nik0laus Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Eranor είπε Huyndai και toyota μου είπαν παράδοση Ιανουάρι του 2024 😀 Κοιτα για αυτοκινητο της μεγαλυτερης κατηγοριας... μεχρι τοτε θα εχεις κανει κι αλλο παιδι
Grim Ripper Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Το Civic να ξέρεις θα έχει φόρο πολυτελείας λογικά επειδή είναι δίλιτρο (λογικά είδες την τελευταία έκδοση του hatchback). Το οποίο μου κάνει εντύπωση η τιμή που λες μιας και είχα ακούσει ότι ξεκινάει από τα 40k. Σε περίπτωση που θες κανονικό υβριδικό (και όχι απλά υποβοήθηση) πας σε Toyota/Honda απ'όσο ξέρω. Κοίτα και σε κάτι με LPG πάντως αν βρεις (υγραέριο, όχι φυσικό αέριο).
lefkrc Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Eranor είπε Είμαι οκ να περιμένω αρκεί να βρω αυτό που θα με καλύψει. Τι διαφορά έχει το υβριδικό σύστημα των Huyndai tuscon HEV με Corolla Cross Hybrid? Βλέπω μικρές διαφορές στην κατανάλωση ανα 100km και το huyndai φαινεται πολυ πιο ομορφο εσωτερικα και εξωτερικα. To Tucson έχει 4 παραλλαγές: 2 mild hybrid -1 βενζίνης και 1 Diesel - που περιέγραψαν ήδη νωρίτερα πως δουλεύουν. 1 Full Hybrid που δουλεύει με την λογική της Toyota (Αυτοφορτιζόμενη μπαταρία) αλλά με τις βασικές διαφορές ότι έχει Turbo κινητήρα βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και όχι σαν αυτό της Toyota με τα πλανητικά γρανάζια (E-CVT). Με άλλα λόγια έχει συμπεριφορά κανονικού αυτόματου χωρίς dronning και τις στροφές στον θεό που σηκώνει το αλλο. 1 PHEV (Plug in Hybrid) ότι και το από πανω με μεγαλύτερη μπαταρία που μπορείς να φορτίσεις και στην μπρίζα και πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα. ΤΟ HEV που ρωτάς ειναι το FULL Hybrid σύμφωνα με το site της Hyundai. Χωρίς να το έχω οδηγήσει, απο αρθρα που εχω διαβάσει έχει εξαιρετικές κριτικές. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2022 από lefkrc 1
Giama Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, Eranor είπε Καλημέρα σε όλους, ψάχνω για το πρώτο μας αυτοκίνητο μιας και περιμένουμε το πρώτο μέλος της οικογένειας σε λίγους μήνες. Έχω οδηγήσει κάμποσα αυτοκίνητα μέχρι στιγμής και είμαι σε δίλλημα. Skoda karoq - βενζίνη - 31k (boot: 520l) Honda civic HEV - υβριδικο - 35k (boot: 410l) Hyundai Tuscon - υβριδικο - 41k (boot: 560l) Η οδήγηση που κάνω είναι 220 km μια φορά την εβδομάδα. Η διαδρομή είναι λίγο εθνική (20 λεπτα) και μετά επαρχιακοί δρόμοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι ότι δε ξέρω πόσο χώρο θα χρειαστώ στο πορτ μπαγκαζ για την οικογένεια. Όποια συμβουλή δεκτή. Ψάχνοντας πάνω κάτω το ίδιο με εσένα κατέληξα στο Honda CR-V hybrid και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Καταναλώσεις που βλέπω στην πράξη καλύτερες από τις WLTP που δίνει ο κατασκευαστής. Πολύ στιβαρό και σταθερό στο δρόμο, είχα δοκιμάσει τότε και το RAV4 και η διαφορά σε αυτό το θέμα ήταν εμφανής υπέρ του CR-V. Για φόρο πολυτελείας δεν ξέρω τι ισχύει γιατί μένω στο εξωτερικό. Επειδή είναι διαφορετικές κατηγορίες τα αυτοκίνητα που έχεις επιλέξει μέχρι στιγμής, στη θέση σου θα κατέληγα στο είδος του αυτοκινήτου που θέλω και θα κατέληγα σε 2-3 της κατηγορίας για να τα κάνω test drive. π.χ. το ότι ήταν λίγο μαούνα το RAV4 το κατάλαβα καλύτερα όταν οδήγησα και το CR-V και μπορούσα να κάνω τη σύγκριση. Με ένα παιδί θεωρώ πως σου φτάνουν τα 410l boot του Civic. Αν έχετε σκοπό να μεγαλώσει περαιτέρω η οικογένεια όμως ίσως χρειάζεται παραπάνω. Το προηγούμενό μας αυτοκίνητο είχε 400l και νιώσαμε κάποιες φορές με ένα παιδί κάπως στενά, ιδιαίτερα όταν έπρεπε να κουβαλάμε καρότσι κλπ. αλλά όχι σε σημείο να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σημαντικό βέβαια και το πώς είναι διαμορφωμένο το boot, στο προηγούμενό μας αυτοκίνητο ήταν σχετικά μικρό το άνοιγμα και δεν βοηθούσε για καλή διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου. Ίσως αυτό στο Civic να είναι καλύτερο από αυτό που είχαμε εμείς προηγουμένως (Volvo S40) αλλά πιθανότατα σε SUV να είναι ακόμα καλύτερο. (Μπορείς φυσικά πάντα να πας με το καρότσι μαζί να δοκιμάσεις αν μπαίνει και τι χώρος μένει διαθέσιμος, νομίζω το κλειδί είναι το καρότσι... )
korakios Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, Grim Ripper είπε Κοίτα και σε κάτι με LPG πάντως αν βρεις (υγραέριο, όχι φυσικό αέριο). μόνο το capture και duster παίζει , αλλά αν είναι να δώσει 40 χιλιάρικα δε νομίζω να καίγεται για οικονομία μετακίνησης 1
Eranor Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 3 hours ago, hyperlost said: Αυτοκίνητο για οικογένεια σε μένα σημαίνει το φθηνότερο SUV που μπορείς να παρεις με τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο που μπορείς να βρεις. Θες χώρο για Καρότσι & κάθισμα καροτσιου μωρού (στα καλά καρότσια αυτά είναι ξεχωριστά) αν βάλεις κ το παιδικό καθισματάκι ή την λεγόμενη καλαθουνα που θα έχεις για αρχή από το καρότσι εκεί να δεις πως θα μικρύνει ο διαθέσιμος χώρος του αυτοκινήτου. Ότι χωράει η θέση του συνοδηγού και το πορτ μπαγκαζ είναι η κατάσταση. Υπολόγισε ότι αν πας ταξίδι κ θες να παρεις είδη μπεμπέ απλά θ χρειαστεί να παίξετε καλό τετρις με την γυναίκα κ τα πράγματα. Για αυτό καλύτερα να ψάχνεις για μπαγκαζιέρες οροφής αν πάτε ταξίδι με μωρό. Μια των 400-450 λίτρων θα χωρέσει καρότσι κ κάθισμα καροτσιου ώστε να σας μείνει χώρος για τα αλλά. οι ράγες οροφής κ η μπαγκαζιέρα η πιο φθηνή λύση θα είναι στα 350, σε καλό αμάξι δεν ακούγονται στα 130Km/h. Ότι πληρώνεις παίρνεις κ σε αυτά σε αντοχή κ πρακτικότητα. Σε ευχαριστώ πολυ και εγω για κάτι τετοιο σκέφτομαι εαν θέλουμε και αλλα πράγματα, αλλα η γυναικα θελει και πανοραμικη ηλιοροφη χαχα, θα φαει Χ. 2 hours ago, Giama said: Ψάχνοντας πάνω κάτω το ίδιο με εσένα κατέληξα στο Honda CR-V hybrid και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Καταναλώσεις που βλέπω στην πράξη καλύτερες από τις WLTP που δίνει ο κατασκευαστής. Πολύ στιβαρό και σταθερό στο δρόμο, είχα δοκιμάσει τότε και το RAV4 και η διαφορά σε αυτό το θέμα ήταν εμφανής υπέρ του CR-V. Για φόρο πολυτελείας δεν ξέρω τι ισχύει γιατί μένω στο εξωτερικό. Επειδή είναι διαφορετικές κατηγορίες τα αυτοκίνητα που έχεις επιλέξει μέχρι στιγμής, στη θέση σου θα κατέληγα στο είδος του αυτοκινήτου που θέλω και θα κατέληγα σε 2-3 της κατηγορίας για να τα κάνω test drive. π.χ. το ότι ήταν λίγο μαούνα το RAV4 το κατάλαβα καλύτερα όταν οδήγησα και το CR-V και μπορούσα να κάνω τη σύγκριση. Με ένα παιδί θεωρώ πως σου φτάνουν τα 410l boot του Civic. Αν έχετε σκοπό να μεγαλώσει περαιτέρω η οικογένεια όμως ίσως χρειάζεται παραπάνω. Το προηγούμενό μας αυτοκίνητο είχε 400l και νιώσαμε κάποιες φορές με ένα παιδί κάπως στενά, ιδιαίτερα όταν έπρεπε να κουβαλάμε καρότσι κλπ. αλλά όχι σε σημείο να μην μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Σημαντικό βέβαια και το πώς είναι διαμορφωμένο το boot, στο προηγούμενό μας αυτοκίνητο ήταν σχετικά μικρό το άνοιγμα και δεν βοηθούσε για καλή διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου. Ίσως αυτό στο Civic να είναι καλύτερο από αυτό που είχαμε εμείς προηγουμένως (Volvo S40) αλλά πιθανότατα σε SUV να είναι ακόμα καλύτερο. (Μπορείς φυσικά πάντα να πας με το καρότσι μαζί να δοκιμάσεις αν μπαίνει και τι χώρος μένει διαθέσιμος, νομίζω το κλειδί είναι το καρότσι... ) @Giama είναι τεράστιο το είδα απο κοντά και το φοβηθηκα να σου πω. Η τιμη ειναι στο θεο. @Giama 3 hours ago, lefkrc said: To Tucson έχει 4 παραλλαγές: 2 mild hybrid -1 βενζίνης και 1 Diesel - που περιέγραψαν ήδη νωρίτερα πως δουλεύουν. 1 Full Hybrid που δουλεύει με την λογική της Toyota (Αυτοφορτιζόμενη μπαταρία) αλλά με τις βασικές διαφορές ότι έχει Turbo κινητήρα βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και όχι σαν αυτό της Toyota με τα πλανητικά γρανάζια (E-CVT). Με άλλα λόγια έχει συμπεριφορά κανονικού αυτόματου χωρίς dronning και τις στροφές στον θεό που σηκώνει το αλλο. 1 PHEV (Plug in Hybrid) ότι και το από πανω με μεγαλύτερη μπαταρία που μπορείς να φορτίσεις και στην μπρίζα και πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα. ΤΟ HEV που ρωτάς ειναι το FULL Hybrid σύμφωνα με το site της Hyundai. Χωρίς να το έχω οδηγήσει, απο αρθρα που εχω διαβάσει έχει εξαιρετικές κριτικές. Δοκίμασα το full hybrid και έμεινα κατα ευχαριστημένος αλλά η τιμη και η αναμονή για παράδοση ...
NickTG Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Φαντάσου σε δίδυμα. Τουλάχιστον πούλμαν θα χρειαζόταν από ότι διαβάζω εδώ. 1
Eranor Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 57 minutes ago, NickTG said: Φαντάσου σε δίδυμα. Τουλάχιστον πούλμαν θα χρειαζόταν από ότι διαβάζω εδώ. υπερβολή 5 hours ago, NeCrOmAnCeR19 said: το mild hybrid ( huyndai ) ειναι ενα ιπιο υβριδικο συστημα που εχει πιο πολυ ρολο assist πανω στον θερμικό κινητηρα . Δεν παρεχει δηλαδη ηλεκτρικη αυτονομια στο αμαξι . Της toyota ειναι κανονικο hybrid που σημαινει ότι παρεχει αμιγως ηλεκτρική κίνηση του αυτοκινητου ( καθολου χρήση του θερμικου κινητρα δηλαδη, αρα 0 κατανάλωση καυσιμου) για 10-20χλμ αποστασής και μέχρι 40-50 χιλιομετρα ταχυτητας . οταν αδειασουν οι μπαταριες του υβριδικού τοτε μπαινει μπρος και ο θερμικος και εκει γινεται μικτή χρήση . οταν λοιπον η μπαταρια ξαναγεμισει μεσω του regenaration τοτε ξανα το αμαξι αποκταει ξανα καθαρη ηλεκτρικη κινηση . Με απλα λόγια , στα ιπια υβριδικά ο θερμικός κινητηρας δουλεύει μόλις παρει μπρος το αμαξι και δεν σβηνει ποτέ (εκτός απο τα φαναρια με το start-stop). Στα κανονικα hybrid ο θερμικος θα παρει μπροστα οταν ζητηθεί απο το αυτοκίνητο , η αναλογα το προφιλ οδηγησης που θα επιλέξουμε. Σου φτιάχνω ενα παράδειγμα ενος κανονικου hybrid. έχεις παει βολτα στην πάρνηθα στο κάζινο . οταν ανεβαινεις φυσικα εχεις τελειωσει την μπαταρια αρα δουλευει ο θερμικος και τρωει καυσιμο. οταν κατεβαινεις στην κατηφορα επιλέγεις στο κιβωτιο το B+ (brake plus) . ο θερμικος κινητηρας καθολη την καταβαση ειναι σβηστος (αρα μηδεν καυσιμο) . το αυτοκινητο κανει regenaration (ανακτηση ενεργειας (ο ηλεκτροκινητηρας μετατρεπεται σε γεννητρια δηλαδη)) και γεμιζει την μπαταρια του υβριδικού. Τελειώνεις την καταβαση και φτανεις εθνική , εκεί λοιπον έχεις ηλεκτρική αυτονομια σιγουρα για 10 χλμ αποστασης . 0 καυσιμο ξανα . Γενικα τα hybrid και τα plug-in hybrid έχουν αλλη φιλοσοφια και στυλ οδήγησης. Έχουν σαν κυριο γνώμονα την οσο δυνατόν ελαχιστη χρήση του θερμικού κινητηρα. Χρειαζεται χρόνος εξοικείωσης φυσικά . Οταν ομως θα ερθει η ωρα για ταξιδι σε διακοπες με φορτωμενο αμαξι βαρος κλπ , τοτε το hybrid δεν εχει καμια απολυτως σημασια και χρήση ! στην εθνική ειναι ενα κλασσικο αμαξι με μπολικη κατανάλωση καυσιμου . @NeCrOmAnCeR19 Σε ευχαριστώ πολύ για την εξήγηση, οπότε για τη διαδρομή που κάνω έχει νόημα το υβριδικό. Έχει εθνική και βουνό χαχα. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2022 από Eranor
nikoskola Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 φιλε μου οτι αμαξι και να παρεις δεν θα σου φτανει ο χορος!!αγορασε οτι γουσταρεις ποιο πολυ και παρε την μεγαλυτερη μπαγκαζιερα που φοραει..και βαλε στο πισω καθισμα χοντρα καλυματα
phanispal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Θα συμφωνήσω κι εγώ για μπαγκαζιέρα, ειδικά τα πρώτα χρόνια με καρότσια, καλαθούνες, ποδηλατάκια κ.λπ. όσο και να έχεις δε σου φτάνει. Επίσης ο αριθμός των λίτρων δε λέει κάτι από μόνος του όταν έχεις να βάλεις τέτοια αντικείμενα, όσο ο σχεδιασμός του πορτ μπαγκάζ, πώς πέφτουν τα πίσω καθίσματα κ.ά.. Βέβαια από ένα σημείο και μετά δε θα χρειάζεται να κουβαλάς καρότσια κ.λπ., εκτός κι αν πας για δεύτερο από φτου κι απ' την αρχή. Γενικά εσύ ξέρεις καλύτερα αν σου χρειάζεται ο έξτρα χώρος, αλλά σε γενικές γραμμές όσο περισσότερο έχεις τόσο καλύτερα.
Haldol Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, phanispal είπε Επίσης ο αριθμός των λίτρων δε λέει κάτι από μόνος του όταν έχεις να βάλεις τέτοια αντικείμενα, όσο ο σχεδιασμός του πορτ μπαγκάζ, πώς πέφτουν τα πίσω καθίσματα κ.ά.. Ίσως το πιο σημαντικό post! Παλιότερα, όσο είχαμε στην οικογένεια το Primera (P11), πάντα χωρούσε λιγότερα και μικρότερα αντικείμενα από το δικό μου πρώτο προσωπικό αμάξι (Polo, 9N3). Ο λόγος; Η "αψίδα" ανάμεσα στο πορτ-μπαγκάζ και την καμπίνα που είχε το Primera (η οποία και δεν έπεφτε). Ενώ ήταν μεγαλύτερο αμάξι, έπαιρνε λιγότερο φόρτωμα. Ενώ στο δικό μου, πορτ-μπαγκάζ και καμπίνα γίνονταν "ένα". Καλό, ε; Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2022 από Haldol
Keosen Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) To Tuscon χωραει τα παντα ακομα και με δυο παιδια, αν το κριτηριο ειναι ο χωρος τοτε πας εκει. Με παραδοση βεβαια 12+ μηνες στα περισσοτερα, πληρωνεις καινουριο αμαξι και σου παραδιδουν το περσινο μοντελο, οποτε ειναι χεσε μεσα η κατασταση. Για εξτρα ουτε λογος, μια απλη ηλιοροφη τους ζητησα και μου ειπαν +6 μηνες και βλεπουμε. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2022 από Keosen
Eranor Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 10 hours ago, Keosen said: To Tuscon χωραει τα παντα ακομα και με δυο παιδια, αν το κριτηριο ειναι ο χωρος τοτε πας εκει. Με παραδοση βεβαια 12+ μηνες στα περισσοτερα, πληρωνεις καινουριο αμαξι και σου παραδιδουν το περσινο μοντελο, οποτε ειναι χεσε μεσα η κατασταση. Για εξτρα ουτε λογος, μια απλη ηλιοροφη τους ζητησα και μου ειπαν +6 μηνες και βλεπουμε. και μετά εάν βγάλει θέμα σου λένε είναι καινουργιο το αμάξι δεν εχουμε ακόμα διαγνωστικά 😄
tounion Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Με μικρότερο από Χ5 οικογένεια με ένα μικρό παιδί ζοριζεται 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα