Προς το περιεχόμενο

[SSD] KINGSTON SKC3000S/1024G 1TB M.2 2280 NVME gen4 95,90€ @eshop.gr [ΤΕΛΟΣ, ΑΝΑΜΟΝΕΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστούμε.. έβαλα και γω μια παραγγελία να δούμε πότε θα παραλάβουμε γιατί βλέπω αλλάζουν οι ημερομηνίες παραλαβής !!

Και ας ελπίσουμε ότι θα πάει τάπα με την MSI MAG B550M Mortar γιατί δεν τον βλέπω στην λίστα συμβατότητας της μητρικής.

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, tasanton είπε

24/11 νέα παραλαβή λέει...

Εχθές έλεγε 17 Νοεμβρίου παραλάβει και το αλλάξανε σε 24 Νοεμβρίου... Θα δούμε!!!

Δημοσ.

Εμενα εχει ερθει Ελληνικο θα παω να παραλαβω αυριο !
Εαν καποιος τον θελει μπορει να παει αυτος γιατι μου εκαναν δωρο δυο εχθες ! :P

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vasiliou είπε

Εχθές έλεγε 17 Νοεμβρίου παραλάβει και το αλλάξανε σε 24 Νοεμβρίου... Θα δούμε!!!

Παρέλαβαν όντως εχθές, το δικό μου είναι έτοιμο για αποστολή

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, venuets είπε

Εμενα εχει ερθει Ελληνικο θα παω να παραλαβω αυριο !
Εαν καποιος τον θελει μπορει να παει αυτος γιατι μου εκαναν δωρο δυο εχθες ! :P

Εγώ θέλω τον έναν δώρο!🤣 Μόλις παρέλαβα,όλα οκ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rattlehead είπε

Εγώ θέλω τον έναν δώρο!🤣 Μόλις παρέλαβα,όλα οκ

με 150 ευρω σου δινω δωρο και λιγα φύκια , κανουν ωραίες μεταξωτές κορδέλες

Δημοσ.

Παρέλαβα ,πήρα τη icybox που είχα πει πιο πίσω στο ποστ και με το 0.5εκ έκλεισε στο τσακ το καπάκι.τωρα πως μπορέσατε και βάλατε την be quite που είναι 1 εκατοστό,εγώ δεν το καταλαβαίνω ,αλλά και πάλι εμένα η icybox με καλυψε

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω αυτό το laptop hp omen 17-w102nv και κάνω video editing, παρήγγειλα και εγώ τον δίσκο, λογικά είναι συμβατός με το laptop μου αλλά δεν θα τρέχει σε gen4 αλλά gen3? 

Μπορεί κάποιος να μου το επαληθεύσει;; 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, sminitis είπε

Καλησπέρα, έχω αυτό το laptop hp omen 17-w102nv και κάνω video editing, παρήγγειλα και εγώ τον δίσκο, λογικά είναι συμβατός με το laptop μου αλλά δεν θα τρέχει σε gen4 αλλά gen3? 

Μπορεί κάποιος να μου το επαληθεύσει;; 

Ευχαριστώ.

Αφού έχεις gen3 , θα τρέχει σε gen3. Έχει απαντηθεί και πιο πίσω

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Παρέλαβα ,πήρα τη icybox που είχα πει πιο πίσω στο ποστ και με το 0.5εκ έκλεισε στο τσακ το καπάκι.τωρα πως μπορέσατε και βάλατε την be quite που είναι 1 εκατοστό,εγώ δεν το καταλαβαίνω ,αλλά και πάλι εμένα η icybox με καλυψε

Mπορεις να βαλεις link τη icybox ; thanks !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Mπορεις να βαλεις link τη icybox ; thanks !

Link

Προς ενδιαφερόμενους:δειτε εδώ βίντεο για εγκατασταση.

Προσοχή όταν ξεβιδωσετε την βίδα και τον απόστατη ,που θα χρειαστούν για να ασφαλίσετε τον ssd 

Επεξ/σία από Rattlehead
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/11/2022 στις 12:33 ΠΜ, elpenor είπε

Random Read Latency 4KB QD1

SN550 -> 0.092ms

KC3000 -> 0.043ms

980 Pro -> 0.040 ms

SN850 -> 0.042ms

Για εμένα είναι πελώρια η διαφορά στο πιο σημαντικό test για τα περισσότερα workloads και θεωρώ ακραίο να θεωρείς ότι κάποιος δεν θα την καταλάβει.

Τη διαφορά ανάμεσα σε Gen4 και Gen3 μπορεί όντως να μην την καταλάβει κάποιος.

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, υπάρχει κάποιο λινκ για τα παραπάνω;

Αν και είναι πολύ κοντά σε random read latency, μάλλον για αυτό στο Puget system's προτείνουν ακόμα τον 980 pro και όχι KC3000 ή SN850, (τουλάχιστον ως asset/project disk, όχι ως os disk) όχι ότι δεν είναι αντίστοιχα καλοί οι συγκεκριμένοι.

Λογικά όταν βγει η Asus proart Z790 με pcie 5, θα προτείνουν 990 pro ή κάτι άλλο. 

Και δεν γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος KC9000 κάνει για cache drive (λέω για 1Tb γιατί τα 500Gb δεν έχουν το ίδιο vfm) αν και όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα ποστ, αν δεν χρειαζόμαστε άμεσα nvme, θα πέσουν και άλλο οι τιμές. 

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, prefuse είπε

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση, υπάρχει κάποιο λινκ για τα παραπάνω;

Αν και είναι πολύ κοντά σε random read latency, μάλλον για αυτό στο Puget system's προτείνουν ακόμα τον 980 pro και όχι KC3000 ή SN850, (τουλάχιστον ως asset/project disk, όχι ως os disk) όχι ότι δεν είναι αντίστοιχα καλοί οι συγκεκριμένοι.

Λογικά όταν βγει η Asus proart Z790 με pcie 5, θα προτείνουν 990 pro ή κάτι άλλο. 

Και δεν γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος KC9000 κάνει για cache drive (λέω για 1Tb γιατί τα 500Gb δεν έχουν το ίδιο vfm) αν και όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα ποστ, αν δεν χρειαζόμαστε άμεσα nvme, θα πέσουν και άλλο οι τιμές.

Τα νούμερα είναι από το tomshardware.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το βασικό κριτήριο του Puget δεν είναι η ταχύτητα αλλά η αξιοπιστία και η συμβατότητα. Αν διαβάσεις τις κριτικές στο amazon για τους διάφορους NVME θα δεις ότι διαχρονικά η Samsung έχει τις λιγότερες κακές αξιολογήσεις για θέματα σχετικά με το QC και την συμβατότητα. Εγώ παρατήρησα ότι στην X570 μητρική μου οι Samsung έχουν αισθητά καλύτερες επιδόσεις στα slot του chipset όπου οι άλλοι NVME που δοκίμασα έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο performance hit.

Η Kingston είναι μια μικρή εταιρεία με μέτριο προς κακό ιστορικό, η WD μια εταιρεία που έτρεχε να προλάβει τις εξελίξεις. Οι NVME τους συναρμολογούνται με controller και nand που τα φτιάχνουν άλλοι. Η Samsung ήταν ανέκαθεν στην αιχμή της τεχνολογίας και σχεδιάζει και κατασκευάζει τα πάντα μόνη της, έχει τα δεύτερα μεγαλύτερα foundries στον κόσμο και ξοδεύει ~20 δις το χρόνο σε RnD.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.

Ότι πληρώνετε παίρνετε.

Όλοι οι NVMe που έχουν αναφερθεί γαζώνουν. Ο KC3000, μιας και τον χρησιμοποιώ ένα 2μηνο, είναι μισό κλικ πιο κάτω σε αίσθηση (και μόνο). Σε ταχύτητες μεταφοράς είναι εξίσου καλός (ή κακός) με τους υπόλοιπους. Σε random παθαίνει κοκομπλόκο - κανένας δεν την παλεύει σε random, είναι νομοτελειακό - σε sequential είναι δυναμίτης.

Σε καμιά περίπτωση δε βάζεις αυτό το drive για storage. Το χαραμίζεις. Πάει απευθείας για λειτουργικό ή cache drive για το λογισμικό που απαιτεί άμεση απόκριση και τις υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς. Για storage/cache/παιχνίδια/assets πάς μόνο σε απλό 980 στο 1tb. Δεν υπάρχει ssd που να τον κοντράρει σε vfm - απλά δεν κάνει για λειτουργικό, η έλλειψη dram είναι θάνατος.

Ελαφρώς καλύτερος σε αίσθηση (και μόνο) ο Firecuda 530. Αντίστοιχος ο 980pro.

Ο Black είναι το ζενίθ. Καταλαβαίνεις διαφορά ακόμα και σε PCIe 3.0. Μπορεί να είναι ο ακριβότερος αλλά αξίζει και το τελευταίο σεντ.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...