Kavamarou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Έχω 4 χρόνια ένα xiaomi redmi note 5 και πλέον, κυρίως λόγω μπαταρίας, έφτασε η ώρα να το αλλάξω. Από μια γρήγορη έρευνα που έκανα, ομολογώ πως έχω προβληματιστεί αρκετά. Τα σχόλια για τα περισσότερα κινητά στην κατηγορία που κοιτώ είναι αρκετά επιφυλακτικά ως προς την αντοχή της μπαταρίας των σύγχρονων κινητών. Εκεί που λέω να καταλήξω σε samsung, μιας και οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, κάτι με κρατάει πίσω. Για να μην κουράζω, όμως,: - Το μπάτζετ που διαθέτω είναι γύρω στα 450 ευρώ. - Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό και δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα να βγάζω φωτογραφίες και βίντεο, αλλά με ενδιαφέρει ο καλός ήχος για μουσική και youtube/netflix. - Θέλω το κινητό να είναι σφαίρα. Να πλοηγούμαι από τη μία εφαρμογή στην άλλη σε ακαριαίο χρόνο. - Δουλεύω με αρκετά widgets στην αρχική οθόνη και χρειάζομαι στο παρασκήνιο να είναι ενεργές αρκετές εφαρμογές που να στέλνουν ειδοποιήσεις. Επίσης, δουλεύω και με πολλές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ως εκ τούτου οτιδήποτε έχει σχέση με chat και ειδοποιήσεις τους, θέλω να λειτουργεί απρόσκοπτα. - Θα προτιμούσα το λειτουργικό να είναι όσο το δυνατόν "καθαρότερο" (π.χ. έχω δυσάρεστη εμπειρία από το miui της xiaomi). Δυστυχώς, διαβάζω πως μέχρι και διαφημίσεις κάποιες εταιρείες βάζουν στα λειτουργικά τους (!!!). - Η μπαταρία, όπως ισχύει και για τους περισσότερους, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την αγορά της επόμενης συσκευής μου. Διαβάζω, για παράδειγμα, πως η samsung στο κουτί της (πέρα από τα πολλά που δεν παρέχει γενικά...) παρέχει αδύναμους φορτιστές ταχείας φόρτισης. Με τη χρήση που κάνω, πάντως, θα ήθελα σίγουρα να αντέχει το κινητό 2 μέρες. - Μου είναι απαραίτητο ένα αξιοπρεπές NFC και αν γίνεται να έχει 3.5mm jack. Πιστεύετε ότι πρέπει να επιστρέψω στη samsung; Τι μοντέλα γενικά θα μου προτείνατε εσείς; Τα τελευταία χρόνια εταιρείες έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια και δεν ξέρω αν μπορώ εύκολα να τις εμπιστευτώ. Συγγνώμη αν κούρασα και θα ήθελα ειλικρινά τα φώτα σας, ειδικά ως προς την μπαταρία.
Λύση GATE123 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Λύση Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, Kavamarou είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω 4 χρόνια ένα xiaomi redmi note 5 και πλέον, κυρίως λόγω μπαταρίας, έφτασε η ώρα να το αλλάξω. Από μια γρήγορη έρευνα που έκανα, ομολογώ πως έχω προβληματιστεί αρκετά. Τα σχόλια για τα περισσότερα κινητά στην κατηγορία που κοιτώ είναι αρκετά επιφυλακτικά ως προς την αντοχή της μπαταρίας των σύγχρονων κινητών. Εκεί που λέω να καταλήξω σε samsung, μιας και οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, κάτι με κρατάει πίσω. Για να μην κουράζω, όμως,: - Το μπάτζετ που διαθέτω είναι γύρω στα 450 ευρώ. - Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό και δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα να βγάζω φωτογραφίες και βίντεο, αλλά με ενδιαφέρει ο καλός ήχος για μουσική και youtube/netflix. - Θέλω το κινητό να είναι σφαίρα. Να πλοηγούμαι από τη μία εφαρμογή στην άλλη σε ακαριαίο χρόνο. - Δουλεύω με αρκετά widgets στην αρχική οθόνη και χρειάζομαι στο παρασκήνιο να είναι ενεργές αρκετές εφαρμογές που να στέλνουν ειδοποιήσεις. Επίσης, δουλεύω και με πολλές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ως εκ τούτου οτιδήποτε έχει σχέση με chat και ειδοποιήσεις τους, θέλω να λειτουργεί απρόσκοπτα. - Θα προτιμούσα το λειτουργικό να είναι όσο το δυνατόν "καθαρότερο" (π.χ. έχω δυσάρεστη εμπειρία από το miui της xiaomi). Δυστυχώς, διαβάζω πως μέχρι και διαφημίσεις κάποιες εταιρείες βάζουν στα λειτουργικά τους (!!!). - Η μπαταρία, όπως ισχύει και για τους περισσότερους, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την αγορά της επόμενης συσκευής μου. Διαβάζω, για παράδειγμα, πως η samsung στο κουτί της (πέρα από τα πολλά που δεν παρέχει γενικά...) παρέχει αδύναμους φορτιστές ταχείας φόρτισης. Με τη χρήση που κάνω, πάντως, θα ήθελα σίγουρα να αντέχει το κινητό 2 μέρες. - Μου είναι απαραίτητο ένα αξιοπρεπές NFC και αν γίνεται να έχει 3.5mm jack. Πιστεύετε ότι πρέπει να επιστρέψω στη samsung; Τι μοντέλα γενικά θα μου προτείνατε εσείς; Τα τελευταία χρόνια εταιρείες έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια και δεν ξέρω αν μπορώ εύκολα να τις εμπιστευτώ. Συγγνώμη αν κούρασα και θα ήθελα ειλικρινά τα φώτα σας, ειδικά ως προς την μπαταρία. https://www.bestprice.gr/item/2157390104/realme-gt2-5g-12gb-256gb.html Καθαρό λειτουργικό με εγγύηση και service στο Ελληνικό. Πιο σφαίρα από τα 12gb ram έεεε δεν νομίζω. 1
Kavamarou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, GATE123 είπε https://www.bestprice.gr/item/2157390104/realme-gt2-5g-12gb-256gb.html Καθαρό λειτουργικό με εγγύηση και service στο Ελληνικό. Πιο σφαίρα από τα 12gb ram έεεε δεν νομίζω. Πραγματικά με εντυπωσιάζει ως συσκευή. Το Realme UI 3.0 να το εμπιστευτώ άφοβα; Επίσης, μου προκαλεί μια ανασφάλεια το ότι δε θα έχω πια 3.5mm jack...
GATE123 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Kavamarou είπε Πραγματικά με εντυπωσιάζει ως συσκευή. Το Realme UI 3.0 να το εμπιστευτώ άφοβα; Επίσης, μου προκαλεί μια ανασφάλεια το ότι δε θα έχω πια 3.5mm jack... Το Realme UI είναι ίδιο με το OxygenOS των παλιών OnePlus. Για 3.5 μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντάπτορα. 1
Kavamarou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Σε περίπτωση που, χτύπα ξύλο, χρειαστώ την εγγύηση, θα πρέπει να έχω οπωσδήποτε πάρε-δώσε με το σκρουτζομάγαζο;
GATE123 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Kavamarou είπε Σε περίπτωση που, χτύπα ξύλο, χρειαστώ την εγγύηση, θα πρέπει να έχω οπωσδήποτε πάρε-δώσε με το σκρουτζομάγαζο; Έχει επίσημη εγγύηση αντιπροσωπείας στο Ελληνικό. Εδώ https://smart4all.com.gr/ 1
Xristaras12 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 η θύρα 3.5mm θα σου λείψει μόνο αν ακούς συνέχεια μουσική (κοινώς έχεις όλη μέρα ενα ακουστικό στο αφτί) και θα χρειαστεί να φορτίσεις τη συσκευή. Τον ίδιο φόβο είχα κ εγώ κάποτε, αλλά με τα ασύρματα ακουστικά που χρησιμοποιώ πλέον, δεν έχω γυρίσει ξανά σε ενσύρματα κυρίως λόγω του καλωδίου! Κάπου είχα διαβάσει πριν λίγες μέρες εδω πέρα, είχε πάρει realme συσκευή και δεν του καλυπταν εγγύηση καθώς δεν ηταν EU ενώ το έγραφε, οπότε μια προσοχή και σε τούτο. "Γνωστά" μαγαζία 99% δεν κάνουν τέτοια, στο λέω κυρίως για την επιλογή καταστήματος αγοράς.
GATE123 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε Κάπου είχα διαβάσει πριν λίγες μέρες εδω πέρα, είχε πάρει realme συσκευή και δεν του καλυπταν εγγύηση καθώς δεν ηταν EU ενώ το έγραφε, οπότε μια προσοχή και σε τούτο. "Γνωστά" μαγαζία 99% δεν κάνουν τέτοια, στο λέω κυρίως για την επιλογή καταστήματος αγοράς. Ναι αυτό ισχύει. Όχι σε όλα. Εδώ είναι το ποστ και τη πρέπει να προσέξουν για τα Realme 1
Kavamarou Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές και την καθοδήγηση. Καταλήγω τελικά σε ένα εκ των Realme GT2 12/256 και OnePlus Nord 2T 12/256. Είμαι σε δίλημμα... Για το realme μού λέτε πως υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη από πλευράς εγγύησης σε Ελλάδα. Ισχύει το ίδιο και για το oneplus; Κάποια τελευταία συμβουλή πριν κάνω την αγορά;;;
Xristaras12 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 τα oneplus δεν εχουν service στην χώρα μας, και αν η συσκευή που πουλάει ο σκρουτζάς είναι για ΕΕ, θα πρέπει να πάει πολωνία αν χρειαστείς το παραμικρό.
GATE123 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Kavamarou είπε Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές και την καθοδήγηση. Καταλήγω τελικά σε ένα εκ των Realme GT2 12/256 και OnePlus Nord 2T 12/256. Είμαι σε δίλημμα... Για το realme μού λέτε πως υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη από πλευράς εγγύησης σε Ελλάδα. Ισχύει το ίδιο και για το oneplus; Κάποια τελευταία συμβουλή πριν κάνω την αγορά;;; Επίσημη εγγύηση και service δεν έχουν τα OnePlus πάρα μόνο από το επίσημο sites . Βέβαια η Smart4All που είναι η επίσημη αντιπροσωπεία τις Realme έχει σαν συνεργάτες την OnePlus αλλά δεν ξέρω τι παίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα