Προς το περιεχόμενο

Απομακρυσμενο δικτυο

katarasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους.Εδω και μερικες μερες προσπαθω να βγαλω ακρη ωστε να συνδεσω 2 σημεια απομακρυσμενα.Τα 2 σημεια που εχω εχουν αποσταση 10.5 χλμ κατα το ISP DESIGN CENTER.Στο screenshot που θα δειτε παρακατω εχει ολα τα στοιχεια του link.Μπορειτε να με διαφωτισετε σχετικα στα εξησ

1. Αναγραφεται ταχυτητα 398 mbps.Προφανως ειναι η ταχυτητα μεταξυ σταθμου και δεκτη.Εχω στο router του οτε 100mbps. Θα την εχω αυτην ταχυτητα απεναντι στον σταθμο και αν ναι με τι απωλειες?
  2. Height εννοει το υψος του σημειου που βρισκεται ο σταθμος στην δικη μου περιπτωση 45,34 μ ή τοσο πρεπει να τοποθετηθει ωστε να εχει οπτικη επαφη με την αλλη μερια.
  3. Τι υλικα χρειαζομαι εκτος απο τισ κεραιες για να κανω σωστα το link.

εχω διαβασει τον οδηγο αλλα εχουν μεινει καποιες αποριες

Σας ευχαριστω πολυ συγγνωμη αν κουρασα!!

Screenshot_4.png

Επεξ/σία από katarasg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχεις οπτική επαφη χωρίς εμπόδια ???/πολύ βασικο ....

τα υλικά ...2 κεραίες στους 5ghz εγω εχω ubiquiti

και ένα switch η router ...αναλογα αν θελεις να εχεις και wifi στο σπιτι που θελεις να δωσεις

μετά την εγκατασταση μερικές μικρορυθμισεις μέχρι να επιτυχείς  τις καλύτερες μετρήσεις μεταξύ των 2 σημείων  ...

εγώ σε 50αρα γραμμή στο άλλο σημείο έχω 44-46 στα 5 χιλ 

3 ώρες πριν, katarasg είπε

Καλημερα σε ολους.Εδω και μερικες μερες προσπαθω να βγαλω ακρη ωστε να συνδεσω 2 σημεια απομακρυσμενα.Τα 2 σημεια που εχω εχουν αποσταση 10.5 χλμ κατα το ISP DESIGN CENTER.Στο screenshot που θα δειτε παρακατω εχει ολα τα στοιχεια του link.Μπορειτε να με διαφωτισετε σχετικα στα εξησ

1. Αναγραφεται ταχυτητα 398 mbps.Προφανως ειναι η ταχυτητα μεταξυ σταθμου και δεκτη.Εχω στο router του οτε 100mbps. Θα την εχω αυτην ταχυτητα απεναντι στον σταθμο και αν ναι με τι απωλειες?
  2. Height εννοει το υψος του σημειου που βρισκεται ο σταθμος στην δικη μου περιπτωση 45,34 μ ή τοσο πρεπει να τοποθετηθει ωστε να εχει οπτικη επαφη με την αλλη μερια.
  3. Τι υλικα χρειαζομαι εκτος απο τισ κεραιες για να κανω σωστα το link.

εχω διαβασει τον οδηγο αλλα εχουν μεινει καποιες αποριες

Σας ευχαριστω πολυ συγγνωμη αν κουρασα!!

Screenshot_4.png

Αν στο Link Που θα φτιαξεις πιανεις πανω απο απο 150 και πανω θα εχεια τα 100 που ζητας. Θες ακομα καλωδια, switch, access point. 

1. Αναφέρει μέγιστη θεωρητική συνολική ταχύτητα μεταξύ των δύο σημείων, βάσει των ρυθμίσεων που έχεις επιλέξει στην ιστοσελίδα. Η πραγματική εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από τι πόσο καθαρή οπτική επαφή υπάρχει και πόσο καλά έχουν τοποθετεί οι κεραίες όσον αφορά την σωστή διόπτευση και κλίση.

2. Αναφέρει το ύψος από το έδαφος που έχεις ορίσει στην ιστοσελίδα. Βλέπω ότι με ρύθμιση γύρω στα 10 μέτρα, πάλι βγαίνει η ζεύξη.

Το υψος απο το εδαφος ειναι πανω στισ ταρατσες.Η αληθεια ειναι τοτι το ενα σημειο ειναι πανω σε ενα λοφο αλλα με προβληματιζει το αλλο σημειο που ειναι σε αρχη κατοικημενης περιοχης γενικοτερα ειμαι σε επαρχια και δεν εχει πολυκατοικιες κτλ.Ειναι αξιοπιστο το εργαλειο αυτο.Να προχωρησω σε αγορα εξοπλισμου?

6 ώρες πριν, kostasbm είπε

και ένα switch η router ...αναλογα αν θελεις να εχεις και wifi στο σπιτι που θελεις να δωσεις

μετά την εγκατασταση μερικές μικρορυθμισεις μέχρι να επιτυχείς  τις καλύτερες μετρήσεις μεταξύ των 2 σημείων  ...

Οπτικη επαφη πρεπει να εχω το σημειο που θελω να στειλω δικτυο ειναι στην πλευρά ενος λοφου και το αλλο σημειο ειναι σε αρχη κατοικημενης περιοχης.Ειναι αξιοπιστο το εργαλειο αυτο ?Να προχωρησω σε αγορα εξοπλισμου?

7 ώρες πριν, kostasbm είπε

Οπτικη επαφη πρεπει να εχω το ενα σημειο ειναι ταρατσα στην πλαγια ενος λοφου και το αλλο σε αρχη κατοικημενης περιοχης.Ειναι αξιοπιστο αυτο το εργαλειο?Να προχωρησω σε αγορα εξοπλισμου?

20 λεπτά πριν, katarasg είπε

Το υψος απο το εδαφος ειναι πανω στισ ταρατσες.Η αληθεια ειναι τοτι το ενα σημειο ειναι πανω σε ενα λοφο αλλα με προβληματιζει το αλλο σημειο που ειναι σε αρχη κατοικημενης περιοχης γενικοτερα ειμαι σε επαρχια και δεν εχει πολυκατοικιες κτλ.Ειναι αξιοπιστο το εργαλειο αυτο.Να προχωρησω σε αγορα εξοπλισμου?

Οπτικη επαφη πρεπει να εχω το σημειο που θελω να στειλω δικτυο ειναι στην πλευρά ενος λοφου και το αλλο σημειο ειναι σε αρχη κατοικημενης περιοχης.Ειναι αξιοπιστο το εργαλειο αυτο ?Να προχωρησω σε αγορα εξοπλισμου?

Οπτικη επαφη πρεπει να εχω το ενα σημειο ειναι ταρατσα στην πλαγια ενος λοφου και το αλλο σε αρχη κατοικημενης περιοχης.Ειναι αξιοπιστο αυτο το εργαλειο?Να προχωρησω σε αγορα εξοπλισμου?

από τις καλύτερες κεραίες....

όμως το πρέπει να έχω επαφή με το έχω επαφή πρέπει να το σιγουρεψεις 100%...είναι πολύ βασικό ...και τα δέντρα είναι εμποδιο

αν είναι ελεύθερο το πεδίο το καταλαβαίνεις και με το μάτι όταν πας και στα 2 σημεία....

Στις 6/11/2022 στις 9:02 ΜΜ, katarasg είπε

Ποσα χλμ εχεις κανει link και τι ακριβωσ χρησιμοποιησες?

Στις 6/11/2022 στις 9:29 ΜΜ, kostasbm είπε

από τις καλύτερες κεραίες....

όμως το πρέπει να έχω επαφή με το έχω επαφή πρέπει να το σιγουρεψεις 100%...είναι πολύ βασικό ...και τα δέντρα είναι εμποδιο

αν είναι ελεύθερο το πεδίο το καταλαβαίνεις και με το μάτι όταν πας και στα 2 σημεία....

43 λεπτά πριν, katarasg είπε

5 χιλ το ένα  και 8 το αλλο   ubiquity https://www.e-shop.gr/ubiquiti-lbe-5ac-gen2-litebeam-ac-gen2-2x2-mimo-airmax-ac-cpe-23dbi-5ghz-80211ac-gigabit-poe-p-PER.535320

μετά ένα switch με 4 εξοδους για διανομη σε καμερες

3 λεπτά πριν, kostasbm είπε

5 χιλ το ένα  και 8 το αλλο   ubiquity https://www.e-shop.gr/ubiquiti-lbe-5ac-gen2-litebeam-ac-gen2-2x2-mimo-airmax-ac-cpe-23dbi-5ghz-80211ac-gigabit-poe-p-PER.535320

μετά ένα switch με 4 εξοδους για διανομη σε καμερες

Σε ευχαριστω. Θελω να κανω ενα λινκ στα 10.8 χλμ και βλεπω πολυ καλες κριτικες σε αυτην https://www.skroutz.gr/s/11346817/Ubiquiti-LiteBeam-AC-Gen2-Εξωτερική-Κεραία-WiFi-Παραβολική-23dBi-με-σύνδεση-Ethernet.html?from=manufacturer δεν εχω ασχοληθει ποτε ξανα .Υπαρχει καποιος τροπος να επιβεβαιωσω οτι εχω οπτικη επαφη?Πρεπει να ρυθμισω και κλισεις και αν ναι με τι?Συγγνωμη αν σε κουρασα

14 ώρες πριν, katarasg είπε

Σε ευχαριστω. Θελω να κανω ενα λινκ στα 10.8 χλμ και βλεπω πολυ καλες κριτικες σε αυτην https://www.skroutz.gr/s/11346817/Ubiquiti-LiteBeam-AC-Gen2-Εξωτερική-Κεραία-WiFi-Παραβολική-23dBi-με-σύνδεση-Ethernet.html?from=manufacturer δεν εχω ασχοληθει ποτε ξανα .Υπαρχει καποιος τροπος να επιβεβαιωσω οτι εχω οπτικη επαφη?Πρεπει να ρυθμισω και κλισεις και αν ναι με τι?Συγγνωμη αν σε κουρασα

με το τηλέφωνο σου κοιτά το υψόμετρο στο ένα σημείο και στο άλλο ....εύκολα μπορείς να δεις αν υπάρχουν εμπόδια αν σταματάς κάθε 1χιλ και τσεκάρεις μεταξύ των 2 σημείων....η ρύθμιση θα τη κανεις μέσα από το μενού των κεραιών.....είναι παραπολυ εύκολο και ακριβές απλά θα χρειαστεις άλλο ένα άτομο......η θα κανείς μερικές βόλτες αν είσαι μόνος....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...