Προς το περιεχόμενο

TightVNC Server - Πρόβλημα σύνδεσης από άλλο δίκτυο

agn0spt93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Σε Windows 10 έχω εγκαταστήσει το TightVNC Server v2.8.63 64bit.

Έχω ορίσει πόρτα και την έχω κάνει port forward στο router. Στο canyouseeme φαίνεται ανοικτή.

Έχω no-ip. Δεν μπορώ να συνδεθώ από άλλο δίκτυο στον υπολογιστή που τρέχει το TightVNC. Αν είμαι στο ίδιο δίκτυο μπορώ να συνδεθώ κανονικά μέσω no-ip.

Δεν είμαι πίσω από CGNAT, καθώς άλλα services τρέχουν κανονικά απ' έξω. Το έχω διπλοτσεκάρει.

Είχα RealVNC Server πριν, όλα δούλευαν σωστά. Κατά την εγκατάσταση, το πρόγραμμα δεν μου ζήτησε να κάνει allow κάτι στο Firewall των Windows.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω; Έχω δοκιμάσει να συνδεθώ από άλλο δίκτυο απ' ευθείας με την Public IP:port αλλά δεν συνδέεται.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από agn0spt93
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ειμαι σιγουρος πως μπορει να γίνει αυτο (δηλ.με vnc και port fwd), αλλα κατα τη γνωμη μου στησε ενα vpn να κανεις τη δουλεια σου σωστα και με ασφαλεια

• Thanks 1

15 λεπτά πριν, m1d4k0s είπε

δεν ειμαι σιγουρος πως μπορει να γίνει αυτο (δηλ.με vnc και port fwd), αλλα κατα τη γνωμη μου στησε ενα vpn να κανεις τη δουλεια σου σωστα και με ασφαλεια

Τι εννοείς πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Στήνω ένα VNC Server και με το VNC Viewer έχω πρόσβαση σαν να λειτουργώ Team Viewer ή Anydesk. 

Δεν χρειάζομαι VPN.

Φυσικά, το δοκίμασα πριν γράψω εδώ.

Το πρόβλημα ήταν το NIC στο VirtualBox. To TightVNC για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω εμφάνιζε και τις 2 συνδέσεις.

Έκλεισα το NIC στο VirtualBox και μπορώ να συνδεθώ απ' έξω.

TightVNC.png.6e164cef1fb799acc6de38f5038d82f4.png

10 ώρες πριν, agn0spt93 είπε

Τι εννοείς πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Στήνω ένα VNC Server και με το VNC Viewer έχω πρόσβαση σαν να λειτουργώ Team Viewer ή Anydesk. 

Δεν χρειάζομαι VPN.

Ναι συγνωμη μαλλον δεν καταλαβα εγω κατι σωστα. Δεν ηξερα οτι μπορεις να στησεις vnc και να συνδεθεις απο αλλο δικτυο. :)

• Like 1

1 ώρα πριν, m1d4k0s είπε

Ναι συγνωμη μαλλον δεν καταλαβα εγω κατι σωστα. Δεν ηξερα οτι μπορεις να στησεις vnc και να συνδεθεις απο αλλο δικτυο. :)

Η σύνδεση με vnc δεν είναι τόσο διαδεδομένη γιατί πρέπει ή να ξέρεις την εξωτερική ip του υπολογιστή που τρέχει τον server ή να έχεις κάποια υπηρεσία dynamic dns, όπως ο agn0spt93 για να έχεις ένα σταθερό όνομα. Επίσης πρέπει να περάσεις πόρτα στο router και να σιγουρευτείς ότι δεν κόβει ο πάροχος τις επιμέρους πόρτες στο δίκτυο σου.

Στα θετικά της είναι ότι δεν περνάει από τρίτους σέρβερ και δεν χρεώνει τίποτα για όσο χρονικό διάστημα και αν είσαι συνδεμένος, ούτε για πολλαπλές συνδέσεις και είναι αρκετά light.

10 ώρες πριν, agn0spt93 είπε

Φυσικά, το δοκίμασα πριν γράψω εδώ.

Το πρόβλημα ήταν το NIC στο VirtualBox. To TightVNC για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω εμφάνιζε και τις 2 συνδέσεις.

Έκλεισα το NIC στο VirtualBox και μπορώ να συνδεθώ απ' έξω.

TightVNC.png.6e164cef1fb799acc6de38f5038d82f4.png

Περίεργο. Κι εγώ έχω vm nic και το vnc έβγαζε διπλή ip αλλά μου συνδέθηκε κανονικά.

• Like 1

46 λεπτά πριν, micos000 είπε

Περίεργο. Κι εγώ έχω vm nic και το vnc έβγαζε διπλή ip αλλά μου συνδέθηκε κανονικά.

Πριν το TightVNC είχα RealVNC Server.  Όλα δούλευαν σωστά χωρίς κανένα πρόβλημα. Το λειτουργώ χρόνια.

Θα το ψάξω και αν βρω λύση, θα επανέλθω με απάντηση.

Thank you all!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...