Προς το περιεχόμενο

Τι είναι αυτό; (λεντακια στο καντράν)

LLLEFTERIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερες μου ανάβουν αυτά τα λεντακια στο καντράν του meriva b και σήμερα άναψαν χωρίς να κουνηθεί το αμάξι απλά το έβαλα μπροστά και μετά από λίγο άναψαν άλλες φορές μου ανάβουν στην πορεία χωρίς να κάτι κάτι ευθεία πάω.

Σβήνουν μόνο αν σβήσω το αμάξι.

IMG_20221108_082035_edit_121063936039339.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, bill999r είπε

Πέφτει η απόδοση του αυτοκινήτου;

Οχι τιποτα αν και κατι με την σταθεροτητα πρεπει να ειναι με την οδηγηση.

1 λεπτό πριν, LLLEFTERIS είπε

Οχι τιποτα αν και κατι με την σταθεροτητα πρεπει να ειναι με την οδηγηση.

13 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Καλημερες μου ανάβουν αυτά τα λεντακια στο καντράν του meriva b και σήμερα άναψαν χωρίς να κουνηθεί το αμάξι απλά το έβαλα μπροστά και μετά από λίγο άναψαν άλλες φορές μου ανάβουν στην πορεία χωρίς να κάτι κάτι ευθεία πάω.

Σβήνουν μόνο αν σβήσω το αμάξι.

IMG_20221108_082035_edit_121063936039339.jpg

το esp ειναι αν αναφαιρεσαι στο εικονιδειο με το αμαξι που γλιστραει. Σε group PSA ειναι θεμα με την ηλεκτροβανα με τρελο κοστος συνηθως. Μακαρι απλως να ειναι ενα απλο σφαλμα του εγκεφαλου. Ειτε βαζεις σειριακη (αν ξερεις)obd1-2 για να δεις μονος σου ειτε πας σε συνεργειο. Ειδικα αν εσβησες κινητηρα και εμφανιζεται παλι

Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε

το esp ειναι αν αναφαιρεσαι στο εικονιδειο με το αμαξι που γλιστραει. Σε group PSA ειναι θεμα με την ηλεκτροβανα με τρελο κοστος συνηθως. Μακαρι απλως να ειναι ενα απλο σφαλμα του εγκεφαλου. Ειτε βαζεις σειριακη (αν ξερεις)obd1-2 για να δεις μονος σου ειτε πας σε συνεργειο. Ειδικα αν εσβησες κινητηρα και εμφανιζεται παλι

ODB 2 εχω αλλα δεν μου βγαζει προβλημα.

Μου αναβει το traction control οπως διαβαζω εδω.

https://autoagora.gr/news/data/agorazo/after-sales/Ti-einai-telika,-to-Traction-Control-sto-aytokinhto-kai-pws-leitoyrgei_186861.asp

Μου αναβει και το ESP και το T/C

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Βιβλιαράκι εχεις να δεις τι σημαίνει το καθένα;

Το κινείς κανονικά το αμάξι;

Απο μπαταρία πως είσαι;

Πιστευω καλα ειναι παιρνει με την πρωτη μπροστα και στο ODB βλεπω 13.9V θα την μετρησω σε λιγο τωρα σβηστο να δω ποσα V βγαζει λογικα πρεπει αν βγαζει 12V

Ειναι στα Ιταλικα και το βιβλιο service

3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

ODB 2 εχω αλλα δεν μου βγαζει προβλημα.

Μου αναβει το traction control οπως διαβαζω εδω.

https://autoagora.gr/news/data/agorazo/after-sales/Ti-einai-telika,-to-Traction-Control-sto-aytokinhto-kai-pws-leitoyrgei_186861.asp

οπως σου εγραψαν δες το βιβλιο κατασκευαστη

επισης συνηθως το esp που ανεφερα εχει και tcs δε ξερω στα opel τι ακριβως εχει

https://www.autotrader.co.uk/content/advice/what-are-esp-and-traction-control

αποψη μου οπως εγραψα

1)αν δεν εχει σφαλμα στο obd τοτε

2) δες μπαταρια (αν και χλωμο)

3)πηγαινε συνεργειο

μπορει να εχει θεμα καποιος αισθητηρας ή απλως να θες αναβαθμιση εγκεφαλο (μου εχουν τυχει και τα 2) και οπως εγραψα στη χειροτερη εχει προβλημα καποιο εξαρτημα του esp/tcs. Ψαξε σε κανενα φορουμ αν υπαρχει θεμα με το μοντελο σου

5 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Μου αναβει και το ESP και το T/C

Πιστευω καλα ειναι παιρνει με την πρωτη μπροστα και στο ODB βλεπω 13.9V θα την μετρησω σε λιγο τωρα σβηστο να δω ποσα V βγαζει λογικα πρεπει αν βγαζει 12V

Ειναι στα Ιταλικα και το βιβλιο service

Πιο ψηλά πρέπει να είναι,κοντά στο 12,7 

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Πιο ψηλά πρέπει να είναι,κοντά στο 12,7 

12.4 είναι με σβηστό το αμάξι 13.9 πάει όταν δουλεύει γιατί φορτίζει το δυναμό.

Λάθος με πολύ μετρό 14.4 είναι όταν δουλεύει.

Λογικά φίλε κάτι συμβαίνει με την μονάδα traction control. Όταν ανάβουν όλα μαζί συνήθως είναι εγκέφαλος. Στο καλό σενάριο ίσως είναι θέμα καλωδίωσης και βραχυκυκλωνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, doom26 είπε

Κάτι συμβαίνει με το σύστημα πρόσφυσης και esp. Συνήθως υπάρχει κουμπί ενεργοποίησης-απενεργοποιηση δες μήπως πατήθηκε κατά λάθος κάτι. 

Screenshot_20221108_113650_com.google.android.apps.docs.jpg

Οχι δεν το εχω πατησει ξερω ποιο κουμπι λες συν οτι οταν το παταω αυτο μου αναβει μονo το αμαξι που γλυστραει οχι το traction control

Πηρα τον μηχανικο μου και μου λεει ισως πατησα σε τιποτα λασπες και θελει καθαρισμα ο αισθητηρας αλλα τωρα σε ποια ροδα μαλλον κανενα opcom θα το λεει γιατι το ODB που εχω στο προηγουμενο αμαξι που ειχε παθει ζημια ο εγκεφαλος του ηλεκτρικου τιμονιου δεν μου εβγαζε βλαβη ενω οταν το πηγα στην Opel με το δικο τους μηχανημα ειδαν οτι δεν δινει ρευμα στο μοτερ του τιμονιου ο εγκεφαλος.

Λοιπόν σε ξένο site διάβασα πως ίσως να φταίει ο πολλαπλασιαστης και έλυσα τον δικό μου γιατί είχα κάτι ενδείξεις πως δεν έχω σπίθα ενώ είναι καινούρια τα μπουζί και ιριδιου.

Είχε οξείδωση.

Τα καθάρισα και βλεπουμε.

IMG_20221108_122551_edit_127122255333727.jpg

Επεξ/σία από LLLEFTERIS

Σε A3 σε παρόμοιο πρόβλημα ήταν μονάδα abs. Άκουσα τρέλα ποσά για αντικατάσταση αλλά για καλή μου τύχη είχε βγεί ανάκληση για την οποία δεν ήξερα και αντικαταστάθηκε χωρίς κόστος.

αν πατήσεις το κουμπί για το esp ανάβει το TC, αν το κρατήσεις πατημένο για λίγο τα απενεργοποιεί όλα τα ηλεκτρονικά. το πατάς και ενεργοποιούνται πάλι. αν δεν αλλάζουν κατάσταση έχεις πρόβλημα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...