Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό μεσημέρι.

Τελευταία παρατήρησα κάποια ύποπτα σημάδια ενώ χρησιμοποιώ το PC και επιζητώ την άποψη σας για troubleshooting:

A- Κάποιες φορές χάνεται το σήμα (Black screen) για 1 δευτερόλεπτο (σβήνει το monitor), σαν να αφαιρέσαμε το καλώδιο χωρίς όμως να αναγράφεται το γνωστό "no signal" και επανέρχεται κανονικά.  

Έχει τύχει να το κάνει είτε είναι στο desktop, είτε χρησιμοποιώντας τον chrome (hardware acceleration enabled), είτε κάνοντας alt-tab παίζοντας κάποιο παιχνίδι. 

•Ενώ είμαι σε παιχνίδι δεν το έχω δει ποτέ.

•Είναι εντελώς τυχαίο γεγονός. Δε παρατηρείται κάθε μέρα.

[Φίλος μου πρότεινε να δοκιμάσω μόνο με την onboard enabled ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πιθανού προβλήματος από την κάρτα γραφικών ή της HDMI θύρας της]

Β- Τις προάλλες στο Call of Duty Warzone, ενώ έπαιζα πάγωσε εντελώς το παιχνίδι, έπεσε το gpu usage στο 0% για 3-4 δευτερόλεπτα και επανήλθε -δε κρασαρε- όμως. Έχει επαναληφθεί ακόμη 2-3 φορές σε βάθος μήνα. 

•Όσων αφορά το (Α), αρχικά θέλω να δοκιμάσω με 2ο HDMI καλώδιο. Υπάρχει μια υποψία να το έχει κάνει ξανά και με άλλο ένα που έχω, βέβαια και τα δύο είναι καλώδια είτε μερικών ευρώ, είτε λίγο παλιά είτε που ερχόταν μαζί με κάποιο monitor στη συσκευασία.

•Υπάρχει πιθανότητα να προκαλείται από την οθόνη;

Για το (Β), είναι το μοναδικό παιχνίδι που κάνει κάτι τέτοιο αλλά βέβαια το πιο απαιτητικό. Σε benchmarks/άλλα παιχνίδια δεν έχει εντοπιστεί κάτι παρόμοιο.

~Χαρακτηριστικά

#Software

Windows 11 (μια έκδοση πριν το τελευταίο 22H2 update) 

Drivers GPU: 522.25 / 526.61 

Drivers OS/HW: όλοι οι τελευταίοι σύμφωνα με τη σελίδα του κατασκευαστή motherboard 

#Hardware 

i7 12700K ( stock ✓ )  

Msi pro z690-A DDR4 ( bios 1.00 )

Crucial Ballistix 32GB DDR43200 ( xmp ✓ ) 

MANLI RTX 3070 ( stock ✓ ) 

SSDs (1x Samsung 980 Pro 1TB, 1x WD sn850 1TB)

Οθόνη: AOC 24G2U (1080p, 144Hz) [ συνδεδεμένη με HDMI καλώδιο ]

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφαίρεσε την GPU και βάλτην ξανά μήπως έχει σκαλώσει κάπου το PCI-E. Βάλε το τελευταίο bios για την μητρική σου και ξαναπέρνα με DDU τους drivers της GPU. Επίσης δοκίμασε να ''παίξεις''(Άσε το ένα module, άλλαξε θέση κλπ) με τις RAM μήπως υπάρχει κάποιο θέμα με αυτές.

Βγάλε-βάλε ξανά και τα καλώδια του PSU από παντού.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 2
Δημοσ.

Ότι είπε ο φίλος από πάνω και επίσης εάν τρέχεις το MSI afterburner δοκίμασε να το κλείσεις. 

Είχα το ίδιο θέμα λόγω  undervolt σε μία 3080, έκανε crash το driver.

Δημοσ.

Η μαύρη οθόνη που γράφεις για δευτερόλεπτα μου φαίνεται για crash, μην περιμένεις να σου γράψει κάτι στο notification. Εάν τρέχεις το afterburner δοκίμασε χωρίς για δοκιμή , δεν χάνεις κάτι και ελπίζω να φτιαχτεί. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, giannisskrp είπε

Η μαύρη οθόνη που γράφεις για δευτερόλεπτα μου φαίνεται για crash, μην περιμένεις να σου γράψει κάτι στο notification. Εάν τρέχεις το afterburner δοκίμασε χωρίς για δοκιμή , δεν χάνεις κάτι και ελπίζω να φτιαχτεί. 

Το έχω πετύχει να συμβαίνει και χωρίς το Afterburner.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Υπάρχει πιθανότητα να προκαλείται από την οθόνη;

Ναι.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ναι.

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι επειδή την έχω συνδεδεμένη στο 2ο δικό της HDMI (N. 2) με TVBOX δεν έχω δει κάτι. 

Άφησα τις υποδοχές όπως τις είχα και έκανα τραμπα τα καλώδια. Αυτο που χρησιμοποιώ για tv box, το συνδεσα στην κάρτα γραφικών. Θα παρακολουθήσω την συμπεριφορά του. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι επειδή την έχω συνδεδεμένη στο 2ο δικό της HDMI (N. 2) με TVBOX δεν έχω δει κάτι. 

Άφησα τις υποδοχές όπως τις είχα και έκανα τραμπα τα καλώδια. Αυτο που χρησιμοποιώ για tv box, το συνδεσα στην κάρτα γραφικών. Θα παρακολουθήσω την συμπεριφορά του. 

Αν εχεις και καμια προχειρη δοκιμασε με το ιδιο καλωδιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Καλό μεσημέρι.

Τελευταία παρατήρησα κάποια ύποπτα σημάδια ενώ χρησιμοποιώ το PC και επιζητώ την άποψη σας για troubleshooting:

A- Κάποιες φορές χάνεται το σήμα (Black screen) για 1 δευτερόλεπτο (σβήνει το monitor), σαν να αφαιρέσαμε το καλώδιο χωρίς όμως να αναγράφεται το γνωστό "no signal" και επανέρχεται κανονικά.  

Έχει τύχει να το κάνει είτε είναι στο desktop, είτε χρησιμοποιώντας τον chrome (hardware acceleration enabled), είτε κάνοντας alt-tab παίζοντας κάποιο παιχνίδι. 

•Ενώ είμαι σε παιχνίδι δεν το έχω δει ποτέ.

•Είναι εντελώς τυχαίο γεγονός. Δε παρατηρείται κάθε μέρα.

[Φίλος μου πρότεινε να δοκιμάσω μόνο με την onboard enabled ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πιθανού προβλήματος από την κάρτα γραφικών ή της HDMI θύρας της]

Β- Τις προάλλες στο Call of Duty Warzone, ενώ έπαιζα πάγωσε εντελώς το παιχνίδι, έπεσε το gpu usage στο 0% για 3-4 δευτερόλεπτα και επανήλθε -δε κρασαρε- όμως. Έχει επαναληφθεί ακόμη 2-3 φορές σε βάθος μήνα. 

•Όσων αφορά το (Α), αρχικά θέλω να δοκιμάσω με 2ο HDMI καλώδιο. Υπάρχει μια υποψία να το έχει κάνει ξανά και με άλλο ένα που έχω, βέβαια και τα δύο είναι καλώδια είτε μερικών ευρώ, είτε λίγο παλιά είτε που ερχόταν μαζί με κάποιο monitor στη συσκευασία.

•Υπάρχει πιθανότητα να προκαλείται από την οθόνη;

Για το (Β), είναι το μοναδικό παιχνίδι που κάνει κάτι τέτοιο αλλά βέβαια το πιο απαιτητικό. Σε benchmarks/άλλα παιχνίδια δεν έχει εντοπιστεί κάτι παρόμοιο.

~Χαρακτηριστικά

#Software

Windows 11 (μια έκδοση πριν το τελευταίο 22H2 update) 

Drivers GPU: 522.25 / 526.61 

Drivers OS/HW: όλοι οι τελευταίοι σύμφωνα με τη σελίδα του κατασκευαστή motherboard 

#Hardware 

i7 12700K ( stock ✓ )  

Msi pro z690-A DDR4 ( bios 1.00 )

Crucial Ballistix 32GB DDR43200 ( xmp ✓ ) 

MANLI RTX 3070 ( stock ✓ ) 

SSDs (1x Samsung 980 Pro 1TB, 1x WD sn850 1TB)

Οθόνη: AOC 24G2U (1080p, 144Hz) [ συνδεδεμένη με HDMI καλώδιο ]

Και εμενα μου το εκανε αυτό με το black screen και νομιζα οτι χαλασε η 3090. Λογικα drivers ειναι. Κρασαρι ο nvidiadriver, λογικα θα στο δείχνει στο event viewer. 

Και το Α και το Β το ιδιο προβλημα ειναι, κρασαρι στιγμιαια ο nvidiadriver χωρις fatal error και γιαυτό δεν σε πεταει απο το παιχνίδι. 

Δεν ειμαι 100% σίγουρος τι φταιει γιατι αλλαξα ταυτοχρονα οθονη καλωδιο και drivers οταν ξεκινησε να μου το κανει αλλα το πιο πιθανο ειναι οι drivers. 

Και ο @noFEARgr το είχε αναφερει νομιζω οτι του συνέβη 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ίδιο κάνει και σε μένα ναι . Θα μπορούσε να είναι το καλώδιο αλλά γιατί δεν μου το έκανε από την αρχή; 

Μαυριζει η οθόνη και επανέρχεται μετά από 2-3 δευτερόλεπτα. 

Δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο όμως 

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ.

Με τι καλώδιο σας το κανει? Εμενα hdmi, οταν πηρα την c2. Τωρα που ειμαι με 1080ti δεν μου το κανει αλλα δουλεύει αναγκαστικα σε 4k 60 γιατι δεν υποστηριζει 120 το hdmi 2.0 της 1080ti

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρόμοιο περιστατικό μου έχει συμβεί απο 2 αιτίες:

Το ένα είναι απο χαλασμένο καλώδιο αντάπτορα (dp->hdmi) καθώς αυτά τα καλώδια είναι "ενεργά"

Σε άλλη περίπτωση ήταν χαλασμένη η έξοδος της κάρτας γραφικών.

Οπότε το πιο εύκολο για αρχή είναι να δοκιμάσεις τα δύο παραπάνω

Το call of duty warzone θα έλεγα να το βγάλεις εκτός εξίσωσης, είναι game Που έχει προκαλέσει άπειρα προβλήματα σε άπειρο κόσμο

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Παρόμοιο περιστατικό μου έχει συμβεί απο 2 αιτίες:

Το ένα είναι απο χαλασμένο καλώδιο αντάπτορα (dp->hdmi) καθώς αυτά τα καλώδια είναι "ενεργά"

Σε άλλη περίπτωση ήταν χαλασμένη η έξοδος της κάρτας γραφικών.

Είναι κανονικό HDMI. 

Ωχ, είναι η μοναδική hdmi που έχει, οι υπόλοιπες 3 είναι Display Port. Παίζει όμως αντίστοιχα πρόβλημα στην έξοδο hdmi απ'την οθόνη; Βάζω κι αυτό στη λίστα 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Herald είπε

Κρασαρι ο nvidiadriver, λογικα θα στο δείχνει στο event viewer.

Στη σωστή ενότητα κοιτάω? Δε βλέπω κάτι για τον Driver, μόνο αυτό το gameinput εμφανίζει σε όλα

image.png.546f936ec94d4599eace5d66e9a59ecc.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...