antirix024 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Η δουλειά μου είναι 10χλμ από το σπίτι. Δηλαδή την ημέρα κάνω 20-25χλμ. Σκεφτόμουν να δώσω κάποια λεφτά και να πάρω ένα σκούτερ (έχω και αυτοκίνητο) τουλάχιστον τις ημέρες που δεν βρέχει. Δεν έχω δίπλωμα μηχανής. Οι περισσότεροι φίλοι μου που έχουν μηχανή μου λένε να μην πάρω ηλεκτρικό γιατί σε αυτά τα λεφτά μπορώ να αγοράσω ένα πολύ καλό συμβατικό σκούτερ (π.χ. Daytona ή καλύτερο) με καλύτερα μηχανικά μέρη (π.χ. δισκόφρενα) από ένα ηλεκτρικό και που θα βγάζει μια κατανάλωση γύρω στα 2-2,5λτ / 100χλμ. Το ηλεκτρικό καταναλώνει γύρω στο μισό με ένα ευρώ τη βδομάδα (για τα χιλιόμετρα που κάνω όπως το υπολόγισα). Επίσης με προβληματίζει που μετά από 5-6 χρόνια θα πρέπει να δώσω άλλα 1500€ για αντικατάσταση μπαταρίας. Που βγαίνει περίπου 300€ το χρόνο ή 25€ το μήνα. Δηλαδή στην πράξη το ηλεκτρικό αυτή τη στιγμή δε συμφέρει, όμως υπάρχει μεγάλη πίεση να γίνουν όλα ηλεκτρικά και με προβληματίζει ότι το συμβατικό μετά από 7-8 χρόνια ίσως να μην έχει καμία αξία και σε 10 να είναι και εντελώς παράνομο να κυκλοφορεί. Κάνω διάφορες σκέψεις. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vamvakoolas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 εχεις σκεφτει ηλεκτρικο ποδηλατο; καλη μεταπωληση, θα κανεις τη δουλεια σου οπως με μηχανη, ελαχιστα κοστη συντηρησης και η μπαταρια πιο φθηνα. Το γραφεις οτι ειναι μονο 10 χλμ οποτε ειναι υπερβολη κατα τη γνωμη μου μηχανη. Για σκουτερ ηλεκτρικο προσεχε τις ανηφορες και συνεπιβατη γιατι ισως εχεις θεμα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hydra7 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέχρι 2000 ευρώ ηλεκτρικό ή συμβατικό scooter θα πρέπει να κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς. Μόλις του πάρεις τον αέρα θα θες να το χρησιμοποιείς ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ένα μεταχειρισμένο παπί είναι ότι πρέπει για σένα, αρκεί να βάλεις το αρχικό effort να το μάθεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antirix024 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε εχεις σκεφτει ηλεκτρικο ποδηλατο; καλη μεταπωληση, θα κανεις τη δουλεια σου οπως με μηχανη, ελαχιστα κοστη συντηρησης και η μπαταρια πιο φθηνα. Το γραφεις οτι ειναι μονο 10 χλμ οποτε ειναι υπερβολη κατα τη γνωμη μου μηχανη. Για σκουτερ ηλεκτρικο προσεχε τις ανηφορες και συνεπιβατη γιατι ισως εχεις θεμα Το έχω σκεφτεί. Αλλά έχω δύο προβλήματα. Πρώτον είμαι σε δεύτερο όροφο και τα ηλεκτρικά είναι βαριά. Και δεύτερον το ποδήλατο είναι λιγότερο ασφαλές από το μηχανάκι. Είχα ποδήλατο κανονικό για πολλά χρόνια. Όταν γυρίζω από τη δουλειά είναι νύχτα και επίσης περνάω από πολύ κεντρικές οδούς με αρκετή κίνηση. επίσης τα καλά ηλεκτρικά είναι πάνω από 2.500 ευρώ. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από antirix024 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasanton Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Θα έλεγα να μην προτρέχεις με τις εξελίξεις και μη θεωρείς παράνομο (!) το συμβαντικό σκούτερ μετά από Χ χρόνια. Νέος είσαι, δεν αγοράζεις για μια ζωή. Στα λεφτά που αναφέρεις πάρε ένα συμβατικό να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς τα όποια "κουσούρια" του ηλεκτρικού. Και όταν με το καλό αποκτήσεις εμπειρία και περισσότερα χρήματα, αυτόματα θα έχεις και περισσότερες επιλογές. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, antirix024 είπε Το έχω σκεφτεί. Αλλά έχω δύο προβλήματα. Πρώτον είμαι σε δεύτερο όροφο και τα ηλεκτρικά είναι βαριά. Και δεύτερον το ποδήλατο είναι λιγότερο ασφαλές από το μηχανάκι. Είχα ποδήλατο κανονικό για πολλά χρόνια. Όταν γυρίζω από τη δουλειά είναι νύχτα και επίσης περνάω από πολύ κεντρικές οδούς με αρκετή κίνηση. επίσης τα καλά ηλεκτρικά είναι πάνω από 2.500 ευρώ. τα φθηνα ηλεκτρικα ειναι βαρια. επισης πως θα φορτιζεις? εδιτ, οχι βαρια, αργά Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από basilis_k6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick#18 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Αν θες για ηλεκτρικό ποδήλατο ή σκούτερ, ψάξε για leasing να δεις αν σε βολεύει η φάση και μετά προχώρα σε αγορά.. δεν εχω διαβάσει τα ψιλά γράμματα αλλά απο όσο είχε πάρει το μάτι μου είναι στα 50€+- χωρίς κάποιο ποσό μπροστά όπως στο αμάξι και πάει με το μήνα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G_Ziso Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Προσωπικά θεωρώ πως παρα το αυξημένο κοστος της βενζίνης κλπ,για τα σημερινα δεδομενα ενα παπακι/scouter βενζίνης ειναι καλύτερη επιλογη Γιατι: 1) Δεν θα εχεις στο νου σου την μπαταρια και οτι αυτο συνεπάγεται......σκέψου απλα οτι η μπαταρια σου δεν θα πεθάνει μια μερα ετσι στα ξαφνικα,αλλα βολτα με τη βολτα η δυναμη της θα πεφτει,με αποτελεσμα να σου επιρεάζει τις τελικες,το ποσο αποσταση θα μπορεις να βγαλεις...ακομα και το γεγονος οτι η φορτιση παιρνει ωρα....για εμενα ειναι deal breaker...το παπακι/scooter το θες αμμεσα διαθεσιμο ανα πασα ωρα και στιγμη,φαντασου απλα να θες να πας στη δουλεια και να μην εχεις μπαταρια επειδη δεν το φορτισες χθες βραδυ....αντιθετα με ενα συμβατικό,πας,γεμιζεις ΤΕΛΟΣ 2) Η αντικατασταση της μπαταριας απλα θα σου κόψει τα ποδια.....500+ ευρω μαζεμενα δεν τα δινεις τοσο ευκολα....καλυτερα λιγα λιγα και με δοσεις...εκτος αν βεβαια εισαι συνεπης με τον εαυτο σου,και ανα βδομάδα βαζεις 5/10 ευρω στο κουμπαρα....αλλα νομιζω πως κανεις στο forum δεν θα το εκανε κατι τετοιο με απολυτη συνέπεια,οποτε παμε παρακάτω 3)Ο,τι προβλημα και αν προκήψει,το service θα ειναι πιο απλο...και κατα πασα πιθανοτητα και πιο οικονομικο. Σκεψου απλα ποσα daytona/honda κυκλοφορουν στο δρομο και ποσοι μηχανικοι εχουν τα ανταλακτικα και την εμπειρια για να το φτιαξουν....ενω,αμα παρεις ηλεκτρικο,λογικα μονο η μαμα εταιρια θα στο φτιαχνει...και απο οτι ολοι ξερουμε η αντιπροσωπια κοστιζει Για εμενα αυτα τα 3 facts ειναι DEAL BREAKER Σιγουρα και τα απλα μηχανακια εχουν τα μειονεκτήματα τους,αλλα ειναι τουλαχιστον πιο υποφερτα ελπίζω να βοήθησα εστω και λιγο. Αν εκανα καποιο λάθος (περα απο ορθογραφικά) στα points μου οι διορθώθεις ειναι παντα καλοδεχούμενες !!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 τα καλα ηλεκτρικα ειναι αρκετα ποιο πανω...... για την χρηση που θες παρε ενα παπακι στα λεφτά που δίνεις https://www.daytonamotors.gr/model/velos-r125i/ 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psycho_freak Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Ως οδηγός μηχανής πολλά χρόνια θα σου έλεγα πάνω απ ολα να κοιταξεις την ασφάλειά σου. Δεν ξέρω την εξοικίωσή σου με τα δίτροχα σε δρόμους με αυτοκίνητα. Συμφωνω με τον φιλο G_Ziso. Στα συμβατικά μηχανάκια θα βρεις περισσότερες επιλογές αυτή την εποχή. Να ξερεις οτι τα ηλεκτρικά σκουτερ στα ιδια (ή και περισσότερα) χρήματα εχουν γενικά μικρότερες επιδόσεις, κατι που δεν βοηθά στην ασφάλεια. Πχ το Piaggio One active 45km/h εχει επιδόσεις συμβατικου 50ριού περίπου. Επίσης έχουν συνήθως μικρότερους τροχούς που ναι μεν τα κανουν ευέλικτα σε χαμηλές ταχύτητες αλλά ταλαιπωρούν σε λακούβες κλπ. Στα σκουτερ βενζίνης βρισκεις και με τροχούς 16''. Αν το βασικό κριτήριο ειναι το κόστος συμφωνώ για τη λύση μεταχειρισμένο παπί. Το παίρνεις φτηνά, καίει λιγότερο, πιο ελαφρύ, μεγαλύτεροι τροχοι απο σκούτερ και έχει πιο φτηνά ανταλλακτικά/αναλώσιμα (πχ λάστιχα). Έχει ημιαυτόματο κιβώτιο, δλδ αλλάζεις ταχύτητες με το πόδι μόνο. Αν θες ανεση, χωρους για πραγματα κατω απο τη σελα κλπ, κοιτας για σκουτερ. Δυστυχως, επειδη και εγω κοιταζα για ηλεκτρικο, δεν πολυ συμφερει οικονομικα ακομα, αλλα αξιζει για άλλους λογους. Κάτι ακόμα, μέσα στο κοστος θα πρεπει να βαλεις και το κοστος εξοπλισμου σου, τουλάχιστον κράνος και μπουφάν για αρχη (για να μη σου πω και γάντια και μποτες και παντελονι και σε τρομαξω). ΥΓ. Μια τολμηρή λύση που θα προτεινα μονο σε καποιον εμπειρο και σε συγκεκριμενους μονο δρομους (μαλλον σε αλλη χωρα) θα ηταν ηλεκτρικο πατινι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lector Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Ξεκαθαρα παπι για πολλους λογους, και το λεω γιατι κανω παρομοια χρηση με αυτη που περιγραφεις. 1) Χαμηλη καταναλωση 2) Καλυτερη αυτονομια, συν του οτι γεμιζεις ανα πασα ωρα και στιγμη στο λεπτο χωρις αναμονες 3) Παιρνεις ανετα αν χρειαστει 2ο ατομο ή φορτωνεις πραματα (ψωνια, τσαντες κλπ) 4) Ευκολο και οικονομικο σερβις παντου 5) Ο,τι αλλο ειπωθηκε παραπανω Το αν θα ειναι καινουριο ή μεταχειρισμενο αφορα καθαρα τα οικονομικα σου. Προσωπικα θα επαιρνα μεταχειρισμενο μονο απο ατομο που εμπιστευομαι. Και κατα προτιμηση να ειναι μαμα, οχι πειραγμενο με οποιοδηποτε τροπο, για καλο δικο σου αλλα και των υπολοιπων. Τα περι ασφαλειας, κρανος μπουφαν κλπ νομιζω ειναι αυτονοητα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp123 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, Black Demis είπε τα καλα ηλεκτρικα ειναι αρκετα ποιο πανω...... για την χρηση που θες παρε ενα παπακι στα λεφτά που δίνεις https://www.daytonamotors.gr/model/velos-r125i/ Αυτό ακριβός. Ένα φτηνό παπί στα χρήματα αυτά. Υπολόγισε και 100 ευρώ για λάστιχα γιατί αυτά που φοράει λογικά είναι για πέταμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos789 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Στις 8/11/2022 στις 9:21 ΠΜ, antirix024 είπε με προβληματίζει ότι το συμβατικό μετά από 7-8 χρόνια ίσως να μην έχει καμία αξία και σε 10 να είναι και εντελώς παράνομο να κυκλοφορεί. Σε 7-10 χρονια οτι και να παρεις σημερα δεν θα εχει καποια σοβαρη αξια τοτε. Αν παρεις συμβατικο με EURO 5 το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα εχεις κανενα θεμα,αλλα προβλεψη απο τωρα για 10 χρονια μετα δεν γινεται Σε καθε περιπτωση,να αγορασεις εξοπλισμο προστασιας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Demis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Στις 8/11/2022 στις 9:21 ΠΜ, antirix024 είπε συμβατικό μετά από 7-8 χρόνια ίσως να μην έχει καμία αξία και σε 10 να είναι και εντελώς παράνομο να κυκλοφορεί. οτι και να πάρεις σε μικρο μετά από 8 10 χρονια το μόνο που θα αξίζει ειναι η απόσυρση, όχι ότι σε μεγαλο σύγχρονο ειναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα γενικός μετά πάω 10 χρονια οτιδιποτε σχεδόν βγαινει σήμερα (εκτός από κάτι τέρατα 30,00 ) ειναι για παλιό σίδερα (πηρε φιλος το cb500x του 2021 σε λίγο κλείνει 18 μήνες όχι σκουριές όχι πλαστικά χάσανε το χρώμα τους όχι το ένα όχι το άλλο...... όχι ότι λειτουργικά το υπηρεαζει άλλα σε 10 χρονια θα ειναι για απόσυρση όπως οτιδιποτε άλλο εκεί εξω εκτος απο πολύ ακριβά ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Burgos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2022 Έχω κινέζικο ηλεκτρικό σκούτερ των 1500€ στο μαγαζί για ντελίβερι. Για μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι μια χαρά. Η μπαταρία βγάζει 50χλμ περίπου, έχει δυο μπαταρίες ώστε μια να δουλεύει και μια να φορτίζει, όλα καλά. Αλλά αν βρει ανηφόρα κωλώνει, με δεύτερο άτομο κωλώνει, και γενικά δεν θα το πρότεινα για μεγάλες αποστάσεις. Πάρε ένα Daytona παπί καλύτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα