iceage2609 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, πριν απο λίγες μέρες ήρθε ο τεχνικός της Νόβα και μου συνέδεσε τη γραμμή μου ,μια Νοva VDSL 100αρα και με ρώτησε τι πρόγραμμα έχω. Του είπα οτι δεν χρησιμοποιώ τηλέφωνο ,δεν έχω καν τηλεφωνική συσκευή και μου είπε πως μπορώ τότε να αιτηθώ να μου κάνουν αλλαγή στη γραμμή απο VLU σε VPU. Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα ακριβώς, αλλά υποθέτω το ένα σημαίνει οτι φέρνει μέχρι το κόμβο την τηλεφωνία με χαλκό και μετά τα φέρνει στο σπίτι , ενώ το άλλο ξεκινά απο το κόμβο και τα φέρνει στο σπίτι κατευθείαν απλά η τηλεφωνία είναι Voip ? Δεν ξέρω εαν κατάλαβα σωστά. 1) Εγώ να το ζητήσω στην τεχνική υπηρεσία όπως μου είπε αλλά με τι επιχείρημα? Τι πρέπει να πω. Εαν με ρωτήσει κάποιος στο τσατ εκεί τι είναι αυτό πως να το εξηγήσω ? 2) Θα επηρεάσει σε τπτ αρνητικά τη γραμμή μου πχ όσον αφορά την ταχύτητα δικτύου? Ευχαριστώ
HateMe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Η VLU είναι η voip γραμμή. VPU είναι με POTS τηλεφωνία. Τουλάχιστον έτσι τα είχαν όταν δούλευα εκεί 1
comfuzio Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Ναι δεν έχει νόημα αυτό που σου είπε, γιατί να πας σε VPU που είναι pots τηλεφωνία; ίσα ίσα που πρόβλημα θα είναι με ξένες τάσεις. Αν έχει κάποιο συναγερμό που πάει μέσω τηλεφωνίας οκ do it αλλιώς δεν αξίζει μιας που δεν κάνεις καν χρήση της τηλεφωνίας 1
HateMe Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, comfuzio είπε Ναι δεν έχει νόημα αυτό που σου είπε, γιατί να πας σε VPU που είναι pots τηλεφωνία; ίσα ίσα που πρόβλημα θα είναι με ξένες τάσεις. Αν έχει κάποιο συναγερμό που πάει μέσω τηλεφωνίας οκ do it αλλιώς δεν αξίζει μιας που δεν κάνεις καν χρήση της τηλεφωνίας Περίεργο μου φαίνεται πάντως να του το είπε αυτό. Πίσω το 2020 που δούλευα εκεί, ίσα ίσα ήθελαν να πάνε όσους περισσότερους μπορούσαν σε VLU από VPU. 1
comfuzio Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 παίζει βέβαια να του είπε και το ανάποδο ή να τα μπέρδεψε ο τεχνικός. για καλό και για κακό ας καλέσει στην τεχνική υπηρεσία να ρωτήσει τι γραμμή έχει και αν είναι VLU, για μένα το αφήνει ως έχει, αν είναι VPU, να μιλήσει λογικά με το εμπορικό για αλλαγή σε VLU εάν και εφόσον δεν έχει συναγερμό ή ξέρω γω να έρθει κάποιο άτομο με προβλήματα υγείας κτλ και να είναι σταθερή η γραμμή χωρίς αποσυνδέσεις/αποσυγχρονισμούς.
iceage2609 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, comfuzio είπε παίζει βέβαια να του είπε και το ανάποδο ή να τα μπέρδεψε ο τεχνικός. για καλό και για κακό ας καλέσει στην τεχνική υπηρεσία να ρωτήσει τι γραμμή έχει και αν είναι VLU, για μένα το αφήνει ως έχει, αν είναι VPU, να μιλήσει λογικά με το εμπορικό για αλλαγή σε VLU εάν και εφόσον δεν έχει συναγερμό ή ξέρω γω να έρθει κάποιο άτομο με προβλήματα υγείας κτλ και να είναι σταθερή η γραμμή χωρίς αποσυνδέσεις/αποσυγχρονισμούς. 20 ώρες πριν, HateMe είπε Περίεργο μου φαίνεται πάντως να του το είπε αυτό. Πίσω το 2020 που δούλευα εκεί, ίσα ίσα ήθελαν να πάνε όσους περισσότερους μπορούσαν σε VLU από VPU. ά το μπέρδεψε και ηθελε να το πει αναποδα, γτ το σημειωσα κιολας την ωρα που το ειπε. Μαλιστα ειπε οτι εφοσον εχεις Fritzbox με την αλλαγη ΘΑ ΠΑΣ σε voip τηλεφωνια και να ξερεις δεν δινουν κωδικους ,αλλα εγω του ειπα δεν θελω καν τηλεφωνο. Εχω καποιο κερδος ουσιαστικο να το κανω γενικοτερα ? Ας πουμε οτι ειναι απο VPU σε VLU
Λύση HateMe Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, iceage2609 είπε ά το μπέρδεψε και ηθελε να το πει αναποδα, γτ το σημειωσα κιολας την ωρα που το ειπε. Μαλιστα ειπε οτι εφοσον εχεις Fritzbox με την αλλαγη ΘΑ ΠΑΣ σε voip τηλεφωνια και να ξερεις δεν δινουν κωδικους ,αλλα εγω του ειπα δεν θελω καν τηλεφωνο. Εχω καποιο κερδος ουσιαστικο να το κανω γενικοτερα ? Ας πουμε οτι ειναι απο VPU σε VLU Ναι, όντως δεν δίνουν κωδικούς. Μην πειράξεις τίποτα μωρέ, άστο όπως είναι. Επίσης υπάρχει ένα ωραίο tweak για fritzbox ώστε να παίρνεις το max της ταχύτητας που σου δίνει η γραμμή σου το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ χρόνια με το 7530 που έχω. Το χεις κάνει να υποθέσω η ούτε καν ; https://www.adslgr.com/forum/threads/1139399-AVM-fritz!box-tweaks?s=0e53a328881afa8fec392faf26faad95 Είναι αυτό εδώ. Εγώ κανονικά έχω 42mbps εδώ που είμαι, αλλά χάρη σ αυτό, είμαι εδώ. Ούτε αποσυνδέσεις ούτε τίποτα. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από HateMe
iceage2609 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, HateMe είπε Ναι, όντως δεν δίνουν κωδικούς. Μην πειράξεις τίποτα μωρέ, άστο όπως είναι. Επίσης υπάρχει ένα ωραίο tweak για fritzbox ώστε να παίρνεις το max της ταχύτητας που σου δίνει η γραμμή σου το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ χρόνια με το 7530 που έχω. Το χεις κάνει να υποθέσω η ούτε καν ; https://www.adslgr.com/forum/threads/1139399-AVM-fritz!box-tweaks?s=0e53a328881afa8fec392faf26faad95 Είναι αυτό εδώ. Εγώ κανονικά έχω 42mbps εδώ που είμαι, αλλά χάρη σ αυτό, είμαι εδώ. Ούτε αποσυνδέσεις ούτε τίποτα. Ευχαριστώ για την απάντηση, να σου πω την αληθεια το δοκιμασα βάζοντας αρχικα για τιμη το -100 σε όλα οπως λεει για αρχη ο οδηγος. Κλειδωσε αντι για τα 76-77 που κλειδωνει τωρα στα 45 ...μολις εκανα την αλλαγη. Δεν ξερω γιατι,δεν δοκιμασα αλλες τιμες να σου πω την αληθεια μετά. Επισης οταν ηρθε ο τεχνικος κατεβηκα και εγω κατω εψαχνε που ειναι ο κατανεμητης και τελικα καπου εξω ειχε ενα σαν boxaki ,δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο σε αλλη πολυκατοικια,σαν κουτι ειναι πανω στο τοιχο, και μου ειπε οτι ειμαι πραγματικα 50 μετρα απο τον κομβο,αλλα για καποιο λογο η γραμη κατω στην πολυκατοικια φτανει με 80...Δεν μπορεις να κανεις κατι μου ειπε. Ξενερωσα να πω την αληθεια, οκ 80,αλλα λεω ρε φιλε 50 μετρα και να μην κλειδωνω ακατεβατα 100 ...ξενερα. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από iceage2609
HateMe Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μη το βάζεις καν -100. Δοκίμασε με -40, -50 κλπ μέχρι να δεις που είσαι οκ. Απλά τσέκαρε αν μαζεύει errors, γιατί αν μαζεύει θα τρως και τις αποσυνδέσεις στα μουτσούνια Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα κλειδώσεις στα 90φεύγα, ίσως και παραπάνω. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από HateMe
iceage2609 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, HateMe είπε Μη το βάζεις καν -100. Δοκίμασε με -40, -50 κλπ μέχρι να δεις που είσαι οκ. Απλά τσέκαρε αν μαζεύει errors, γιατί αν μαζεύει θα τρως και τις αποσυνδέσεις στα μουτσούνια Είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα κλειδώσεις στα 90φεύγα, ίσως και παραπάνω. Εβαλα -4 , ετσι γιατι εβλεπα απο κατω και μου κλειδωσε 88 απλα εχει Signal-to-noise ratio Receive 4 και Send 27 . Εικαζω ειναι πολυ χαμηλο το 4 θα πεφτει η γραμμη . Θα δοκιμασω και τις τιμες που ειπες και βλεπω. Ευχαριστω. Πρεπει να μην μαζευω λαθη ,καταλαβα.
HateMe Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 33 λεπτά πριν, iceage2609 είπε Εβαλα -4 , ετσι γιατι εβλεπα απο κατω και μου κλειδωσε 88 απλα εχει Signal-to-noise ratio Receive 4 και Send 27 . Εικαζω ειναι πολυ χαμηλο το 4 θα πεφτει η γραμμη . Θα δοκιμασω και τις τιμες που ειπες και βλεπω. Ευχαριστω. Πρεπει να μην μαζευω λαθη ,καταλαβα. Το έχω κάνει σε 10 (μα την παναγία) άτομα και οι 9 στους 10, επαιξαν καλύτερα στο -40. Δεν ξέρω τι και πως. Ο άλλος πάλι είχε 700 αποσυνδέσεις στο -40.. Παίξε εκεί με τις τιμές όταν δεν έχεις τι να κάνεις και βλέπεις πως θα πάει. 1
iceage2609 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, HateMe είπε Το έχω κάνει σε 10 (μα την παναγία) άτομα και οι 9 στους 10, επαιξαν καλύτερα στο -40. Δεν ξέρω τι και πως. Ο άλλος πάλι είχε 700 αποσυνδέσεις στο -40.. Παίξε εκεί με τις τιμές όταν δεν έχεις τι να κάνεις και βλέπεις πως θα πάει. Έτσι για το feedback , με το -40 που μου είπες πήγε στο 92!! και με το -10 που μου είπε και ενας ακόμη στο adsl έφτασα εδω....αν δεν εχω αποσυνδέσεις θα είναι θειικό Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από iceage2609
HateMe Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, iceage2609 είπε Έτσι για το feedback , με το -40 που μου είπες πήγε στο 92!! και με το -10 που μου είπε και ενας ακόμη στο adsl έφτασα εδω....αν δεν εχω αποσυνδέσεις θα είναι θειικό Είδες που σου είπα ότι θα κλειδώσεις 90 και ίσως παραπάνω; Κάνε κ άλλες δοκιμές αν θες παραπάνω και ίσως το πετύχεις. Στείλε το πρωί να δω errors. Πιστεύω θα έχεις 0 και αν έχεις 0, δεν θα έχεις αποσυνδέσεις. 1
iceage2609 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, HateMe είπε Είδες που σου είπα ότι θα κλειδώσεις 90 και ίσως παραπάνω; Κάνε κ άλλες δοκιμές αν θες παραπάνω και ίσως το πετύχεις. Στείλε το πρωί να δω errors. Πιστεύω θα έχεις 0 και αν έχεις 0, δεν θα έχεις αποσυνδέσεις. Καλημέρα,ειμαι με 10 ώρες uptime και ελπίζω να μην αντιμετωπίσω προβλήματα αποσυνδέσεων. Ελπίζω αυτά θα είχαν παρουσιαστεί ήδη. Απο λάθη ειμαι σταθερα σε τετοια νουμερα
HateMe Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 48 λεπτά πριν, iceage2609 είπε Καλημέρα,ειμαι με 10 ώρες uptime και ελπίζω να μην αντιμετωπίσω προβλήματα αποσυνδέσεων. Ελπίζω αυτά θα είχαν παρουσιαστεί ήδη. Απο λάθη ειμαι σταθερα σε τετοια νουμερα Καλημέρες, Νομίζω είσαι οκ. Δεν θα έχεις θέματα μ αυτά τα errors. Θα τα δούμε σε μια βδομάδα για να έχουμε καλύτερη εικόνα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα