Προς το περιεχόμενο

M1 pro θέματα

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από M A T R I X,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είμαι στην ευτυχή θέση να έχω αγοράσει εδώ και 5 μέρες έναν υπολογιστή που με έχει εντυπωσιάσει με το... "καλημέρα".

Ο Μ1 pro επεξεργαστής στον MacBookPro 16'', είναι πραγματικά θηρίο σε επιδόσεις και όλες οι βαριές εργασίες είναι παιχνιδάκι γι'αυτόν.

Έχω όμως θεματάκια τα οποία δεν αντιμετώπιζα στον προηγούμενο mac μου (τον οποίο έχω ακόμα) ο οποίος είναι 2012 retina i7 16gb κλπ.

Ένα σημαντικό πρακτικά είναι πως όταν βάζω τον κέρσορα επάνω σε αρχεία, ενώ στον παλιό πατούσα το space και άνοιγε προσωρινό παράθυρο και έβλεπα ότι περιείχε, δηλαδή σε ήχο άκουγα τον ήχο, σε βίντεο έβλεπα το βίντεο και σε φώτο την μεγάλωνε και όταν πάταγα το space ξανά, έκλεινε το αρχείο. Τώρα δεν έχω βρεί μια ρύθμιση που να έχω την διευκόλυνση αυτή. Πρέπει πχ να πατάω 2πλό κλίκ στα mp3 και να ανοίγει το πρόγραμμα "Μουσική" και το ίδιο με τα υπόλοιπα!!!!

Άλλο θέμα είναι οτι στο final cut χάθηκαν κάποιες λειτουργίες.

3ο θέμα μου. Για ποιόν λόγο έκαναν μεγάλη την touch επιφάνεια; Δεν βλέπω κάποιες λειτουργίες επιπλέον. Εκτός και εαν δεν τις έχω ανακαλύψει εγώ.

Είναι και άλλα θεματάκια που με edit θα παραθέσω αργότερα ή μάλλον, με νέα post's.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Homecinemakias είπε

Καλησπέρα.

Είμαι στην ευτυχή θέση να έχω αγοράσει εδώ και 5 μέρες έναν υπολογιστή που με έχει εντυπωσιάσει με το... "καλημέρα".

Ο Μ1 pro επεξεργαστής στον MacBookPro 16'', είναι πραγματικά θηρίο σε επιδόσεις και όλες οι βαριές εργασίες είναι παιχνιδάκι γι'αυτόν.

Έχω όμως θεματάκια τα οποία δεν αντιμετώπιζα στον προηγούμενο mac μου (τον οποίο έχω ακόμα) ο οποίος είναι 2012 retina i7 16gb κλπ.

Ένα σημαντικό πρακτικά είναι πως όταν βάζω τον κέρσορα επάνω σε αρχεία, ενώ στον παλιό πατούσα το space και άνοιγε προσωρινό παράθυρο και έβλεπα ότι περιείχε, δηλαδή σε ήχο άκουγα τον ήχο, σε βίντεο έβλεπα το βίντεο και σε φώτο την μεγάλωνε και όταν πάταγα το space ξανά, έκλεινε το αρχείο. Τώρα δεν έχω βρεί μια ρύθμιση που να έχω την διευκόλυνση αυτή. Πρέπει πχ να πατάω 2πλό κλίκ στα mp3 και να ανοίγει το πρόγραμμα "Μουσική" και το ίδιο με τα υπόλοιπα!!!!

3ο θέμα μου. Για ποιόν λόγο έκαναν μεγάλη την touch επιφάνεια; Δεν βλέπω κάποιες λειτουργίες επιπλέον. Εκτός και εαν δεν τις έχω ανακαλύψει εγώ.

Είναι και άλλα θεματάκια που με edit θα παραθέσω αργότερα ή μάλλον, με νέα post's.

Ευχαριστώ.

Τα περισσότερα από αυτά που λες έχουν να κάνουν με το software 

Το touch pad γιατί το έκαναν τόσο μεγάλο δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα ισα ισα βολεύει 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Homecinemakias είπε

Καλησπέρα.

Με γεια σου. Είναι πολύ καλό μηχάνημα και θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος. Σχετικά με τα ερωτήματα σου:

Σε 1η φάση δοκίμασε να κάνεις kill το finder και relaunch πατώντας option και δεξί κλικ πάνω στο icon. Επίσης άνοιξε το activity monitor κάνε search quick look και κάνε το kill. Δοκίμασε να δεις άμα παίζει. 

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θέλεις για να το δούμε. 

Φαντάζομαι εννοείς το trackpad. Έτσι είναι εδώ και χρόνια. Απλά ήσουν σε παλιό μοντέλο. 

Επεξ/σία από M A T R I X
  • Like 2
Δημοσ.
18 minutes ago, M A T R I X said:

Σε 1η φάση δοκίμασε να κάνεις kill το finder και relaunch πατώντας option και δεξί κλικ πάνω στο icon. Επίσης άνοιξε το activity monitor κάνε search quick look και κάνε το kill. Δοκίμασε να δεις άμα παίζει

Το relaunch πάντα λύνει το πρόβλημα σε μένα. Το κακό είναι ότι το παρουσιάζει σχετικά συχνά. 

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, M A T R I X είπε

Με γεια σου. Είναι πολύ καλό μηχάνημα και θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος. Σχετικά με τα ερωτήματα σου:

Σε 1η φάση δοκίμασε να κάνεις kill το finder και relaunch πατώντας option και δεξί κλικ πάνω στο icon. Επίσης άνοιξε το activity monitor κάνε search quick look και κάνε το kill. Δοκίμασε να δεις άμα παίζει. 

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν θέλεις για να το δούμε. 

Φαντάζομαι εννοείς το trackpad. Έτσι είναι εδώ και χρόνια. Απλά ήσουν σε παλιό μοντέλο. 

Έπεσες σε ΜΗ αγγλομαθή και τα πιο πολλά που έγραψες δεν τα κατάλαβα. Σε ένα αρχείο πάντως έκανα δεξί κλίκ και έβγαλα φώτο του περιεχομένου και στο παραθέτω. Στο final cut ένα παράδειγμα είναι πως δεν δέχεται το εφέ της μετάβασης επι του κλίπ. Στην φώτο που βλέπεις έκανα στον προηγούμενο μακ το εξής. Με τον κέρσορα έπαιρνα αυτό που ήθελα και το τοποθετούσα στο κλίπ επάνω. Κι έτσι δημιουργούσε στο ξεκίνημα και στο τελείωμα του κλίπ ένα "fader" δηλαδή εφέ μετάβασης, ομαλή έναρξη και σβήσιμο στο τέλος. Τώρα δεν το δέχεται!!!!

Στιγμιότυπο 2022-11-10, 15.51.22.png

Στιγμιότυπο 2022-11-10, 15.55.33.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπεσες σε ΜΗ αγγλομαθή και τα πιο πολλά που έγραψες δεν τα κατάλαβα. Σε ένα αρχείο πάντως έκανα δεξί κλίκ και έβγαλα φώτο του περιεχομένου και στο παραθέτω. Στο final cut ένα παράδειγμα είναι πως δεν δέχεται το εφέ της μετάβασης επι του κλίπ. Στην φώτο που βλέπεις έκανα στον προηγούμενο μακ το εξής. Με τον κέρσορα έπαιρνα αυτό που ήθελα και το τοποθετούσα στο κλίπ επάνω. Κι έτσι δημιουργούσε στο ξεκίνημα και στο τελείωμα του κλίπ ένα "fader" δηλαδή εφέ μετάβασης, ομαλή έναρξη και σβήσιμο στο τέλος. Τώρα δεν το δέχεται!!!!

Στιγμιότυπο 2022-11-10, 15.51.22.png

Στιγμιότυπο 2022-11-10, 15.55.33.png

1. Σχετικά με το finder. Όπως βλέπεις το dock σου, πάτα option+right click πάνω στο finder εικονίδιο και στη συνέχεια relaunch. 

2. Σχετικά με το FCP, ποια έκδοση έχεις; Αυτό που μπορείς να κάνεις μέχρι να λυθεί είναι να επιλέγεις το shot που θες (κλικάροντας πάνω στο C0652 πχ) και στη συνέχεια double click στο transition που θέλεις να προσθέσεις και κανονικά θα πρέπει να το πάρει.  

Επεξ/σία από M A T R I X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To μεγεθος του trackpad λογικά πάει ανάλογικά με το μέγεθος της οθόνης. Εγώ που έχω το 14" έχω πιο μικρό trackpad κοκ. Το ότι είναι μεγάλο συγκριτικά με παλιότερα μοντέλα μόνο ως θετικό μπορώ να το δώ. Και αν το θες πιο γρήγορο, απλά δε το χρησιμοποιείς ολόκληρο. Δεν έγινε και κάτι. 

Επεξ/σία από jodact
Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω τι πείραξα τι σκάλισα κλπ αλλα μετά και απο επανεκκίνηση έχω πλέον αυτό για το οποίο ρωτούσα και που είναι άκρως σημαντικό. Μένει να δω τον λόγο που το final cut αφαίρεσε δυνατότητες. Είναι νεότερη έκδοση, δεν έχει να κάνει με τον υπολογιστή.

Ευχαριστώ για την προσπάθεια βοήθειας!!!!

Ο Μ1 pro εν κατακλείδι..... τρομερός!!!

Δημοσ.
Στις 10/11/2022 στις 4:26 ΜΜ, M A T R I X είπε

2. Σχετικά με το FCP, ποια έκδοση έχεις; Αυτό που μπορείς να κάνεις μέχρι να λυθεί είναι να επιλέγεις το shot που θες (κλικάροντας πάνω στο C0652 πχ) και στη συνέχεια double click στο transition που θέλεις να προσθέσεις και κανονικά θα πρέπει να το πάρει.  

Μπράβο. Πέτυχε η δοκιμή της συμβουλής σου. Έστω κι έτσι, τουλάχιστον μπορώ και κάνω ξανά την δουλειά μου. Η έκδοση που έχω είναι η 10.6.2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...