cvb~ Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα! Χρησιμοποιώ το Linux Mint 21 Cinnamon με τις τελευταίες ενημερώσεις. Ωστόσο διαπίστωσα ότι όταν ανοίγω το LibreOffice Impress, και επιλέγω το template “Κίτρινη ιδέα” και επιλέγω κάποιες από τις πρώτες επόμενες διαφάνειες στα αριστερά, ή όταν επιλέγω από πάνω στο μενού “Προβολή διαφανειών” > “Έναρξη από την πρώτη διαφάνεια”, τότε κρασάρει και με βγάζει έξω από το σύστημα και μου ζητάει να κάνω login στο Linux Mint. Η έκδοση του LibreOffice είναι 7.3.6.2. Έκανα κάποιες αναζητήσεις στο Google και τα αποτελέσματα που βρήκα αναφέρουν κάποια κρασαρίσματα σε άλλες εφαρμογές του LibreOffice ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι βρήκα άκρη. Μήπως ξέρει κανείς τι συμβαίνει; Ευχαριστώ!
Petros Electron Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έμενα δεν εχει αυτη την "κίτρινη ιδέα". Άνοιξα μερικές να δω, δεν ειχα πρόβλημα κρασαρισματος. Μήπως να δοκίμαζες με αλλον kernel?. Για δες με τον 5.4.0.12Χ να δεις, γιατι οταν ειχα τον 5.15 είχα διάφορα θέματα. Στα logs και system reports κοιταξες να δεις τι "παιζει" ? Libre office Version: 6.4.7.2 Edit: Τωρα ειδα οτι εχεις την 21 ενω εγω εχω την 20.3, αλλα και παλι δες με κάποιον αλλον kernel. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2022 από Petros Electron 1
mphxths Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε ιδια εγκατασταση (mint 21 , libreoffice 7.3.6.2) δεν εχει κανενα προβλημα. Αυτα που προτεινω εγω ειναι : 1. Help -> restart in safe mode και δες αν σου κρασαρει και εκει. 2. Ξεκινα το libreoffice απο τερματικο , ωστε οταν κρασαρει να δουμε τι μηνυματα θα βγαλει εκει. 3. Ο,τι εγραψα στο (2) , απλα ξεκινα το libreoffice ως εξης : SAL_USE_VCLPLUGIN=gen libreoffice , και δες αν κρασαρει. 4. Δοκιμασε νεοτερη εκδοση , ισως απο flatpak αν δεν εχει η διανομη νεοτερη. 18 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Για δες με τον 5.4.0.12Χ να δεις, γιατι οταν ειχα τον 5.15 είχα διάφορα θέματα. Ο κοσμος εχει φτασει στον κερνελ 6.x και συ του προτεινεις να παει προς τα πισω ? Σοβαρα τωρα ? Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2022 από mphxths 1
Petros Electron Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, mphxths είπε 2. Ξεκινα το libreoffice απο τερματικο , ωστε οταν κρασαρει να δουμε τι μηνυματα θα βγαλει εκει. Ποιο τερματικό ρε φιλος?. Αφου του κρασαρει ολο το GUI και τον παει στο login screen.. Πως θα δει το τερματικό? μηπως να δει τα logs η το debugging του kernel? -> dmesg 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Ο κοσμος εχει φτασει στον κερνελ 6.x και συ του προτεινεις να παει προς τα πισω ? Σοβαρα τωρα ? Σοβαροτατα.. Όταν ενας κερνελ ειναι σταθερός δεν υπάρχει λογος να παμε στον τελευταίο.. Αυτό λεει τοσο η εμπειρία μου αλλα και οσο εχω διαβασει στο νετ.. Επίσης οι τελευταίοι kernel ειναι καλυτεροι για τα τελευταια hardware και οχι για τα ποιο παλια.. 1
mphxths Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Petros Electron είπε Όταν ενας κερνελ ειναι σταθερός δεν υπάρχει λογος να παμε στον τελευταίο Kαι η σειρα 4.x ειναι καρα-σταθεροτατη , γιατι δεν εμεινες σε αυτη ? O τελευταιος stable κερνελ ειναι ο 6.0.7 . Αν η διανομη σου/μου/τους δεν μπορει να τον φερει και να του περασει τα patches/ρυθμισεις/compile flags για να δουλευει σωστα στην διανομη μεσα , αυτο δεν κανει τον κερνελ μη-σταθερο , αλλα την διανομη μη-σοβαρη. Δεν βαζουμε εναν νεο κερνελ μονο για το hardware support. Κλεινουν πολλα bugs , προστιθενται νεα features , προφανως προστιθεται υποστηριξη σε νεο hardware. Μην ειμαστε οπισθοδρομικοι και να προσπαθουμε να το περασουμε και στους αλλους σαν τροπο σκεψης.
andreoulios Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Έκανα ακριβώς το ίδιο με flatpak και δεν εχει θέμα, ξαναδοκίμασε 1
cvb~ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ για την βοήθεια! Δοκίμασα το Impress σε άλλο σύστημα (ένα laptop Dell Inspiron 15) με τις ίδιες εκδόσεις Linux Mint και LibreOffice και λειτουργεί σωστά το Impress. Οπότε σκέφτομαι ότι μάλλον κάτι δεν αρέσει στο υλικό είτε στον πυρήνα είτε στο LibreOffice όπως μου είπατε. Θα δω τις λύσεις που μου αναφέρατε τις επόμενες λίγες μέρες γιατί μέχρι τότε δεν θα έχω πρόσβαση στο σύστημα που κρασάρει το Impress. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από cvb~
mphxths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, cvb~ είπε δεν θα έχω πρόσβαση στο σύστημα που κρασάρει το Impress. Δεν ειναι δικο σου μηχανημα ?
cvb~ Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δικό μου είναι, απλά το σύστημα αυτό βρίσκεται σε άλλο χώρο. Τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιώ το Linux Mint πρώτη φορά κρασάρει κάτι! Αλλά η χρήση που του κάνω είναι κυρίως πλοήγηση στο ίντερνετ με το Firefox. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2022 από cvb~
mphxths Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, cvb~ είπε Δικό μου είναι, απλά το σύστημα αυτό βρίσκεται σε άλλο χώρο. Aχ και εγω τα ιδια τραβαω. Ολα τα μηχανηματα μου για καποιον ανεξηγητο λογο ειναι στα καταστηματα του Πλαισιου ! Πρεπει να βρω τροπο να τα παρω απο εκει
cvb~ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μόλις δοκίμασα εκκίνηση του Impress σε ασφαλή λειτουργία αλλά συνεχίζει να κρασάρει. Δεν πειράζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα