Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, blackm76 είπε

εκανα καλά η έπρεπε να είχα κάνει υποχρεωτικά;

Οχι δεν ειναι υποχρεωτικο και με 32γιγα , μπορει και να μην χρειαστει ποτε. Αν θελησεις να φτιαξεις swap στο μελλον , μπορει να φτιαξεις swap file ( και οχι partition ) . Yπαρχουν και πιο προχωρημενα κολπα με zram , systemd-swap και κατι τετοια , αλλα ειναι λιγο πιο περιπλοκα να τα σεταρεις. Το swap file ειναι ακριβως 5 εντολες.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mphxths είπε

Οχι δεν ειναι υποχρεωτικο και με 32γιγα , μπορει και να μην χρειαστει ποτε. Αν θελησεις να φτιαξεις swap στο μελλον , μπορει να φτιαξεις swap file ( και οχι partition ) . Yπαρχουν και πιο προχωρημενα κολπα με zram , systemd-swap και κατι τετοια , αλλα ειναι λιγο πιο περιπλοκα να τα σεταρεις. Το swap file ειναι ακριβως 5 εντολες.

1)Οκ οπότε στο PC δεν κάνω swap partition και αν χρειαστώ ποτέ κάνω το αρχείο που είπες φίλε μου.

Πώς γίνεται το αρχείο αν χρειαστεί αργότερα καί πώς το κάνω ;

2)στο λάπτοπ όμως πού θα βάλω καί εκεί manjaro τελικά καί έχω 8 gb ram να κάνω swap partition σωστά; εκτός αν ο ποιο σωστός τρόπος είναι με το αρχείο πού είπες φίλε μου.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Πώς γίνεται το αρχείο αν χρειαστεί αργότερα καί πώς το κάνω ;

Πατησες πανω στο λινκ ?

7 λεπτά πριν, blackm76 είπε

2)στο λάπτοπ όμως πού θα βάλω καί εκεί manjaro τελικά καί έχω 8 gb ram να κάνω swap partition σωστά; εκτός αν ο ποιο σωστός τρόπος είναι με το αρχείο πού είπες φίλε μου.

Swap file.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Πατησες πανω στο λινκ ?

Swap file.

Τώρα το είδα φίλε μου.

Στο λινο λέει 5 εντολές στην ουσία.απλα τις αντιγράφω όπως είναι σέ τερματικό;τα νούμερα τα αφήνω ίδια ή πρέπει να ρύθμισω κάπως τον χώρο που θα χρησιμοποιεί από τον σκληρό;

Ή το swap file κάνει την ίδια δουλειά χωρίς να χρησιμοποιεί τον σκληρό δίσκο;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, blackm76 είπε

τα νούμερα τα αφήνω ίδια ή πρέπει να ρύθμισω κάπως τον χώρο που θα χρησιμοποιεί από τον σκληρό;

Στο λινκ , στο παραδειγμα , φτιαχνει 512mb swap file. Εσυ θα βαλεις ο,τι μεγεθος θες.

10 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Ή το swap file κάνει την ίδια δουλειά χωρίς να χρησιμοποιεί τον σκληρό δίσκο;

Swap file ειναι. Στον δισκο.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mphxths είπε

Στο λινκ , στο παραδειγμα , φτιαχνει 512mb swap file. Εσυ θα βαλεις ο,τι μεγεθος θες.

Swap file ειναι. Στον δισκο.

1)Αρα εκεί πού βλέπω 512 βάζω όσο μέγεθος θέλω.ποσο χώρο χρειάζομαι;και μετά αν θέλω να αλλάξω το μέγεθος πως γίνετε; βρίσκω το αρχείο και το αλλάζω; πού αποθηκεύεται;

2)Αρα το swap file καταλαμβάνει χώρο στο δίσκο όσο ένα αρχείο καί όχι όσο χώρο θα καταλάμβανε το partition;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, blackm76 είπε

1)Αρα εκεί πού βλέπω 512 βάζω όσο μέγεθος θέλω.ποσο χώρο χρειάζομαι;και μετά αν θέλω να αλλάξω το μέγεθος πως γίνετε; βρίσκω το αρχείο και το αλλάζω; πού αποθηκεύεται;

2)Αρα το swap file καταλαμβάνει χώρο στο δίσκο όσο ένα αρχείο καί όχι όσο χώρο θα καταλάμβανε το partition;

Δεν διαβάζεις λίγο στο Google για swap file linux αντί να ρωτάς συνέχεια παρόμοια πράγματα;

Βασικά ούτε αυτό χρειάζεται, στο λινκ του μπήχτη έχει τα πάντα. 

Επεξ/σία από RTW4ever
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Με 32γιγα δεν θελεις και πολλα. Βαλε 8γιγα ετσι να υπαρχουν. Δηλαδη εκει θα βαλεις 8192mb , μιας και τα μετραει σε mbytes.Αν θες να αλλαξεις το μεγεθος , απλα ακολουθας τις οδηγιες που εχει για να το σβησεις , δεν το βγαζεις απο το /etc/fstab , αφου ετσι και αλλιως θα το ξαναφτιαξεις με το ιδιο ονομα , και το ξαναφτιαχνεις με το νεο μεγεθος.

41 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Αρχειο ειναι στον δισκο. Πιανει οσο χωρο δηλωσεις να ειναι το μεγεθος του.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Με 32γιγα δεν θελεις και πολλα. Βαλε 8γιγα ετσι να υπαρχουν. Δηλαδη εκει θα βαλεις 8192mb , μιας και τα μετραει σε mbytes.Αν θες να αλλαξεις το μεγεθος , απλα ακολουθας τις οδηγιες που εχει για να το σβησεις , δεν το βγαζεις απο το /etc/fstab , αφου ετσι και αλλιως θα το ξαναφτιαξεις με το ιδιο ονομα , και το ξαναφτιαχνεις με το νεο μεγεθος.

Αρχειο ειναι στον δισκο. Πιανει οσο χωρο δηλωσεις να ειναι το μεγεθος του.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.πρακτικα το swap δεν θα το κάνω τώρα.μονο αν κάτι δεν πάει καλά και δεν με φτάνει η ραμ αλλά δεν πιστεύω να έχω τέτοιο πρόβλημα.

Αλλά παρόλα αυτά ρώτησα πληροφοριακά για να ξέρω καί αυτή την συζήτηση πρέπει να την κρατήσω σαν εγκυκλοπαίδεια.και σας ευχαριστώ.

Τώρα όσον αφορά το manjaro το έβαλα στο pc.αναγνωρισε τον Epson l3151,τους κλειστούς drivers της Nvidia.τα πάντα.αυριο θα βάλω και τα προγράμματα που χρειάζομαι και τέλος.ειναι τέλειο.με βλέπω να το βάζω και στο λάπτοπ.

Απλά εκεί ίσως χρειαστώ βοήθεια για την ασύρματη κάρτα δικτύου αν αρχίσει τα κόλπα αλλά δεν νομίζω.πιστευω θα τά καταφέρω.

Γενικά θα σας ρωτήσω για driver's καί προγράμματα αν χρειαστεί.αν και δοκίμασα 2 ντουζίνες διανομές κατέληξα.😁ευχαριστω πολύ και πάλι.

Δημοσ.

παιδια σε manjaro kde εγκαθιστω εφαρμογες και δεν φαινονται τα εικονιδια στο μενου εφαρμογων.
εχω εγκαταστησει πολλα και δεν φαινονται.
γιατι συμβαινει αυτο;;; πρεπει να κανω κατι για να φανουν;;;;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, blackm76 είπε

παιδια σε manjaro kde εγκαθιστω εφαρμογες και δεν φαινονται τα εικονιδια στο μενου εφαρμογων.
εχω εγκαταστησει πολλα και δεν φαινονται.
γιατι συμβαινει αυτο;;; πρεπει να κανω κατι για να φανουν;;;;

Πως τις κάνει εγκατάσταση μέσω του package manager?

Δημοσ.

Αν εννοεις οτι δεν εμφανιζονται εικονιδια στο μενου του ''add/remove'' (package manager) δωσε στην κονσολα (terminal) τις τρεις παρακατω εντολες:

zcat /usr/share/app-info/xmls/community.xml.gz | sed 's|<em>||g;s|<\/em>||g;' | gzip > "new.xml.gz"

sudo cp new.xml.gz /usr/share/app-info/xmls/community.xml.gz

sudo appstreamcli refresh-cache --force

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fearless είπε

Αν εννοεις οτι δεν εμφανιζονται εικονιδια στο μενου του ''add/remove'' (package manager) δωσε στην κονσολα (terminal) τις τρεις παρακατω εντολες:

zcat /usr/share/app-info/xmls/community.xml.gz | sed 's|<em>||g;s|<\/em>||g;' | gzip > "new.xml.gz"

sudo cp new.xml.gz /usr/share/app-info/xmls/community.xml.gz

sudo appstreamcli refresh-cache --force

εννοω το μενου κατω αριστερα.οπως ειναι η εναρξη στα windows.

2 ώρες πριν, mphxths είπε

Για ποιες εφαρμογες μιλαμε ?

διαφορες.libreoffice,k3b,qbtorrent,webapp-manager,gimp,blender,inkscape,scribus kai αλλες.
εγκατεστησα πολλες μαζι.στο software manager φαινονται ολες εγκαττεστημενες.
αλλα στο μενου οχι.
απο τερματικο δινοντας το ονομα τους τις ανοιγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...