Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lalalaxi είπε

Η αντίσταση με τα 2 κυάθια έχει 20 ευρώ καλύτερα βρες μια τέτοια αντίσταση αλλιώς πρέπει να βγάλεις τον θερμοστάτη και να το βάλεις στην θέση του.

Αν το ανοίγεις απο κάτω με αυτοματισμό δεν ειναι απαραίτητος ο θερμοστάτης.

Αυτό είναι επικίνδυνο!!

Φαντάζομαι για να το προτείνεις να γίνει έτσι, αναλαμβάνεις όλα τα έξοδα σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο υπάρξει πρόβλημα (τόσο στον ηλιακό του ή και οτιδήποτε άλλο τριγύρω ή και ακόμα ζημιά σε γειτονικό κτίριο), σωστά;

Ο θερμοστάτης πάντα πρέπει να είναι μέρος του κυκλώματος και του sonoff ακόμα (εγώ που έχω τον ηλιακό με sonoff κάπου 10 χρόνια τώρα και πριν από αυτό με χρονοδιακόπτη ράγας, πάντα ο θερμοστάτης είναι μέρος του κυκλώματος), ασφαλιστική δικλείδα ειναι! Αν είναι έτσι να αφαιρέσουμε και το ρελέ διαρροής από τους πίνακες, αφού έχουμε γείωση, σιγά.

Τί διαβάζουμε εδώ μέσα!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Αυτό είναι επικίνδυνο!!

Φαντάζομαι για να το προτείνεις να γίνει έτσι, αναλαμβάνεις όλα τα έξοδα σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο υπάρξει πρόβλημα (τόσο στον ηλιακό του ή και οτιδήποτε άλλο τριγύρω ή και ακόμα ζημιά σε γειτονικό κτίριο), σωστά;

Ο θερμοστάτης πάντα πρέπει να είναι μέρος του κυκλώματος και του sonoff ακόμα (εγώ που έχω τον ηλιακό με sonoff κάπου 10 χρόνια τώρα και πριν από αυτό με χρονοδιακόπτη ράγας, πάντα ο θερμοστάτης είναι μέρος του κυκλώματος), ασφαλιστική δικλείδα ειναι! Αν είναι έτσι να αφαιρέσουμε και το ρελέ διαρροής από τους πίνακες, αφού έχουμε γείωση, σιγά.

Τί διαβάζουμε εδώ μέσα!

Ολα επικίνδυνα είναι... και ο θερμοστάτης που έχει μπορεί να κολλήσει και να μην κλείσει...
Ειναι θέμα πιθανοτήτων...
Δεν το αφαιρούμε το αντικαθιστούμε με ενα σύγχρονο δεν ειναι το ίδιο...
Το παράδειγμα με το ρελε διαρροής ατυχες...
Οταν βγάζεις ενα αναλογικό θερμοστάτη και βάζεις ενα ψηφιακό οι πιθανότητες ειναι οι ίδιες ίσως και λιγότερες
Υπάρχει και η βαλβίδα που θα ανοίξει.. 
Τωρα αν ολα πανε στραβα και μπλοκαρουν όλα μαζί οι πιθανότητες ειναι ιδιες ειτε ψηφιακό είτε αναλογικό
Ο κάθε ενας κάνει τις επιλογές του και παίρνει και την ευθύνη...
Σαφώς ειναι καλύτερα και τα δύο..
Μπορώ ομως να προσθέσω ακομα ενα σενάριο ότι και να γίνει να κλείνει σε 60 λεπτά ανεξαρτητα θερμοκρασίας..

Εχεις τον sonoff 10 χρόνια ομως δεν μας εκανες μια παρουσίαση να πάρουμε ιδέες...

Επεξ/σία από lalalaxi
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Ολα επικίνδυνα είναι... και ο θερμοστάτης που έχει μπορεί να κολλήσει και να μην κλείσει...
Ειναι θέμα πιθανοτήτων...
Δεν το αφαιρούμε το αντικαθιστούμε με ενα σύγχρονο δεν ειναι το ίδιο...
Το παράδειγμα με το ρελε διαρροής ατυχες...
Οταν βγάζεις ενα αναλογικό θερμοστάτη και βάζεις ενα ψηφιακό οι πιθανότητες ειναι οι ίδιες ίσως και λιγότερες
Υπάρχει και η βαλβίδα που θα ανοίξει.. 
Τωρα αν ολα πανε στραβα και μπλοκαρουν όλα μαζί οι πιθανότητες ειναι ιδιες ειτε ψηφιακό είτε αναλογικό
Ο κάθε ενας κάνει τις επιλογές του και παίρνει και την ευθύνη...
Σαφώς ειναι καλύτερα και τα δύο..
Μπορώ ομως να προσθέσω ακομα ενα σενάριο ότι και να γίνει να κλείνει σε 60 λεπτά ανεξαρτητα θερμοκρασίας..

Εχεις τον sonoff 10 χρόνια ομως δεν μας εκανες μια παρουσίαση να πάρουμε ιδέες...

Βιαστηκες να μιλήσεις, έχω περιγράψει πολλες φορες παλιότερα τι έχω κάνει με το sonoff και πως πριν είχα την ίδια διάταξη με χρονοδιακόπτη. Μόνο 5 χρόνια μετά από μένα είσαι μέλος, θα έπρεπε να είχες πετύχει τα ποστ, αν όντως παρακολουθείς τέτοια θέματα ;)

Anyway, ας ακολουθήσει ότι του λες και καλή τύχη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στον ουρανό σας γύρευα που λένε...Σκεφτόμουν αυτό το σενάριο περίπου. SONOFF στον πίνακα ώστε εκμεταλευόμενος το νυχτερινό να ανάβω κανα μισάωρο πριν στις 7,30 ώστε ο ήλιος να μην παραλάβει παγωμένο νερό και αντίστοιχα κατά τις 16,30 εάν δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί το νερό αρκετά να υποβοηθήσω ξανά με ρεύμα.

Ερωτήματα.

α. έως τώρα ανάβαμε χωρίς να αγχωνόμαστε να τον κλείσουμε, τον ξεχνούσαμε και καμιά φορά. Είμαστε απλά τυχεροί που δεν έγινε βαλλιστικός ή ή οι σύγχρονες υλοποιήσεις το έχουν αυτό το θέμα λυμένο (όπως υποθέτω)?

β. Δεν έχω εικόνα της θερμοκρασίας του νερού, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Ζητούμενο είναι να υπάρχει πάντα έστω χλιαρό νερό. Είναι απαραίτητο να μπει θερμοστάτης όπως έβαλε ο φίλος?

γ. Θέλει/μπορεί κανείς να βοηθήσει με τη συνδεσμολογία? Η υπάρχουσα υλοποίηση περιλαμβάνει έναν ασφαλειοδιακόπτη 2P, μια ασφάλεια 20 άρα 1p και ένδειξη ρεύματος. Σε όσα σπίτια έχω μείνει ο θερμοσίφωνας ήταν απλά μια ασφάλεια. Εδώ δεν μπορώ να καταλάβω τη συνδεσμολογία. Το σονοφφ με το ρελέ ισχύος θα αντικαταστήσουν τον 2P?  O 2p μήπως στην περίπτωσή μας κάνει την δουλειά του ρελέ ισχύος οπότε δεν μας χρειάζεται άλλο έξτρα?

Το να ανέβω ή να πειράξω το οτιδήποτε στον ηλιακό δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές.

Επεξ/σία από Αντώνης Τ.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

Στον ουρανό σας γύρευα που λένε...Σκεφτόμουν αυτό το σενάριο περίπου. SONOFF στον πίνακα ώστε εκμεταλευόμενος το νυχτερινό να ανάβω κανα μισάωρο πριν στις 7,30 ώστε ο ήλιος να μην παραλάβει παγωμένο νερό και αντίστοιχα κατά τις 16,30 εάν δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί το νερό αρκετά να υποβοηθήσω ξανά με ρεύμα.

Ερωτήματα.

α. έως τώρα ανάβαμε χωρίς να αγχωνόμαστε να τον κλείσουμε, τον ξεχνούσαμε και καμιά φορά. Είμαστε απλά τυχεροί που δεν έγινε βαλλιστικός ή ή οι σύγχρονες υλοποιήσεις το έχουν αυτό το θέμα λυμένο (όπως υποθέτω)?

β. Δεν έχω εικόνα της θερμοκρασίας του νερού, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Ζητούμενο είναι να υπάρχει πάντα έστω χλιαρό νερό. Είναι απαραίτητο να μπει θερμοστάτης όπως έβαλε ο φίλος?

γ. Θέλει/μπορεί κανείς να βοηθήσει με τη συνδεσμολογία? Η υπάρχουσα υλοποίηση περιλαμβάνει έναν ασφαλειοδιακόπτη 2P, μια ασφάλεια 20 άρα 1p και ένδειξη ρεύματος. Σε όσα σπίτια έχω μείνει ο θερμοσίφωνας ήταν απλά μια ασφάλεια. Εδώ δεν μπορώ να καταλάβω τη συνδεσμολογία. Το σονοφφ με το ρελέ ισχύος θα αντικαταστήσουν τον 2P?  O 2p μήπως στην περίπτωσή μας κάνει την δουλειά του ρελέ ισχύος οπότε δεν μας χρειάζεται άλλο έξτρα?

Το να ανέβω ή να πειράξω το οτιδήποτε στον ηλιακό δεν συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές.

Καταρχάς ο θερμοστάτης του ηλιακού δεν καταργείται. Είναι μια αναλογική συσκευή, δουλεύει με απλές αρχές διαστολής μετάλλων.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι επέμβαση στον πίνακα. Εκεί θα υπάρχει ένας ασφαλειοδιακοπτης που ανοιγοκλείνεις τον θερμοσίφωνα. Αυτός δεν καταργείται και θα τον έχεις μόνιμα ανοιχτό.  Θα πρέπει να αφαιρεθούν τα καλώδια που τροφοδοτούν τον ασφαλειοδιακοπτη και στη θέση του θα μπει ένας ρελέ ισχύος που θα αντέχει την ένταση του θερμοσίφωνα. Στις βοηθητικές επαφές του θα βάλεις την έξοδο του sonoff (θα πρέπει να βρεις και ρεύμα και για αυτόν) οπότε ανοίγοντας τον με το κινητό σου ή με προγραμματισμό, θα ανοίγει τον ρελέ και άρα τον θερμοσίφωνα. Μπορείς να βάλεις και έναν ασφαλειοδιακοπτη μικρό για να ελέγχεις το κύκλωμα του sonoff στην περίπτωση που πέσει πχ το ίντερνετ.

Θα πρέπει να φωνάξεις ηλεκτρολόγο.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Αντώνης Τ. είπε

Ερωτήματα.

Εγώ ετσι το είχα μεχρι τώρα, ο Sonoff ήταν κατω μεσα στον πινακα μαζι με ενα ρελε ισχυος και άνοιγε καθε μερα νωρις το πρωι για 30 λεπτα..

Ενα sonoff mini χρειάζεσαι και ενα ρελε ισχυος τα άλλα τα αφήνεις όπως τα έχει ο πίνακας.Ειναι πάρα πολυ απλό.

Στειλε ενα Pm για βοηθεια.

Δημοσ.
Στις 6/11/2022 στις 8:15 ΜΜ, lalalaxi είπε

Σας παρουσιάζω έναν τρόπο να κάνετε τον ηλιακό σας smart και  να βλέπετε την θερμοκρασία στο κινητό με πολύ μικρό κόστος.

Καθημερινά χρειάζομαι  ζεστό νερό λόγο των παιδιών και τον χειμώνα ο ηλιακός δεν ζεσταίνει το νερο επαρκώς.

Πρέπει να ανάβει και το ρεύμα για να συμπληρώνει την θερμοκρασία του ηλιακού.

Αυτό Θα γίνεται αυτόματα όσο το δυνατόν λιγότερο τις ώρες που έχει νυχτερινό ρεύμα ώστε να γίνεται η μέγιστη οικονομία.

Το πρωί ο ηλιακός ζεσταίνει το νερό όσο μπορεί και το μεσημέρι που έχει νυχτερινό ρεύμα ο Sonoff αν η θερμοκρασία είναι κάτω απο 55  ανάβει το ρεύμα και κλείνει οταν φτάσει  τους 60 βαθμούς.

Αφου έβαλα ενα παλιό extender που είχα στο δώμα για να υπάρχει wifi άλλαξα την αντίσταση του ηλιακού με μια με διπλό κυάθιο ώστε να μου επιτρέπει να αφήσω τον θερμοστάτη του ηλιακού για ασφάλεια.

Έβαλα ενα αδιάβροχο κουτί κάτω απο τον ηλιακό και σύνδεσα το Sonoff  και ενα ρελε ισχύος.

Υλικά: 
-Αντίσταση με διπλό κυάθιο 22 ευρώ (μαγαζι με υδραυλικά)
-Sonoff TH10 με αισθητήρα θερμοκρασίας 15 ευρω (skroutz)
-Ρελές ισχύος 16 ευρω (καυκας)
-Αδιάβροχο κουτί 10 ευρω (καυκας)

Αν δεν έχετε καθόλου εμπειρία με ηλεκτρικά καλύτερα φωνάξτε έναν ηλεκτρολόγο. 

viber_image_2022-11-06_18-20-38-608.jpg

viber_image_2022-11-06_18-20-43-863.jpg

viber_image_2022-11-06_18-20-44-230.jpg

viber_image_2022-11-06_18-56-38-349.png

viber_image_2022-11-06_19-32-01-732.jpg

Που βρήκες την αντίσταση με διπλό κυαθιο; Στην Αττική δεν βρίσκω πουθενά.

Δημοσ.
4 hours ago, liakjim said:

Καταρχάς ο θερμοστάτης του ηλιακού δεν καταργείται. Είναι μια αναλογική συσκευή, δουλεύει με απλές αρχές διαστολής μετάλλων.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι επέμβαση στον πίνακα. Εκεί θα υπάρχει ένας ασφαλειοδιακοπτης που ανοιγοκλείνεις τον θερμοσίφωνα. Αυτός δεν καταργείται και θα τον έχεις μόνιμα ανοιχτό.  Θα πρέπει να αφαιρεθούν τα καλώδια που τροφοδοτούν τον ασφαλειοδιακοπτη και στη θέση του θα μπει ένας ρελέ ισχύος που θα αντέχει την ένταση του θερμοσίφωνα. Στις βοηθητικές επαφές του θα βάλεις την έξοδο του sonoff (θα πρέπει να βρεις και ρεύμα και για αυτόν) οπότε ανοίγοντας τον με το κινητό σου ή με προγραμματισμό, θα ανοίγει τον ρελέ και άρα τον θερμοσίφωνα. Μπορείς να βάλεις και έναν ασφαλειοδιακοπτη μικρό για να ελέγχεις το κύκλωμα του sonoff στην περίπτωση που πέσει πχ το ίντερνετ.

Θα πρέπει να φωνάξεις ηλεκτρολόγο.

Ερώτηση:

Γιατί να βάλω ασφαλειοδιακοπτη για να ελέγχω το Sonoff σε περιπτωση που πέσει το ίντερνετ;

Δεν έχει κουμπάκι δικό του πάνω να ανοιγοκλεινει;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Swimmer21 είπε

Ερώτηση:

Γιατί να βάλω ασφαλειοδιακοπτη για να ελέγχω το Sonoff σε περιπτωση που πέσει το ίντερνετ;

Έχει. Αν καεί; Αν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση; Αν λείπεις και θέλει κάποιος να τα ανάψει; ΚΟΚ.

Δεν είναι υποχρεωτικό απλά είναι σαν να είχες την αρχική συνδεσμολογία ( δεν είναι , αλλά είναι σαν να είναι).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Που βρήκες την αντίσταση με διπλό κυαθιο; Στην Αττική δεν βρίσκω πουθενά.

Κανελλάκης υδραυλικά μου έφερε...

12 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Ερώτηση:

9 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχει. Αν καεί; Αν δεν έχεις εύκολη πρόσβαση; Αν λείπεις και θέλει κάποιος να τα ανάψει; ΚΟΚ.

Δεν είναι υποχρεωτικό απλά είναι σαν να είχες την αρχική συνδεσμολογία ( δεν είναι , αλλά είναι σαν να είναι).

Εγω σε αυτη την περίπτωση εβαλα τον ρελε ισχυος παράλληλα με τον διακόπτη που έχει ο πίνακας ωστε να μπορεί κάποιος να τον ανοίξει και απο εκεί..

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Εγω σε αυτη την περίπτωση εβαλα τον ρελε ισχυος παράλληλα με τον διακόπτη που έχει ο πίνακας ωστε να μπορεί κάποιος να τον ανοίξει και απο εκεί..

Αν το βάλεις παράλληλα, δεν θα έχεις ασφάλεια στη γραμμή του ρελέ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν το βάλεις παράλληλα, δεν θα έχεις ασφάλεια στη γραμμή του ρελέ.

Α ναι μαλακια είπα 😂 σε σειρα το ειχα βάλει γιατι δεν ημουν σίγουρος. Αν και εμένα εχει ενα ασφαλειοδιακόπτη 20  και μια αφάλεια διπλή 40 δενμπορεί να μπει παράλληλα με τον ασφαλειοδιακόπτη? Αν όχι βαζεις ενα ακόμα και το βάζεις παράλληλα.

Επεξ/σία από lalalaxi
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lalalaxi είπε

Α ναι μαλακια είπα 😂 σε σειρα το ειχα βάλει γιατι δεν ημουν σίγουρος. Αν και εμένα εχει ενα ασφαλειοδιακόπτη 20  και μια αφάλεια διπλή 40 δενμπορεί να μπει παράλληλα με τον ασφαλειοδιακόπτη? Αν όχι βαζεις ενα ακόμα και το βάζεις παράλληλα.

Δεν κατάλαβα.

Σημασία έχει το κύκλωμα μας να έχει παντού ασφάλειες. Σπάει ο διάολος το ποδάρι του και καίγεται η κινεζιλα το sonoff και τραβάει υπερένταση; Δεν πρέπει να πάρει φωτιά το καλώδιο, γιατί αν πάρει φωτιά κάτι μέσα στον πίνακα , την έκατσες.

• Like 2
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 6/11/2022 στις 8:15 ΜΜ, lalalaxi είπε

Sonoff TH10

Εμένα που με ενδιαφέρει απλά να μετράω την θερμοκρασία (δεν με νοιάζει να τον ανοιγοκλείνω), να πάρω αυτό ή κάτι άλλο;

έχω πολύ καλό wifi στον ηλιακό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...