Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή απο VLU σε VPU

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από HateMe,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, πριν απο λίγες μέρες ήρθε ο τεχνικός της Νόβα και μου συνέδεσε τη γραμμή μου ,μια Νοva VDSL 100αρα και με ρώτησε τι πρόγραμμα έχω. Του είπα οτι δεν χρησιμοποιώ τηλέφωνο ,δεν έχω καν τηλεφωνική συσκευή και μου είπε πως μπορώ τότε να αιτηθώ να μου κάνουν αλλαγή στη γραμμή απο VLU σε VPU. 

Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα ακριβώς, αλλά υποθέτω το ένα σημαίνει οτι φέρνει μέχρι το κόμβο την τηλεφωνία με χαλκό και μετά τα φέρνει στο σπίτι , ενώ το άλλο ξεκινά απο το κόμβο και τα φέρνει στο σπίτι κατευθείαν απλά η τηλεφωνία είναι Voip ? Δεν ξέρω εαν κατάλαβα σωστά.

1) Εγώ να το ζητήσω στην τεχνική υπηρεσία όπως μου είπε αλλά με τι επιχείρημα? Τι πρέπει να πω. Εαν με ρωτήσει κάποιος στο τσατ εκεί τι είναι αυτό πως να το εξηγήσω ?

2) Θα επηρεάσει σε τπτ αρνητικά τη γραμμή μου πχ όσον αφορά την ταχύτητα δικτύου?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Η VLU είναι η voip γραμμή.

VPU είναι με POTS τηλεφωνία.

Τουλάχιστον έτσι τα είχαν όταν δούλευα εκεί :P 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν έχει νόημα αυτό που σου είπε, γιατί να πας σε VPU που είναι pots τηλεφωνία; ίσα ίσα που πρόβλημα θα είναι με ξένες τάσεις.
Αν έχει κάποιο συναγερμό που πάει μέσω τηλεφωνίας οκ do it αλλιώς δεν αξίζει μιας που δεν κάνεις καν χρήση της τηλεφωνίας

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Ναι δεν έχει νόημα αυτό που σου είπε, γιατί να πας σε VPU που είναι pots τηλεφωνία; ίσα ίσα που πρόβλημα θα είναι με ξένες τάσεις.
Αν έχει κάποιο συναγερμό που πάει μέσω τηλεφωνίας οκ do it αλλιώς δεν αξίζει μιας που δεν κάνεις καν χρήση της τηλεφωνίας

Περίεργο μου φαίνεται πάντως να του το είπε αυτό.

Πίσω το 2020 που δούλευα εκεί, ίσα ίσα ήθελαν να πάνε όσους περισσότερους μπορούσαν σε VLU από VPU.

• Like 1
Δημοσ.

παίζει βέβαια να του είπε και το ανάποδο ή να τα μπέρδεψε ο τεχνικός.
για καλό και για κακό ας καλέσει στην τεχνική υπηρεσία να ρωτήσει τι γραμμή έχει και αν είναι VLU, για μένα το αφήνει ως έχει, αν είναι VPU, να μιλήσει λογικά με το εμπορικό για αλλαγή σε VLU εάν και εφόσον δεν έχει συναγερμό ή ξέρω γω να έρθει κάποιο άτομο με προβλήματα υγείας κτλ και να είναι σταθερή η γραμμή χωρίς αποσυνδέσεις/αποσυγχρονισμούς.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, comfuzio είπε

παίζει βέβαια να του είπε και το ανάποδο ή να τα μπέρδεψε ο τεχνικός.
για καλό και για κακό ας καλέσει στην τεχνική υπηρεσία να ρωτήσει τι γραμμή έχει και αν είναι VLU, για μένα το αφήνει ως έχει, αν είναι VPU, να μιλήσει λογικά με το εμπορικό για αλλαγή σε VLU εάν και εφόσον δεν έχει συναγερμό ή ξέρω γω να έρθει κάποιο άτομο με προβλήματα υγείας κτλ και να είναι σταθερή η γραμμή χωρίς αποσυνδέσεις/αποσυγχρονισμούς.

20 ώρες πριν, HateMe είπε

Περίεργο μου φαίνεται πάντως να του το είπε αυτό.

Πίσω το 2020 που δούλευα εκεί, ίσα ίσα ήθελαν να πάνε όσους περισσότερους μπορούσαν σε VLU από VPU.

ά το μπέρδεψε και ηθελε να το πει αναποδα, γτ το σημειωσα κιολας την ωρα που το ειπε. Μαλιστα ειπε οτι εφοσον εχεις Fritzbox με την αλλαγη ΘΑ ΠΑΣ σε voip τηλεφωνια και να ξερεις δεν δινουν κωδικους ,αλλα εγω του ειπα δεν θελω καν τηλεφωνο.

Εχω καποιο κερδος ουσιαστικο να το κανω γενικοτερα ? Ας πουμε οτι ειναι απο VPU σε VLU

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, iceage2609 είπε

ά το μπέρδεψε και ηθελε να το πει αναποδα, γτ το σημειωσα κιολας την ωρα που το ειπε. Μαλιστα ειπε οτι εφοσον εχεις Fritzbox με την αλλαγη ΘΑ ΠΑΣ σε voip τηλεφωνια και να ξερεις δεν δινουν κωδικους ,αλλα εγω του ειπα δεν θελω καν τηλεφωνο.

Εχω καποιο κερδος ουσιαστικο να το κανω γενικοτερα ? Ας πουμε οτι ειναι απο VPU σε VLU

Ναι, όντως δεν δίνουν κωδικούς. 

Μην πειράξεις τίποτα μωρέ, άστο όπως είναι.

Επίσης υπάρχει ένα ωραίο tweak για fritzbox ώστε να παίρνεις το max της ταχύτητας που σου δίνει η γραμμή σου το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ χρόνια με το 7530 που έχω.

Το χεις κάνει να υποθέσω η ούτε καν ; 

https://www.adslgr.com/forum/threads/1139399-AVM-fritz!box-tweaks?s=0e53a328881afa8fec392faf26faad95

Είναι αυτό εδώ.

Εγώ κανονικά έχω 42mbps εδώ που είμαι, αλλά χάρη σ αυτό, είμαι εδώ.

Ούτε αποσυνδέσεις ούτε τίποτα. 

image.png.3ddcb7537cdc9d2461f0f7277eca8195.pngimage.png.60a0c5fc1d1f551aa7a96d0bae7a983d.pngimage.png.a2cb6b9527f5fb07d9d94088d86ac8ff.png

Επεξ/σία από HateMe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, HateMe είπε

Ναι, όντως δεν δίνουν κωδικούς. 

Μην πειράξεις τίποτα μωρέ, άστο όπως είναι.

Επίσης υπάρχει ένα ωραίο tweak για fritzbox ώστε να παίρνεις το max της ταχύτητας που σου δίνει η γραμμή σου το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ χρόνια με το 7530 που έχω.

Το χεις κάνει να υποθέσω η ούτε καν ; 

https://www.adslgr.com/forum/threads/1139399-AVM-fritz!box-tweaks?s=0e53a328881afa8fec392faf26faad95

Είναι αυτό εδώ.

Εγώ κανονικά έχω 42mbps εδώ που είμαι, αλλά χάρη σ αυτό, είμαι εδώ.

Ούτε αποσυνδέσεις ούτε τίποτα. 

image.png.3ddcb7537cdc9d2461f0f7277eca8195.pngimage.png.60a0c5fc1d1f551aa7a96d0bae7a983d.pngimage.png.a2cb6b9527f5fb07d9d94088d86ac8ff.png

Ευχαριστώ για την απάντηση, να σου πω την αληθεια το δοκιμασα βάζοντας αρχικα για τιμη το -100 σε όλα οπως λεει για αρχη ο οδηγος. Κλειδωσε αντι για τα 76-77 που κλειδωνει τωρα στα 45 ...μολις εκανα την αλλαγη. Δεν ξερω γιατι,δεν δοκιμασα αλλες τιμες να σου πω την αληθεια μετά.

Επισης οταν ηρθε ο τεχνικος κατεβηκα και εγω κατω εψαχνε που ειναι ο κατανεμητης και τελικα καπου εξω ειχε ενα σαν boxaki ,δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο σε αλλη πολυκατοικια,σαν κουτι ειναι πανω στο τοιχο, και μου ειπε οτι ειμαι πραγματικα 50 μετρα απο τον κομβο,αλλα για καποιο λογο η γραμη κατω στην πολυκατοικια φτανει με 80...Δεν μπορεις να κανεις κατι μου ειπε. Ξενερωσα να πω την αληθεια, οκ 80,αλλα λεω ρε φιλε 50 μετρα και να μην κλειδωνω ακατεβατα 100 ...ξενερα.

IMAGE 2022-11-10 20:05:16.jpg

Επεξ/σία από iceage2609
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μη το βάζεις καν -100.

Δοκίμασε με -40, -50 κλπ μέχρι να δεις που είσαι οκ.

Απλά τσέκαρε αν μαζεύει errors, γιατί αν μαζεύει θα τρως και τις αποσυνδέσεις στα μουτσούνια :P 

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα κλειδώσεις στα 90φεύγα, ίσως και παραπάνω. 

Επεξ/σία από HateMe
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, HateMe είπε

Μη το βάζεις καν -100.

Δοκίμασε με -40, -50 κλπ μέχρι να δεις που είσαι οκ.

Απλά τσέκαρε αν μαζεύει errors, γιατί αν μαζεύει θα τρως και τις αποσυνδέσεις στα μουτσούνια :P 

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα κλειδώσεις στα 90φεύγα, ίσως και παραπάνω. 

Εβαλα -4 , ετσι γιατι εβλεπα απο κατω και μου κλειδωσε 88 απλα εχει Signal-to-noise ratio Receive 4 και Send 27 . Εικαζω ειναι πολυ χαμηλο το 4 θα πεφτει η γραμμη . Θα δοκιμασω και τις τιμες που ειπες και βλεπω. Ευχαριστω. Πρεπει να μην μαζευω λαθη ,καταλαβα.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, iceage2609 είπε

Εβαλα -4 , ετσι γιατι εβλεπα απο κατω και μου κλειδωσε 88 απλα εχει Signal-to-noise ratio Receive 4 και Send 27 . Εικαζω ειναι πολυ χαμηλο το 4 θα πεφτει η γραμμη . Θα δοκιμασω και τις τιμες που ειπες και βλεπω. Ευχαριστω. Πρεπει να μην μαζευω λαθη ,καταλαβα.

Το έχω κάνει σε 10 (μα την παναγία) άτομα και οι 9 στους 10, επαιξαν καλύτερα στο -40. 

Δεν ξέρω τι και πως. 

Ο άλλος πάλι είχε 700 αποσυνδέσεις στο -40.. 

Παίξε εκεί με τις τιμές όταν δεν έχεις τι να κάνεις και βλέπεις πως θα πάει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, HateMe είπε

Το έχω κάνει σε 10 (μα την παναγία) άτομα και οι 9 στους 10, επαιξαν καλύτερα στο -40. 

Δεν ξέρω τι και πως. 

Ο άλλος πάλι είχε 700 αποσυνδέσεις στο -40.. 

Παίξε εκεί με τις τιμές όταν δεν έχεις τι να κάνεις και βλέπεις πως θα πάει.

Έτσι για το feedback , με το -40 που μου είπες πήγε στο 92!! και με το -10 που μου είπε και ενας ακόμη στο adsl έφτασα εδω....αν δεν εχω αποσυνδέσεις θα είναι θειικό 

Screenshot 2022-11-10 at 23.07.56.png

Επεξ/σία από iceage2609
Δημοσ.
3 ώρες πριν, iceage2609 είπε

Έτσι για το feedback , με το -40 που μου είπες πήγε στο 92!! και με το -10 που μου είπε και ενας ακόμη στο adsl έφτασα εδω....αν δεν εχω αποσυνδέσεις θα είναι θειικό 

Screenshot 2022-11-10 at 23.07.56.png

Είδες που σου είπα ότι θα κλειδώσεις 90 και ίσως παραπάνω; :P 

Κάνε κ άλλες δοκιμές αν θες παραπάνω και ίσως το πετύχεις.

Στείλε το πρωί να δω errors.

Πιστεύω θα έχεις 0 και αν έχεις 0, δεν θα έχεις αποσυνδέσεις.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, HateMe είπε

Είδες που σου είπα ότι θα κλειδώσεις 90 και ίσως παραπάνω; :P 

Κάνε κ άλλες δοκιμές αν θες παραπάνω και ίσως το πετύχεις.

Στείλε το πρωί να δω errors.

Πιστεύω θα έχεις 0 και αν έχεις 0, δεν θα έχεις αποσυνδέσεις.

Καλημέρα,ειμαι με 10 ώρες uptime και ελπίζω να μην αντιμετωπίσω προβλήματα αποσυνδέσεων. Ελπίζω αυτά θα είχαν παρουσιαστεί ήδη. Απο λάθη ειμαι σταθερα σε τετοια νουμερα2B539B98-6B08-408E-88E9-96A9956CF851.jpeg.d63bb6b4b75a2d918fe71667d0358a67.jpegD0E1526A-D999-4DF5-9F91-95CE01075A1A.jpeg.5759aeb95c1c55882ebf75bb35e45beb.jpeg

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, iceage2609 είπε

Καλημέρα,ειμαι με 10 ώρες uptime και ελπίζω να μην αντιμετωπίσω προβλήματα αποσυνδέσεων. Ελπίζω αυτά θα είχαν παρουσιαστεί ήδη. Απο λάθη ειμαι σταθερα σε τετοια νουμερα2B539B98-6B08-408E-88E9-96A9956CF851.jpeg.d63bb6b4b75a2d918fe71667d0358a67.jpegD0E1526A-D999-4DF5-9F91-95CE01075A1A.jpeg.5759aeb95c1c55882ebf75bb35e45beb.jpeg

Καλημέρες, 

Νομίζω είσαι οκ. Δεν θα έχεις θέματα μ αυτά τα errors.

Θα τα δούμε σε μια βδομάδα για να έχουμε καλύτερη εικόνα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...