kritikos4 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Έχω γραμμή Fiber 100 ΟΤΕ εδώ και κανένα δίμηνο . Η οπτική ίνα και το modem του ΟΤΕ ( speedport entry) έχουν συνδεθεί στον ημιόροφο πολυκατοικίας και από εκεί φεύγουν δύο καλώδια ethernet που πάνε στον 2 & 3 όροφο της πολυκατοικίας όπου και συνδέονται με ένα tp link και ένα xiaomi Router (Σε κάθε όροφο το κάθε ένα) για να δώσουν ίντερνετ Μέχρι το Σάββατο όλα ήταν μια χαρά. Την Κυριακή το πρωί έγινε μια 4ώρη προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ σχεδόν στην μισή πόλη. Όταν ήρθε ξανά το ρεύμα το ίντερνετ δεν επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση. Τα Router που έπαιρναν με καλώδιο από το Speedport πλέον δεν είχαν ίντερνετ Κάνοντας τηλεφωνικά δοκιμές με τις βλάβες του ΟΤΕ το συμπέρασμα ήταν ότι χάλασε το modem (speedport entry) διότι ούτε ενσύρματα, ούτε μέσω Wi-Fi έδινε ίντερνετ, ενώ η γραμμή φαινόταν να δουλεύει και το κουτακι της Huawei HG8310M που συνδέεται στην οπτική ίνα ήταν εντάξει από ότι μου είπαν Δοκίμασα να συνδέσω το huawei με ένα tp link VR400 και ένα VR600 αλλά δεν άλλαξε κάτι και μιλώντας ξανά μαζί τους μου είπαν ότι μπορεί να μην είναι συμβατά Έτσι μου έδωσαν σήμερα το ZTE Η1600 το οποίο και συνδεσα. Αυτό φαίνεται να έχει ίντερνετ καθώς το Wi-Fi δίνει πρόσβαση στο Internet αλλά το πρόβλημα με τα ενσύρματα συνδεδεμένα Router παραμένει. Μίλησα ξανά μαζί τους, ο τεχνικός (?) στο τηλέφωνο μου είπε ότι έβλεπε τι συσκευές έχουν συνδεθεί στις θύρες του ZTE αλλά παρόλα αυτά ίντερνετ δεν πάει σε καμιά συσκευή. Να σημειώσω ότι ακόμα και αν η διακοπή όντως έκαψε και το Speedport του ΟΤΕ αλλά και το xiaomi, δοκίμασα στην θέση του xiaomi το VR400 χωρίς αποτέλεσμα Τι μπορεί να φταίει? Υπάρχει περίπτωση να κάηκε όντως το speedport και απλά το ZTE να είναι ήδη προβληματικο ? Τα καλώδια δεν τα πείραξε κανένας, ούτε την συνδεσμολογία. Όντως Τα tp link δεν μπορούν να συνδεθούν με το τερματικό της Huawei? Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2022 από kritikos4
NikosKallithea Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Τι σχεση εχει ο καθε παροχος με το εσωτερικο σου δικτυο; Το ZTE Η1600 που σου εδωσαν εχει ιντερνετ στις Ethernet, αν ναι είτε φταίνε τα υπολοιπα στοιχεία του δικτυου σου είτε δεν έχεις το σωστό σεταπ
johnmegarythmos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 πολυ πιθανον να εχει αλλαξει η διευθυνση ip καλυτερα κανε ενα reset στα ρουτερ tp link και στο xiaomi Router και σεταρισε τα απο την αρχη . Δες μηπως θελουνε στοιχεια της γραμμης και τα εχεις βαλει μου εχει τυχει σε tenda ρουτερ και δεν δουλευε . Επισης ισως σε βολεψει πολυ ενα δικτυο mesh της tiplink ασυρματα χωρις να χρειαζονται καλωδια αλλα εχει ενα κοστος , αλλα λενε οτι δεν χανει καθολου σε ταχυτητα και ετσι να μην χρειαζεται να εχεις καλωδιο ethernet ! . δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα ηθελα .
NikosKallithea Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Αν δεν βάλεις σταθερές ip στο εσωτερικό σου δικτυο και δεν απενεργοποιήσεις τον dscp για το ευρος των ip που θα ανήκει στις σταθερές, ακρη δεν θα βγάλεις
nick_souvlaki Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, kritikos4 είπε Καλησπέρα Έχω γραμμή Fiber 100 ΟΤΕ εδώ και κανένα δίμηνο . Η οπτική ίνα και το modem του ΟΤΕ ( speedport entry) έχουν συνδεθεί στον ημιόροφο πολυκατοικίας και από εκεί φεύγουν δύο καλώδια ethernet που πάνε στον 2 & 3 όροφο της πολυκατοικίας όπου και συνδέονται με ένα tp link και ένα xiaomi Router (Σε κάθε όροφο το κάθε ένα) για να δώσουν ίντερνετ Μέχρι το Σάββατο όλα ήταν μια χαρά. Την Κυριακή το πρωί έγινε μια 4ώρη προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ σχεδόν στην μισή πόλη. Όταν ήρθε ξανά το ρεύμα το ίντερνετ δεν επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση. Τα Router που έπαιρναν με καλώδιο από το Speedport πλέον δεν είχαν ίντερνετ Κάνοντας τηλεφωνικά δοκιμές με τις βλάβες του ΟΤΕ το συμπέρασμα ήταν ότι χάλασε το modem (speedport entry) διότι ούτε ενσύρματα, ούτε μέσω Wi-Fi έδινε ίντερνετ, ενώ η γραμμή φαινόταν να δουλεύει και το κουτακι της Huawei HG8310M που συνδέεται στην οπτική ίνα ήταν εντάξει από ότι μου είπαν Δοκίμασα να συνδέσω το huawei με ένα tp link VR400 και ένα VR600 αλλά δεν άλλαξε κάτι και μιλώντας ξανά μαζί τους μου είπαν ότι μπορεί να μην είναι συμβατά Έτσι μου έδωσαν σήμερα το ZTE Η1600 το οποίο και συνδεσα. Αυτό φαίνεται να έχει ίντερνετ καθώς το Wi-Fi δίνει πρόσβαση στο Internet αλλά το πρόβλημα με τα ενσύρματα συνδεδεμένα Router παραμένει. Μίλησα ξανά μαζί τους, ο τεχνικός (?) στο τηλέφωνο μου είπε ότι έβλεπε τι συσκευές έχουν συνδεθεί στις θύρες του ZTE αλλά παρόλα αυτά ίντερνετ δεν πάει σε καμιά συσκευή. Να σημειώσω ότι ακόμα και αν η διακοπή όντως έκαψε και το Speedport του ΟΤΕ αλλά και το xiaomi, δοκίμασα στην θέση του xiaomi το VR400 χωρίς αποτέλεσμα Τι μπορεί να φταίει? Υπάρχει περίπτωση να κάηκε όντως το speedport και απλά το ZTE να είναι ήδη προβληματικο ? Τα καλώδια δεν τα πείραξε κανένας, ούτε την συνδεσμολογία. Όντως Τα tp link δεν μπορούν να συνδεθούν με το τερματικό της Huawei? Έχω παρόμοια συνδεσμολογία με ΟΤΕ και h1600 ρουτερ, και έχω βάλει στον κάτω όροφο ένα παλιό μόντεμ που είχα, και απλά δουλεύει. Έκανα κάποιες μικρές ρυθμίσεις για IP αλλά και χωρίς αυτές είχα internet. Οπότε μάλλον στο εσωτερικό δίκτυο είναι το θέμα. 9 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αν δεν βάλεις σταθερές ip στο εσωτερικό σου δικτυο και δεν απενεργοποιήσεις τον dscp για το ευρος των ip που θα ανήκει στις σταθερές, ακρη δεν θα βγάλεις Ερώτηση. Έχω κάνει αντίστοιχη συνδεσμολογία και έχω βάλει στατικές IP εσωτερικά για το δεύτερο modem/router και απενεργοποίησα το dhcp στο δεύτερο έτσι ώστε μόνο το h1600 να δίνει IP στις συσκευές όλες. Δεν είμαι οκ με αυτό; Το dscp τι είναι; Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2022 από nick_souvlaki
NikosKallithea Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 6 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε Έχω παρόμοια συνδεσμολογία με ΟΤΕ και h1600 ρουτερ, και έχω βάλει στον κάτω όροφο ένα παλιό μόντεμ που είχα, και απλά δουλεύει. Έκανα κάποιες μικρές ρυθμίσεις για IP αλλά και χωρίς αυτές είχα internet. Οπότε μάλλον στο εσωτερικό δίκτυο είναι το θέμα. Ερώτηση. Έχω κάνει αντίστοιχη συνδεσμολογία και έχω βάλει στατικές IP εσωτερικά για το δεύτερο modem/router και απενεργοποίησα το dhcp στο δεύτερο έτσι ώστε μόνο το h1600 να δίνει IP στις συσκευές όλες. Δεν είμαι οκ με αυτό; Το dscp τι είναι; Dhcp σωστα, ορθογραφικό λάθος απο εμένα 😁 Για να δουλευει απροβληματιστα πρεπει να πας και στο κεντρικο ρουτερ που μοιράζει τις ip, και να του τις περιορίσει σε ενα εύρος Πχ στο dhcp να αφήσεις τις 192.168.1.1 έως 192.168.1.50 έτσι στις υπολοιπες δεν θα έχει πρόσβαση, οπότε σε αυτο το ευρος 192.168.1.51 έως και το τέλος) ορίζεις τις συσκευές με σταθερες ip του εσωτερικού δικτύου σου, όπως ap, σταθερούς υπολογιστές, μονάδες backUp κλπ
kritikos4 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Ρε παιδιά η ίδια συνδεσμολογία δούλεψε χωρίς πρόβλημα από την πρώτη μέρα που μου εγκατέστησαν την Fiber Και πριν με την 50 adsl και πιο πριν με την 24άρα ίδια router, ίδια καλώδια εδώ και 3+ χρόνια που είμαι σε αυτό το διαμέρισμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τι πρόβλημα να έχουν τα άλλα στοιχεία του δικτύου? Και όσον αφορά το Setup δεν είναι plug n play τα Router ? Ποτέ δεν έκανα κάποια ρύθμιση είτε στο xiaomi είτε στο tp link Πάντα απλά κούμπωνα τα καλώδια και έπαιζαν... Τι ρυθμίσεις να κάνω?
NikosKallithea Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, kritikos4 είπε Ρε παιδιά η ίδια συνδεσμολογία δούλεψε χωρίς πρόβλημα από την πρώτη μέρα που μου εγκατέστησαν την Fiber Και πριν με την 50 adsl και πιο πριν με την 24άρα ίδια router, ίδια καλώδια εδώ και 3+ χρόνια που είμαι σε αυτό το διαμέρισμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τι πρόβλημα να έχουν τα άλλα στοιχεία του δικτύου? Και όσον αφορά το Setup δεν είναι plug n play τα Router ? Ποτέ δεν έκανα κάποια ρύθμιση είτε στο xiaomi είτε στο tp link Πάντα απλά κούμπωνα τα καλώδια και έπαιζαν... Τι ρυθμίσεις να κάνω? Ετσι ειναι τα δικτυα μπορεί να δουλεύουν και χωρίς γνώσεις αλλά κάποτε θα σκάσει η στραβή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα