τηλεφωνικό-Κέντρο-VoIP.html Και κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/21654087/Gigaset-A690IP-Ασύρματο-Τηλέφωνο-IP-6-γραμμών-Μαύρο.html ή τέλος πάντων ένα ip τηλέφωνο που θα βάλω στο 2o σπίτι που με τη σωστή παραμετροποίηση λογικά θα πρέπει να εμφανιστεί στις ρυθμίσεις του τηλεφωνικού κέντρου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Λύση Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Με το συγκεκριμένο τηλεφωνικό κέντρο, απ' ό,τι βλέπω θα αναγκαστείς να παροπλίσεις την αναλογική σου συσκευή, και να πάρεις 2η IP. Για να κρατήσεις αναλογική συσκευή, χρειάζεσαι και θύρες FXS (όπως έχει το router του ΟΤΕ), δηλαδή στη σειρά αυτή το 6302. Βέβαια το κόστος ανεβαίνει. Η απλούστερη λύση, όπως ανέφερα και πιο πάνω, είναι πιστεύω αυτό (από 220 στο σκρουτζ). Υποστηρίζεται επίσημα από τον ΟΤΕ, αντικαθιστά κατευθείαν το router σου, και παίρνεις απλά ένα IP τηλέφωνο για το δεύτερο σπίτι, που το εγγράφεις στο ενσωματωμένο ΤΚ του router. Το τηλέφωνο του πρώτου σπιτιού συνεχίζεις και το συνδέεις κανονικά στην phone1 του router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pc_master88 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 @Orestis_G Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για το χρόνο σου. Η αλήθεια είναι πίστευα πως θα έκανα τη δουλειά με λιγότερα χρήματα αλλά δεν βλέπω να το αποφεύγω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2022 Κοίτα, θεωρητικά μπορείς να γλυτώσεις το IP phone, ή να το αφήσεις για αργότερα. Μπορείς να στήσεις σε κινητό ή σε υπολογιστή έναν VoIP client, π.χ. Zoiper, και να χρησιμοποιείς και το κινητό ως σταθερό. Από πλευράς τηλεφωνικού κέντρου, μάλλον η οικονομικότερη λύση είναι να στήσεις ένα raspberry pi ή πολύ φθηνό PC και να βάλεις μία διανομή βασισμένη σε Asterisk, αλλά τότε θα πρέπει να απαλλαγείς από το Gigaset σου, ή να το συνδέσεις σε μία πύλη σαν το Grandstream που αρχικά ανέφερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα