Amorph0us Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Χρειάζομαι (εκλιπαρώ) για τα φώτα σας πάνω στο θέμα μιας κι έχω αγανακτήσει. Μετακόμισα πρόσφατα Αγία Παρασκευή. Κάνω αίτηση πριν ένα μήνα στη vodafone για 50αρι internet. Μου λένε απευθείας ότι θα καθυστερήσει έως 25 μέρες το πολύ. Παρά τις υποχρεώσεις το καταπίνω και λέω θα τη βγάλω με 5g ως τότε, μπορεί και να μην αργήσει. Λαμβάνω μετά από καμιά βδομάδα μήνυμα ότι θα καθυστερήσει και θα είναι έτοιμο το αργότερο μέχρι 8/11. Λαμβάνω στη συνέχεια μια σειρά μηνυμάτων ότι η επίσκεψη εγκατάστασης του τεχνικού (του ΟΤΕ απ' ότι καταλαβαίνω) αναβαλλόταν συνεχώς. Κάποια μέρα βρίσκω ένα συνεργείο της Cosmote κάτω να περνάει fiber κουτάκια στην πολυκατοικία. Σήμερα, 8/11 ενημερώνομαι με το ακόλουθο (copy paste το κάνω): "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως για την ενεργοποίηση της γραμμής θα υπάρξει μία καθυστέρηση λόγω έλλειψης καλωδίων. Λάβαμε γνώση από τον ΟΤΕ πως απαιτείται μία ειδική κατασκευή, η οποία έχει μέγιστο χρόνο αναμονής έως και τρεις (3) μήνες. Εμείς το παρακολουθούμε μέχρι να προχωρήσει η αίτησή σας καθώς είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Μόλις έχουμε την οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας ενημερώσουμε άμεσα εκ νέου." Μόλις τους αναφέρω αν η cosmote θ' άφηνε τον πελάτη της για 4 μήνες χωρίς ίντερνετ λαμβάνω το εξής διαμάντι: "Ζητούμε συγγνώμη για την καθυστέρηση και για την ταλαιπωρία που έχετε υποστεί. Θα ήθελα όμως να σας διευκρινίσω ότι σε όποιον πάροχο κι αν απευθυνθείτε, λόγω έλλειψης καλωδίων, θα συναντήσετε αντίστοιχη αργοπορία και ίσως και παραπάνω δεδομένου πως θα χρειαστεί να γίνει εκ νέου αίτηση μέχρι να ενεργοποιηθεί η γραμμή σας. Η αναμονή, δηλαδή, υφίσταται ανεξάρτητα από τον πάροχο που θα επιλέξετε. Από την πλευρά μας, όμως, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί όσο πιο άμεσα η ενεργοποίηση του κυκλώματος και είστε ήδη σε σειρά προτεραιότητας." Σημείωση πως προ 2 μηνών ο γείτονας του δίπλα διαμερίσματος έβαλε ιντερνετ αμέσως. Το θεωρώ αδύνατο, 2022 και στην Αθήνα να καθυστερεί μια σύνδεση μήνες ολόκληρους, σε ήδη υφιστάμενο κτίριο, κι ας έχει γίνει ο χαλκός βαμβάκι. Παιδιά έχω πολύ σοβαρές υποχρεώσεις για να περιμένω έστω και μια εβδομάδα παραπάνω. Σε πλήρη απόγνωση ζητώ τη συμβουλή σας για το τι μπορώ να κάνω σε αυτό το χάος.
jkoukos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Ισχύει και παραϊισχύει αυτό που σου λένε. Ονομάζεται έλλειψη ακραίου δικτύου (αν το ψάξεις στο διαδίκτυο, θα βρεις εκατοντάδες πληροφορίες) που όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο συμβαίνει συχνά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ο γείτονας μπορεί να ήταν τυχερός και ένας από τους τελευταίου που βρήκε ελεύθερο ζεύγος. Σε όποιον πάροχο κι αν πας, θα έχεις ακριβώς το ίδιο θέμα. Σε τέτοια περίπτωση μπαίνεις σε λίστα προτεραιότητας μέχρι να βρεθεί ελεύθερο ζεύγος ή να αναβαθμισθεί το δίκτυο. Απλά σε Cosmote έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί γρηγορότερα μια και είναι δικό του όλο το χάλκινο δίκτυο στην χώρα μας, αλλά μην περιμένεις θαύματα. Υπόψη ότι το 3μηνο ισχύει εκ του κανονισμού και με το πέρας αυτού πρέπει να ανανεωθεί το σχετικό αίτημα σύνδεσης (δεν γίνεται αυτόματα). 1
Amorph0us Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ερώτηση, αν ζητήσω οπτική ίνα, γλιτώνω την καθυστέρηση;
NikosKallithea Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 32 λεπτά πριν, Amorph0us είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ερώτηση, αν ζητήσω οπτική ίνα, γλιτώνω την καθυστέρηση; Δεν ειναι απλά καθυστέρηση ειναι αρνηση λογω ελλείψεις δικτυου, που μπορει να πάρει απο μήνες εως και χρόνια. Αν εχει πρόσβαση σε οπτικές ινες εννοείται οτι τρέχεις
Amorph0us Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν ειναι απλά καθυστέρηση ειναι αρνηση λογω ελλείψεις δικτυου, που μπορει να πάρει απο μήνες εως και χρόνια. Αν εχει πρόσβαση σε οπτικές ινες εννοείται οτι τρέχεις Είδα συνεργείο του ΟΤΕ να βάζει τα κουτάκια με τις οπτικές όσο περίμενα για το δικό μου τεχνικό. Δηλαδή η έλλειψη δικτύου που μου δημιουργεί το πρόβλημα αφορά καλωδίωση με χαλκό και οι οπτικές ίνες είναι άλλο πράγμα; Οπότε σώζωμαι με αλλαγή αίτησης σε fiber?
greekfragma Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 2 minutes ago, Amorph0us said: Είδα συνεργείο του ΟΤΕ να βάζει τα κουτάκια με τις οπτικές όσο περίμενα για το δικό μου τεχνικό. Δηλαδή η έλλειψη δικτύου που μου δημιουργεί το πρόβλημα αφορά καλωδίωση με χαλκό και οι οπτικές ίνες είναι άλλο πράγμα; Οπότε σώζωμαι με αλλαγή αίτησης σε fiber? ακριβώς 1
Amorph0us Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μακάρι να μη στραβώσει κάτι με κάποιο μαγικό τρόπο... Πριν το ζητήσω αύριο, μήπως έχει κανείς ιδέα, υπάρχει χρέωση στο να αλλάξω την αίτησή μου;
greekfragma Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Just now, Amorph0us said: Μακάρι να μη στραβώσει κάτι με κάποιο μαγικό τρόπο... Πριν το ζητήσω αύριο, μήπως έχει κανείς ιδέα, υπάρχει χρέωση στο να αλλάξω την αίτησή μου; ανάλογα το πάροχο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες να ακολουθήσεις για να ακυρωθεί η αρχική αίτηση και να φτιαχτεί καινούρια ή να μετραπεί η αρχική. καλό είναι να ενημερωθείς πλήρως και σωστά τι ζητάς και πως ώστε να μην μπλεχτείς σε κάποιο συστημικό λάθος ή ρήτρες διακοπής συμβολαίου (αν έστω και κατά λάθος) φαίνεται ενεργό.
Amorph0us Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Την έκατσα τη βάρκα... Η Vodafone μου λέει πως: Αρχικά να σας ενημερώσω ότι στην διεύθυνση σας δεν υπάρχει κάλυψη σε οπτική ίνα. Σε μια ενδεχόμενη διαθεσιμότητα, σίγουρα δεν θα υπήρχε έλλειψη καλωδίων, αλλά θα υπήρχε αναμονή αδειοδότησης από τον δήμο, κατά πάσα πιθανότητα. Τα κουτάκια fiber πάντως είναι συνδεδεμένα στην πολυκατοικία. Τους κάνω σαφή ερώτηση: μπορεί άλλος πάροχος να έχει διαθεσιμότητα για fiber και μου λένε με ειλικρίνεια ναι. Καπάκια τηλέφωνο στην Cosmote για το αν έχουν διαθεσιμότητα σε fiber. Μου λένε για να σας είπε η Vodafone ότι δεν έχετε διθεσιμότητα από εκείνους τότε δεν έχετε και από εμάς. Άρα μάλλον ο ΟΤΕ δεν έχει τελειώσει τη δουλειά. Και μου λέει όμως το φοβερό: και να υπήρχε εμείς σε νέα σύνδεση πρώτα πρέπει να σας συνδέσουμε με χαλκό και μετά να το μετατρέψουμε σε οπτική ίνα. Οπότε πρέπει και πάλι να περιμένετε. Ισχύει αυτό το τελευταίο;;
filipprin Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Για να μπηκαν κουτια κάποιος εκανε αιτηση απο την πολυκατοικία και καποιοσ παροχος δινει.Βρεστον.Αυτο με το χαλκο μου το ειπε και εμενα ο οτε οταν ζητησα οπτικη ενω ειμαι νοβα .Μου ειπε οτι θα με παει πρωτα σε adsl και μετα σε οπτικη
jkoukos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Η πολιτική σύνδεσης σε οπτική ίνα εξαρτάται ανά περίπτωση και σε κάθε πάροχο. Δεν είναι ίδια πάντα και παντού. Άλλες φορές μεταφέρεσαι πρώτα σε χαλκό και άλλες κατευθείαν σε ίνα. Η Vodafone συνήθως δεν παρέχει υπηρεσία μέσω οπτικής ίνας σε περιοχές που το δίκτυο είναι άλλου παρόχου. Να το έχεις αυτό υπόψη, καθώς όπως λες ήδη υπάρχει δίκτυο FTTH στην περιοχή σου και η οικοδομή σας έχει συνδεθεί σε αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα