Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Εννοεις επιτηρητη τασης .Κανει και για κεραυνο ?

Αν μιλαμε για επιτηρητητη τασης ραγας, ειναι για απλη προστασια απο υπερταση και μπορει να ριχνει συχνα το ρευμα χωρις ιδιαιτερο λογο,δεν εχω βαλει κατι τετοιο γιατι προσωπικα το εκρινα περισσοτερο μπελα παρα χρησιμο

Τρια πραγματα: 

Πριζα για προστασια απο απλη υπερταση (καποια πολυπριζα εχουν και υποδοχη για προστασια τηλεφωνικης γραμμης)

Προστασια στην κεραια της tv (πριν τον ενισχυτη) για να μην περασει στο υπολοιπο κτιριο

Προστασια στο πινακα του διαμερισματος

Με αυτα λογικα εισαι κομπλε εκτος αν ερθει ο κεραυνος απευθειας στο σπιτι πια 

Capture.JPG

Capture2.JPG

Capture3.JPG

Δημοσ.
20 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Σε UPS η κατανάλωση ανεβαίνει κ άλλο (σε κάποια πχ Turbo X φτάνει και τα 50W). Οπότε το ερώτημα που δημιουργείται ειναι, αξίζει να πληρώνεις 150€ το χρόνο ανά έτος σε ρευμα, για να σώσεις μια συσκευή....? 

Η κατανάλωση αυτη έιναι όταν ειναι ανοικτός ο υπολογιστής?

Εγω εχω ups στον υπολογιστή, όταν είναι κλειστός ο υπολογίστης καταναλώνει τόση ενεργεια ή η κατανάλωση αυτη ειναι όταν ο υπολογιστης παιρνει ενέργεια αποκλειστικά απο το ups σε μία διακοπή ρεύματος?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, johnlefak είπε

Η κατανάλωση αυτη έιναι όταν ειναι ανοικτός ο υπολογιστής?

Εγω εχω ups στον υπολογιστή, όταν είναι κλειστός ο υπολογίστης καταναλώνει τόση ενεργεια ή η κατανάλωση αυτη ειναι όταν ο υπολογιστης παιρνει ενέργεια αποκλειστικά απο το ups σε μία διακοπή ρεύματος?

Η κατανάλωση είναι συνεχόμενη, ασχέτως αν είναι ανοιχτός ο υπολογιστής ή όχι. 

Για να πέσει η κατανάλωση πρέπει να ειναι αρκετά ακριβό το UPS με ξεχωριστά τροφοδοτικά για μπαταρίες και σταθεροποίηση κλπ 

Πάρε ένα μετρητή ενέργειας να το δεις για το δικό σου. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sphinxgr είπε

Η κατανάλωση είναι συνεχόμενη, ασχέτως αν είναι ανοιχτός ο υπολογιστής ή όχι. 

Για να πέσει η κατανάλωση πρέπει να ειναι αρκετά ακριβό το UPS με ξεχωριστά τροφοδοτικά για μπαταρίες και σταθεροποίηση κλπ 

Πάρε ένα μετρητή ενέργειας να το δεις για το δικό σου. 

ok.... εχω ένα turbox των 130€....

εχω το έχω για περίπτωση πτώσης τάσης και διακοπής ρευματος να προλάβω να κλείσω τον υπολογιστή,

με τα γραφόμενα σου με προβλημάτισες.... μήπως να πάω για ενα πολύ καλό πολύμπριζο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, johnlefak είπε

εχω το έχω για περίπτωση πτώσης τάσης και διακοπής ρευματος να προλάβω να κλείσω τον υπολογιστή,

με τα γραφόμενα σου με προβλημάτισες.... μήπως να πάω για ενα πολύ καλό πολύμπριζο?

Αρχικά σε Turbo X δεν αγοράζουμε ΤΙΠΟΤΑ. Καλύτερα να φάμε τα χρήματα σε σουβλάκια.

Να πάρεις ένα μετρητή ενέργειας να δεις πόσο καταναλώνει.

Το UPS Line Interactive, το UPS  StandBy, ο σταθεροποιητής τάσης και το πολύπριζο ασφαλείας, είναι  εντελώς διαφορετικά πράγματα. 

Συνοπτικα το πολυπριζο ασφαλείας, είναι για κεραυνούς και αυτό για περιορισμένο διάστημα μιας και σύντομα θέλει αλλαγη. Φυσικά για να δουλεψει, θέλει πρίζα με σωστή γείωση, που παλιότερα σπίτια σε δωμάτια με πάτωμα, δεν έχουν καν. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, johnlefak είπε

πάρε ένα φθηνιάρικο μετρητή τάσης να δεις κατανάλωση όταν δε χρησιμοποιείται και μετά ψάχνεσαι αν σε απασχολεί

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Συνοπτικα το πολυπριζο ασφαλείας, είναι για κεραυνούς

Nope.Δεν υπαρχει πολυπριζο που θα τα καταφερει εναντι κεραυνου (ασχετως αν καποια διαφημιζουν οτι μπορουν),ειναι μονο για υπερτασεις 

Και ναι αναλογα με την καταπονηση μετα απο Χ χρονια θα ειναι αχρηστο ουτως ή αλλως αλλα δεν ξερω πως θα μπορουσε να μετρηθει αυτο, εγω θα ελεγα πεταμα στη δεκαετια αν οχι νωριτερα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vagos789 είπε

Nope.Δεν υπαρχει πολυπριζο που θα τα καταφερει εναντι κεραυνου (ασχετως αν καποια διαφημιζουν οτι μπορουν),ειναι μονο για υπερτασεις 

Και ναι αναλογα με την καταπονηση μετα απο Χ χρονια θα ειναι αχρηστο ουτως ή αλλως αλλα δεν ξερω πως θα μπορουσε να μετρηθει αυτο, εγω θα ελεγα πεταμα στη δεκαετια αν οχι νωριτερα.

Ενα πολυμπριζο με προστασια μπορει να προστετευσει οταν η επαναφορα κομενου ρευματος ερχεται με παραπανω ταση ή πιο μικρη απο τα 220 ?

Για παραδειγμα απο κομμενο ουδετερο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...