giannis22k Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Kαλημερα Εχω ενα drobo elite το οποιο συνδεται πανω σε ρουτερ .Σε αυτο θα βαλω αρχεια ωστε να ειναι κοινοχρηστα στο domain.Ξερω μπορω να κανω κοινη χρηση μεσω των windows με τον κλασικο τροπο.Eχω δει προγραμματα οπως xigmanas,openmediavault με την λογικη οτι οταν καποιος χρηστης μπαινει σε καποιο φακελο του drobo οπου τον εχω δηλωσει μονο read να βαζει κωδικο γιαυτο και ειδα τα προγραμματα αυτα αλλαδεν καταφερα να κανω mount το drobo μεσω αυτων.Επισης το drobo τον εχω κανει mount σε εναν υπολογιστη με win server ωστε να φτιαξω τα διαμερισματα
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το xigmanas ή το openmediavault τα έστησες σε ανεξάρτητο υπολογιστή; Ποιες υπηρεσίες σήκωσες (smb, nfs, κάτι άλλο); Γενικά, αν δεν κάνω λάθος και χωρίς να το έχω εμβαθύνει ιδιαίτερα, για να γίνει αυτό που θέλεις πρέπει οι δίσκοι να είναι fixed, δηλαδή συνδεμένοι απευθείας στον υπολογιστή με το nas server. Δεν ξέρω αν και πως μπορεί να δουλέψει με δικτυακούς δίσκους. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από micos000
giannis22k Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Και σε ανεξαρτητο και σε vmware στοη ηδη υπαρχων σερβερ.Απλα το openmediavault εχει ενα plugin "remotemount" οπου και το εγκατεστησα και εκει εβαλα τα στοιχεια που ζηταει ,διακομιστη,ονομα κοινοχρηστου αρχειου
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια λειτουργία που είδα ψάχνοντας ότι μπορεί να σε βοηθήσει είναι το iSCSI. Μπορείς να προσθέσεις δίσκο από ip address στο iSCSI και μετά να μπορείς να τον κάνεις mount. Στο drobo λέει τα εξής: https://supportportal.drobo.com/retrieve/s3/knowledge/AA/AA-01201.html και https://www.drobo.com/start/start-drobo-configure-iscsi/ και http://dashboardhelp.drobo.com/guide/230/zh/B800i_Setting_Up_Your_DroboElite_B800i_for_iSCSI.htm Σε έναν freenas που έχω, βλέπω στο Disk Managment ότι έχει καρτέλα iSCSI και αν πατήσω να προσθέσει δίσκο ζητάει κάποια στοιχεία και μια ip address. Δοκίμασε το. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από micos000
giannis22k Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Ναι το drobo elite που εχω συνδετεται με 2 ethernet και 2 στατικες ip που εχω βαλει.Στον win server τους εχω κανει mount
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Βλέπω ότι οι δύο ethernet είναι iSCSI. Δες τις οδηγίες παραπάνω και κατέβασε το dashboard για να ρυθμίσεις την μία από αυτές Μετά ακολούθα τις οδηγίες πως να προσθέσεις iSCSI δίσκο στον nas.
giannis22k Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Τα εχω διαβασει αλλα αν καταλαβα καλα για καλυτερη αποδοση συνδεω μια ethernet στο pc(host server ) και μια στο ρουτερ? Επισης μεσω του dashboard ηδη εχω βαλει ip απο πριν.Επισης μεσα απο εδω εχω κανει mount τια διαμερισματα που θελω.Δεν καταλαβα ομως αυτο που ειπεσ "να προσθεσω iSCSI δίσκο στον nas"
IKARIWTHS Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Το iscsi ουσιαστικα κανει το δικτυακο σκληρο να φαινεται σαν κανονικος σκληρος. Αυτο βρισκει χρηση σε εφαρμογες που επιτρεπουν εγκατασταση μονο στον κανονικο σκληρο δισκο του υπολογιστη. Πχ αν πας να εγκαταστησεις παιχνιδια του steam σε δικτυακο σκληρο δεν σε αφηνει,σε iscsi ομως μπορεις
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, giannis22k είπε Δεν καταλαβα ομως αυτο που ειπεσ "να προσθεσω iSCSI δίσκο στον nas" Αυτό που είπε ο IKARIWTHS για το iscsi. Παρακάτω πως να το ενεργοποιήσεις στον omv.
giannis22k Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Καλημερα.Εδω ομως ο τυπος στην αρχη δηλωνει εναι usb flash disk Εμενα δεν μου βγαζει κατι παρα μονο του vmware τον δισκο Ισως καταλαβα κατι λαθος
micos000 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Θα πρέπει να ρυθμίσεις το iSCSI στο drobo και μετά, λογικά θα πρέπει να μπορείς να το δηλώσεις στο omv. http://dashboardhelp.drobo.com/guide/230/zh/B800i_Configuring_iSCSI_Settings_for_Your_DroboElite_B800i.htm
giannis22k Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Τα εχω κανει αυτα απλα θα δοκκιμασω μονο με usb και μετα να τον βαλω στο δικτυο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα