Προς το περιεχόμενο

Πάτωμα βινυλίου PVC vs πλακάκι vs άλλο σε ανακαίνιση.


psycho_freak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε όλους, 

Θα κάνω μια μικρή ανακαίνιση στο πατρικό μου σπίτι που είναι ένα διαμέρισμα σε ισόγειο διπλοκατοικίας για να μεινω ο ιδιος. Είναι κατασκευή 1994 περίπου, και έχει αυτή τη στιγμή κάτω πλακάκια. Τα πλακάκια είναι σχετικά κοινά, τετράγωνα 33x33 γκρι, άψογα χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι τα ίδια σε όλο το σπίτι εκτός του μπάνιου. Θέλω να τα αλλάξω μόνο για αισθητικούς λόγους, χωρίς να με χαλάνε και τελείως. Το μπάνιο θα αλλαχθεί επίσης ολόκληρο. Μου αρέσει η όψη του ξύλινου πατώματος. Σκέφτομαι τις εξής επιλογές:

  1. Αντικατάσταση των πλακιδίων με καινούρια σε όψη ξύλου. Έχω βάλει ήδη στο σπίτι που είμαι τώρα. Είναι γερά, αλλά αυτό που δε μου αρέσει τόσο είναι οι αρμοί που το κάνουν να μη μοιάζει τόσο σε φυσικό ξύλινο πάτωμα. Επίσης έχει την φασαρία ότι πρέπει να ξηλωθει όλο το σπίτι, το οποίο δεν θα είναι τελείως άδειο από έπιπλα αν και αυτό λύνεται. 
  2. Ξήλωμα των πλακιδίων και τοποθέτηση βινυλικων πλακιδίων κλικ, σε πλωτό πατωμα. Υποθέτω ότι αν ξηλωθούν θα πρέπει ν φτιαχτεί ένα υπόστρωμα για να μπουν τα νέα σε επίπεδο έδαφος. 
  3. Τοποθέτηση των βινυλικων πάνω στα υπάρχοντα πλακάκια με κάποιο υπόστρωμα από κάτω. Θα πρέπει να κοπούν 4 ξύλινες πόρτες και 1 πόρτα αλουμινίου. Θεωρώ ότι θα είναι λιγότερη φασαρία από το να ξηλωθούν τα πλακάκια. Υποθέτω ότι το πάτωμα θα σηκωθεί κατά 2 με 2.5 εκ περίπου. 
  4. Προγυαλισμένα ξύλινα πλακίδια, υποθέτω οτι το κόστος θα ειναι μεγάλο και οχι τόσο μεγαλης αντοχής σε γρατζουνιες φθορές κλπ.
  5. Κάτι άλλο; 

Μου αρέσει η ιδέα ότι με το σύστημα κλικ μπορείς μετά από κάποια χρόνια να το αντικαταστήσεις εύκολα σε σχέση με πλακίδια. 

Από την εμπειρία σας τι προτείνετε; Τι να προσέξω; Τι πάχος πρέπει να έχουν τα πλακίδια βινυλίου;

Επίσης ποιες εταιρείες να προτιμήσω; έχω βρει τις tatkett, beauflor, newplan. Έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί ή έκθεση στην Αθήνα; Είμαι νότια προάστια. Ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
1 ώρα πριν, psycho_freak είπε

Καλημέρα, κάποια γνώμη κανένας; 

 

Αφού τα πλακάκια είναι σε καλή κατάσταση, μην τα ξηλώσεις. Γλυτώνεις λεφτά και φασαρία.

Βάλε προγυαλισμένο ξύλινο. Εμείς βάλαμε και σε καινούργιο σπίτι πριν 5 χρόνια και σε παλιό πέρυσι και δεν το μετανοιώσαμε.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Αφού τα πλακάκια είναι σε καλή κατάσταση, μην τα ξηλώσεις. Γλυτώνεις λεφτά και φασαρία.

Βάλε προγυαλισμένο ξύλινο. Εμείς βάλαμε και σε καινούργιο σπίτι πριν 5 χρόνια και σε παλιό πέρυσι και δεν το μετανοιώσαμε.

 

Δεν ειναι για ολους το ξυλινο. Εμενα που εχω ξυλινο χαλαει πολυ ευκολα. Θελει προσοχη.  
Αν θες να ειναι σε καλη κατασταση θελει προσοχη.

 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή η γυναίκα είναι πολύ απρόσεκτη και ζημιάρα, πιο πολύ και από την 8χρονη κόρη :) λεω να αποφύγω το ξύλο.  Το μάρμαρο στο σπιτι που μενουμε το εχει κανει χαλια απο γρατζουνιες. Αλλιως θα το σκεφτομουν. 

Επίσης ανακάλυψα οτι στο σπίτι που λεω για να μπει το pvc κάποια πλακάκια σε 2-3 σημεια στο σπιτι είναι κούφια από κάτω, χωρις να φαινεται κατι απο επανω, αλλα μαλλον θα πρεπει να βγουν και να ξανακολληθουν. Με βαζει σε σκεψεις μηπως τελικα τα ξηλωσω ολα, γιατι σε ενα αλλο διαμερισμα γνωστων μου τα πεταξε καποια στιγμη τα πλακακια και φουσκωσαν. 

Ερωτηση: Ποσο ευκολα κοβονται οι ξυλινες και οι αλουμινιενες πορτες αν ανεβει σε υψος το πατωμα;

Επίσης, αν εχετε καποιες εταιρειες να προτεινετε με βινυλικα πατωματα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε βινύλιο υπάρχει και ρολό μονοκόμματο με τύπωμα από πάνω. Είχε χρησιμοποιήσει η σύζυγος ένα φεγγάρι τέτοιο υλικό. Στρώθηκε απευθείας πάνω σε ξύλινο πάτωμα, γιατί  υπήρχε ανάγκη αδιαβροχοποίησης. Εμφανισιακά εξομοίωνε ξύλο κάπως σαμπανιζέ με νερά. Καμία σχέση φυσικά με παρκέ, αλλά σε σχέση με το laminate δε με χάλαγε. Μιλάμε όμως για απίστευτο υλικό. Δεν λέρωνε, δε χαραζόταν, δεν καιγόταν (το είχα δοκιμάσει), δεν τρύπαγε. Ήταν θεόβαρο και πάταγε τέλεια. Νομίζω με τα κούφια πλακάκια δε θα πρέπει να κάνεις κάτι. Τέσσερις το ανεβάσαν πάνω, δεν κάνω πλάκα! Ακριβό όμως. Αν θυμάμαι καλά κάτι σε στυλ 4-5 κατοστάρικα για ένα δωμάτιο μαζί με την τοποθέτηση. Πρέπει να το είχε πάρει από την Decor Market στη Σωλομού στα Εξάρχεια, αν υπάρχει ακόμα.

Επεξ/σία από lordvec
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...