Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν ups που να προστετευουν απο υπερταση κλπ απο το ρευμα για τα παραπανω ? Για τον υπολογιστη ξερω οτι γινεται αλλα για τα αλλα ? Για καποιο λογο δεν μπορει να μπει επιτηρητης τασης Τηλεοραση 55αρα samsung , Ψυγειο νεας τεχνολογις 1,70 και υπολογιστης με 3 οθονες Δεν με ενδιαφερει να κραταει το ρευμα για Χ λεπτα αλλα να μην παθει ζημια ενα μηχανημα απο υπερταση τασης ΔΕΗ κλπ Τι ισχυ πρεπει να εχουν ? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από Γιάννης Platano
ss42ss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Χρειάζεσαι OnLine UPS. συνήθως για το ψυγείο πάει η τριπλάσια ισχύς από ότι είναι και η διπλάσια από το τροφοδοτικό στο PC για να είσαι καλυμμένος. αν στο επιτρέπει η εγκατάσταση σου μπορείς να βάλεις και ένα κεντρικό UPS Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από ss42ss
sphinxgr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Υπαρχουν ups που να προστετευουν απο υπερταση κλπ απο το ρευμα για τα παραπανω ? Για τον υπολογιστη ξερω οτι γινεται αλλα για τα αλλα ? Για καποιο λογο δεν μπορει να μπει επιτηρητης τασης Τηλεοραση 55αρα samsung , Ψυγειο νεας τεχνολογις 1,70 και υπολογιστης με 3 οθονες Δεν με ενδιαφερει να κραταει το ρευμα για Χ λεπτα αλλα να μην παθει ζημια ενα μηχανημα απο υπερταση τασης ΔΕΗ κλπ Τι ισχυ πρεπει να εχουν ? Αν δεν σε ενδιαφέρει να μένει ανοιχτό, τότε δεν θες UPS. Θέλει σταθεροποιητή τάσης. να έχεις απλά κατά νου πως έχουν κατανάλωση 10-15 W/h, και αν είναι καμιά σάπια εταιρεία, μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο. Αυτό σημαίνει κατανάλωση ρευματος κάπου 50€ ανά έτος / σταθεροποιητή. Σε UPS η κατανάλωση ανεβαίνει κ άλλο (σε κάποια πχ Turbo X φτάνει και τα 50W). Οπότε το ερώτημα που δημιουργείται ειναι, αξίζει να πληρώνεις 150€ το χρόνο ανά έτος σε ρευμα, για να σώσεις μια συσκευή....? 2
korakios Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν με ενδιαφερει να κραταει το ρευμα για Χ λεπτα αλλα να μην παθει ζημια ενα μηχανημα απο υπερταση τασης ΔΕΗ κλπ https://www.skroutz.gr/c/1938/Voltage-Regulator.html?order_by=pricevat&order_dir=asc 5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Τι ισχυ πρεπει να εχουν ? καταρχάς για ψυγείο θα βάλεις ξεχωριστό , καλό είναι να πας σε κατάστημα και να ρωτήσεις μιας και έχει ιδιαιτερότητα οτι στιγμιαία στην εκκίνηση τραβά αρκετό ρεύμα για τις υπόλοιπες συσκευές δες τα watt που τραβάνε και θα πάρεις ένα που να αρμόζει , υπόψιν οτι δε γράφουν watt αλλά VA , στο περίπου κάνεις επί 0,6 , δλδ ένας σταθεροποιητής 1000VA σηκώνει 600Watt 2
qwertyuiop2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Εγώ έχω πάρει αυτό και απλώς κλείνει όποτε γίνει τσαφ στην ποιότητα της παροχής ρεύματος.
Dantε Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Για συσκευες που τραβανε πολλα ,οπως το ψυγειο παρε τετοιο https://www.skroutz.gr/s/21209356/Well-Intelligent-Voltage-Protector-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Λευκή-ELAD-SH-PROT-VS-WL.html Για τηλεοραση και υπολογιστη καποιο UPS με AVR.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστω πολυ !! Ολα τα παραπανω ειναι σχετικα φτηνα σε σχεση με ενα ups αλλα γραφουν Προστασια τηλεορασης ΟΧΙ Για κλιματιστικα που ξεχασα να γραψω ? 1 ώρα πριν, ss42ss είπε Χρειάζεσαι OnLine UPS. συνήθως για το ψυγείο πάει η τριπλάσια ισχύς από ότι είναι και η διπλάσια από το τροφοδοτικό στο PC για να είσαι καλυμμένος. αν στο επιτρέπει η εγκατάσταση σου μπορείς να βάλεις και ένα κεντρικό UPS Δηλαδη ? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από Γιάννης Platano
naimore Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) εγω τετοια εχω παρει κι εχω βαλει σε ψυγειο και a/c: https://www.skroutz.gr/s/24099015/APC-Surgearrest-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Μαύρη-PME1WB-GR.html?from=manufacturer υπολογιστες και τηλεορασεις ειναι σε πολυμπριζα με προστασια, τωρα ποσο ακριβως προστασια παρεχουν ολα αυτα δεν ξερω, δεν ειχα παντως ποτε θεμα ups εχω του οτε στο ρουτερ, το κρατουσε καμια ωρα, αλλα τελευταια νομιζω εχει πεσει και το κραταει κατι λιγα λεπτα Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από naimore
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, naimore είπε εγω τετοια εχω παρει κι εχω βαλει σε ψυγειο και a/c: https://www.skroutz.gr/s/24099015/APC-Surgearrest-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Μαύρη-PME1WB-GR.html?from=manufacturer υπολογιστες και τηλεορασεις ειναι σε πολυμπριζα με προστασια, τωρα ποσο ακριβως προστασια παρεχουν ολα αυτα δεν ξερω, δεν ειχα παντως ποτε θεμα Γραφειι : Προστασια τηλεορασης ΟΧΙ
korakios Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Γραφειι : Προστασια τηλεορασης ΟΧΙ = δεν προστατεύει απο την κεραία (κεραυνό). Λίγο απίθανο βασικά σε σπάνια περίπτωση να καεί και στιγμιαία να δώσει πάνω απο τα προβλεπόμενα volt ενισχυτής γραμμής ή ιστού θα έχεις θέμα , απλά βάλε ένα αντικεραυανικό στην αντίστοιχη μπρίζα (αν έχεις) 1
Dantε Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Γραφειι : Προστασια τηλεορασης ΟΧΙ Εννοει οτι δε προστατευει μεσω της κεραιας. Δε σε ενδιαφερει ιδιαιτερα,ειναι εαν πεσει κεραυνος στη κεραια σου. Παρε αυτο που σου εβαλα πανω για ολα ,ειναι καλυτερο απο το APC γιατι εχει μικροεπεξεργαστη και κοβει και υποτασεις. Κανει και για τα κλιματιστικα. 1
vagos789 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Εχει συζητηθει ξανα το θεμα.. Υπαρχουν επωνυμα πολυπριζα κτλ που δινουν μια μορφη προστασιας απο υπερταση,προσωπικα εχω σε καθε συσκευη καποια αξιας Οχι ομως απο κεραυνο,αυτο ειναι αλλου ειδους "χτυπημα", και θελει να βαλεις: 1)προστασια στην κεραια της τηλεορασης 2)προστασια στον πινακα Η κεραια TV ειναι συχνη πηγη για να "ερθει" μεσα σε ενα σπιτι ενα κοντινο χτυπημα κεραυνου (θα ερθει επαγωγικα και οχι απευθειας) 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 24 λεπτά πριν, vagos789 είπε Εχει συζητηθει ξανα το θεμα.. Υπαρχουν επωνυμα πολυπριζα κτλ που δινουν μια μορφη προστασιας απο υπερταση,προσωπικα εχω σε καθε συσκευη καποια αξιας Οχι ομως απο κεραυνο,αυτο ειναι αλλου ειδους "χτυπημα", και θελει να βαλεις: 1)προστασια στην κεραια της τηλεορασης 2)προστασια στον πινακα Η κεραια TV ειναι συχνη πηγη για να "ερθει" μεσα σε ενα σπιτι ενα κοντινο χτυπημα κεραυνου (θα ερθει επαγωγικα και οχι απευθειας) Εννοεις επιτηρητη τασης .Κανει και για κεραυνο ?
ss42ss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Σας ευχαριστω πολυ !! Ολα τα παραπανω ειναι σχετικα φτηνα σε σχεση με ενα ups αλλα γραφουν Προστασια τηλεορασης ΟΧΙ Για κλιματιστικα που ξεχασα να γραψω ? Δηλαδη ? Τα OnLine UPS είναι πιο αποδοτικά, παράγουν καθαρή ημιτονοειδή τάση, ενώ τροφοδοτούν απ’ ευθείας το συνδεδεμένο φορτίο μέσω των Rectifier και Inverter, με αποτέλεσμα να έχει μηδενικό χρόνο μεταγωγής από το κεντρικό δίκτυο. Προσφέρει συνεχή σταθεροποίηση τάσης, εξασφαλίζει συνεχή ποιότητα στο ρεύμα που τροφοδοτεί το φορτίο και προστατεύει και τις πιο ευαίσθητες συσκευές. 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Εννοεις επιτηρητη τασης .Κανει και για κεραυνο ? Όχι δεν κάνει, εκεί είναι κρουστικό ρεύμα και χρειάζεται αντικεραυνικό τύπου Τ2+Τ3 (εφόσον δεν έχει η εγκατάσταση αλεξικέραυνο )με την προϋπόθεση να είναι έμμεσο πλήγμα και όχι άμεσο(εδω δεν σε σώζει τιποτα😅) επίσης το αντικεραυνικό σου προσφέρει και μια μικρή προστασία από υπέρταση. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από ss42ss 1
Dantε Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Βεβαια του λες online UPS. Εξηγησε του το θορυβο και το κοστος και δε θα το ξανασκεφτει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα