Razor333 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, TR-909 είπε Και η ASUS πέρυσι έβαλε το πυκνωτή ανάποδα σε παρτίδα Ζ690 Hero και βγάζανε καπνό οι μητρικές. 🙂 Εντάξει μικρές αστοχίες μπορεί να συμβαίνουν - γενικά η GSkill έχει τίμιες προτάσεις και θα έλεγα πως είναι VFM. @ultraxmode Επειδή κοιτάζω και εγώ για παρόμοια χρήση σου έβαλα αυτά που είχα διαλέξει για εμένα (μετά είδα πως ήταν εκτός budget σου). Τώρα προφανώς αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (σε τιμές) όπως σωστά σου είπαν και τα παιδιά κόβεις σε μητρική, ίσως και μνήμες (https://www.skroutz.gr/s/32192431/Kingston-Fury-Beast-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-5200-για-Desktop-KF552C40BBK2-32.html) όπου δεν θα δεις αξιοπρόσεκτες διαφορές. Προσωπικά σε ψύξη δεν θα έκοβα - για το bending το οποίο δυστυχώς μάλλον υπάρχει ακόμη κοίτα το contact frame της Thermalright (το βρίσκεις aliexpress με κανά 10€). Δεν γνωρίζω τι πίεση χρόνου έχεις για να στήσεις το PC, κρατήσου λίγο αν μπορείς έως Black Friday. Μην ξεχνάμε και τα qc issues και στις apex, 2 έστειλα πίσω.
sjtak Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 20 ώρες πριν, Herald είπε Για ψύκτρα δεν μαρέσει να προτείνω, λόγω περίεργης συμπεριιφόρας (bending) των z690 και z790 μητρικών, ο καθένας θα έχει διαφορετική εμπειρία με την ίδια ψύκτρα. Καλησπέρα, επειδή βρίσκομαι και εγώ σε φάση αναβάθμισης (έχω ήδη παραγγείλει ένα σετ 32gb 6400cl32 της gskill που βρήκα σε προσφορά, μάλλον θα πάω σε 13600k), υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα motherboard / cooler που πρέπει να αποφεύγονται λόγω bending; Ή είναι γενικό το φαινόμενο σε όλα τα μοντέλα; Η z690-a pro πιστεύεις θα τρέξει τις μνήμες ή πρέπει να πάω σε πιο ακριβό μοντέλο;
ultraxmode Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 26 λεπτά πριν, sjtak είπε έχω ήδη παραγγείλει ένα σετ 32gb 6400cl32 της gskill που βρήκα σε προσφορά είναι ακόμη σε προσφορά φίλε μου? Σε ευχαριστώ.
sjtak Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, ultraxmode είπε είναι ακόμη σε προσφορά φίλε μου? Σε ευχαριστώ. Παρήγγειλα από εδώ https://www.bestprice.gr/item/2157287485/gskill-trident-z5-32gb-ddr5-6400mhz-black.html προχθές. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος ότι δεν θα παίξει ακύρωση επειδή μου φαίνεται αρκετά φθηνή η τιμή σε σχέση με άλλους.
TR-909 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, sjtak είπε Καλησπέρα, επειδή βρίσκομαι και εγώ σε φάση αναβάθμισης (έχω ήδη παραγγείλει ένα σετ 32gb 6400cl32 της gskill που βρήκα σε προσφορά, μάλλον θα πάω σε 13600k), υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα motherboard / cooler που πρέπει να αποφεύγονται λόγω bending; Ή είναι γενικό το φαινόμενο σε όλα τα μοντέλα; Η z690-a pro πιστεύεις θα τρέξει τις μνήμες ή πρέπει να πάω σε πιο ακριβό μοντέλο; To bending συμβαίνει λόγω κακού σχεδιασμού του ILM (Integrated Loading Mechanism - αυτό το μεταλλικό κλείστρο με το μοχλό που κουμπώνει τον επεξεργαστή) το οποίο πιέζει υπερβολικά το heatspreader στα σημεία επαφής, με αποτέλεσμα ο heatspreader να λυγίζει ελαφρά και να μη γίνεται σωστή επαφή ψύκτρας και heatspreader (IHS). Δες αυτό το βιντεάκι για να καταλάβεις καλύτερα. Δεν είναι θέμα μητρικής λοιπόν αλλά ILM το οποίο δεν βελτιώθηκε (όπως έλπιζα) στις Ζ790 και είναι ανεξάρτητως κατασκευαστή μητρικής. 2
sjtak Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 28 λεπτά πριν, TR-909 είπε To bending συμβαίνει λόγω κακού σχεδιασμού του ILM (Integrated Loading Mechanism - αυτό το μεταλλικό κλείστρο με το μοχλό που κουμπώνει τον επεξεργαστή) το οποίο πιέζει υπερβολικά το heatspreader στα σημεία επαφής, με αποτέλεσμα ο heatspreader να λυγίζει ελαφρά και να μη γίνεται σωστή επαφή ψύκτρας και heatspreader (IHS). Δεν είναι θέμα μητρικής λοιπόν αλλά ILM το οποίο δεν βελτιώθηκε (όπως έλπιζα) στις Ζ790 και είναι ανεξάρτητως κατασκευαστή μητρικής. Ναι, από ότι βλέπω πιέζεται ο επεξεργαστής από την μια πλευρά περισσότερο. Πιστεύεις άμα σφίξεις την ψύκτρα του επεξεργαστή από την αντίθετη μεριά περισσότερο μπορεί να βοηθήσει/ισοσκελιστεί η πίεση; Η χρειάζεται contact frame; Πουλάει κανείς εδώ Ελλάδα/Ευρώπη; Για cpu δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα εγγύησης (εκτός αν μπορούν κάπως να αποδείξουν ότι έβαλες contact frame) αλλά μάλλον στην μητρική την χάνεις άμα προβείς σε αυτήν την τροποποίηση.
Herald Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, sjtak είπε Καλησπέρα, επειδή βρίσκομαι και εγώ σε φάση αναβάθμισης (έχω ήδη παραγγείλει ένα σετ 32gb 6400cl32 της gskill που βρήκα σε προσφορά, μάλλον θα πάω σε 13600k), υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα μοντέλα motherboard / cooler που πρέπει να αποφεύγονται λόγω bending; Ή είναι γενικό το φαινόμενο σε όλα τα μοντέλα; Η z690-a pro πιστεύεις θα τρέξει τις μνήμες ή πρέπει να πάω σε πιο ακριβό μοντέλο; Τα hynix m 6400c32 δεν θα τα εβαζα σε αυτη την μητρικη. Για μεχρι 6000 είναι κομπλε. Το bending μαλλον συμβαινει περισσοτερο σε μητρικές με λιγότερα layers, εγω σε unify x / apex που έχω δεν ειχα κανενα θεμα. Δεν το έχω checkari κιολας, αλλα με δεδομένο ότι έχω εξαιρετικές θερμοκρασίες σε 12900k με ενα μικρό air cooler μαλλον δεν εχω θεμα bending. Ειτε αγοραζεις καποιο frame ειτε προσέχεις κατά την εγκατάσταση του cpu. Βαλε πρωτα τα brackets του cooler και μετα κουμπωσε την cpu πάνω. 5 ώρες πριν, TR-909 είπε Και η ASUS πέρυσι έβαλε το πυκνωτή ανάποδα σε παρτίδα Ζ690 Hero και βγάζανε καπνό οι μητρικές. 🙂 Εντάξει μικρές αστοχίες μπορεί να συμβαίνουν - γενικά η GSkill έχει τίμιες προτάσεις και θα έλεγα πως είναι VFM. @ultraxmode Επειδή κοιτάζω και εγώ για παρόμοια χρήση σου έβαλα αυτά που είχα διαλέξει για εμένα (μετά είδα πως ήταν εκτός budget σου). Τώρα προφανώς αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (σε τιμές) όπως σωστά σου είπαν και τα παιδιά κόβεις σε μητρική, ίσως και μνήμες (https://www.skroutz.gr/s/32192431/Kingston-Fury-Beast-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-5200-για-Desktop-KF552C40BBK2-32.html) όπου δεν θα δεις αξιοπρόσεκτες διαφορές. Προσωπικά σε ψύξη δεν θα έκοβα - για το bending το οποίο δυστυχώς μάλλον υπάρχει ακόμη κοίτα το contact frame της Thermalright (το βρίσκεις aliexpress με κανά 10€). Δεν γνωρίζω τι πίεση χρόνου έχεις για να στήσεις το PC, κρατήσου λίγο αν μπορείς έως Black Friday. Και τα μαμησε ολα με τις apex που κυνηγας με το τουφεκι μη προβληματικό μοντελο
sjtak Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, ultraxmode είπε είναι ακόμη σε προσφορά φίλε μου? Σε ευχαριστώ. Μου ήρθε σήμερα ενημέρωση ότι προχωράει η παραγγελία και από ότι βλέπω τις έχουν ετοιμοπαράδοτες αν και βλέπω ανέβασαν ένα 6ευρω την τιμή. 16 ώρες πριν, Herald είπε Τα hynix m 6400c32 δεν θα τα εβαζα σε αυτη την μητρικη. Για μεχρι 6000 είναι κομπλε. Από ότι βλέπω δεν υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές σε z690 άμα θέλω να τις τρέξω (που να τις υποστηρίζουν επίσημα τουλάχιστον)... Η πιο φθηνή που βρήκα είναι η torpedo. Αλλά σε αυτά τα λεφτά ξεκινάνε και οι z790, (asrock pro rs). Για air cooler από ότι διάβασα σε ένα άλλο θέμα γενικά προτείνεις την frost commander 140; Κουτί έχω ένα 600t corsair, δεν ξέρω αν θα έχω θέμα χώρου https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Cases/Mid-Tower-ATX-Cases/Graphite-Series™-600T-Mid-Tower-Case/p/CC600T#tab-tech-specs
niko13 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 18 ώρες πριν, sjtak είπε Η χρειάζεται contact frame; Πουλάει κανείς εδώ Ελλάδα/Ευρώπη Αν αποφασισεις να βάλεις contact frame τελικά https://www.amazon.de/Bending-Correction-Mounting-Retrofit-Generation/dp/B0B4W54K7R/ref=mp_s_a_1_1_sspa?crid=1S3YUVTD8WD24&keywords=thermalright+kontaktrahmen&qid=1668158026&sprefix=thermalight+conta%2Caps%2C144&sr=8-1-spons&psc=1&smid=A1WYQWK1U6YL55.Η ψυχτρα που κοιτάς(frost commander) έχει ύψος 158mm και το κουτί σου παίρνει μέχρι 170mm,μια χαρά χωραει 1
sjtak Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2022 Στις 11/11/2022 στις 11:24 ΠΜ, niko13 είπε Αν αποφασισεις να βάλεις contact frame τελικά https://www.amazon.de/Bending-Correction-Mounting-Retrofit-Generation/dp/B0B4W54K7R/ref=mp_s_a_1_1_sspa?crid=1S3YUVTD8WD24&keywords=thermalright+kontaktrahmen&qid=1668158026&sprefix=thermalight+conta%2Caps%2C144&sr=8-1-spons&psc=1&smid=A1WYQWK1U6YL55.Η ψυχτρα που κοιτάς(frost commander) έχει ύψος 158mm και το κουτί σου παίρνει μέχρι 170mm,μια χαρά χωραει Ωραία, ευχαριστώ! Θα δω μάλλον πως θα είναι οι θερμοκρασίες πρώτα και θα αποφασίσω μετά για το frame. 1
ultraxmode Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά για aircooler έχετε να προτείνετε κάποιο? Βλέπω ότι ξ€φ€ύγ€ι το watercooling... Το Frost Commander 140 της Thermalright διάβασα πριν ... δεν το βρήκα σε skroutz ή bestprice.. Πόσο κοστίζει? (στο PC που αλλάζω, είχα Thermalright και ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τις θερμοκρασίες) Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2022 από ultraxmode
ultraxmode Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Στις 9/11/2022 στις 8:42 ΜΜ, TR-909 είπε Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι? Η σύνθεση αυτή που έχει φτιαχτεί? Σε κάποιο site?
Herald Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Στις 11/11/2022 στις 10:41 ΠΜ, sjtak είπε Μου ήρθε σήμερα ενημέρωση ότι προχωράει η παραγγελία και από ότι βλέπω τις έχουν ετοιμοπαράδοτες αν και βλέπω ανέβασαν ένα 6ευρω την τιμή. Από ότι βλέπω δεν υπάρχουν πολλές φθηνές επιλογές σε z690 άμα θέλω να τις τρέξω (που να τις υποστηρίζουν επίσημα τουλάχιστον)... Η πιο φθηνή που βρήκα είναι η torpedo. Αλλά σε αυτά τα λεφτά ξεκινάνε και οι z790, (asrock pro rs). Για air cooler από ότι διάβασα σε ένα άλλο θέμα γενικά προτείνεις την frost commander 140; Κουτί έχω ένα 600t corsair, δεν ξέρω αν θα έχω θέμα χώρου https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Cases/Mid-Tower-ATX-Cases/Graphite-Series™-600T-Mid-Tower-Case/p/CC600T#tab-tech-specs Στις 14/11/2022 στις 3:55 ΜΜ, ultraxmode είπε Παιδιά για aircooler έχετε να προτείνετε κάποιο? Βλέπω ότι ξ€φ€ύγ€ι το watercooling... Το Frost Commander 140 της Thermalright διάβασα πριν ... δεν το βρήκα σε skroutz ή bestprice.. Πόσο κοστίζει? (στο PC που αλλάζω, είχα Thermalright και ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τις θερμοκρασίες) Απο amazon de την βρίσκεις στα περιπου 70 ευρω. Ειναι το καλύτερο air cooler αυτη τη στιγμη Θα προτεινα παντα και contact frame για peace of mind. Εγω δεν χρησιμοποιησα ποτέ - δεν μου χρειαστηκε, αλλα αφου στηνεις τώρα από την αρχη δεν υπαρχει λογος να μη βαλεις ενα καλου κακού. 1
ultraxmode Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 @Herald Σε ευχαριστώ πολύ, την βρήκα!
TR-909 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, ultraxmode είπε Καλημέρα, να ρωτήσω κάτι? Η σύνθεση αυτή που έχει φτιαχτεί? Σε κάποιο site? Αν θυμάμαι καλά Multicopter.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα