Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανένας εργαζόμενος με μυαλό στο κεφάλι του δεν θα πρέπει να ζητάει να δουλεύει από το σπίτι του. Αυτό θα εξελιχθεί πολύ άσχημα μελλοντικά. Βάλτε λίγο το νιονιό σας να δουλέψει. Μπορεί τώρα να το προωθούν και να μας καλαρέσει, αλλά μετά θα αρχίσουν οι εταιρίες πιέσεις για έλεγχο του εργαζομένου στο σπίτι του. Το αποτέλεσμα θα είναι να σε παρακολουθεί ο εργοδότης σου μέσα στο σπίτι σου. Γελάστε όσο θέλετε τώρα, εκεί θα καταλήξει. Και αυτός είναι ο σκοπός αυτών που το προωθούν. 

• Like 2
  • Confused 1
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι διάβασα προσεκτικά ο,τι έγραψες και τώρα. Δεν επιρρίπτεις καμιά ευθύνη όμως στους νέους παρά μόνο στις εταιρείες.

Οι εταιρείες οφείλουν να εξελίσσονται και να "αλλάζουν" κατά μία έννοια να είναι updated στην εποχή αλλά οι νέοι είναι που δεν θέλουν να δουλέψουν. Και από την μία δεν τους κατηγορώ. Ανοίγουν τικ τοκ, βλέπουν συνομιληκους με Φεράρι, παπούτσια Jordan, βίλα, κρυπτονοσμισματα, streamers εκατομμυριούχοι με γυναίκες 10αρια και λένε φακ ιτ, δεν θα γίνω ποτέ έτσι, ας καπνίσω μαύρο και ίσως αύριο έρθω στην δουλειά ή να μην πιάσω καμία δουλειά με βασικό μισθό. Με ένα 10€/ημέρα είμαι ευχαριστημένος. Το ίδιο και οι γυναίκες με τα δικά τους πρότυπα.

Η κατηγορία καλυτερεύει στους πιο σπουδαγμένους αλλά δεν είναι πολλοί γιατί έφυγαν εξωτερικό. Που και εκεί απλά την περνάνε άνετα απλά. Δωμάτιο ενοικίαση στο Λονδίνο 1000£ τον μήνα. Βάλε και τα άλλα έξοδα να ζεις...

Το ξέρω τα λεφτά δεν φτάνουν αν υπήρχε εταιρεία που είχε λεφτοδεντρα θα έδινε πολύ παραπάνω πιστεύω στους εργαζόμενους της.

Υπήρχε το Twitter για να επιστρέψουμε στο θέμα που είναι μέσα με χρέος 220Μ γιατί παρείχε ψυχολόγους, γυμναστήριο, (βηγκαν) σεφ, δωρεάν smoothies, τραπέζια πινγκ πονγκ, yoga classes, σάντουιτσάδικο, παχυλούς μισθούς για text editors χωρίς να βγάζει κέρδος, μόνο ζημιά με χρήματα των μετόχων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, η τεχνολογία σήμερα το επιτρέπει άνετα, αλλά... ρε μπαγάσες, ήθελα νά'ξερα ποιός θα έμπαινε σε αεροπλάνο να πάει πχ. Ν.Υόρκη, ξέροντας οτι ο πιλότος δουλεύει με τηλεργασία απο το σπίτι του... :)

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Και   πως  θα  οικοδομησουμε  το  MATRIX  μας?🤩🤣

Για να βγάλεις πραγματικά καλά λεφτά στην εποχή μας, πρέπει να βγεις από το "Μάτριξ" και να παίξεις βασικά στο ultimate level Μάτριξ.

Δεν λέω το να σπουδάσεις είναι μια safe επιλογή αλλά και αυτό, πάει να εξαφανιστεί.

Δες πόσοι έχουν πτυχία τώρα, πόσοι είχαν 40 χρόνια πριν. Δες πόσο κοστίζει ένα σπίτι τώρα, πόσο πριν 40-50 χρόνια που το αγόρασε ή έκτιζε ο πατέρας της οικογένειας με ένα μισθό. 

Πάρε παράδειγμα Zuckerberg, Jobs και χιλιάδες άλλους που εντάξει δεν θα γίνουμε ποτέ τέτοιοι επιχειρηματίες, δεν είχαν τελειώσει πανεπιστήμιο καν.

Σκέψου και τον καθηγητή οικονομικών που σε δίδασκε, ότι ο ίδιος δεν έχει καν επιχείρηση δικιά του, παρά μόνο στην θεωρία και στο μάθημα από τα βιβλία.

Εγώ βλέπω πολλούς εκατομμυρίουχους και δισεκατομμύριουχους στον κόσμο.

Τόσους που μια καινούργια buggati 5,2M να βγεί online προπαραγγελια σε 1,2 second  στην ιστοσελίδα έχουν πουληθεί. Τώρα πρέπει να πας από κει να παρακαλέσεις να αγοράσεις.

Πόσοι παίζουν με κρυπτονοσμισματα, κάνουν stream, YouTube channels και έχουν εκατομμύρια. Άλλες με OF.

Στην σημερινή εποχή πρέπει να έχεις άλλο "δαιμόνιο" για να πλουτίσεις.

Ακόμα και να εφευρεις το next best thing, θέλει κόπο και σκέψη από μέρους σου.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ο Elon Musk είναι ξεκάθαρα κατά της τηλεργασίας

Λογικό.
Δεν θα βρίσκει αρκετά μακρύ μαστίγιο φαίνεται.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, herbalife3 είπε

Μας κούρασες Elon

εμενα προσωπικα με εχουν κουρασει ποιο πολυ  οι κουτσαμπολες που ασχολουνται με αυτον και μου το προβαλουν σαν ειδηση. Αυτος τη δουλεια του κανει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τηλε-εργασία σκοτώνει το micro-management κάτι το οποίο δεν είναι αρεστό στον άνθρωπο.

Ωστόσο τώρα που γινόμαστε Ινδία και Κίνα -όσον αφορά το ζήτημα του στεγαστικού - και θα μένουμε σε παραπήγματα ή θα συγκατοικούμε με τις τιμές που θα φθάσουν τα ενοίκια, θα παρακαλάμε για εργασία με φυσική παρουσία. 

Επεξ/σία από b0netruper
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, BertaJourdan είπε

Λες να αλλαξει κατι αν ψηφισεις κατι αλλο?

Ναι; γιαυτό ψηφίζουμε; κι αυτοί που διώχνει ο Elon το σύστημα που τους αναγκάζει να πάνε στο δικαστήριο ψηφίζουν, απλά νόμιζαν ότι είναι σε μια κλίκα και δεν θα συμβεί ποτέ σε αυτους αλλά η ζούγκλα δεν έχει αγαπημένους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, thodoris5321 είπε

Γιατί η τηλεργασία είναι καλή; Όταν το εργατικό ατύχημα γίνεται κι αυτό ατομική ευθύνη και απασχολείσαι παράτυπα εκτός 8ώρου "αφού μπορείς"

Είναι καλή γιατί...
Δεν χαλάω άσκοπα χρόνο σε μετακινήσεις.
Είμαι πιο χαλαρός στον χώρο μου άρα αποδίδω καλύτερα.
Δεν με αποσπούν συζητήσεις με συναδέλφους και άμα σκύψω το κεφάλι δεν θα με σηκώσει κανείς.

Μπορώ να δουλέψω από εδώ και να περνάω καλύτερα από ότι αν δούλευα από το γραφείο στην Πανεπιστημίου.
spacer.png

Μάντεψε με ποιο τρόπο μπορείς να κρατάς τους εργαζόμενούς σου...
Αν σκέφτηκες με το να τους κάνεις χαρούμενους έπεσες μέσα.

Δεν γίνονται όλες οι δουλειές εξ'αποστάσεως αλλά όσες μπορούν πρέπει να γίνουν. 
Προφανώς αν κάποιος θέλει να πηγαίνει σε γραφείο μπορεί (όσο ακόμα υπάρχουν).
Προφανώς το να μου ζητήσουν να πάω σε μια μάζωξη ή ένα μεγάλο meeting 1-2 φορές
τον μήνα είναι λογικό.

Επεξ/σία από mirrage
  • Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, herbalife3 είπε

Μας κούρασες Elon

Ο Ιλον κούρασε; Εμένα με κούρασε το γεγονός ότι κλάνει ο Ίλον και βγαίνει είδηση. Συγγνώμη και για την έκφραση δηλαδή.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...