Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην tomahawk b450, όταν βάζω εξωτερικό με windows to go, στις 2 usb 3.1 gen 2(η μια usb-a και η άλλη usb-c) που βρίσκονται στο rear panel, 9/10 φορές κολλάει και πρέπει να κάνω reboot από κουμπί.

Όταν βάζω το δίσκο στο front panel που είναι usb-a 3.0 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο ssd είναι σε μια θήκη orico 3.1 gen 2.

Drivers είναι ενημερωμένοι.

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, alxnt είπε

Στην tomahawk b450, όταν βάζω εξωτερικό με windows to go, στις 2 usb 3.1 gen 2(η μια usb-a και η άλλη usb-c) που βρίσκονται στο rear panel, 9/10 φορές κολλάει και πρέπει να κάνω reboot από κουμπί.

Όταν βάζω το δίσκο στο front panel που είναι usb-a 3.0 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο ssd είναι σε μια θήκη orico 3.1 gen 2.

Καμιά ιδέα;

1η επιλογή Πουλάς και παίρνεις intel

2η επιλογή firmware updates BIOS, AGESA και προσευχή

Δημοσ.

Ούτε το bios update έκανε κάτι, δυστυχώς...

Αν βγάλω το δίσκο την ώρα εκείνη και τον ξαναβάλω μέσα στα επόμενα 60" τότε επανέρχεται στα συγκαλά του το σύστημα, αυτό που συμβαίνει εξ ορισμού δλδ αν κάνει disconnect το usb drive που μπουταρει το os(windows to go).

Από κάποια πράγματα που διάβασα στο ίντερνετ υποτίθεται πως νεότερα bios θα έφτιαχναν το θέμα με τις αποσυνδέσεις των usb, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε παραπάνω ρεύμα στις θύρες.

Το παράξενο είναι οτι στο front panel δεν έχω κάποιο πρόβλημα, πάλι καλά δλδ. Ίσως το εσωτερικό καλώδιο που συνδέει το Mb με τα front panel ports να μεγαλώνει την αντίσταση και να βοηθάει, ποιος ξέρει...; Μπορεί να πάρω κανα μεγαλύτερο καλώδιο για τις πίσω θύρες για να πω οτι το εξάντλησα..

Δημοσ.
Στις 6/11/2022 στις 3:16 ΜΜ, alxnt είπε

Καμιά ιδέα;

στη δικη μου msi x570 δε εχω θεμα με τη usb 3.2  παιζω με aesa 1207   αλλα ειμαι με nvme σε case  usb 3.1

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

στη δικη μου msi x570 δε εχω θεμα με τη usb 3.2  παιζω με aesa 1207   αλλα ειμαι με nvme σε case  usb 3.1

Ναι θυμάμαι το νήμα όταν την είχες πάρει. Σε μένα κάνει τα δικά του στα rear ports με windows to go. Μπροστά πάει μια χαρά. Από bios 1006 σε 1207 και πίσω σε 1203c που μόλις έβαλα και δοκιμή πάλι το δίσκο, τα ιδια παρόλο που απο 1203c και μετά έχουν φτιάξει κάποια θέματα usb. Όπως και να χει μια χαρά παίζει μπροστά και οι συσκευές που έχω πίσω δε μου κάνουν κάποιο θέμα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, alxnt είπε

Ναι θυμάμαι το νήμα όταν την είχες πάρει. Σε μένα κάνει τα δικά του στα rear ports με windows to go. Μπροστά πάει μια χαρά. Από bios 1006 σε 1207 και πίσω σε 1203c που μόλις έβαλα και δοκιμή πάλι το δίσκο, τα ιδια παρόλο που απο 1203c και μετά έχουν φτιάξει κάποια θέματα usb. Όπως και να χει μια χαρά παίζει μπροστά και οι συσκευές που έχω πίσω δε μου κάνουν κάποιο θέμα.

δεν νομιζω να φταιει το βιος εδω σου κολλαει κατευθειαν   καποια ασυμβατοτητα παιζει πιστευω  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

δεν νομιζω να φταιει το βιος εδω σου κολλαει κατευθειαν   καποια ασυμβατοτητα παιζει πιστευω  

Πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Έχω δοκιμάσει απο power plan να μην κάνει suspend τα usb, απο dev manager να μην κανει power save στις συσκευές usb, έβγαλα ολες τις συσκευες usb οταν ειχα πάνω το δίσκο. Δεν είναι οτι κρασαρει το συστημα απλα σαν να παγωνει ενω κερσορας κουνιεται και μπορω να πατησω κατι πχ την έναρξη. Οταν πατησω βεβαια δεν κανει τπτ. Πρέπει να βγαλω και να βάλω το δίσκο, τα windows ξεκολλανε και συνεχίζω κανονικά.

Αλλά σου λέω δε με νοιάζει γιατί το σκηνικό το εχω μόνο για labs hyperv και παίζω άνετα με το μπροστά usb. Απλά θα ήταν ωραία να παίζει μιας και το mb έχει 3.1 gen 2 θύρες και πήρα αυτήν τη θήκη που ειναι κι αυτη 3.1 gen 2 για το δίσκο για να τον τερματίζω αλλα και σε 3.0 port παει σφαίρα!

Επεξ/σία από alxnt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...