Προς το περιεχόμενο

Παλιό laptop συνδέεται στο wifi αλλά χωρίς internet έπειτα από αναβάθμιση της συνδεσης

magoufi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Συνδέσου στο 2G  να δεις.

Στο όχι 5G είμαι συνδεδεμένη τώρα, πόσα G είναι αυτό δεν ξέρω (!). Πάντως χθες που το δοκίμασα δεν είχε πιάσει, σήμερα μπαίνει αλλά σέρνεται. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, magoufi είπε

Στο όχι 5G είμαι συνδεδεμένη τώρα, πόσα G είναι αυτό δεν ξέρω (!). Πάντως χθες που το δοκίμασα δεν είχε πιάσει, σήμερα μπαίνει αλλά σέρνεται. 

Το μοντεμ ρουτερ εχει 2  τρόπους να στέλνει το σημα   2G kai 5G.Αφορα το wifi.

46 λεπτά πριν, magoufi είπε

Τα 10

Στο μεταξύ σου δίνει 2 επιλογές δικτύου. Ενα 5G κι ενα απλο, εγω αποσυνδεθηκα από το 5G δίκτυο πριν λίγο και για κάποια δευτερόλεπτα φαινόταν να μπαίνει στο internet όμως τώρα που πάτησα να κάνω ένα speed test φορτώνει μια ώρα το ookla

Σε μπέρδεψα χειρότερα ε;

Στο 2.4 να μπεις δεν υποστηριζει με τιποτα η καρτα 5G

11 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Στο 2.4 να μπεις δεν υποστηριζει με τιποτα η καρτα 5G

Ε τώρα "ξύπνησε" αλλά είναι λες και προσπαθεί να συνδεθεί από 3 σπίτια πιο κάτω, ταχύτητα 1 και κατι...θα βοηθήσει λες το usb  ή να μην ασχοληθώ και να δω τι θα κάνω με την κάρτα;

2 λεπτά πριν, magoufi είπε

Ε τώρα "ξύπνησε" αλλά είναι λες και προσπαθεί να συνδεθεί από 3 σπίτια πιο κάτω, ταχύτητα 1 και κατι...θα βοηθήσει λες το usb  ή να μην ασχοληθώ και να δω τι θα κάνω με την κάρτα;

Παρε usb αλλα να παρεις να εχει και κεραια εξωτερικη οχι μεσα στο στικακι.

Παραδειγμα.

https://www.skroutz.gr/s/18631171/TP-LINK-Archer-T2U-Plus-v1-Ασύρματος-USB-Αντάπτορας-Δικτύου-200Mbps.html?from=best_sellers_tag

Στις 6/11/2022 στις 9:57 ΠΜ, magoufi είπε

Γεια σας! Εχω ενα καλοσυντηρημενο και πολυ λειτουργικο μεχρι σήμερα παλιο Sony Vaio laptop. Προχθες ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση την συνδεσης μου (απο 25αρα σε 50αρα) και απο τοτε ενω ολες οι αλλες συσκευές στο σπίτι συνδέονται και έχουν internet κανονικά το συγκεκριμένο συνδέεται μεν αλλά no internet (εχει και τη σχετικη ενδειξη πανω στο εικονίδιο του wifi, δηλαδη το κίτρινο τριγωνο με το θαυμαστικό)!  Η επιλογή "troubleshoot" δε βρήκε το πρόβλημα, επίσης να αναφέρω ότι δεν έχω ενεργό VPN αυτή την περίοδο (διάβασα κάπου ότι ενδεχομένως να το επηρεάζει). Γνωρίζει κάποιος τι φταίει και αν μπορεί να λυθεί με κάποιο τρόπο αυτό;; 

Αλλάξατε router με την αναβάθμιση; Αν ναι, ποιο μοντέλο είχατε πριν και ποιο τώρα;

"Εχω ενα καλοσυντηρημενο και πολυ λειτουργικο μεχρι σήμερα παλιο Sony Vaio laptop."

Πρώτο καμπανάκι...

"...Vaio 15ετιας"

Παράλληλοι βίοι αγαπητή, μόνο που στην περίπτωσή μου το μηχάνημα αποσύρθηκε λόγω αντικειμενικής αδυναμίας πλέον να επιτελέσει απλά καθημερινά καθήκοντα πέραν της συγγραφής κειμένου, όπως π.χ να ανοίξει ένα σκαναρισμένο τοπογραφικό (και ούτε καν full σεντόνι, σκέψου Α3*2)

Αν μιλάμε για ίδια μηχανήματα, και για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι, Pentium M  (μονοπήρυνος, φυσικά), 32bit επεξεργαστής, από τους τελευταίους, αρχικά με 1GB μνήμης, νυν 2GB, με δίσκο 100GB PATA (as in ... Parallel), αγορασμένο για χρήση με Windows XP.

Συντονιστήκατε τώρα;

Επίσης σε λειτουργική κατάσταση και καλοσυντηρημένο. Καλώς η κακώς δεν ανήκω στην κατηγορία των "σιδεροφάγων", ούτε εγώ ούτε η σύζυγός μου από την οποία αγοράστηκε και χρησιμοποιούνταν ως τώρα για επαγγελματική χρήση (βλ. κείμενα), οπότε στα χέρια μας τα μηχανήματα "πεθαίνουν" συνήθως από μεγάλη ηλικία, όχι από βλάβες.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια χρήσης του χρησιμοποιούνταν με Linux Mint σκέψου, γιατί στέναζε κάτω από το βάρος των Windows 7. Πώς εσύ το χρησιμοποιείς με Windows 10, δε θέλω ούτε να ξέρω. Υποθέτω ότι αφού το ανεχτείς κανα 5λεπτο να ανοίξει, (με HDD που προφανώς δεν έχεις αντικαταστήσει) το χρησιμοποιείς μόνο για κείμενα, γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο. (Browsing? Youtube? Θα αστειεύεστε με τέτοιο μηχάνημα).

Οπότε, το καλοσυντηρημένο το δέχομαι, το πολύ λειτουργικό... το δέχομαι επίσης μόνο με την έννοια ότι ανοίγει και φορτώνει λειτουργικό σύστημα. Ούτε εκπλήσσομαι στο ελάχιστο που, όπως γράφεις, συνδέεται αλλά πιάνει πολύ χαμηλές ταχύτητες. Δε θα σου πω "πέτα το" πρώτον γιατί δεν ξέρω ουσιαστικά για τι το χρησιμοποιείς και μέχρι πού φτάνει η τσέπη σου, και δεύτερον γιατί ούτε εγώ το έχω πετάξει, κι ας μην χρησιμοποιείται πλέον.

Αλλά, βρε παιδί μου, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και αντικατάστησέ το με την πρώτη ευκαιρία

12 λεπτά πριν, kostis01 είπε

"Εχω ενα καλοσυντηρημενο και πολυ λειτουργικο μεχρι σήμερα παλιο Sony Vaio laptop."

Πρώτο καμπανάκι...

"...Vaio 15ετιας"

Παράλληλοι βίοι αγαπητή, μόνο που στην περίπτωσή μου το μηχάνημα αποσύρθηκε λόγω αντικειμενικής αδυναμίας πλέον να επιτελέσει απλά καθημερινά καθήκοντα πέραν της συγγραφής κειμένου, όπως π.χ να ανοίξει ένα σκαναρισμένο τοπογραφικό (και ούτε καν full σεντόνι, σκέψου Α3*2)

Αν μιλάμε για ίδια μηχανήματα, και για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι, Pentium M  (μονοπήρυνος, φυσικά), 32bit επεξεργαστής, από τους τελευταίους, αρχικά με 1GB μνήμης, νυν 2GB, με δίσκο 100GB PATA (as in ... Parallel), αγορασμένο για χρήση με Windows XP.

Συντονιστήκατε τώρα;

Επίσης σε λειτουργική κατάσταση και καλοσυντηρημένο. Καλώς η κακώς δεν ανήκω στην κατηγορία των "σιδεροφάγων", ούτε εγώ ούτε η σύζυγός μου από την οποία αγοράστηκε και χρησιμοποιούνταν ως τώρα για επαγγελματική χρήση (βλ. κείμενα), οπότε στα χέρια μας τα μηχανήματα "πεθαίνουν" συνήθως από μεγάλη ηλικία, όχι από βλάβες.

Τα τελευταία 3-4 χρόνια χρήσης του χρησιμοποιούνταν με Linux Mint σκέψου, γιατί στέναζε κάτω από το βάρος των Windows 7. Πώς εσύ το χρησιμοποιείς με Windows 10, δε θέλω ούτε να ξέρω. Υποθέτω ότι αφού το ανεχτείς κανα 5λεπτο να ανοίξει, (με HDD που προφανώς δεν έχεις αντικαταστήσει) το χρησιμοποιείς μόνο για κείμενα, γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο. (Browsing? Youtube? Θα αστειεύεστε με τέτοιο μηχάνημα).

Οπότε, το καλοσυντηρημένο το δέχομαι, το πολύ λειτουργικό... το δέχομαι επίσης μόνο με την έννοια ότι ανοίγει και φορτώνει λειτουργικό σύστημα. Ούτε εκπλήσσομαι στο ελάχιστο που, όπως γράφεις, συνδέεται αλλά πιάνει πολύ χαμηλές ταχύτητες. Δε θα σου πω "πέτα το" πρώτον γιατί δεν ξέρω ουσιαστικά για τι το χρησιμοποιείς και μέχρι πού φτάνει η τσέπη σου, και δεύτερον γιατί ούτε εγώ το έχω πετάξει, κι ας μην χρησιμοποιείται πλέον.

Αλλά, βρε παιδί μου, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και αντικατάστησέ το με την πρώτη ευκαιρία

Καλημέρα, τη συντήρηση του μηχανήματος ειχε ανάλαβει ενας εξαιρετικος τεχνικός στον οποίο δυστυχώς δε μπορώ να απευθυνθώ τώρα κι έχουν αλλαχτεί όσα γινόταν να αναβαθμιστουν στο συγκεκριμένο με αποτέλεσμα να μπορώ να το χρησιμοποιώ οχι μονο για συγγραφή, ταινίες, σεφαρισμα αλλα και με photoshop και illustrator του 2015 για εικονογραφησεις χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής. Δεν θα ήθελα λοιπον να το πετάξω αν φτιάχνει το θέμα με το δίκτυο για αυτό ακριβώς το λόγο, κάνει όσα χρειάζομαι.. ευχαριστώ για την απάντηση  :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κ γω κ άλλοι σου έιπαμε να καταργήσεις κ να ξαναφτιάξεις τη σύνδεση, αρνείσαι να το κάνεις για κάποιο λόγο

σε ρώτησα για το gateway Κλπ κ δεν απάντησες

αποκλείεται με τόσο παλιό μηχάνημα να μπήκες στο 5G wifi , τρέχεις στα 2,4GHz (εύρος συχνοτήτων, όχι ταχύτητα)

δες μέσα στο router σε ποιο κανάλι εκπέμπεις κ δες κ τις ιδιότητες στην κάρτα σου στο λάπτοπ κ άλλαξε κανάλι, βάλε το πχ στο 8 ή στο 11

Επεξ/σία από Kthulhou

3 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Παρε usb αλλα να παρεις να εχει και κεραια εξωτερικη οχι μεσα στο στικακι.

Παραδειγμα.

https://www.skroutz.gr/s/18631171/TP-LINK-Archer-T2U-Plus-v1-Ασύρματος-USB-Αντάπτορας-Δικτύου-200Mbps.html?from=best_sellers_tag

Σε ευχαριστώ πολύ!

22 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

κ γω κ άλλοι σου έιπαμε να καταργήσεις κ να ξαναφτιάξεις τη σύνδεση, αρνείσαι να το κάνεις για κάποιο λόγο

σε ρώτησα για το gateway Κλπ κ δεν απάντησες

αποκλείεται με τόσο παλιό μηχάνημα να μπήκες στο 5G wifi , τρέχεις στα 2,4GHz (εύρος συχνοτήτων, όχι ταχύτητα)

δες μέσα στο router σε ποιο κανάλι εκπέμπεις κ δες κ τις ιδιότητες στην κάρτα σου στο λάπτοπ κ άλλαξε κανάλι, βάλε το πχ στο 8 ή στο 11

Αγαπητέ σε ευχαριστώ για το χρόνο σου,  την ώρα που βγήκα από το 5G wifi στο οποίο το laptop είχε συνδεθεί αλλά δεν είχε πρόσβαση στο δίκτυο (αυτό ήταν ξεκάθαρο) εκανα  ένα forget τη σύνδεση και μπήκα στην άλλη, τη 2,4 G η οποία ενώ στην αρχή έδειχνε να κάνει τα ίδια στη συνέχεια ξεκίνησε να λειτουργεί με μια πολύ χαμηλή ταχύτητα. Επειδή δεν μπορούσα χθες να τα ψάξω πολύ και καθώς για το κάθε πράγμα που προτείνετε λόγω ασχετοσύνης δικής μου προσπαθώ να διαβάζω και λιγο πριν κάνω οποιαδήποτε αλλαγή ή και πριν απαντησω με συγχωρείς αν σε ταλαιπώρησα.

Το απόγευμα έχω σκοπό να διαγράψω όλα τα δίκτυα και να τα ξαναπεράσω εκ νέου. 

13 λεπτά πριν, magoufi είπε

Σε ευχαριστώ πολύ!

Δοκίμασε και σε αλλο δίκτυο να δεις αν συνδέεται.Πχ σε καφετέρια.Δεν είναι λογική κίνηση  να πάρεις εξωτερική κεραία αν δεν ξέρεις τι φταίει..

7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δοκίμασε και σε αλλο δίκτυο να δεις αν συνδέεται.Πχ σε καφετέρια.Δεν είναι λογική κίνηση  να πάρεις εξωτερική κεραία αν δεν ξέρεις τι φταίει..

Συνδέεται στο δίκτυο του κινητού μου κανονικά

1 λεπτό πριν, magoufi είπε

Συνδέεται στο δίκτυο του κινητού μου κανονικά

τοτε δεν φταίει η κεραία του λαπτοπ.

Σβήσε την σύνδεση και δημιούργησε την πάλι.Εχεις τον κωδικό,10 δευτερα δουλειά είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...