prefuse Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, this.is.elia είπε Ότι πληρώνετε παίρνετε. Όλοι οι NVMe που έχουν αναφερθεί γαζώνουν. Ο KC3000, μιας και τον χρησιμοποιώ ένα 2μηνο, είναι μισό κλικ πιο κάτω σε αίσθηση (και μόνο). Σε ταχύτητες μεταφοράς είναι εξίσου καλός (ή κακός) με τους υπόλοιπους. Σε random παθαίνει κοκομπλόκο - κανένας δεν την παλεύει σε random, είναι νομοτελειακό - σε sequential είναι δυναμίτης. Σε καμιά περίπτωση δε βάζεις αυτό το drive για storage. Το χαραμίζεις. Πάει απευθείας για λειτουργικό ή cache drive για το λογισμικό που απαιτεί άμεση απόκριση και τις υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς. Για storage/cache/παιχνίδια/assets πάς μόνο σε απλό 980 στο 1tb. Δεν υπάρχει ssd που να τον κοντράρει σε vfm - απλά δεν κάνει για λειτουργικό, η έλλειψη dram είναι θάνατος. Ελαφρώς καλύτερος σε αίσθηση (και μόνο) ο Firecuda 530. Αντίστοιχος ο 980pro. Ο Black είναι το ζενίθ. Καταλαβαίνεις διαφορά ακόμα και σε PCIe 3.0. Μπορεί να είναι ο ακριβότερος αλλά αξίζει και το τελευταίο σεντ. Μια διόρθωση αν μου επιτρέπεις, γιατί σχεδόν πάντα, τα λαϊκά κλισέ είναι λάθος. Αναφέρομαι στο ότι δίνεις/πληρώνεις, παίρνεις που δεν ισχύει πουθενά, πόσο μάλλον σε είδη τεχνολογίας που αν δεν είσαι ενημερωμένος μπορεί να χρυσοπληρωσεις κάτι. 2
TR-909 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, elpenor είπε Η Kingston είναι μια μικρή εταιρεία με μέτριο προς κακό ιστορικό, η WD μια εταιρεία που έτρεχε να προλάβει τις εξελίξεις. Οι NVME τους συναρμολογούνται με controller και nand που τα φτιάχνουν άλλοι. Η Samsung ήταν ανέκαθεν στην αιχμή της τεχνολογίας και σχεδιάζει και κατασκευάζει τα πάντα μόνη της, έχει τα δεύτερα μεγαλύτερα foundries στον κόσμο και ξοδεύει ~20 δις το χρόνο σε RnD. Την Kingston την γνωρίζω σαν εταιρεία πάνω από 25 χρόνια και την θεωρώ από τις κορυφαίες σε αυτό που κάνει. Μικρή εταιρεία σε σχέση με το Samsung (που έχει ναυπηγεία και κατασκευάζει από LCD panels έως smartphones) ναι, αλλά μικρή εταιρεία που βρίσκεται στο χώρο από το 1987 (κακό ιστορικό?!), κάνει 13,8 δις δολλάρια τζίρο (2021 - https://www.forbes.com/companies/kingston-technology/?sh=304955062c00) και κατέχει εντυπωσιακά μερίδια αγοράς (https://www.kingston.com/en/company/marketshare) δεν την λες. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από TR-909 1
elpenor Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, TR-909 είπε Την Kingston την γνωρίζω σαν εταιρεία πάνω από 25 χρόνια και την θεωρώ από τις κορυφαίες σε αυτό που κάνει. Μικρή εταιρεία σε σχέση με το Samsung (που έχει ναυπηγεία και κατασκευάζει από LCD panels έως smartphones) ναι, αλλά μικρή εταιρεία που βρίσκεται στο χώρο από το 1987 (κακό ιστορικό?!), κάνει 13,8 δις δολλάρια τζίρο (2021 - https://www.forbes.com/companies/kingston-technology/?sh=304955062c00) και κατέχει εντυπωσιακά μερίδια αγοράς (https://www.kingston.com/en/company/marketshare) δεν την λες. Την γνωρίζεις από το 2010 που έφτιαχνε μνήμες και είχε ένα κορυφαίο εργοστάσιο. Τώρα δεν φτιάχνει chip τα αγοράζει και μπλέκεται σε σκάνδαλα επειδή βάζει φθηνότερους controller μετά τα reviews. Έχεις δίκιο πάντως δεν μπορώ να λέω ότι είναι μικρή εταιρεία (παρόλο που έχει μείνει με 1000 υπαλλήλους και όχι 3000 που είχε το 2020 που έβγαλε τους τζίρους που ανέφερες). Μικρή σε σχέση με τη Samsung σε κάθε περίπτωση. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από elpenor 1
Jumbi Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, TR-909 είπε Την Kingston την γνωρίζω σαν εταιρεία πάνω από 25 χρόνια και την θεωρώ από τις κορυφαίες σε αυτό που κάνει. Μικρή εταιρεία σε σχέση με το Samsung (που έχει ναυπηγεία και κατασκευάζει από LCD panels έως smartphones) ναι, αλλά μικρή εταιρεία που βρίσκεται στο χώρο από το 1987 (κακό ιστορικό?!), κάνει 13,8 δις δολλάρια τζίρο (2021 - https://www.forbes.com/companies/kingston-technology/?sh=304955062c00) και κατέχει εντυπωσιακά μερίδια αγοράς (https://www.kingston.com/en/company/marketshare) δεν την λες. Σωστα, μια χαρα εταιρειαρα ειναι και η kingston, με μεγαλη προιοντικη γκαμα πληροφορικης. Εχει κανει τα κολπα της στο παρελθον με τους ssd, στον βωμο των οικονομικων μοντελων. Αλλα εχει οντως το know-how και για ποιοτικα προιοντα. Παρολα αυτα, η Samsung ειναι το σημειο αναφορας σε αξιοπιστια-ερευνα κλπ. Χαριτολογωντας, η samsung ειναι mercedes/bmw και η kingston ειναι vw/opel. Μια χαρα αυτοκινητα βγαζουν και αυτες οι εταιρειες.
elpenor Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 @Jumbi Spoiler Οι τζίροι της VW είναι σχεδόν διπλοί από της Mercedes
InTheEnd Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Στις 20/11/2022 στις 5:01 ΜΜ, this.is.elia είπε Ότι πληρώνετε παίρνετε. Όλοι οι NVMe που έχουν αναφερθεί γαζώνουν. Ο KC3000, μιας και τον χρησιμοποιώ ένα 2μηνο, είναι μισό κλικ πιο κάτω σε αίσθηση (και μόνο). Σε ταχύτητες μεταφοράς είναι εξίσου καλός (ή κακός) με τους υπόλοιπους. Σε random παθαίνει κοκομπλόκο - κανένας δεν την παλεύει σε random, είναι νομοτελειακό - σε sequential είναι δυναμίτης. Σε καμιά περίπτωση δε βάζεις αυτό το drive για storage. Το χαραμίζεις. Πάει απευθείας για λειτουργικό ή cache drive για το λογισμικό που απαιτεί άμεση απόκριση και τις υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς. Για storage/cache/παιχνίδια/assets πάς μόνο σε απλό 980 στο 1tb. Δεν υπάρχει ssd που να τον κοντράρει σε vfm - απλά δεν κάνει για λειτουργικό, η έλλειψη dram είναι θάνατος. Ελαφρώς καλύτερος σε αίσθηση (και μόνο) ο Firecuda 530. Αντίστοιχος ο 980pro. Ο Black είναι το ζενίθ. Καταλαβαίνεις διαφορά ακόμα και σε PCIe 3.0. Μπορεί να είναι ο ακριβότερος αλλά αξίζει και το τελευταίο σεντ. Μόλις παρέλαβα τον kc3000 ερώτηση κρίσεις,γιατί δεν κάνει για main os ο συγκεκριμένος; Τώρα τρέχω έναν 120ρι nvme Kingston πάλι υπονοείς ότι θα έχω θέμα με τον συγκεκριμένο και ότι πρέπει να μπει σαν 2ος;
learner Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, InTheEnd είπε Μόλις παρέλαβα τον kc3000 ερώτηση κρίσεις,γιατί δεν κάνει για main os ο συγκεκριμένος; Τώρα τρέχω έναν 120ρι nvme Kingston πάλι υπονοείς ότι θα έχω θέμα με τον συγκεκριμένο και ότι πρέπει να μπει σαν 2ος; Μάλλον το ανάποδο κατάλαβες. Δες τι γράφει : Σε καμιά περίπτωση δε βάζεις αυτό το drive για storage. Το χαραμίζεις. Πάει απευθείας για λειτουργικό Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από learner 1
InTheEnd Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Ναι μπερδεύτηκα εκεί που έλεγε για τον 980 και πήγα να παθω κατάθλιψη ότι αγόρασα πατάτα,έχω αφήσει από πέρσι το pc με έναν 120ρι από αρχαίο build
ilos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Επειδή τον έχω τις τελευταίες μέρες και εγώ παρατηρώ ενώ στα sequential είναι δυναμίτης (παραπάνω και από τις ονομαστικές του 7.3 και 6.3k αντίστοιχα σε crystaldiskmark), σε Q1T1 πέφτει γύρω στα 5-5.5k, αλλά στο Rand4k τον τρώει και αυτόν η μαρμάγκα του x570 με πολύ χαμηλότερα νούμερα σε σχέση με τα άλλα chipsets (δε φταίει ο δίσκος δηλαδή). Επίσης αυτό το graphite pad δεν είναι για πολλά μετά από 4-5 λεπτά full load θα πιάσει για πλάκα 71 βαθμούς και θα throttlάρει (ακόμα και στο crystaldiskmark συμβαίνει αυτό που δε διαρκεί πολύ ώρα). Και όλα αυτά συνδεδεμένος στα pci-e lanes του cpu, στο chipset θα είναι ακόμα χειρότερα τα νούμερα λογικά. Τον προτείνω full σε αυτή τη τιμή αλλά μαζί με extra ψύκτρα ή με κάποιο fan να βαράει πάνω του 24/7. 1
TR-909 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, ilos είπε Επειδή τον έχω τις τελευταίες μέρες και εγώ παρατηρώ ενώ στα sequential είναι δυναμίτης (παραπάνω και από τις ονομαστικές του 7.3 και 6.3k αντίστοιχα σε crystaldiskmark), σε Q1T1 πέφτει γύρω στα 5-5.5k, αλλά στο Rand4k τον τρώει και αυτόν η μαρμάγκα του x570 με πολύ χαμηλότερα νούμερα σε σχέση με τα άλλα chipsets (δε φταίει ο δίσκος δηλαδή). Επίσης αυτό το graphite pad δεν είναι για πολλά μετά από 4-5 λεπτά full load θα πιάσει για πλάκα 71 βαθμούς και θα throttlάρει (ακόμα και στο crystaldiskmark συμβαίνει αυτό που δε διαρκεί πολύ ώρα). Και όλα αυτά συνδεδεμένος στα pci-e lanes του cpu, στο chipset θα είναι ακόμα χειρότερα τα νούμερα λογικά. Τον προτείνω full σε αυτή τη τιμή αλλά μαζί με extra ψύκτρα ή με κάποιο fan να βαράει πάνω του 24/7. Τον περιμένω και εγώ για boot disk σε Χ570 προορίζεται - ελπίζω τα m2 heatsink της μητρικής να είναι επαρκή. Σε ένα review με Χ570 που κοίταξα δε φαίνονται και τόσο άσχημα τα Rnd4k του. Πόσο βγάζεις?
ilos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, TR-909 είπε Τον περιμένω και εγώ για boot disk σε Χ570 προορίζεται - ελπίζω τα m2 heatsink της μητρικής να είναι επαρκή. Σε ένα review με Χ570 που κοίταξα δε φαίνονται και τόσο άσχημα τα Rnd4k του. Πόσο βγάζεις? Λίγο πιο χαμηλά νούμερα από ότι έβγαλε ο guru3d στο review του 2 TB (που είναι λίγο πιο γρήγορος). Και αυτοί τεστάρουν σε x570 οι Πόντιοι.🤣 Το review τους: Το δικό μου (μόλις τα έτρεξα): Σε intel συστήματα παίζουν καλύτερα νούμερα γύρω στο 1k. Από την άλλη στο nvme setting έχω αυτό το κουφό : Που είναι εξωφρενικά νούμερα σε Q32T16, όταν τα αντίστοιχα σε άλλο AM4 (kitguru review στον 2 TB) παίζαν 2.7/2.2k. Και σε peak performance επίσης εξαιρετικά νούμερα σε σχέση με το kitguru review. σε αντίθεση με 668/548k και 738/910 μs. Πραγματικά δε ξέρω αχταρμάς, διαφορές ανάμεσα και από mobo σε mobo - όχι μόνο chipset. Δε ξέρω αν παίζει ρόλο το cpu στα test γιατί το kitguru ήταν με 3600x. To latency στο real world test στα 48 μs. Υ.Γ. και το review σου πάλι με x570 είναι και άλλα (λίγο καλύτερα) νούμερα ίσως λόγω του 5900x (?).🤣 Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2022 από ilos 2
ilos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Σε B660 Πάλι καλά περίμενα περισσότερη διαφορά από intel σε σχέση με το x570 tbh.🤣 Ίσως αν πάει στον Μ2 που είναι με τα chipset lanes, θα τον κλάψουν οι ρέγγες στα amd.
SabotazNic Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, ilos είπε Επειδή τον έχω τις τελευταίες μέρες και εγώ παρατηρώ ενώ στα sequential είναι δυναμίτης (παραπάνω και από τις ονομαστικές του 7.3 και 6.3k αντίστοιχα σε crystaldiskmark), σε Q1T1 πέφτει γύρω στα 5-5.5k, αλλά στο Rand4k τον τρώει και αυτόν η μαρμάγκα του x570 με πολύ χαμηλότερα νούμερα σε σχέση με τα άλλα chipsets (δε φταίει ο δίσκος δηλαδή). Επίσης αυτό το graphite pad δεν είναι για πολλά μετά από 4-5 λεπτά full load θα πιάσει για πλάκα 71 βαθμούς και θα throttlάρει (ακόμα και στο crystaldiskmark συμβαίνει αυτό που δε διαρκεί πολύ ώρα). Και όλα αυτά συνδεδεμένος στα pci-e lanes του cpu, στο chipset θα είναι ακόμα χειρότερα τα νούμερα λογικά. Τον προτείνω full σε αυτή τη τιμή αλλά μαζί με extra ψύκτρα ή με κάποιο fan να βαράει πάνω του 24/7. Ε νταξ, σπάνια θα πιάνει αυτά τα temps. Λογικό σε benchmarks τα 70αρια. Υπόψιν πολλές μητρικές έχουν πλέον ψύκτρες
TR-909 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2022 Τα περισσότερα reviews είναι με AMD και Χ570. 😄 Ο Τομ τεστάρει με 11900Κ αλλά δε βρίσκω στα γραφήματα μετρήσεις αντίστοιχες με τις δικές σου. Ευτυχώς μας ανέβασε reference ο @Aten-Ra Πάντως μιλάμε για μικρές "διαφορές επιδόσεων" και σίγουρα αδύνατο να τις καταλάβεις σε πραγματική χρήση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις