Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρικό σκούτερ ή συμβατικό μέχρι 2000€;

antirix024

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 8/11/2022 στις 9:21 ΠΜ, antirix024 είπε

Καλησπέρα. Η δουλειά μου είναι 10χλμ από το σπίτι. Δηλαδή την ημέρα κάνω 20-25χλμ. Σκεφτόμουν να δώσω κάποια λεφτά και να πάρω ένα σκούτερ (έχω και αυτοκίνητο) τουλάχιστον τις ημέρες που δεν βρέχει. Δεν έχω δίπλωμα μηχανής. 

Οι περισσότεροι φίλοι μου που έχουν μηχανή μου λένε να μην πάρω ηλεκτρικό γιατί σε αυτά τα λεφτά μπορώ να αγοράσω ένα πολύ καλό συμβατικό σκούτερ (π.χ. Daytona ή καλύτερο) με καλύτερα μηχανικά μέρη (π.χ. δισκόφρενα) από ένα ηλεκτρικό και που θα βγάζει μια κατανάλωση γύρω στα 2-2,5λτ / 100χλμ. Το ηλεκτρικό καταναλώνει γύρω στο μισό με ένα ευρώ τη βδομάδα (για τα χιλιόμετρα που κάνω όπως το υπολόγισα). 

Επίσης με προβληματίζει που μετά από 5-6 χρόνια θα πρέπει να δώσω άλλα 1500€ για αντικατάσταση μπαταρίας. Που βγαίνει περίπου 300€ το χρόνο ή 25€ το μήνα. Δηλαδή στην πράξη το ηλεκτρικό αυτή τη στιγμή δε συμφέρει, όμως υπάρχει μεγάλη πίεση να γίνουν όλα ηλεκτρικά και με προβληματίζει ότι το συμβατικό μετά από 7-8 χρόνια ίσως να μην έχει καμία αξία και σε 10 να είναι και εντελώς παράνομο να κυκλοφορεί. 

Κάνω διάφορες σκέψεις. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; 

Να πάρεις ηλεκτρικό σκούτερ.

Η βενζίνη θα εκτοξευθεί πάρα πολύ άσε που ήδη είναι στο 1,80.

Σέρβις και βλάβες είναι και αυτά αρκετά λεφτά. Στο ηλεκτρικό σκούτερ δεν έχεις ούτε γρανάζια ούτε αλυσίδα δεν έχεις καθόλου παρελκόμενα. Έχω 5 χρόνια ηλεκτρικό σκούτερ ότι απορία έχεις ρώτησε με.

Μόλις τώρα, vaggooss είπε

Να πάρεις ηλεκτρικό σκούτερ.

Η βενζίνη θα εκτοξευθεί πάρα πολύ άσε που ήδη είναι στο 1,80.

Σέρβις και βλάβες είναι και αυτά αρκετά λεφτά. Στο ηλεκτρικό σκούτερ δεν έχεις ούτε γρανάζια ούτε αλυσίδα δεν έχεις καθόλου παρελκόμενα. Έχω 5 χρόνια ηλεκτρικό σκούτερ ότι απορία έχεις ρώτησε με.

Αν κάνεις 25 χιλιόμετρα την μέρα ΕΠΙΒΆΛΕΤΑΙ.

Στις 8/11/2022 στις 11:03 ΠΜ, antirix024 είπε

Το έχω σκεφτεί. Αλλά έχω δύο προβλήματα. Πρώτον είμαι σε δεύτερο όροφο και τα ηλεκτρικά είναι βαριά. Και δεύτερον το ποδήλατο είναι λιγότερο ασφαλές από το μηχανάκι. Είχα ποδήλατο κανονικό για πολλά χρόνια. Όταν γυρίζω από τη δουλειά είναι νύχτα και επίσης περνάω από πολύ κεντρικές οδούς με αρκετή κίνηση. επίσης τα καλά ηλεκτρικά είναι πάνω από 2.500 ευρώ. 

Ο όροφος δεν είναι πρόβλημα γιατί όλα έχουν αποσπώμενη μπαταρία.

Στις 9/11/2022 στις 12:54 ΠΜ, lector είπε

Ξεκαθαρα παπι για πολλους λογους, και το λεω γιατι κανω παρομοια χρηση με αυτη που περιγραφεις.

1) Χαμηλη καταναλωση
2) Καλυτερη αυτονομια, συν του οτι γεμιζεις ανα πασα ωρα και στιγμη στο λεπτο χωρις αναμονες
3) Παιρνεις ανετα αν χρειαστει 2ο ατομο ή φορτωνεις πραματα (ψωνια, τσαντες κλπ)
4) Ευκολο και οικονομικο σερβις παντου
5) Ο,τι αλλο ειπωθηκε παραπανω

Το αν θα ειναι καινουριο ή μεταχειρισμενο αφορα καθαρα τα οικονομικα σου. Προσωπικα θα επαιρνα μεταχειρισμενο μονο απο ατομο που εμπιστευομαι. Και κατα προτιμηση να ειναι μαμα, οχι πειραγμενο με οποιοδηποτε τροπο, για καλο δικο σου αλλα και των υπολοιπων.

Τα περι ασφαλειας, κρανος μπουφαν κλπ νομιζω ειναι αυτονοητα.

Το ηλεκτρικό σκούτερ έχει δεκαπλάσια οικονομία. Αυτονομία παιρνεις με ανάλογη μπαταρία και δεν έχεις κανένα θέμα,άσε που αν θες όσο είσαι στην δουλειά το ξαναφορτιζεις εκεί και φεύγεις πάλι γεμάτος. Πάρε δεύτερο άτομο και έλα να ανέβουμε μαζί ανηφόρα να δούμε αν με φθάσεις,και αν θες βάζω και τρίτο άτομο εγώ. Το ηλεκτρικό δεν έχει σέρβις. Οπότε εφόσον δεν έχεις γνώση φίλε μου μην προτείνεις. Είμαι 40 χρόνων έχω άλλαξει άπειρα μηχανάκια και πλέον έχω άποψη και από ηλεκτρικό γιατί όπως έγραψα έχω ήδη 5 χρόνια. Δεν ξανααγιραζω ποτέ βενζινοκίνητο.

Στις 8/11/2022 στις 10:35 ΜΜ, G_Ziso είπε

Προσωπικά θεωρώ πως παρα το αυξημένο κοστος της βενζίνης κλπ,για τα σημερινα δεδομενα ενα παπακι/scouter βενζίνης ειναι καλύτερη επιλογη Γιατι:

1) Δεν θα εχεις στο νου σου την μπαταρια και οτι αυτο συνεπάγεται......σκέψου απλα οτι η μπαταρια σου δεν θα πεθάνει μια μερα ετσι στα ξαφνικα,αλλα βολτα με τη βολτα η δυναμη της θα πεφτει,με αποτελεσμα να σου επιρεάζει τις τελικες,το ποσο αποσταση θα μπορεις να βγαλεις...ακομα και το γεγονος οτι η φορτιση παιρνει ωρα....για εμενα ειναι deal breaker...το παπακι/scooter το θες αμμεσα διαθεσιμο ανα πασα ωρα και στιγμη,φαντασου απλα να θες να πας στη δουλεια και να μην εχεις μπαταρια επειδη δεν το φορτισες χθες βραδυ....αντιθετα με ενα συμβατικό,πας,γεμιζεις ΤΕΛΟΣ

2) Η αντικατασταση της μπαταριας απλα θα σου κόψει τα ποδια.....500+ ευρω μαζεμενα δεν τα δινεις τοσο ευκολα....καλυτερα λιγα λιγα και με δοσεις...εκτος αν βεβαια εισαι συνεπης με τον εαυτο σου,και ανα βδομάδα βαζεις 5/10 ευρω στο κουμπαρα....αλλα νομιζω πως κανεις στο forum δεν θα το εκανε κατι τετοιο με απολυτη συνέπεια,οποτε παμε παρακάτω

3)Ο,τι προβλημα και αν προκήψει,το service θα ειναι πιο απλο...και κατα πασα πιθανοτητα και πιο οικονομικο. Σκεψου απλα ποσα daytona/honda κυκλοφορουν στο δρομο και ποσοι μηχανικοι εχουν τα ανταλακτικα και την εμπειρια για να το φτιαξουν....ενω,αμα παρεις ηλεκτρικο,λογικα μονο η μαμα εταιρια θα στο φτιαχνει...και απο οτι ολοι ξερουμε η αντιπροσωπια κοστιζει 

Για εμενα αυτα τα 3 facts ειναι DEAL BREAKER 

Σιγουρα και τα απλα μηχανακια εχουν τα μειονεκτήματα τους,αλλα ειναι τουλαχιστον  πιο υποφερτα

ελπίζω να βοήθησα εστω και λιγο. Αν εκανα καποιο λάθος (περα απο ορθογραφικά) στα points μου οι διορθώθεις ειναι παντα καλοδεχούμενες !!!

Στο τελευταίο σκούτερ που είχα και έκανα 50.000 χιλιόμετρα με τιμή βενζίνης τότε ποιο χαμηλή σπατάλησα 3.000 ευρώ σε βενζίνη και άλλα 1,500 σε σέρβις και βλάβες. Άρα 3.000 αγορά και 3.000 βενζίνη και1,500 πάμε στα 7500. Προτείνετε χωρίς να ξέρετε δυστυχώς.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Θελω να παρω ενα ηλεκτρικο μηχανάκι για την γυναίκα μου. Η εργασία της σε απόσταση θα ειναι συνολικα (περα - δώθε) 20 χιλιόμετρα. Το θέμα ειναι οτι εχει 2-3 ανηφόρες.... Κοιτάζω κάποια μηχανάκια με 25 χλμ ανωτερη ταχύτητα και τιμή εκει στα 1500 ευρω, ταβάνι(δεν ειμαι για παραπάνω). Ξεχασα να γραψω ότι πρωτη φορά θα ανέβει σε μηχανάκι.... Σκέφτομαι και αυτα με τις 3 ρόδες για πιο ασφάλεια. Τη γνώμη σας ρε παιδιά και καμμιά πρόταση εαν γνωρίζετε. 

Επεξ/σία από giorgos1966

Χειρότερα είναι αυτά με τις τρεις ρόδες μου φαίνεται. Με 25χλμ δεν πας πουθενά. Όχι ανηφόρες, ούτε σε κατηφόρες δεν θα τραβάει. Ποδήλατο ηλεκτρικό δεν το σκέφτεσαι; Υπάρχουν ορισμένα όπως C29 κλπ με λίγα σχετικά λεφτά και πιάνουν 45-50 χλμ. Παράνομα φυσικά. Σαν μηχανάκια είναι κι αυτά, αλλά πιο εύκολα στον χειρισμό (πιο ελαφριά, πιο αργά). Αν δεν έχει ξανανέβει σε μηχανάκι, καλύτερα να της νοικιάσεις ένα σκουτεράκι να δοκιμάσει πρώτα.

• Like 1

2 ώρες πριν, Philippe είπε

Χειρότερα είναι αυτά με τις τρεις ρόδες μου φαίνεται. Με 25χλμ δεν πας πουθενά. Όχι ανηφόρες, ούτε σε κατηφόρες δεν θα τραβάει. Ποδήλατο ηλεκτρικό δεν το σκέφτεσαι; Υπάρχουν ορισμένα όπως C29 κλπ με λίγα σχετικά λεφτά και πιάνουν 45-50 χλμ. Παράνομα φυσικά. Σαν μηχανάκια είναι κι αυτά, αλλά πιο εύκολα στον χειρισμό (πιο ελαφριά, πιο αργά). Αν δεν έχει ξανανέβει σε μηχανάκι, καλύτερα να της νοικιάσεις ένα σκουτεράκι να δοκιμάσει πρώτα.

Μπα όχι σε ποδήλατο διότι η διαδρομή έχει και ανηφόρες. Οπότε θα κοιτάξω σε ταχύτητα τα 45χλμ καλύτερα. Θα την βάλω πρώτα σε ένα αυτόματο να δω πως θα τα πάει. 

5 ώρες πριν, giorgos1966 είπε

Καλησπέρα. Θελω να παρω ενα ηλεκτρικο μηχανάκι για την γυναίκα μου. Η εργασία της σε απόσταση θα ειναι συνολικα (περα - δώθε) 20 χιλιόμετρα. Το θέμα ειναι οτι εχει 2-3 ανηφόρες.... Κοιτάζω κάποια μηχανάκια με 25 χλμ ανωτερη ταχύτητα και τιμή εκει στα 1500 ευρω, ταβάνι(δεν ειμαι για παραπάνω). Ξεχασα να γραψω ότι πρωτη φορά θα ανέβει σε μηχανάκι.... Σκέφτομαι και αυτα με τις 3 ρόδες για πιο ασφάλεια. Τη γνώμη σας ρε παιδιά και καμμιά πρόταση εαν γνωρίζετε. 

πολλα χλμ για μικρο ηλεκτρικο. για αθηνα μιλαμε?

14 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε

Όχι σε νησί βρισκομαι

σκοπελο? αν ειστε ηπιας κυκλοφοριας οκ ισως παλευεται. παντως 10χλμ με τελικη 25 ειναι βασανο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

σκοπελο? αν ειστε ηπιας κυκλοφοριας οκ ισως παλευεται. παντως 10χλμ με τελικη 25 ειναι βασανο.

Η συγκεκριμένη διαδρομή δεν έχει πολύ κυκλοφορία, αλλά έχει 2 ανηφόρες καλές  Λέω να κοιτάξω για ηλεκτρικό με 2 ρόδες και με τελική τα 45χλμ.

Επεξ/σία από giorgos1966

7 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε

Η συγκεκριμένη διαδρομή δεν έχει πολύ κυκλοφορία, αλλά έχει 2 ανηφόρες καλές  Λέω να κοιτάξω για ηλεκτρικό με 2 ρόδες και με τελική τα 45χλμ.

δεν εχω οδηγησει τετοιο σκουτερ δεν ξερω καθολου πως τα πανε με ανηφορες. τωρα για τα 3ροδα τι να πω. με τοσο εξτρα βαρος πανω κατω τα ιδια θα ειναι εκτος αν εχεις λεφτα να πας σε δυνατο μοτερ. νομιζω στα 1500 ολα ψοφια ειναι.

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

δεν εχω οδηγησει τετοιο σκουτερ δεν ξερω καθολου πως τα πανε με ανηφορες. τωρα για τα 3ροδα τι να πω. με τοσο εξτρα βαρος πανω κατω τα ιδια θα ειναι εκτος αν εχεις λεφτα να πας σε δυνατο μοτερ. νομιζω στα 1500 ολα ψοφια ειναι.

Δε ξέρω ρε φίλε....Θα το ψάξω. 

Μόλις τώρα, giorgos1966 είπε

Δε ξέρω ρε φίλε....Θα το ψάξω. 

αυτο δες σιγουρα

πολυ πιο ποιοτικο απο οσα εχω δει και λεει οτι ειναι και πολυ δυνατο. τα αλλα μπροστα του ηταν σαν "κινεζικα"

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/332454596-yadea

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

αυτο δες σιγουρα

πολυ πιο ποιοτικο απο οσα εχω δει και λεει οτι ειναι και πολυ δυνατο. τα αλλα μπροστα του ηταν σαν "κινεζικα"

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/332454596-yadea

Ναι θα το ψάξω για αυτό.Φαινεται δυνατό.Εαν έχει ανταλλακτικά, σέρβις κτλ είναι καλή περίπτωση.

12 λεπτά πριν, giorgos1966 είπε

Ναι θα το ψάξω για αυτό.Φαινεται δυνατό.Εαν έχει ανταλλακτικά, σέρβις κτλ είναι καλή περίπτωση.

εχει σιγουρα δυνατο αντιπροσωπο παντως https://mototrend.gr/

Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

εχει σιγουρα δυνατο αντιπροσωπο παντως https://mototrend.gr/

Σε ευχαριστώ πολύ ρε φίλε. Θα πάρω αύριο να ρωτήσω. Θα ψάξω και κάνα βίντεο στο YouTube....

Διάβασε το 2ο μήνυμα στο παρόν θέμα, είναι πολύ σωστό. Τα ηλεκτρικά μοτοποδήλατα είναι και πολύ πιο βαριά από ένα ποδήλατο και δεν έχουν πετάλια να βοηθήσεις σε μια ανηφόρα. Θα κατεβαίνεις να σπρώχνεις, εκτός αν πάρεις κάτι δυνατό. Και τα ποδήλατα με χειρόγκαζο σαν μηχανάκια είναι στην πράξη. Εγώ μόλις γύρισα από την καθημερινή μου βόλτα 25 χλμ στο mini ποδηλατάκι μου το ηλεκτρικό και τώρα το φορτίζω. Με μέγιστη 32Km/h στις ευθείες και μόνο για το πρώτο μισό που είναι επαρκώς φορτισμένο. Στον γυρισμό που έχει πέσει η μπαταρία πιάνει 28-29 στην ευθεία, στις ανηφορίτσες 15-17. Όλο με γκάζι πηγαίνω, εκτός από τις μεγάλες ανηφόρες που θέλει και πεντάλ. Παραπάνω από 32 δεν χρειάζομαι, αρχίζει να γίνεται και επικίνδυνο χωρίς φρένα της προκοπής και χωρίς εξοπλισμό αναβάτη (κράνος κλπ). Όταν σου είπα για ποδήλατο εννοούσα κάτι δυνατό, όπως αυτό που έγραψα με 500W μοτέρ πιάνει και 50Km/h. Θα πρέπει να βρεις ένα κατάλληλο για το ανάστημα και το σωματότυπο της γυναίκας σου. Αν επιμένεις σε μηχανάκι, πρέπει να υπάρχει ακόμη αυτό το Segway παρακάτω, που είναι ποιοτικό και εντός του budget σου. Αυτά βέβαια θέλουν και διπλωματάκι (ή 6 χρόνια αυτοκινήτου άνω των 27), καθώς και κράνος, ασφάλιση, άδεια κυκλοφορίας. Aπό την άλλη μεριά, τα ποδήλατα με γκάζι και πάνω από 250W ή 25Km/h, θεωρητικά δεν επιτρέπονται.
https://www.plaisio.gr/smart-tech-gadgets/ilektrokinisi/ilektrika-scooters-mixanakia/segway-e-motorcycle-b110s-grey-white_3884406
https://www.segway-moto.gr/Products/ΜΟΝΤΕΛΑ.aspx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...