Προς το περιεχόμενο

Το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι η πρώτη ελληνική σειρά που μπαίνει στο Netflix

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 hours ago, teodoreh said:

Εδώ ο Πανόπουλος του κινηματογράφου ο Λάνθιμος έκανε καριέρα, ο Παπακαλιάτης θα μείνει στην απ΄όξω;

Θα μου πεις "και τί αξίζει από Ελληνική τηλεόραση και Έλληνες σκηνοθέτες;"

Τίποτα κατά βάση γιατί οι παραγωγοί θέλουν τηλεθέαση και δεν τολμούν κανένα νεοτερισμό σαν αυτούς που είδαμε όταν ήρθαν τα ιδιωτικά κανάλια και ξεκολλήσαμε από τον Δαλιανίδη. Τα μισά projects είναι του στυλ "βρείτε ένα μέρος [Μετέωρα, Κρήτη, Μάνη] και βάλτε τους να σκοτωθούν. Τα υπόλοιπα είναι χριστιανοπαραγωγές, και "ε ναι λοιπόν, εγώ έδιωξα τον Ρένο από την εταιρεία.". Ακόμη και παραγωγές που ξεκίνησαν καλά ως ιδέα, στην πορεία αυτογελοιοποιήθηκαν γιατί έπρεπε να επιλέξουν για το αν θα γίνουν μία ποιοτική σειρά μίας σαιζόν, ή καθημερινή ψιλοσαπουνόπερα για 2-3 χρόνια (και φυσικά πάντα επιλέγουν το 2ο).

Οι ίδιες παρέες ηθοποιών εναλλάσσονται γελοίους ρόλους σε γελοίες σειρές, θυμίζοντας μεγάλες εποχές Λάμψης. Εμ έτσι, ακόμη και ο Παπακαλιάτης δείχνει ποιοτικός. Απλά δώστου μια σακαράκα να οδηγεί και ένα ειδυλλιακό τοπίο να περιφέρεται. Γούαου. Αριστούργημα! :D

ΥΓ. Τον Μακη Παπαδημητράτο που έφτιαξε το 'Τσίου' τον θυμάστε; Βρήκε ποτέ χρηματοδότηση να κάνει κανένα άλλο project; Μπα...

Κάθε γνώμη σεβαστή αλλά να βάζεις στην ίδια πρόταση Πανόπουλο, Παπακαλιάτη και Λάνθιμο μου φαίνεται "κάπως" υπερβολικό. Ο ένας κοροιδεύει, ο άλλος αντιγράφει ό,τι έχει δει (καλό παιδί, συνεργάσιμος, αγαπάει τη δουλειά του αλλά ταλέντο και δημιουργικότητα... no), ενώ ο τρίτος κάνει ταινίες υψηλού επιπέδου (ασχέτως πόσο αρέσουν και σε ποιους). Περισσότερα δεν λέω γιατί κι εγώ, για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, είμαι καταφανώς υποκειμενικός υπέρ του Λάνθιμου.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια..

Καλύτερα να σε ζηλεύουν παρά να σε λυπούνται διότι πολύ προσπάθησαν να μπουν στο Netlix και πήραν τα Π..ρια μου.

Επεξ/σία από dream21
  • Like 1

Η μαγκιά για 1 σειρά, είναι να πετύχει χωρίς την "ποιότητα" του ερωτικού στοιχείου, ίσως αυτός να είναι ο κυριότερος λόγος της επιτυχίας του.

Ας του δώσουν Milf award για να "δέσει".

22 hours ago, pallisi said:

Αντί να δείξουν το «Έτερος Εγώ», θα πάει αυτή η αντιγραφή. 

Δεν το έδωσε η cosmote και ο Τσαφούλιας αρνήθηκε να γυρίσει αγγλική έκδοση

22 hours ago, Bourdoulas said:

Ναι γιατί το Έτερος δεν είναι αντιγραφή...oh wait 

Από που?

Το θέμα δεν είναι ο Παπακαλιάτης , που είναι γνωστό τι γυρίζει , αλλά οι wanabe παπακαλιάτηδες  σαν τον Κύπριο τον Γεωργίου ,που γυρίζει κάτι ανεκδιήγητα τύπου "γη της Μάνης"  κλπ 

Και αυτά λέει έχουν μεγάλη ακροαματικότητα . Τι να πεις με τον κόσμο .

Ο Λάνθιμος παιδιά έχει διανύσει μεγάλη πορεία από τότε που γύριζε τα βιντεοκλίπ μέχρι την "ευνοούμενη" και στα Όσκαρ ,παίζει σε τελείως διαφορετικό επίπεδο,αν και έχει κάτσει λίγο ,μπορεί να δυσκολεύεται να βρει παραγωγούς .

Ρε παιδιά αλήθεια τώρα.

Ελλάδα και τηλεοπτικές σειρές.

Σας έχει μείνει ένα τέλος μιας σειράς κάτι αξιομνημόνευτο;

Στις ξένες σειρές πάντα θυμάμαι τι έγινε στο τέλος του breaking bad πχ κτλπ.

Στις ελληνικές; 

Καλά τώρα δεν μιλάμε μετά την κρίση του 2008 που δεν γίνονται σειρές καν πειράματα όπως πχ στα 90's με τα εγκλήματα που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή (αγγλικό μαύρο χιούμορ κτλπ) ή το πάλι από την αρχή με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπαχρόνη που έληξε προωρα γιατί δεν το έβλεπαν, αλλά το έβλεπα εγώ.

Γενικά στην Ελλάδα χρησιμοποιούν την περπατημενη και εύκολη λύση, το σόι σου και πως λέγονται οι σειρές της πλάκας. Να παίρνουν ένα 15% τηλεθέαση και όλα καλά.

Επίσης δεν υπάρχουν σεναριογράφοι ή σεναριογράφοι της πλάκας. Άντρες πενήντα χρόνων 1,2 άτομα γράφουν για χαρακτήρες εφήβου κοριτσιού, γυναίκας, γιαγιάς, εφήβου αγοριού, νηπίου, άντρα 35αρη κτλπ. Όλα γισμα διαμ και αυτό φαίνεται. Δες στο εξωτερικό τι παίζει. Πέρα από εφέ, λεφτά και σκηνικά.

3 ώρες πριν, evkar είπε

τον Κύπριο τον Γεωργίου ,που γυρίζει κάτι ανεκδιήγητα τύπου "γη της Μάνης"  κλπ 

Ο wannabe Γεωργίου είχε γυρίσει μια πολύ ακριβή σειρά ελληνοαμερικανική "31 δρόμοι" στην Νέα Υόρκη. Απλά ούτε αυτή κράτησε και σταμάτησε βιαστικά στον 1ο κύκλο.

Μετά ακολούθησε την περπατημενη και αυτός αφού ο ελληνικός κόσμος δεν. Δεν θέλει να βλέπει κάτι διαφορετικό. Θέλει το ίδιο και το ίδιο με άλλο χρωματισμό. Δεν φταίει και αυτός να μην θέλει να βγάλει λεφτά. Δεν γίνεται να δουλεύει σερβιτόρος με 28€ μεροκάματο. Όλοι η Ελλάδα έτσι είναι. 😅

Στις 8/11/2022 στις 7:56 ΜΜ, Dr_Pepper είπε

Επιτέλους ένας ξύπνησε! Αναρωτιόμουν και εγώ γιατί όλοι κοιμούνται στην ελλάδα και περιμένουν κρατική επιχορήγησή για να βάλουν πούδρα στην μάπα και να πουν το ποιηματάκι.. 

Too little too late αλλά απο το να μην έχουμε τιποτα ελληνικό στο netflix ενω ειναι γεμάτο με άγγλους γάλλους τούρκους πορτογάλους κ.α  είναι ένα θετικό νέο αρκεί να πληρώσει και κάνα ΦΠΑ (εκτός ή εντός εισαγωγικών δεν ξέρω πως πάει στο κουρμπέτι αυτό η φορολόγηση) μπας και ακολουθήσουν και άλλοι και δούμε καμιά άσπρη μέρα έστω στο χώρο αυτό(μην ξεχνάτε ότι εκτός απο τους ηθοποιούς βγάζουν μεροκάματο και ένα σωρό άλλοι απο κάμερα μαν μέχρι τον τύπο που φαίρνει τα σαντουιτς για να φάνε στο διάλειμμα ) ... 

Τώρα η επόμενη είδηση που θα μου φέρει δάκρυα στα μάτια ειναι να δώ ένα ΑΑΑ ή έστω καλό Indie στο Steam.... 10000000 "προγραμματιστές" βγάζουμε κάθε χρόνο σαν να ειναι κουλούρια απο τις σχολές μας και ένα app ή game της προκοπής δεν έχω δει να κάνει ένας όλοι θέλουν δουλειά σε φροντιστήριο δημόσιο ή να δουλεύουν για άλλους στο εξωτερικό... η ψυχολογία του ραγιά. 

Δυσκολευομαι να ακολουθησω την σκεψη σου. ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΥΡΩΠΗ δουλευει με κρατικες επιδοτησεις απο καναλια, κρατικους θεσμου κλπ
Γιατι καλως η κακως οι περισσοτεροι προτιμανε να δουμε μια ταινια με τον σουπερ ηρωα παρα μια κοινωνικη απο την πατριδα τους. Ε δεν γινεται να καταντησει ο κινηματογραφος με ταινιες marvel και dc.
Ειδικα στην Ελλαδα που η αγορα ειναι μικρη τα πραγματα ειναι δυσκολα.
Οποτε να τα φανε τα λεφτα οι πολιτικοι καλυτερα απο το να δωθουν να γυριστει καμια ταινια;

• Super Moderators
1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε

Ρε παιδιά αλήθεια τώρα.

Ελλάδα και τηλεοπτικές σειρές.

Σας έχει μείνει ένα τέλος μιας σειράς κάτι αξιομνημόνευτο;

Στις ξένες σειρές πάντα θυμάμαι τι έγινε στο τέλος του breaking bad πχ κτλπ.

Θες να θυμηθούμε όλοι μαζί το τέλος του lost και να αρχίσουμε πάλι να βρίζουμε για μέρες; 😛 

4 hours ago, evkar said:

Ο Λάνθιμος παιδιά έχει διανύσει μεγάλη πορεία από τότε που γύριζε τα βιντεοκλίπ μέχρι την "ευνοούμενη" και στα Όσκαρ ,παίζει σε τελείως διαφορετικό επίπεδο,αν και έχει κάτσει λίγο ,μπορεί να δυσκολεύεται να βρει παραγωγούς .

Δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα. Αυτή τη στιγμή κάνει δύο ταινίες με Disney/Searchlight. Η μία είναι στο post production και η άλλη στο γύρισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Ο wannabe Γεωργίου είχε γυρίσει μια πολύ ακριβή σειρά ελληνοαμερικανική "31 δρόμοι" στην Νέα Υόρκη. Απλά ούτε αυτή κράτησε και σταμάτησε βιαστικά στον 1ο κύκλο.

Μετά ακολούθησε την περπατημενη και αυτός αφού ο ελληνικός κόσμος δεν. Δεν θέλει να βλέπει κάτι διαφορετικό. Θέλει το ίδιο και το ίδιο με άλλο χρωματισμό. Δεν φταίει και αυτός να μην θέλει να βγάλει λεφτά. Δεν γίνεται να δουλεύει σερβιτόρος με 28€ μεροκάματο. Όλοι η Ελλάδα έτσι είναι. 😅

Καλά για τον Γεωργίου τί να πεις! Θα τον χαρακτήριζα, γνήσιο τέκνο του Δαλιανίδη. Ξεκίνησε με σειρά-μυστήριο στα Μετέωρα με σειριακό δολοφόνο και δεν ξέρω και ΄γω τί, και το μετέτρεψε σε Santa Barbara. Εκείνο το αστυνομικό τμήμα της σειράς, ασχολούνταν με (σε τυχαία σειρά): Εκβιαστές, σειριακούς δολοφόνους, ενδοοικογενειακή βία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπόριο και κλήσεις τροχαίας. Και πάντα, είχε max. τρία άτομα προσωπικό!!! :D

edit. Για να ευθυμήσουμε λίγο, ο μ.ο. ποιότητας των Ελληνικών σειρών:

Επεξ/σία από teodoreh

1 ώρα πριν, CheOnWeb είπε

Δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα. Αυτή τη στιγμή κάνει δύο ταινίες με Disney/Searchlight. Η μία είναι στο post production και η άλλη στο γύρισμα.

Μπράβο του! Μετά τον Αγγελόπουλο και τη γενιά Νικολαΐδη, Πανουσόπουλου, είναι ένα μικρό θαύμα που βρέθηκε σε ένα μάλλον βαλτωμένο χώρο ένας τόσο καλός σκηνοθέτης.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ξέρει κανείς πως λέγεται το μουσικό κομμάτι που ακούγεται στην ερωτική σκηνή στο πιάνο μεταξύ της Κλέλιας και του Παπακαλιάτη? 

https://www.tvfreaks.gr/media/i-klelia-andriolatou-gkremise-ta-noumera-tiletheasis-ta-petaxe-ola-brosta-ston-papakaliati-kai-zalise-kosmo/

Στις 10/11/2022 στις 8:24 ΜΜ, ant_ είπε

Επεξ/σία από DoubleX

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...