Προς το περιεχόμενο

Tempered glass

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως γινεται ρε παιδια, να μην βρισκω ενα Tempered glass για το νεο κινητο μου samsung,
που να ειναι κομενο και ραμενο για το μοντελο μου;

Εχω ολα τα χρονια, κινητα, καθε μαρκας και καθε κοστους.
Απο alcatel των 50 ευρω, μεχρι sony των 400 ευρω.
Καμια μαρκα φυσικα, δεν ηταν και τοσο εμπορικη οσο η samsung.
Και ομως.
Ενω σε ολα μου τα κινητα, παντα εβρισκα Tempered glass, που με ακριβεια εφαρμοζε απο ακρη σε ακρη στην οθονη,
για πρωτη φορα σε samsung, δεν βρισκω κατι που να καλυπτει την οθονη απο ακρη σε ακρη!
Πηρα ενα, ειδικα υποτιθεται για το μοντελο μου, και αφηνει δεξια κι αριστερα την οθονη ακαλυπτη!!!!!

Το μοντελο ειναι SAMSUNG G715F GALAXY XCOVER PRO
και εχω αγορασει
https://www.e-shop.gr/tempered-glass-inos-033mm-samsung-g715f-galaxy-xcover-pro-p-TEL.201617

ενω και στο skroutz δεν βρισκω ιδιαιτερες επιλογες,
και πλεον εχω φοβο οτι θα αγορασω κατι και δεν θα καλυπτει καν ολη την οθονη!

Τι generic αηδιες ειναι αυτες;
Ειναι δυνατον;
Ελπιζω καποιος να εχει ισως να μου προτεινει, το αυτονοητο, κατι που να καλυπτει ακριβως την οθονη....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Πως γινεται ρε παιδια, να μην βρισκω ενα Tempered glass για το νεο κινητο μου samsung,

Και ομως.
Ενω σε ολα μου τα κινητα, παντα εβρισκα Tempered glass, που με ακριβεια εφαρμοζε απο ακρη σε ακρη στην οθονη,
για πρωτη φορα σε samsung, δεν βρισκω κατι που να καλυπτει την οθονη απο ακρη σε ακρη!
Πηρα ενα, ειδικα υποτιθεται για το μοντελο μου, και αφηνει δεξια κι αριστερα την οθονη ακαλυπτη!!!!!

και εχω αγορασει
https://www.e-shop.gr/tempered-glass-inos-033mm-samsung-g715f-galaxy-xcover-pro-p-TEL.201617

Ειναι δυνατον;
Ελπιζω καποιος να εχει ισως να μου προτεινει, το αυτονοητο, κατι που να καλυπτει ακριβως την οθονη....

Αν ειναι curved η οθόνη στα πλαινα λογικό να μην πιάνει το τζάμι ως εκεί!

• Like 1
Δημοσ.

Οχι, δεν ειναι curved οθονη. Εχει περιθωριο να ηταν λιγο μεγαλυτερο απο δεξια και αριστερα, ωστε τουλαχιστον η οθονη που οντως 'αναβει', οχι το σβηστο πλαισιο/bezel, να ειναι οντως καλυμμένο. Αλλα δεν ειναι.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mindreader είπε

Οχι, δεν ειναι curved οθονη. Εχει περιθωριο να ηταν λιγο μεγαλυτερο απο δεξια και αριστερα, ωστε τουλαχιστον η οθονη που οντως 'αναβει', οχι το σβηστο πλαισιο/bezel, να ειναι οντως καλυμμένο. Αλλα δεν ειναι.

Αν δεν είναι curved γιατι δεν την πιάνει όλη την οθόνη? Δεν το πιάνω...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mindreader είπε

Και ομως.

και εχω αγορασει

Ειναι δυνατον;

https://www.skroutz.gr/s/31114915/Dux-Ducis-Full-Face-Tempered-Glass-Galaxy-Xcover-Pro.html

Το τζαμάκι που πήρες σωστά αφήνει κενό γιατί ΔΕΝ είναι full face (αυτό που λέμε 5D). Δες το παραπάνω και πιστεύω είσαι εντάξει

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Kag1ante είπε

https://www.skroutz.gr/s/31114915/Dux-Ducis-Full-Face-Tempered-Glass-Galaxy-Xcover-Pro.html

Το τζαμάκι που πήρες σωστά αφήνει κενό γιατί ΔΕΝ είναι full face (αυτό που λέμε 5D). Δες το παραπάνω και πιστεύω είσαι εντάξει

Τι ειναι το full face και το 5D;

Και για να μην γινει κανενα λαθος, επειδη υπαρχουν διαφορες γενιες x cover pro, αραγε το συγκεκριμενο να κανει για το g715;

Ενω παντως, εγω δεν βλεπω να ειναι curved η οθονη, ουτε το βρηκα πουθενα στο internet οσο κι αν εψαξα, ωστοσο, ενας ebay seller που τον ρωτησα(Γερμανια), μου ειπε οτι επειδη λεει ειναι curved η οθονη, γι'αυτο δεν πιανει απο ακρη σε ακρη....

Φαντασου τωρα, με αυτο που εχω, που δεξια κι αριστερα απο το tempered glass, να βλεπεις την οθονη εκτος tempered glass...ανεπαναληπτο...

:(

Kag1ante για πες, μπας και δω φως σε αυτο το θεμα...

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mindreader είπε

Τι ειναι το full face και το 5D;

Και για να μην γινει κανενα λαθος, επειδη υπαρχουν διαφορες γενιες x cover pro, αραγε το συγκεκριμενο να κανει για το g715;

Ενω παντως, εγω δεν βλεπω να ειναι curved η οθονη, ουτε το βρηκα πουθενα στο internet οσο κι αν εψαξα, ωστοσο, ενας ebay seller που τον ρωτησα(Γερμανια), μου ειπε οτι επειδη λεει ειναι curved η οθονη, γι'αυτο δεν πιανει απο ακρη σε ακρη....

Φαντασου τωρα, με αυτο που εχω, που δεξια κι αριστερα απο το tempered glass, να βλεπεις την οθονη εκτος tempered glass...ανεπαναληπτο...

:(

Kag1ante για πες, μπας και δω φως σε αυτο το θεμα...

Υπαρχουν 2 κυρια ειδη tempered glass

Το πιό ευρέως διαδεδομένο λέγεται 5D ή αλλιώς full face tempered glass. Πιάνει όλη την οθόνη, συμπεριλαβανομένων και των bezels γυρω απο την οθόνη

Η άλλη πιό "απλή" λύση λέγεται 2.5D, ή σκέτο tempered glass. Είναι κατώτερης ποιότητας, πιάνει μόνο την οθόνη του κινητού και αφήνει κενό στα bezels και συνήθως στη περιοχή των καμερών, είναι αρκετά πιό κινήσιμο σε παλιά μοντέλα που δεν θα νοιάζει τον κάτοχο κάτι πιό απλό σε προστασία.

Η οθόνη σου απο ότι βλέπω δέν είναι κυρτή

• Like 1
Δημοσ.

Kag1ante ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Μεχρι τωρα αγοραζα tempered glass, χωρις να γνωριζω περι full face κλπ. Εδω και μια δεκαετια. Και παντα καλυπταν ολη την οθονη. Τωρα ηρθε η ωρα να μαθω και το νεο 'φρουτο' της αγορας. Οτι υπαρχουν και ημιτελη tempered glass. Οσο για τον ebay seller...απαντηση οτι να ναι.

Thanks που μου διευκρινησες περι non curved.

Η απορια τωρα ειναι, αν το συγκεκριμενο tempered glass που προτεινεις, αφορα τη δικη μου version x cover pro, το G715. Ανοιξα ολα τα λινκς του skroutz απο το λινκ που εδωσες, κανενα ομως δεν κανει αναφορα σε συγκεκριμενο μοντελο. Το μονο που εντοπισα, ειναι οτι στις φωτο, γραφει στην μπροστινη φωτογραφια του κουτιου 'For SS Xcovers', αλλα δεν ειναι γενικολογο αυτο; Ολα τα xcovers, ειχαν ακριβως ιδιες διαστασεις οθονης;

• Moderators
Δημοσ.

Υπόψη ότι curved οθόνες δεν μιλάμε μόνο για κινητα το τύπου galaxy που έχει μεγάλη καμπύλη η οθόνη και είναι οθόνη

Οι κατασκευαστές για να βελτίωσουν την αισθητική οι άκρες του τζαμιού έχουν μια ελαφριά καμπύλη για να είναι πιο ομαλά όταν περνάει το δάκτυλο, οπότε αναγκαστικά τα tempered δεν μπορούν να φτάσουν μέχρι τέλος της οθόνης και αφήνουν κάποιο κενό

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...