Προς το περιεχόμενο

0x80004005 μπλεξαμε,δεν γινεται αντιγραφη

IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους ,προσπαθώ να παρω backup έναν δίσκο 14 τερα με παιχνίδια και emulators ,δεν ξεκινάει όμως και μου πετάει αυτό το πρόβλημα '  error code 0x80004005 '.Προσανατολίζομαι οτι εχει να κανει με κάποιο .zip το οποίο εχει κωδικό  ,χωρίς να είμαι σίγουρος όμως .Το πιθανότερο είναι να αφορά κάποιο παιχνίδι απο τα εκατομμύρια που εχει μέσα .

Το πρόβλημα είναι οτι τα windows απλα μου πετάνε το error code και δεν μου δίνουν στοιχεία για το που εντόπισαν το πρόβλημα.

Yπαρχει κάποιος τρόπος να ψάξω έναν δίσκο 14 τερα γεμάτο και να βρω ποια συμπιεσμένα αρχεία  ειναι κλειδωμένα? 

Η μήπως παει κάπου αλλου το μυαλο σας?

Μέχρι στιγμής τον δίσκο εχω προσπαθήσει να τον αντιγράψω μέσω δικτύου σε NAS  αλλά και εσωτερικά στο υπολογιστή με το ιδιο πρόβλημα .

Εχω κανει τα παρακάτω χωρίς αποτέλεσμα .

Α)chkdsk /f και δεν έβγαλε κανενα πρόβλημα

Β)Τον εχω σκαναρει για ιους επανειλημμένα με διάφορα προγράμματα χωρίς να βρουν κατι .

Γ)Εχω κοιτάξει τα permission και είναι όλα read and write σε εμένα .

Κάποια ιδέα? 

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα,γιαυτο εγραψα ολες αυτες τις λεπτομερειες για να καταλαβετε οτι δεν γινεται να ψαξω ενα ενα τα ζιπαρισμενα αρχεια ,επισης δεν ειμαι σιγουρος 100% οτι αυτο ειναι το προβλημα 

Ακόμα και αν κάνεις ctrl+c σε κάποιο αρχείο από τον δίσκο δεν μπορείς μετά να το επικολλήσεις σε άλλο μέρος;

Δοκίμασες να μπουτάρεις με κάποιο live linux από usb και να δεις αν από εκεί μπορείς να κάνεις αντιγραφή;

Μαλλον εγω φταιω που δεν καταλαβατε.

Ο  δισκος ειναι 14 τερα γεματος με παιχνιδια .Πολλες δεκάδες χιλιάδες απο αυτα ειναι σε συμπιεσμενη μορφη και σε διάσπαρτους φακελους.

Δεν υπαρχει τροπος να ψαξω να βρω ποιο δημιουργεί το πρόβλημα ανοιγοντας ενα ενα τα αρχεια.

Αυτο που θελω να μαθω ειναι.

Υπαρχει τροπος να βρω ποιο αρχειο δημιουργει το προβλημα?

Μπορει ο κωδικος να οφειλετε σε αλλο προβλημα και οχι σε συμπιεσμενο αρχειο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από που προέκυψε αυτή η πεποίθηση ότι μπορεί να φταίει κάποιο συγκεκριμένο αρχείο; Με ποιον τρόπο προσπαθείς να πάρεις backup όμως δεν είπες ακόμα. Κάνεις αντιγραφή-επικόλληση ή χρησιμοποιείς κάποιο software;

Αν δοκιμάσεις με κάποιο sync η διαδικασία είναι λίγο διαφορετική. Πρώτα διαβάζουν όλον τον δίσκο προέλευσης και μετά αντιγράφουν όσα αρχεία δεν υπάρχουν στον δίσκο προορισμού (όλα την 1η φορά) και κρατάν συνήθως και log αν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Δεν μπορείς αλλιώς να βρεις αν υπάρχει πρόβλημα με κάποιο αρχείο ή όχι.

Επίσης η λύση του linux θα ξεκαθαρίσει αν είναι θέμα permissions των windows ή κάποιο θέμα στον δίσκο.

Ρίξε και μια ματιά εδώ.  -> https://www.alphr.com/0x80004005/

Επεξ/σία από micos000

Η πεποίθηση προκύπτει διότι διαβασα στα περισσότερα άρθρα στο Ίντερνετ ότι αυτός ο κωδικός είναι συνήθως πρόβλημα κλειδωμένου αρχείου .Την αντιγραφή προσπαθώ να την κάνω με αντιγραφή επικόλληση .Τι πρόγραμμα προτείνεις ;

1. Δοκίμασε μια live linux διανομή π.χ. Linux Mint και κάνε την αντιγραφή μέσα από το linux

2. Απενεργοποίησε το security/antivirus, ή κάνε exclude ολόκληλο τον δίσκο. Ενδεχομένως το antivirus/spyware να σου δημιουργεί θέματα.

3. Χρησιμοποίησε το Total Commander filemanager για απλή αντιγραφή, ή το FreeFileSync για συγχρονισμό φακέλων ή δίσκων. Τα τρέχεις ως admin πριν κάνεις την αντιγραφή.

4. Μπορείς να κάνεις κλώνο τον δίσκο (ή backup) με το AOMEI Backupper, ή το Macrium Reflect, ή το Acronis Cyber Protect Home Office κλπ. Ψάξε για τα bootable iso των προγραμμάτων αυτών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδια,η αντιγραφή ολοκληρώθηκε  με το total commander .

Αυτο που μου εκανε εντύπωση ειναι οτι ενω στον αρχικο δίσκο ο συνολικος όγκος αρχείων καταλαμβάνει 9.13 τερα ,στον δίσκο οπου εγινε η αντιγραφή κατάλαβε 9.51 τερα.Εχουν γραφτεί και και κάποιες χιλιάδες αρχεία περισσότερα απο αυτα που είχε ο αρχικος δισκος και οι δυο ειναι ntfs format.

Το total commander λιγο πριν ολοκληρωσει την αντιγραφη μου εβγαλε ειδοποιηση οτι ενα παιχνιδι ειχε ονομα  μεγαλυτερο απο 151 χαρακτηρες και οτι θα δημιουργουσε προβλημα.

προσπάθησα να ξανααντιγραψω μεμονωμένα το παιχνίδι στο καινούργιο δισκο και δεν μου έδωσε το '0x80004005΄' αρα υποθέτω οτι δεν δημιουργεί αυτο το πρόβλημα οταν κανω αντιγραφή με το explorer των windows .

Επεξ/σία από IKARIWTHS

Ξέχασα να αναφέρω οτι ειχα δοκιμάσει να κανω την αντιγραφή με κλειστο το antivirus των windows αλλα χωρίς αποτέλεσμα .

Επίσης εδω και χρονια ειμαι χρήστης linux mint,ο λογος που δεν δοκιμάζω να κανω απο εκει την αντιγραφη ειναι διοτι χρειάζεται το filesystem να παραμείνει σε ntfs και δεν μπορω να σκεφτω τροπο να γινει αντιγραφη μεταξυ ntfs συστηματων σε περιβαλον linux.

Στο σερβερ μου ομως που τρεχει unraid βγαζω τον σκληρο απο τον σερβερ  ,τον κουμπωνω στον υπολογιστη και τρραβαω το back up  με ενα απλο copy paste σε linux χωρις προβλημα.

44 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

ο λογος που δεν δοκιμάζω να κανω απο εκει την αντιγραφη ειναι διοτι χρειάζεται το filesystem να παραμείνει σε ntfs και δεν μπορω να σκεφτω τροπο να γινει αντιγραφη μεταξυ ntfs συστηματων σε περιβαλον linux.

Προσπάθησες να κάνεις copy μεταξύ 2 mounted ntfs partitions και δε σε άφησε;

• Like 1

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω προσπαθησει ποτε να αντιγραψω απο ntfs σε ntfs σε linux ,για καποιον λογο ειχα στο μυαλο μου οτι εχει ιδια συμπεριφορα με αυτην που εχει το macosx με το ntfs ,δηλαδη οτι μπορεις να το διαβασεις αλλα για να γραψεις πανω του  χρειαζεται extra drivers.

Δεν ισχύει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά διαβάζει και γράφει το linux τις ntfs partitions (και όχι μόνο).

Το ότι δεν το χρησιμοποιώ, γιατί π.χ. υπάρχει αυτός ο βλακώδης κατακερματισμός με τα distros, αλλά και διάφορα άλλα θέματα κλπ. κλπ. , αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό λειτουργικό. Το Linux Mint ή το Kubuntu για παράδειγμα είναι μια καλή distro, για όποιον Windows user θέλει να εισέλθει στον κόσμο του linux, χωρίς τον ξενίσει πολύ στην καθημερινή χρήση.

Επεξ/σία από duffyduck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...