Bitbit Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Έσκασε τώρα, το κοιτάω και στο ιντερνετ και βλέπω αρκετές αναφορές, το γράφω κι εδω να πάρω καμια επιπλεόν γνώμη. Θα ρωτήσω κι ένα φίλο λογιστή. Ενδέχεται να εμφανιστεί μια ευκαρία για μια δουλειά απομακρυσμένα (4 ώρες). Μπορεί καμια φορά να χρειάζεται να εμφανίζομαι αλλά αυτό το αφήνουμε προς το παρόν. Αν εγώ φαίνεται ότι δουλεύω 8ωρο τι γίνεται με τη δεύτερη δουλειά; Δηλώνεται στο ΙΚΑ κανονικά κάποιο τυπικό ωράριο; Προφανώς να μη συμπίπτει με την κανονική δουλειά. Πρακτικά αν κάτσει η δουλειά δε θα χρειάζεται να ασχολούμαι σε συγκεκριμένο ωράριο. Θα μπορώ να δουλεύω στο σπίτι μου και τα μεσάνυχτα. Ή ακόμα και στην κανονική δουλειά. 😛 Βασικά τι πρέπει να ξέρω μη την πατήσω πουθενά; Ξέρω ότι υπάρχει και η λύση με τα μαύρα αλλά ας την αφήσουμε απ έξω.
SabotazNic Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Αρκεί να μην έχεις κοινό ωράριο. Προφανώς, στα συντάξιμα θα πάνε τα ένσημα του 8ωρου μόνο. Αν υπάρχει η λύση για μαύρα, να το προτιμήσεις αφού δεν θα κερδίσεις κάτι με τα ένσημα, πάρα μόνο θα χάσει ο εργοδότης.
Bitbit Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Αρκεί να μην έχεις κοινό ωράριο. Προφανώς, στα συντάξιμα θα πάνε τα ένσημα του 8ωρου μόνο. Αν υπάρχει η λύση για μαύρα, να το προτιμήσεις αφού δεν θα κερδίσεις κάτι με τα ένσημα, πάρα μόνο θα χάσει ο εργοδότης. στα συντάξιμα θα πάνε τα ένσημα του 8ωρου αλλά σου κάνουν κανονικά τις ανάλογες κρατήσεις και από τη 2η δουλεια; Δηλαδή τους τα χαρίζεις (ή σε κλέβουν, όπως το πάρει κανείς). Οπότε αφού θα είναι απομακρυσμένα δηλώνουμε ένα ωράριο ό,τι να ναι για το τυπικό της υπόθεσης;
SabotazNic Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Bitbit είπε στα συντάξιμα θα πάνε τα ένσημα του 8ωρου αλλά σου κάνουν κανονικά τις ανάλογες κρατήσεις και από τη 2η δουλεια; Δηλαδή τους τα χαρίζεις (ή σε κλέβουν, όπως το πάρει κανείς). Οπότε αφού θα είναι απομακρυσμένα δηλώνουμε ένα ωράριο ό,τι να ναι για το τυπικό της υπόθεσης; Ναι, τα "χαρίζεις" ως εργοδότης. Ναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα