agn0spt93 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Σε Windows 10 έχω εγκαταστήσει το TightVNC Server v2.8.63 64bit. Έχω ορίσει πόρτα και την έχω κάνει port forward στο router. Στο canyouseeme φαίνεται ανοικτή. Έχω no-ip. Δεν μπορώ να συνδεθώ από άλλο δίκτυο στον υπολογιστή που τρέχει το TightVNC. Αν είμαι στο ίδιο δίκτυο μπορώ να συνδεθώ κανονικά μέσω no-ip. Δεν είμαι πίσω από CGNAT, καθώς άλλα services τρέχουν κανονικά απ' έξω. Το έχω διπλοτσεκάρει. Είχα RealVNC Server πριν, όλα δούλευαν σωστά. Κατά την εγκατάσταση, το πρόγραμμα δεν μου ζήτησε να κάνει allow κάτι στο Firewall των Windows. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω; Έχω δοκιμάσει να συνδεθώ από άλλο δίκτυο απ' ευθείας με την Public IP:port αλλά δεν συνδέεται. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από agn0spt93 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 !!!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m1d4k0s Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 δεν ειμαι σιγουρος πως μπορει να γίνει αυτο (δηλ.με vnc και port fwd), αλλα κατα τη γνωμη μου στησε ενα vpn να κανεις τη δουλεια σου σωστα και με ασφαλεια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agn0spt93 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 15 λεπτά πριν, m1d4k0s είπε δεν ειμαι σιγουρος πως μπορει να γίνει αυτο (δηλ.με vnc και port fwd), αλλα κατα τη γνωμη μου στησε ενα vpn να κανεις τη δουλεια σου σωστα και με ασφαλεια Τι εννοείς πώς μπορεί να γίνει αυτό; Στήνω ένα VNC Server και με το VNC Viewer έχω πρόσβαση σαν να λειτουργώ Team Viewer ή Anydesk. Δεν χρειάζομαι VPN. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δοκίμασες απευθείας με την ip, χωρίς δλδ dns; Μόλις το δοκίμασα και συνδέθηκα κανονικά στο λάπτοπ από κινητό με το vnc viewer με δεδομένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agn0spt93 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Φυσικά, το δοκίμασα πριν γράψω εδώ. Το πρόβλημα ήταν το NIC στο VirtualBox. To TightVNC για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω εμφάνιζε και τις 2 συνδέσεις. Έκλεισα το NIC στο VirtualBox και μπορώ να συνδεθώ απ' έξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m1d4k0s Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, agn0spt93 είπε Τι εννοείς πώς μπορεί να γίνει αυτό; Στήνω ένα VNC Server και με το VNC Viewer έχω πρόσβαση σαν να λειτουργώ Team Viewer ή Anydesk. Δεν χρειάζομαι VPN. Ναι συγνωμη μαλλον δεν καταλαβα εγω κατι σωστα. Δεν ηξερα οτι μπορεις να στησεις vnc και να συνδεθεις απο αλλο δικτυο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, m1d4k0s είπε Ναι συγνωμη μαλλον δεν καταλαβα εγω κατι σωστα. Δεν ηξερα οτι μπορεις να στησεις vnc και να συνδεθεις απο αλλο δικτυο. Η σύνδεση με vnc δεν είναι τόσο διαδεδομένη γιατί πρέπει ή να ξέρεις την εξωτερική ip του υπολογιστή που τρέχει τον server ή να έχεις κάποια υπηρεσία dynamic dns, όπως ο agn0spt93 για να έχεις ένα σταθερό όνομα. Επίσης πρέπει να περάσεις πόρτα στο router και να σιγουρευτείς ότι δεν κόβει ο πάροχος τις επιμέρους πόρτες στο δίκτυο σου. Στα θετικά της είναι ότι δεν περνάει από τρίτους σέρβερ και δεν χρεώνει τίποτα για όσο χρονικό διάστημα και αν είσαι συνδεμένος, ούτε για πολλαπλές συνδέσεις και είναι αρκετά light. 10 ώρες πριν, agn0spt93 είπε Φυσικά, το δοκίμασα πριν γράψω εδώ. Το πρόβλημα ήταν το NIC στο VirtualBox. To TightVNC για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω εμφάνιζε και τις 2 συνδέσεις. Έκλεισα το NIC στο VirtualBox και μπορώ να συνδεθώ απ' έξω. Περίεργο. Κι εγώ έχω vm nic και το vnc έβγαζε διπλή ip αλλά μου συνδέθηκε κανονικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agn0spt93 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, micos000 είπε Περίεργο. Κι εγώ έχω vm nic και το vnc έβγαζε διπλή ip αλλά μου συνδέθηκε κανονικά. Πριν το TightVNC είχα RealVNC Server. Όλα δούλευαν σωστά χωρίς κανένα πρόβλημα. Το λειτουργώ χρόνια. Θα το ψάξω και αν βρω λύση, θα επανέλθω με απάντηση. Thank you all! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα