Προς το περιεχόμενο

Πρόσθετα καυσίμου. Απόψεις γνώμες

mak3don

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρησιμοποιείται πρόσθετα καυσίμου? Ποια και κάθε πότε?

Πιστεύετε πως κάνουν κάτι? 

Εγώ χρησιμοποιώ αραιά και που κάποια παλιότερα στο Micra βενζίνη έβαλα κάνα δύο φορές ένα πρόσθετο βενζίνης, και στο Golf πετρέλαιο έχω χρησιμοποιήσει την πρώτη φορά στα 50.000 χλμ ένα της liqui Moly που έλεγε προστασία του PDF και στα 60.000 ένα της liqui Moly που έγραφε Diesel additive. Τώρα είμαι στις 75.000 περίπου και στα τέσσερα τελευταία γεμίσματα έβαλα δύο φορές το super Diesel additive της liqui Moly. 

Πείτε γνώμες και εμπειρίες 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 λεπτά πριν, mak3don είπε

Χρησιμοποιείται πρόσθετα καυσίμου? Ποια και κάθε πότε?

Πιστεύετε πως κάνουν κάτι? 

Εγώ χρησιμοποιώ αραιά και που κάποια παλιότερα στο Micra βενζίνη έβαλα κάνα δύο φορές ένα πρόσθετο βενζίνης, και στο Golf πετρέλαιο έχω χρησιμοποιήσει την πρώτη φορά στα 50.000 χλμ ένα της liqui Moly που έλεγε προστασία του PDF και στα 60.000 ένα της liqui Moly που έγραφε Diesel additive. Τώρα είμαι στις 75.000 περίπου και στα τέσσερα τελευταία γεμίσματα έβαλα δύο φορές το super Diesel additive της liqui Moly. 

Πείτε γνώμες και εμπειρίες 

για diesel σου προτεινω αυτο https://www.skroutz.gr/s/13631448/Power-Service-Diesel-Kleen-Cetane-Boost-Πρόσθετο-Πετρελαίου-946ml.html.

Το χρησιμοποιω 3 χρονια τωρα απο τοτε που ταμαξι ηταν κουτα. Απλα το κορυφαιο. 

• Like 1

1 λεπτό πριν, NTC Labs είπε

για diesel σου προτεινω αυτο https://www.skroutz.gr/s/13631448/Power-Service-Diesel-Kleen-Cetane-Boost-Πρόσθετο-Πετρελαίου-946ml.html.

Αυτό ακριβώς πήγα να προτείνω κι εγώ. 

Το έχω για περίπου 20χιλχλμ και έχει διαφορά στην λειτουργία του αυτοκινήτου, πιο ήσυχο και λίγο καλύτερο τράβηγμα... Έχω πάρει από την ίδια εταιρία για καθάρισμα της δεξαμενής δύο φορές τον χρόνο, ανά 10-15χιλχλμ και το ίδιο με τις αντιπαγωτικές ιδιότητες.

Μόλις τελειώσει θα πάω να πάρω το συμπυκνωμένο που αναλογικά είναι πιο φτηνό. Από το να βάζω το και καλά ενισχυμένο πετρέλαιο, βάζω το απλό πετρέλαιο από εταιρικό πρατήριο κι αυτό.

Στο βενζινοκίνητο μόνο το redex έχω βάλει αλλά δεν έχω δει και κάποια διαφορά...

• Like 1

41 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Επειδή δεν έχω ιδέα. 
Πως ακριβώς το χρησιμοποιείς;

2 λεπτά πριν, george1807 είπε

Επειδή δεν έχω ιδέα. 
Πως ακριβώς το χρησιμοποιείς;

Μετά ή πριν από κάθε γέμισμα, εγώ μετά για να ξέρω πόσο καύσιμο μπήκε, προσθέτεις την ποσότητα που σου λέει ανά λίτρα καυσίμου. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο λέει 2,5 ml ανά λίτρο κασίμου, άρα στα 40 λίτρα προσθέτεις 100ml με μια σύριγγα.

Υ.Γ. Η μεγαλύτερη σύριγγα που βρήκα είναι 50ml οπότε βάζω δύο φορές, σύνολο 100ml.

• Thanks 1

Απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν μην βαζετε τιποτα μεσα που δεν εχουμε εγκρινει εμεις ως εταιρεια γιατι αλλιως εγγυηση παπαλα,επισης μην νομιζετε οτι κανουν τιποτα,ειναι εξισου "αποτελεσματικα" με τα συμπληρωματα διατροφης

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν μην βαζετε τιποτα μεσα που δεν εχουμε εγκρινει εμεις ως εταιρεια γιατι αλλιως εγγυηση παπαλα,επισης μην νομιζετε οτι κανουν τιποτα,ειναι εξισου "αποτελεσματικα" με τα συμπληρωματα διατροφης

ναι οτι πουνε πεςτους. οι αντιπροσωπειες που βαζουν λαθος λαδια τα λενε αυτα? Που αφηνουν ξεβιδωτους προφυλακτηρες? Που εχει θεμα απλα ο αισθητηρας λαμδα και σου αλλαζουν ολο τον καταλυτη? Αυτες τις αντιπροσωπειες λες ?. Εμαθε και ο παπατζης μηχανικουλης του σφακιανακη , του γκαλου και οποιου αλλου να κανει υποδειξεις. Η εγγυηση πες του εξυπνου εινια θεμα της εταιρειας και του δικηγορου σου. Η αντιπροσωπεια δεν μπορει να γνωριζει αν βαζεις προσθετο η οχι ετσι κιαλλιως. Οι υπολοιποι μηχανικουληδες τους και μανατζαραιοι-πωλητες μπορουν να παρουν τον πουλο. Αρα με λιγα λογια σου λεει οτι ουτε κανονικο καυσιμο μπορεις να βαλεις αφου ετσι κιαλλιως εχει προσθετα απο το βυτιο ακομα που δεν εχει "εγκρινει" η εταιρεια. Να ερθουν να το σπρωχνουν λεω εγω. Μια χαρα αποτελεσματικα ειναι με τα σκουπιδια καυσιμα που εχεις στο ελλαντα.

23 λεπτά πριν, filarhos είπε

Μετά ή πριν από κάθε γέμισμα, εγώ μετά για να ξέρω πόσο καύσιμο μπήκε, προσθέτεις την ποσότητα που σου λέει ανά λίτρα καυσίμου. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο λέει 2,5 ml ανά λίτρο κασίμου, άρα στα 40 λίτρα προσθέτεις 100ml με μια σύριγγα.

Υ.Γ. Η μεγαλύτερη σύριγγα που βρήκα είναι 50ml οπότε βάζω δύο φορές, σύνολο 100ml.

2,5 ειναι για αμεσο καθαρισμο, για συντηρηση ειναι 1 ml.

11 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Εαν εχεις ντιζελ σε προκαλω να συγκρινουμε τα φιλτρα μας μετα απο 1 χρονο. Εσυ χωρις προσθετο εγω με προσθετο.

28 λεπτά πριν, filarhos είπε

σε φαρμακειο ζητα συρριγα σιτισης.  

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 2
  • Thanks 1

Το diesel μου έχει γράψει 220,000χλμ, ελάχιστες φορες εχω βάλει της wurth ενα κλασσικο φθηνο που εχει στα πρατηρια, αλλα βαζω απο ένα πρατηριο που θεωρω οτι ειναι αξιοπιστο μιας που δεν ειχα ποτε θεμα και βαζουν πετρελαιο και αρκετα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Το τελευταίο διάστημα στην εκκινηση φαινοταν να ζοριζεται ελάχιστα παραπανω να γυρισει η μιζα( διαφορα που αφορα ψειρες και οχι φυσιολογικους ανθρωπους). Ειπα να βαλω μετα απο καιρο λιγο σταθεροποιητη(Wurth) και εστρωσε(ετσι μου φανηκε).

Γενικως πιστευω οτι βοηθουν ελάχιστα, αν το καυσιμο που βαζεις ειναι κακο οτι και να βαλεις η ζημια θα γινει. Θα ελεγα οτι εχουν ρολο βελτιστοποιησης, και ελαχιστα καθοριστικο για το αν θα γλιτωσεις καποια βλαβη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγώ βαζω αυτο κάθε 5000χλμ. Η εταιρεια είναι πολύ γνωστή στο χώρο. 

https://www.skroutz.gr/s/13614797/Wynn-s-Καθαριστικό-Συστήματος-Πετρελαίου-Πρόσθετο-Πετρελαίου-325ml.html

Για τα diesel πάντως πολύ πιο σημαντικό από τα πρόσθετα ειναι

1) Καλό καύσιμο από εμπιστο πρατήριο

2) Ευλαβική αλλαγή λαδιών  και συντήρηση χωρις τσιγκουνιες

3) Αν το αυτοκινητο κινείται συνεχώς στην πόλη , χρειαζεται οπωσδήποτε "ξεκάπνισμα" . Καποια κοντινή βόλτα , εκδρομή, ταξιδι κλπ κάθε 10-15 ημέρες

Επεξ/σία από prometheas

16 λεπτά πριν, ideal09 είπε

Το diesel μου έχει γράψει 220,000χλμ, ελάχιστες φορες εχω βάλει της wurth ενα κλασσικο φθηνο που εχει στα πρατηρια.......

παλιοτερα εβαζα και εγω το ιδιο ενα μικρο σφηνακι ανα 2-3 γεμισματα στο Corsa diesel μου!

Εχω αλλαξει ομως ΙΧ και εχω παρει ΑDBLUE  που σημαινει εχω ντεποζιτο με Ουρια μεσα στο ρεζερβουαρ μου στο CITROEN C3 diesel μου!

Πιστευεις οτι πρεπει να βαζω και WURTH το μικρο αυτο μπουκαλακι μια στις τοσες οπως εκανα παλια και εσυ ή επειδη ειναι ADBLUE το Diesel μου δεν πρεπει να βαζω βελτιωτικο diesel?

3 λεπτά πριν, PedroG είπε

παλιοτερα εβαζα και εγω το ιδιο ενα μικρο σφηνακι ανα 2-3 γεμισματα στο Corsa diesel μου!

Εχω αλλαξει ομως ΙΧ και εχω παρει ΑDBLUE  που σημαινει εχω ντεποζιτο με Ουρια μεσα στο ρεζερβουαρ μου στο CITROEN C3 diesel μου!

Πιστευεις οτι πρεπει να βαζω και WURTH το μικρο αυτο μπουκαλακι μια στις τοσες οπως εκανα παλια και εσυ ή επειδη ειναι ADBLUE το Diesel μου δεν πρεπει να βαζω βελτιωτικο diesel?

Το AdBlue δεν  αναμιγνύεται με το καυσιμο ,στην εξαγωγή στα καυσαέρια ψεκάζεται  .

• Like 2
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, PedroG είπε

το AdBlue εχει δικια του ταπα.Δεν ειναι στο ιδιο τεποζιτο. Ειναι για τα καυσαερια οχι για το καυσιμο.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 1

2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το AdBlue δεν  αναμιγνύεται με το καυσιμο ,στην εξαγωγή στα καυσαέρια ψεκάζεται  .

η ερωτηση μου ειναι πολυ συγκεκριμενη!

Πρεπει να βαζω ενισχυτικο οπως εβαζα βελτιωτικο οπως ειναι το WURTH ας πουμε ή όχι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πάντως με τα πετρέλαια και τα dpf έχουμε μπλέξει με πρόσθετα και ατέλειωτες ιστορίες και γνώμες. Πρόσφατα έβαλα και εγώ ένα της liquimoly και καλά για μύκητες επειδή δεν πολυ-κινώ το clio. Δεν ξέρω αν έκανε τίποτε, πρώτη φορά βάζω στα 100.000 χλμ. Να αναφέρω ότι εδώ και 1 χρόνο του βάζω μόνο special πετρέλαια (πχ vpower) τα οποία έχουν ούτως ή άλλως πρόσθετα, κάποιος άλλος μου είπε ότι δεν κάνει συνέχεια πρόσθετα γιατί "ξεραίνεται" η αντλία, χάος πραγματικά

Επεξ/σία από kremidi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...