Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά αύριο έχω ραντεβού σε  ένα ενδοδοντολόγο για μια απονεύρωση. 

Λόγο φλεγμονής μου είπαν να πάρω αμοξιλ. Το μάγουλο μου πρήσμενο εδώ και 3 μέρες όπου το το πρήξιμο έχει κατέβει προς το πιγούνι στην πλευρά του δοντιού και σαν να είναι βολαράκι κάτι στρογγυλό. 

Ο πόνος ξεκίνησε πριν 5 μέρες όπου είχα παρει ντεπον (δεν εκανε τπτ) και ύστερα από ραντεβού την επόμενη μέρα μου είχε πει να πάρω αλγκοφρεν. (Δεν έκανε τίποτα) 

Πέθαινα στον πόνο μέχρι που πήρα mesulid. 

*Για να καταλάβει κάποιος οδοντίατρος ότι το δόντι θέλει απονεύρωση δεν πρέπει να γίνει μια ακτίνα?

*Υπάρχει περίπτωση να γλιτώσω την απονεύρωση με κάποια εναλλακτική μέθοδο? 

*Φοράω σιδεράκια

Η απονεύρωση πόσο χρόνο παίρνει? 

Ποια είναι η άποψη σας για τα παραπάνω? 

Σόρρυ παιδιά έχω αγχωθει αρκετά και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας . 

Ευχαριστώ πολύ. 

Επεξ/σία από Tasos429
Δημοσ.

Το αν θα τη γλυτώσεις την απονεύρωση με σκέτο σφράγισμα εξαρτάται από τη ζημιά που έχει γίνει στο δόντι, αυτό θα στο πει ο γιατρός. Από προσωπική εμπειρία η απονεύρωση έγινε σε 2 επισκέψεις με διαφορά 4-5 ημερών μεταξύ τους. Μετά τη πρώτη επίσκεψη έγινε προσωρινό σφράγισμα και τη δεύτερη το τελικό.

Δημοσ.

δεν μπορουμε να κανουμε "διαγνωση" μεσω συμπτωματων, ειδικα στα οδοντιατρικα θεματα. Προφανως ρωτα τον/την οδοντιατρο για το θεμα της ακτινογραφιας, εμεις τι να σου απαντησουμε; 

Κατα τα αλλα γιατι σε φοβιζει η απονευρωση; το μονο προβλημα ειναι οτι κοστιζει, κατα τα αλλα αμφιβαλλω αν νιωσεις και κατι

Δημοσ.

Εχεις λοίμωξη και ίσως και απόστημα τωρα γιατι χρειάζεται το δόντι απονεύρωση δεν το ξέρω.
Εγώ  δεν εμπιστεύομαι τους οδοντίατρους πολλές φορές υπερβάλουν στη θεραπεία.
Το algofren και το mesoulit ειναι το ίδιο δεν ειχε νοημα να αλάξεις φαρμακο. Για τον πόνο πρεπει να πάρεις και ντεπον μαζί με το αντιφλεγμονωδες, το πηρες σε σωστή δόση?
Αν εχεις απόστημα δεν νομίζω να περάσει ο πόνος.
Καλη τυχη

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Εχεις λοίμωξη και ίσως και απόστημα τωρα γιατι χρειάζεται το δόντι απονεύρωση δεν το ξέρω.

Προφανώς γιατί δεν είσαι οδοντίατρος.

Εννοείται πως είναι απαραίτητη η απονεύρωση αλλιώς δεν φεύγει η φλεγμονή. οι εναλλακτικές είναι σε περίπτωση που δεν πετύχει η απονεύρωση.

Η ακτίνα δεν είναι απαραίτητη για τη διάγνωση. Όλα καλά θα πάνε μη το σκέφτεσαι, ένα πιο χρονοβόρο σφράγισμα είναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον πόνο στο δόντι Niflamol και τελείωσες.

Εάν χρειάζεται απονεύρωση μη διστάσεις να την κάνεις γιατί θα το μετανιώσεις πικρά στο μέλλον.

Αναλόγως τον γιατρό η απονεύρωση χρειάζεται 4 ή 5 επισκέψεις μαζί με τη θήκη μετά.

Έχω ακούσει και περίπτωση που τον ξεπέταξε σε δύο επισκέψεις, αλλά είναι επικίνδυνο γιατί πρέπει να δει εάν έγινε σωστά η απονεύρωση και δεν σου δημιούργησε κάτι άλλο. Μην το ρισκάρεις αυτό.

Επεξ/σία από Fan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ObeyWario! είπε

Προφανώς γιατί δεν είσαι οδοντίατρος.

Εννοείται πως είναι απαραίτητη η απονεύρωση αλλιώς δεν φεύγει η φλεγμονή. οι εναλλακτικές είναι σε περίπτωση που δεν πετύχει η απονεύρωση.

Η ακτίνα δεν είναι απαραίτητη για τη διάγνωση. Όλα καλά θα πάνε μη το σκέφτεσαι, ένα πιο χρονοβόρο σφράγισμα είναι

Ουτε και εσυ εισαι οδοντίατρος..
Τι σχέση εχει το νεύρο με την λοίμωξη? 
Εγω μια φορά πριν 30 χρόνια μου είχε πει ο οδοντίατρος οτι χρειάζεται απονεύρωση, δεν το έκανα και το δόντι σήμερα δεν εχει κανενα πρόβλημα...
Ακτινα τι ακτίνα ζάντας ποδηλάτου?

Επεξ/σία από lalalaxi
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, lalalaxi είπε

Ακτινα τι ακτίνα ζάντας ποδηλάτου?

Ναι αυτή η ακτίνα, δεν είναι απαραίτητο να πας με το ποδήλατο σου

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Δεν με φοβίζει τόσο η απονεύρωση απλά έχω τις αμφιβολίες μου και γι'αυτό αγχώνομαι.

Φίλε μου το αλγκοφρεν δεν με βοήθησε καθόλου.  Με το  mesulid  σε 20 λεπτά είμαι καλά. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...