Ukforthemoment Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, mak3don είπε Στην Γερμανία που μένω από το 13 τα πρατήρια που έχουν Premium Diesel(πολύ λίγα πρατήρια έχουν) έχουν ξεχωριστή μάνικα. Το καλοκαίρι που ήρθα στην Ελλάδα πήγα να βάλω πετρέλαιο και με ρώτησαν απλό η Premium και όταν είδα ότι έχει μόνο μια μάνικα Diesel μου κακοφανηκε και έβαλα απλό που αυτό βάζω έτσι και αλλιώς Δεν είναι μια μάνικα για 2 καυσιμα,απλό ή premium.Δεν γίνεται άλλωστε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mak3don Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Το λογικό είναι να είναι διαφορετική μάνικα όμως εκεί που ήμουν ήταν μια η μάνικα και την κρατούσε ήδη στο χέρι όταν με ρώτησε αν θέλω απλό η Premium για αυτό και μου έκανε εντύπωση. Σε συζήτηση με γνωστό μου η άποψη του ήταν πως ήταν μια μάνικα και είχε διακόπτη για να τραβάει καύσιμο από άλλη δεξαμενή. Πάντως το θέμα με απλό η Premium το συζήτησα με φίλο που έχει φορτηγά αγροτικό και μηχανήματα που δουλεύουν με Diesel και μου είπε πως βάζει το καλό επειδή το απλό αφήνει κάτι κατάλοιπα σαν παραφίνη τα περιέγραψε και φράζουν τα μπεκ Πιστεύω πάντως πως τα καύσιμα στην Γερμανία είναι καλύτερης ποιότητας από ότι στην Ελλάδα η πιο σωστά λιγότερο νοθευμένα, δεν θα ξεχάσω μετά από φουλαρισμα σε ενοικιαζόμενο Nissan Micra αυτοκίνητο ενός χρόνου με 30.000 χιλιόμετρα που άναψε λαμπάκι μηχανής ούτε 500 μέτρα μετά το βενζινάδικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, filarhos είπε Μετά ή πριν από κάθε γέμισμα, εγώ μετά για να ξέρω πόσο καύσιμο μπήκε, προσθέτεις την ποσότητα που σου λέει ανά λίτρα καυσίμου. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο λέει 2,5 ml ανά λίτρο κασίμου, άρα στα 40 λίτρα προσθέτεις 100ml με μια σύριγγα. Υ.Γ. Η μεγαλύτερη σύριγγα που βρήκα είναι 50ml οπότε βάζω δύο φορές, σύνολο 100ml. Είναι σίγουρο όμως ότι όταν το ρίχνεις μετά θα ανακατευτεί πλήρως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mak3don είπε Το λογικό είναι να είναι διαφορετική μάνικα όμως εκεί που ήμουν ήταν μια η μάνικα και την κρατούσε ήδη στο χέρι όταν με ρώτησε αν θέλω απλό η Premium για αυτό και μου έκανε εντύπωση. Σε συζήτηση με γνωστό μου η άποψη του ήταν πως ήταν μια μάνικα και είχε διακόπτη για να τραβάει καύσιμο από άλλη δεξαμενή. Ο γνωστός σου λεει βλακείες. Εσενα σε ρωτησε τι θέλεις και αν ήθελες αλλο απο αυτό που είχε η μάνικα που ήταν εκεί θα σε έστελνε σε άλλη αντλία. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από Ukforthemoment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Είναι σίγουρο όμως ότι όταν το ρίχνεις μετά θα ανακατευτεί πλήρως? Ναι εννοείται πως θα ανακατευτεί αφού το αυτοκίνητο κινείται συνέχεια. Κι αν πάρει και 1-2 λίτρα χωρίς το πρόσθετο δεν έγινε και τίποτα... Υ.Γ. Σκέψου ότι όταν είναι πάνω από το 75% γεμισμένο ακούς το πετρέλαιο που κινείται σε κάθε φρενάρισμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PedroG Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Οπότε πας Βουλγαρία και βάζεις.Γιατί να μην κάνεις καλά;Το φίλτρο σου τι λεει; Πριν 4 μερες εκανα το 2ο Σερβις απο τοτε που το απεκτησα 2ης χρονια χρησης του νεου ΙΧ μου! Ο μηχανικος μου μετα απο 20.000 χλμ μου εβαλε απλα τα καλυτερα λαδια διχως να πειραξει οτιδηποτε αλλο και μου ειπε σε 15.000 χλμ ξανα εδω! σου λεω οτι μου ειπε!!! δεν αλλαξε καν φιλτρα! Υποψιν δεν εχω βαλει ακομη καθαριστικο - ενισχυτικο βιοντιζελ ακομη WURTH τωρα σκεφτομαι να βαζω! Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από PedroG 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pananton Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 αυτό το diesel kleen με τι συχνότητα το βάζετε; χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα για 2-3 γεμίσματα να βάλω 2,5ml ανά λίτρο diesel και μετά να κάνω συντήρηση; αλλα κάθε ποτέ; μοτερ fiat jtdm-2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 23 ώρες πριν, NTC Labs είπε ναι οτι πουνε πεςτους. οι αντιπροσωπειες που βαζουν λαθος λαδια τα λενε αυτα? Που αφηνουν ξεβιδωτους προφυλακτηρες? Που εχει θεμα απλα ο αισθητηρας λαμδα και σου αλλαζουν ολο τον καταλυτη? Αυτες τις αντιπροσωπειες λες ?. Εμαθε και ο παπατζης μηχανικουλης του σφακιανακη , του γκαλου και οποιου αλλου να κανει υποδειξεις. Η εγγυηση πες του εξυπνου εινια θεμα της εταιρειας και του δικηγορου σου. Η αντιπροσωπεια δεν μπορει να γνωριζει αν βαζεις προσθετο η οχι ετσι κιαλλιως. Οι υπολοιποι μηχανικουληδες τους και μανατζαραιοι-πωλητες μπορουν να παρουν τον πουλο. Αρα με λιγα λογια σου λεει οτι ουτε κανονικο καυσιμο μπορεις να βαλεις αφου ετσι κιαλλιως εχει προσθετα απο το βυτιο ακομα που δεν εχει "εγκρινει" η εταιρεια. Να ερθουν να το σπρωχνουν λεω εγω. Μια χαρα αποτελεσματικα ειναι με τα σκουπιδια καυσιμα που εχεις στο ελλαντα. 2,5 ειναι για αμεσο καθαρισμο, για συντηρηση ειναι 1 ml. Εαν εχεις ντιζελ σε προκαλω να συγκρινουμε τα φιλτρα μας μετα απο 1 χρονο. Εσυ χωρις προσθετο εγω με προσθετο. σε φαρμακειο ζητα συρριγα σιτισης. OK δεν ξέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες που θέλουν να πουλησουν ενα αξιοποιστο προιον, και ξέρουν οι μικροεταιριες.......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanospetr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, mak3don είπε Στην Γερμανία που μένω από το 13 τα πρατήρια που έχουν Premium Diesel(πολύ λίγα πρατήρια έχουν) έχουν ξεχωριστή μάνικα. Το καλοκαίρι που ήρθα στην Ελλάδα πήγα να βάλω πετρέλαιο και με ρώτησαν απλό η Premium και όταν είδα ότι έχει μόνο μια μάνικα Diesel μου κακοφανηκε και έβαλα απλό που αυτό βάζω έτσι και αλλιώς Αυτό αποκλείεται προφανώς, όταν σου προσφέρουν 2 διαφορετικές επιλογές θα έχει και 2 διαφορετικές αντλίες, όπως και είναι σε όλα τα βενζινάδικα. Πιθανώς η άλλη αντλία βρίσκεται παραπέρα και δεν την είδες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 22 λεπτά πριν, pananton είπε αυτό το diesel kleen με τι συχνότητα το βάζετε; χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα για 2-3 γεμίσματα να βάλω 2,5ml ανά λίτρο diesel και μετά να κάνω συντήρηση; αλλα κάθε ποτέ; μοτερ fiat jtdm-2 Εγώ βάζω σε κάθε γέμισμα 1,5-2ml/λίτρο καυσίμου (το δοχείο λέει 2,5ml/λίτρο, χωρίς να λέει συντήρηση ή καθάρισμα). Ανά 10-12χιλχλμ βάζω της ίδιας μάρκας για καθάρισμα του δοχείου βενζίνης και τον χειμώνα το αλλάζω με το αντίστοιχο που περιέχει αντιπαγωτικό. Τρία προιόντα είναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Dinos1973 είπε OK δεν ξέρουν οι αυτοκινητοβιομηχανιες που θέλουν να πουλησουν ενα αξιοποιστο προιον, και ξέρουν οι μικροεταιριες.......... μικροεταιρια μαλλον ειναι η ελληνικη αντιπροσωπεια. Εσυ πηγαινε το σπρωχνοντας ειπαμε αφου και το καυσιμο προσθετα εχει. Σαν τα "αξιοπιστα" δοχεια adBlue της PSA που κοστιζει σε καθε παθοντα 1μισο μαρουλι ας πουμε? Σε αυτη την αξιοπιστια αναφερεσαι? Οσο για τις εγγυησεις , η παπατζα που αναφερθηκε απλα δεν ισχυει. Ο κατασκευαστης ρητα (π.χ. η audi ) οριζει οτι η εγγυηση χανεται εαν προκληθει ζημια απο ακαταλληλο καυσμιο ή πρόσθετα ΟΧΙ επειδη θα βαλεις προσθετο αλλα ΑΝ ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ. Σαν να βαλεις προσθετο πετρελαιου σε βενζινη και το αντιστροφο.Ακόμα και σε αυτην την περιπτωση πρεπει εκεινος να αποδειξει οτι η ζημια προκληθηκε απο το προσθετο που εβαλες ( και ας μην ειναι ακαταλληλο ) . ΔΕΝ απαγορευει την χρηση προσθετου. Οποτε τις παπατζες των αντιπροσωπων μπορουν οι ελληνικες αντιπροσωπειες να τις βαλουν εκει που ξερουν. Ειναι σαν την αλλη την λαλακια που σας τσαμπουνανε οτι αν κανετε σερβις εκτος αντιπροσωπειας χανεται την εγγυηση. 7 ώρες πριν, pananton είπε αυτό το diesel kleen με τι συχνότητα το βάζετε; χωρίς να έχω κάποιο πρόβλημα για 2-3 γεμίσματα να βάλω 2,5ml ανά λίτρο diesel και μετά να κάνω συντήρηση; αλλα κάθε ποτέ; μοτερ fiat jtdm-2 ιδιο κινητηρα εχουμε. σε καθε γεμισμα βαζω εγω απλα μερικες φορες το ξεχναω. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από NTC Labs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haralabosg Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, filarhos είπε Εγώ βάζω σε κάθε γέμισμα 1,5-2ml/λίτρο καυσίμου (το δοχείο λέει 2,5ml/λίτρο, χωρίς να λέει συντήρηση ή καθάρισμα). Ανά 10-12χιλχλμ βάζω της ίδιας μάρκας για καθάρισμα του δοχείου βενζίνης και τον χειμώνα το αλλάζω με το αντίστοιχο που περιέχει αντιπαγωτικό. Τρία προιόντα είναι. H δοσολογια είναι 2,5ml για συντηρηση και διπλασια (5ml) για καθαρισμα ... Το δοχειο 32-OUNCE (PART NO. 3025) Add entire contents (32 ounces) to 100 gallons of diesel fuel. For maximum cetane boost and quicker fuel injector clean-ups, add entire contents (32 ounces) to 50 gallons of diesel fuel. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από haralabosg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NTC Labs είπε μικροεταιρια μαλλον ειναι η ελληνικη αντιπροσωπεια. Εσυ πηγαινε το σπρωχνοντας ειπαμε αφου και το καυσιμο προσθετα εχει. Σαν τα "αξιοπιστα" δοχεια adBlue της PSA που κοστιζει σε καθε παθοντα 1μισο μαρουλι ας πουμε? Σε αυτη την αξιοπιστια αναφερεσαι? Οσο για τις εγγυησεις , η παπατζα που αναφερθηκε απλα δεν ισχυει. Ο κατασκευαστης ρητα (π.χ. η audi ) οριζει οτι η εγγυηση χανεται εαν προκληθει ζημια απο ακαταλληλο καυσμιο ή πρόσθετα ΟΧΙ επειδη θα βαλεις προσθετο αλλα ΑΝ ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ. Σαν να βαλεις προσθετο πετρελαιου σε βενζινη και το αντιστροφο.Ακόμα και σε αυτην την περιπτωση πρεπει εκεινος να αποδειξει οτι η ζημια προκληθηκε απο το προσθετο που εβαλες ( και ας μην ειναι ακαταλληλο ) . ΔΕΝ απαγορευει την χρηση προσθετου. Οποτε τις παπατζες των αντιπροσωπων μπορουν οι ελληνικες αντιπροσωπειες να τις βαλουν εκει που ξερουν. Ειναι σαν την αλλη την λαλακια που σας τσαμπουνανε οτι αν κανετε σερβις εκτος αντιπροσωπειας χανεται την εγγυηση. ιδιο κινητηρα εχουμε. σε καθε γεμισμα βαζω εγω απλα μερικες φορες το ξεχναω. Φαντάζομαι ότι ο κατασκευαστής κάπου γράφει ότι μπορείς να βάζεις πρόσθετα και τους λόγους γιατί ο κινητήρας τα χρειάζεται ….κανείς δεν αναφέρετε στις αντιπροσωπείες αλλά στους κατασκευαστές. Το adblue δεν είναι πρόσθετο καυσίμου !!!!! ψεσκάζετε στο dpf φίλτρο για να εξουδετερώσει τα καυσαέρια ……. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από Dinos1973 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, haralabosg είπε H δοσολογια είναι 2,5ml για συντηρηση και διπλασια (5ml) για καθαρισμα ... Το δοχειο 32-OUNCE (PART NO. 3025) Add entire contents (32 ounces) to 100 gallons of diesel fuel. For maximum cetane boost and quicker fuel injector clean-ups, add entire contents (32 ounces) to 50 gallons of diesel fuel. Μάλλον δεν το έγραψα σωστά. Έδωσα το link της εταιρίας που λέει για όλα αυτά αλλά στο αυτοκόλλητο που είναι οι οδηγίες στα ελληνικά δεν το γράφει... Και να πω την αλήθεια βάζω και λίγο λιγότερ συνήθως από τα 2μιση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε Φαντάζομαι ότι ο κατασκευαστής κάπου γράφει ότι μπορείς να βάζεις πρόσθετα και τους λόγους γιατί ο κινητήρας τα χρειάζεται ….κανείς δεν αναφέρετε στις αντιπροσωπείες αλλά στους κατασκευαστές. Το adblue δεν είναι πρόσθετο καυσίμου !!!!! ψεσκάζετε στο dpf φίλτρο για να εξουδετερώσει τα καυσαέρια ……. Δεν ειπα οτι το adblue ειναι προσθετο. Ελεος. Σου εγραψα τι γραφει ο κατασκευαστης περι προσθετων και εγγυησης. Αν δε θες να το καταλαβεις πασο. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από NTC Labs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα