Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα,

Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας σχετικά με την δυνατότητα ανοίγματος της γκαραζόπορτας μέσω wifi (ιδανικά με sonoff). Άνοιξα το καπάκι και είδα αυτό:

Δεν βλέπω μάρκα να γράφει πουθενά η μητρική. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

4AE66FBF-E361-4B96-A692-247E4A126BE1.jpeg

69002676-E12A-4945-9B2E-70CEE670C312.jpeg

Απο ότι βλέπω γράφει στα καλώδια open close και είναι κενά.

αν υπάρχει κάποια ιδέα θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα  

Επεξ/σία από maximos1990
Δημοσ.

Πιάσε ένα- ένα τα καλώδια στα ρελέ (στα πηνία ή στις επαφές, λίγη σημασία έχει) και δες τις τάσεις όταν ανοίγεις την πόρτα. Ο πιο εύκολος τρόπος. 

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι δείχνει στη φώτο έχει ξεχωριστή εντολή για open και close. Οπότε θέλεις διπλό έλεγχο. Δηλαδή ένας wifi controller που να ελέγχει δύο ρελέ. Το ένα για άνοιγμα και το άλλο για κλείσιμο της πόρτας. Επίσης καλό θα ήταν με έναν μαγνητικό διακόπτη σαν αυτούς που βάζουμε σε πόρτες και παράθυρα για τον συναγερμό, να έχεις και ένδειξη για το αν η πόρτα είναι τελείως κλειστή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alefgr είπε

Επίσης καλό θα ήταν με έναν μαγνητικό διακόπτη σαν αυτούς που βάζουμε σε πόρτες και παράθυρα για τον συναγερμό, να έχεις και ένδειξη για το αν η πόρτα είναι τελείως κλειστή.

Έχει βρει κάτι που να δουλεύει με wifi αυτόνομα;

Δημοσ.

Όχι δεν έχω πάρει κάτι έτοιμο (δεν ξέρω και αν υπάρχει ακριβώς όπως το θέλω). Απλά χρησιμοποίησα ένα module το ESP-12F που μου ήρθε μέσω του ebay από κίνα (όλους τους ESP wifi controllers επώνυμους και μη τους φλασάρω πάντα με tasmota), ένα ρελέ τύπου reed σε DIP case για να μου δίνει την εντολή go, καθώς και ένα τροφοδοτικάκι έτοιμο σε module στα 5 volt. Όλα αυτά μπήκαν σε ένα πλαστικό κουτάκι και αυτό με τη σειρά του μέσα στο κουτί που είναι το μοτέρ και ο controller της πόρτας. Εκτός από την εντολή για το άνοιγμα και κλείσιμο της πόρτας, την μαγνητική επαφή για να ξέρω πότε είναι κλειστή η πόρτα, έχω συνδέσει και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας για να έχω ταυτόχρονα και ένδειξη εξωτερικής θερμοκρασίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...