Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nova_centurion είπε

Συμφωνώ ότι στην δουλειά μένουμε όταν μας συμφέρει. ΟΜΩΣ το "συμφέρει" είναι πολυδιάστατο και όχι μονόμετρο μέγεθος βάσει μόνο των χρημάτων. Φυσικά ο συντελεστής βαρύτητας των χρημάτων είναι υψηλός αλλά και οι άλλες διαστάσεις πχ. κλίμα, εξέλιξη, σχέσεις με συναδέλφους-εργοδοσία, ισορροπία επαγγελματικής-προσωπικής ζωής κλπ μετράνε στην διαμόρφωση του "συμφέροντος".

Σχετικά με τη δήλωση σου περί συναισθηματισμού θα αναφέρω το εξής. Ο άνθρωπος ΔΕΝ πρέπει να είναι κορόιδο αλλά δεν μπορεί να κοιτά μόνο το χρήμα. Η σωστή αναλογία λογικής-συναισθήματος εμπλουτίζει τη ζωή μας και την βελτιώνει.

Αν και καταλαβαινω πως το γραφεις θα σου πω το εξης>

Τι να το κανω αν εχω το καλυτερο κλιμα, τους καλυτερους συναδερφους αλλα δεν βγαζω τον μηνα με τον μισθο?

• Like 6
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BertaJourdan είπε

Τι να το κανω αν εχω το καλυτερο κλιμα, τους καλυτερους συναδερφους αλλα δεν βγαζω τον μηνα με τον μισθο?

Εχω απαντήσει γράφοντας για τον υψηλό συντελεστή βαρύτητας της διάστασης οικονομικές απολαβές στη διαμόρφωση του "συμφέρει".

Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου.

• Like 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Σε όποιον δεν αρέσει ο αδίστακτος φιλελε καπιταλισμός να κάτσει στη χώρα του και ψηφίσει κάτι άλλο.

Αυτό το άλλο που ψήφισαν πολλοί σε πολλές χώρες δεν άλλαξε και κάτι.

Το γρανάζι έτσι δουλεύει. Απλά θα στο φέρουν με άλλο χρώμα και με άλλα δόντια λίγο μικρότερα, λίγο μεγαλύτερα. Το ίδιο θα είναι.

Κανείς δεν κάνει "αριστερά" κόλπα πια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Να είμαστε δίκαιοι.

Σχετικά με την τηλεργασία έχω να πω τα εξής:

α. Ο εργαζόμενος πρέπει να είναι self motivated. Ξέρω πολλούς που ΔΕΝ είναι και λίγους που είναι. Εξαρτάται από τον άνθρωπο.

β. Η τηλεργασία δημιουργεί μονάδες απομονωμένες. Ομάδα με τηλεργασία ΔΕΝ χτίζεται εύκολα και on the job training-mentoring είναι πολύ πιο δύσκολα και λιγότερο ποιοτικά-αποτελεσματικά.

γ. Ο εργαζόμενος δύσκολα αποκτά "πίστη" (company loyalty το λένε) με τηλεργασία με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε μισθοφόρο. Ολοι ξέρουμε ότι οι μισθοφόροι αν και επαγγελματίες ΔΕΝ δουλεύουν με την ψυχή τους.

Επι του πρακτέου πιστεύω ότι για μερικούς (μειοψηφία) εργαζόμενους με παραμονή στην εταιρεία για ικανό χρονικό διάστημα η τηλεργασία μπορεί να δουλέψει. 

Στις άλλες περιπτώσεις δύσκολα και η παραγωγικότητα τους γίνεται πολύ χαμηλή.

Δυστυχώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και μέσω της αλληλεπίδρασης με τα άλλα μέλη δημιουργεί σχέσεις και δεσμούς.

Φυσικά εργαζόμενοι σε εργασίες που είναι κατά βάση "αντικοινωνικοί" όπως οι προγραμματιστές, call centers κλπ μπορούν άνετα να έχουν ένα υβριδικό μοντέλο με παρουσία 1-2 φορές την εβδομάδα στην εταιρεία και τις άλλες ημέρες εξ αποστάσεως.

Τέλος πέραν της τηλεργασίας τον Μασκ δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Τον θεωρώ υπερτιμημένο και μοιράζομαι την άποψη του Μπάφετ για αυτόν. Ως εργοδότης μάλιστα είναι χαμηλού επιπέδου και ΔΕΝ θα ήθελα να δουλεύω για αυτόν.

α. Απλα απολυσε τον παρε αλλον. Εχεις (εχουν, οι leaders) leadership responsibility να προσλαμβανεις αυτους που κανουν για τη δουλεια που θες να γινει. Αν δεν το καταφερνουν αυτο οι laaders, απολυση και αλλος. τοσο απλο.

β. Μια χαρα χτιζεται ομαδα και mentoring και training.

γ. Αμα θες "πιστη" παρε κανα παπα. Η σχεση εργαζομενου-εταιριας ειναι βαση συμβολαιου οπως οριζει ο νομος. Το οτιδηποτε αλλο ειναι παρανομο.

Οι λεγομενοι "αντικοιινωνικοι" προγραμματιστες που χτιζουν την καθε εταιρια και πληρωνωνται λιγοτερο απο τους παπαδες-manager (κοινως παπατζηδες). Τι σημασια εχει αν ειναι οπως ειναι? Αυτο που τους πληρωνεις το κανουν?

Επεξ/σία από Yoshi
  • Like 1
Δημοσ.

και ποιος Ρωμαίος αυτοκράτορας δεν ήταν κατά της τηλεργασίας των δούλων στις γαλέρες;;;; όλοι ήταν κατά!!! 😛

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Yoshi είπε

Απλα απολυσε τον παρε αλλον. Εχεις (εχουν, οι leaders) leadership responsibility να προσλαμβανεις αυτους που κανουν για τη δουλεια που θες να γινει.

Είμαι εργαζόμενος και όχι εργοδότης. Απλά προσπαθώ να βλέπω αντικειμενικά τα πράγματα.

Μια χαρα χτιζεται ομαδα και mentoring και training.

Η εμπειρία δείχνει ότι στατιστικά αυτό που λες δεν ισχύει. Οι άνθρωποι χρειάζονται τον παράγοντα "εγγύτητα" και "άμεση επαφή" για καλύτερης ποιότητας επικοινωνία που είναι προύπόθεση στην εκπαίδευση.

Αμα θες "πιστη" παρε κανα παπα. Η σχεση εργαζομενου-εταιριας ειναι βαση συμβολαιου οπως οριζει ο νομος. Το οτιδηποτε αλλο ειναι παρανομο.

Δέχομαι να διαφωνείς αλλά η σύνδεση πίστης-παπά είναι άστοχη. Πίστη υπάρχει και εκτός θρησκείας. Επίσης ο χαρακτηρισμός παράνομος είναι άκυρος καθώς το αν ένας εργαζόμενος έχει εταιρική πίστη είναι δική του απόφαση και δεν παραβιάζει καμία συμφωνία. Προφανώς δηλώνεις την έντονη διαφωνία σου με ότι λέω αλλά χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα.

Οι λεγομενοι "αντικοιινωνικοι" προγραμματιστες που χτιζουν την καθε εταιρια και πληρωνωνται λιγοτερο απο τους παπαδες-manager (κοινως παπατζηδες). Τι σημασια εχει αν ειναι οπως ειναι? Αυτο που τους πληρωνεις το κανουν?

Δεν χαρακτήρισα αντικοινωνικούς του προγραμματιστές υποτιμητικά. Ισα-ίσα που πιστεύω ότι ο καλός προγραμματιστής είναι συνήθως αντικοινωνικός άρα είναι προσόν η αντικοινωνικότητά του. Οσον αφορά τους managers τείνω να συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό σου. Οι περισσότεροι είναι ντενεκέδες ξεγανωτοι που ανέρχονται επειδή είναι καλοί στο marketing (του εαυτού τους). Λίγοι αξίζουν. Αλλά εγώ δεν έγραψα κάτι για αυτούς. 

Επεξ/σία από nova_centurion
  • Like 2
Δημοσ.

Όποιος δεν γουστάρει τον musk σαν αφεντικό του μπορεί απλά να αλλάξει αφεντικό.Ελευθερη αγορά έχουμε.

Όσον αφορά το ποιόν του,ποιος δισεκατομμυριούχος δεν είναι human trash;

Δημοσ.

Το άρθρο στερείται σοβαρών πηγών. Το "σύμφωνα με αναφορές" δεν είναι άξιο λόγου.  Δεν ξέρω αν ο Musk είναι έξυπνος, ξέρω όμως ότι μυρίζεται το χρήμα όπως ο καρχαρίας το αίμα. Άρα σίγουρα γνωρίζει τα καλά του "υβριδικού" μοντέλου εργασίας και τα οφέλη για τους εργαζομένους και την τσέπη του. Όλα τα υπόλοιπα είναι να ασχολείται με κουτσομπολιά το πόπολο.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Συμφωνώ ότι στην δουλειά μένουμε όταν μας συμφέρει. ΟΜΩΣ το "συμφέρει" είναι πολυδιάστατο και όχι μονόμετρο μέγεθος εξαρτώμενο μόνο από τα χρήματα. Φυσικά ο συντελεστής βαρύτητας των χρημάτων είναι υψηλός αλλά και οι άλλες διαστάσεις πχ. κλίμα, εξέλιξη, σχέσεις με συναδέλφους-εργοδοσία, ισορροπία επαγγελματικής-προσωπικής ζωής κλπ μετράνε στην διαμόρφωση του "συμφέροντος".

Σχετικά με τη δήλωση σου περί συναισθηματισμού θα αναφέρω το εξής. Ο άνθρωπος ΔΕΝ πρέπει να είναι κορόιδο αλλά δεν μπορεί να κοιτά μόνο το χρήμα. Η σωστή αναλογία λογικής-συναισθήματος εμπλουτίζει τη ζωή μας και την βελτιώνει.

Όλα αυτά που λες μετράνε ουσιαστικά προς το συμφέρον σου, αλλά όλα καταλήγουν στο κέρδος.

Πχ προσωπικά έχω επιλέξει δουλειά για λιγότερα χρήματα με την προοπτική να μάθω ώστε να βγάλω περισσότερα στο μέλλον ή έχω υποστεί κακά περιβάλλοντα για τα χρήματα.

Όλα αυτά για να μπορώ μετά τη δουλειά να έχω μια εμπλουτισμένη ζωή και να μπορώ να χαρώ αυτά που θέλω με αυτούς που θέλω (και όχι με τους συναδέλφους που είναι απλά "πρόσωπα" που ναι μεν βλέπω καθημερινά αλλά δεν είναι ούτε φίλοι ούτε οικογένεια).

Τα χαμόγελα και οι χαρουλες δεν θα μου δώσουν να φάω στο τέλος του μήνα άμα μετράω τα ευρώ μου.

Όσο για τις σχέσεις προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις με όλους χωρίς βέβαια να ξεχνάω ποιος με πληρώνει, αλλά ποτέ δεν αφήνω τα πράγματα να γίνουν συναισθηματικά περισσότερο από όσο πρέπει.

Πιστεύω ότι η λογική του "μισθοφόρου" είναι αυτό που με βοηθάει να αντέχω την καθημερινότητα μου, η οποία δεν είναι εύκολη ούτε είναι 9-5..

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Η εμπειρία δείχνει ότι στατιστικά αυτό που λες δεν ισχύει. Οι άνθρωποι χρειάζονται τον παράγοντα "εγγύτητα" και "άμεση επαφή" για καλύτερης ποιότητας επικοινωνία που είναι προύπόθεση στην εκπαίδευση.

Και εγω σου λεω οτι ισχυει. Τα δικα σου δεδομενα που ειναι και δεν τα βλεπω?

Δέχομαι να διαφωνείς αλλά η σύνδεση πίστης-παπά είναι άστοχη. Πίστη υπάρχει και εκτός θρησκείας. Επίσης ο χαρακτηρισμός παράνομος είναι άκυρος καθώς το αν ένας εργαζόμενος έχει εταιρική πίστη είναι δική του απόφαση και δεν παραβιάζει καμία συμφωνία. Προφανώς δηλώνεις την έντονη διαφωνία σου με ότι λέω αλλά χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα.

Πιστη υπαρχει εκει που υπαρχει ψωμι να φανε. Η πιστη δεν τρωγεται.

Η "πιστη" που ευαγγελιζεσαι, ειναι το πιο κλασικο τρικ που καταπατανε οι εργοδοτες για να ζητησουν παραπανω απο του συμβολαιου απο τον εργαζομενο, με την ιδια αμοιβη. ΠΑΝΤΑ. Εαν μια εταιρια δεν ειναι διατεθημενη να αποτυπωσει τα θελω της και την αμοιβη για αυτα ξεκαθαρα στο χαρτι και να τα υπογραψει να την φοβασαι.

edit: το πιο κλασικο ειναι οταν σου λενε οτι σιγουρα θα σηζητηθει η αιτηση σου για προαγωγη τον επομενο χρονο, εχε πιστη. Ελα ομως που τον επομενο χρονο το μονο σιγουρο ειναι να μεινεις με την πιστη στο χερι.

επειδή είναι καλοί στο marketing (του εαυτού τους).

Οι περισσοτεροι managers επισης χρησιμοποιουν μπαναλ motos οπως πιστη, one team one dream, και τετοιες αηδιες με μοναδικο σκοπο να πατησουν επανω στους αλλους εργαζομενους οσο το δυνατο περισσοτερο γινεται χωρις εξτρα κοστος στην εταιρια ωστε να λαβουν οι ιδιοι μια προαγωγη.

edit: να μην ξεχασω και το "ετσι ειναι οι οδηγιες απο τους ανωθεν", δικαιολογια που ειναι τοσο τοξικη και καταδικαστεα που δεν φανταζεσαι. Οι γερμαναραδες ειχαν επισης την ιδια δικαιολογια για τα αποτροπαια πραγματα που κανανε, και καταδικαστηκανε, αλλα αυτο σιγα σιγα ξεχνιεται

Επεξ/σία από Yoshi
  • Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι να είστε επαγγελματίες του εαυτού σας πάνω απ' όλα. 

Ξεκινάς μια δουλειά έχεις συνέπεια, εργασιακό ηθικό, όρεξη και εργατικότητα βάλε και ενα 10% παραπάνω. 

Αν δεις όμως μετά από καιρό που θα έχεις γίνει καλύτερος ότι οι κόποι σου δεν ανταμείβονται, αρχίζεις να μιλάς το αφεντικό πάντα κεκλεισμένων των θυρών.

Υπάρχει προοπτική εξέλιξης στα χρήματα; Αν βλέπεις ότι δεν υπάρχει και για να μην σε θεωρεί δεδομένο και τον έχεις ανάγκη του λες:" κοίταξε δεν πρόκειται να γίνω πλούσιος με την δουλειά μου γενικά, το έχω καταλάβει, ούτε να χτίσω σπίτι, οικογένεια με μια δουλειά όπως πριν 40 χρόνια, τα λίγο παραπάνω χρήματα που τα αξίζω θα βοηθήσουν στους λογαριασμούς μου, αν δεν έχεις σκοπό να επιβραβεύσεις τους καλύτερους υπαλλήλους σου, έστω και σαν ένδειξη ευχαριστίας, δεν το σου το κρύβω  ότι κοιτάω και αλλού. Επαγγελματίες είμαστε, δεν είναι κάτι προσωπικό. Για τα λεφτά δουλεύουμε όλοι. Και εσύ το ίδιο θα έκανες στην θέση μου.  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Γυρνάς πίσω στο γραφείο σου και δουλεύεις στο 90% των δυνατοτήτων σου, με το κεφάλι ψηλά, αν έχεις εισπράξει αρνητική απάντηση.

Να είσαι όμως έτοιμος διότι μίλησες έτσι και τον ενόχλησε φυσικά (μόνο που πήρες το θάρρος και τον βρήκες στο γραφείο του), ότι μπορεί να σε διώξει ή να σε κάνει να παραιτηθείς με "τρόπο" worst case scenario. Φυσικά όπως είπαμε όχι μπλόφες κοιτάς και γενικά αλλού να είσαι προετοιμασμένος. Κλείσε και μια συνέντευξη κάπου και πες τι παίρνω και γιατί αλλάζω δουλειά.

Πάνω απ'όλα μέσα από ντύσιμο, καθαριότητα και τρόπους μην δείχνεις ότι έχεις ανάγκη πάση θυσία να δουλεύεις κάπου. Άμα δουν αδυναμία είναι σε στυλ:" Σου δίνω και δουλειά και ψωμί οπότε άραξε μην έχεις και ποτέ απαιτήσεις".

Εγώ με αυτό τον τρόπο έχω κερδίσει αλλά έχω χάσει και αρκετές φορές.

Πρέπει να είσαι έτοιμος για το παιχνίδι όμως.

• Like 7
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Yoshi είπε

Και εγω σου λεω οτι ισχυει. Τα δικα σου δεδομενα που ειναι και δεν τα βλεπω?

Είναι ο λόγος σου και ο λόγος μου. Το μόνο που μπορώ να πω εν συντομία είναι: Human Nature!!

4 λεπτά πριν, Yoshi είπε

Πιστη υπαρχει εκει που υπαρχει ψωμι να φανε. Η πιστη δεν τρωγεται.

Η "πιστη" που ευαγγελιζεσαι, ειναι το πιο κλασικο τρικ που καταπατανε οι εργοδοτες για να ζητησουν παραπανω απο του συμβολαιου απο τον εργαζομενο, με την ιδια αμοιβη. ΠΑΝΤΑ. Εαν μια εταιρια δεν ειναι διατεθημενη να αποτυπωσει τα θελω της και την αμοιβη για αυτα ξεκαθαρα στο χαρτι και να τα υπογραψει να την φοβασαι.

Προφανώς όλοι οι εκμεταλλευτές προσπαθούν να πατήσουν πάνω στα πιο αγνά συναισθήματα. Αυτό δεν αλλάζει όμως το ότι η πίστη στην εταιρεία είναι ένα ιδανικό που καλό είναι η εταιρεία να το επιδιώκει με ουσιαστικό τρόπο (όχι δούλεμα) και καλό είναι ο εργαζόμενος να μπορεί να το δώσει. Να το κάνω λιανά. Επειδή πολλές γυναίκες μπορεί να μας έχουν κοροιδέψει στις σχέσεις μας αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε ειλικρινείς σχέσεις με τις λίγες που είναι σωστές. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι "ξεβρακωνόμαστε" σ' όποιαν βρεθεί στο δρόμο μας.

8 λεπτά πριν, Yoshi είπε

Οι περισσοτεροι managers επισης χρησιμοποιουν μπαναλ motos οπως πιστη, one team one dream, και τετοιες αηδιες με μοναδικο σκοπο να πατησουν επανω στους αλλους εργαζομενους οσο το δυνατο περισσοτερο γινεται χωρις εξτρα κοστος στην εταιρια ωστε να λαβουν οι ιδιοι μια προαγωγη.

Ισχύουν όσα γράφω στο προηγούμενο. Ειδικά για τους managers έχω χειρότερη ιδέα από τους εργοδότες καθώς τουλάχιστον οι δεύτεροι δημιούργησαν κάτι ενώ οι πρώτοι συνήθως παρασιτούν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...