Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα αιτηση για τακτικο επιδομα ανεργιας πρωτη φορα 5/10/22, αυτα ειναι τα ενσημα μου απο το 20 και για καποιο λογο απορριφθηκε γιατι δεν πραγματοποιησα 80 ημ/σθια κατα το πριν της εναρξης της επιδοτησης, οπως τα μετρησα μονος βλεπω οτι ειναι ολα καλα. Ο λογιστης μου ειναι περα βρεχει ο οαεδ δεν απανταει τηλ. εννοειτε.
Υπαρχει καποιος να μου πει αν οντως εχω θεμα η αν μπορω να κανω ενασταση/ξανα την αιτηση?
Ευχαριστω.

Screenshot_3.png

Screenshot_4.png

Δημοσ.

Για δες εδω:

Καποιοι λεγαν οτι πρεπει να εχεις 80 ενσημα σε καθε ετος απο τα 2 προηγουμενα δλδ το 20 & 21 για εσενα. Αλλα τελικα του ανθρωπου του απαντησαν απο τον ΟΑΕΔ οτι ειχαν κανει λαθος. Για στειλε κανα mail και εσυ

Δημοσ.

Ναι αμα θελει και του 20 δεν εχω καθολου, αλλα θα προσπαθησω νε επικοινωνησω με ΟΑΕΔ δεν θα βγει ακρη ετσι.

Δημοσ.

Σε email έχω παρατηρήσει ότι απαντάνε πολύ γρήγορα σε 2 γραφεία ΟΑΕΔ τουλάχιστον που ξέρω (ενώ τηλέφωνα δε σηκώνουν). Γενικά πάντως δύσκολα να κάνουν λάθος σε κάτι τέτοιο γιατί είναι ψιλο αυτοματοποιημένη η διαδικασία. Υπάρχουν ονλαιν αναρτημένες οι προϋποθέσεις. Λέει κάτι του στυλ ότι εξαιρούνται τα ένσημα των 2 τελευταίων μηνών πχ και ότι υπάρχουν 2 σενάρια όταν πας για πρώτη φορά επιδότηση. 

Δημοσ.

μαλλον εκανες λαθος ημερομηνια την αίτηση

εχεις δικαιωμα να κανεις την αίτηση 60 ημερες μετα την απολυση ή ληξη της σύμβασης

απο την ημερομηνια της αιτησης μετρας πισω 12 μηνες οπου πρεπει να εχεις 80 ενσημα

δηλαδη αν εκανες  αίτηση 5 οκτωβριου 2022

τοτε 5/10/2022εως 5/10/21 πρεπει να εχεις 80 ενσημα και

5/10/2021εως 5/10/20 ακομη 80 ενσημα. (εδω δεν τα συμπηρωνεις)

Ενω αν ειχες κανει την αιτηση αργοτερα  πιθανον να τα συμπηρωνες

δεν γνωριζω αν μπορει να γινει κατι τωρα

Δημοσ.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που παίρνεις ταμείο ανεργίας θα πρέπει να έχεις 80 ένσημα από 10/20 έως και 10/21 και άλλα 80 ένσημα από 10/21 έως και 10/22.

Από όσο βλέπω δεν έχεις τα πρώτα 80.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...