Προς το περιεχόμενο

Παλιό laptop συνδέεται στο wifi αλλά χωρίς internet έπειτα από αναβάθμιση της συνδεσης

magoufi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας! Εχω ενα καλοσυντηρημενο και πολυ λειτουργικο μεχρι σήμερα παλιο Sony Vaio laptop. Προχθες ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση την συνδεσης μου (απο 25αρα σε 50αρα) και απο τοτε ενω ολες οι αλλες συσκευές στο σπίτι συνδέονται και έχουν internet κανονικά το συγκεκριμένο συνδέεται μεν αλλά no internet (εχει και τη σχετικη ενδειξη πανω στο εικονίδιο του wifi, δηλαδη το κίτρινο τριγωνο με το θαυμαστικό)!  Η επιλογή "troubleshoot" δε βρήκε το πρόβλημα, επίσης να αναφέρω ότι δεν έχω ενεργό VPN αυτή την περίοδο (διάβασα κάπου ότι ενδεχομένως να το επηρεάζει). Γνωρίζει κάποιος τι φταίει και αν μπορεί να λυθεί με κάποιο τρόπο αυτό;; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δεν υποστηριζει το κλειδωμα η θα πρεπει να βρεις μια ποιο καινουρια καρτα να βαλεις στον φορητο σου η να αλλαξεις τον τυπο κλειδωματος πχ σε WEP στο ρουτερ.

4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν υποστηριζει το κλειδωμα η θα πρεπει να βρεις μια ποιο καινουρια καρτα να βαλεις στον φορητο σου η να αλλαξεις τον τυπο κλειδωματος πχ σε WEP στο ρουτερ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αν και δεν έχω τεχνικές γνώσεις ειδικα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα θα προτιμούσα να μη βάλω wep γιατί λένε ότι είναι το χειρότερο, παραβιάζεται εύκολα κλπ. Από κάρτες δικτύου που λες έχεις μήπως να προτείνεις κάποια που να κάνει για Vaio 15ετιας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δες τις ρυθμίσεις, ΜΗΗΗΠΩΣ το λάπτοπ αυτό έχει static ip με λάθος gateway klp, δες μήπως έχει λάθος ώρα στα windows (! ?) κλπ κλπ

μπορείς επίσης να απεγκαταστήσεις απλά την κάρτα δικτύου, να κάνεις επανεκκίνηση, να την ξαναβρεί κ να βάλεις dhcp κ να δοκιμάσεις να ξανασυνδεθείς.

5 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν υποστηριζει το κλειδωμα

αφού ο μαγκούφης, λέει πως συνδέεται στο δίκτυο.....

Επεξ/σία από Kthulhou
  • Like 1

17 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

δες τις ρυθμίσεις, ΜΗΗΗΠΩΣ το λάπτοπ αυτό έχει static ip με λάθος gateway klp, δες μήπως έχει λάθος ώρα στα windows (! ?) κλπ κλπ

μπορείς επίσης να απεγκαταστήσεις απλά την κάρτα δικτύου, να κάνεις επανεκκίνηση, να την ξαναβρεί κ να βάλεις dhcp κ να δοκιμάσεις να ξανασυνδεθείς.

αφού ο μαγκούφης, λέει πως συνδέεται στο δίκτυο.....

Αυτο ειναι που σε μπερδευει κανει συνδεση αλλα δεν εχεις ιντερνετ μου εχει τυχει ξανα αρκετες φορες.

1 ώρα πριν, magoufi είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αν και δεν έχω τεχνικές γνώσεις ειδικα σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα θα προτιμούσα να μη βάλω wep γιατί λένε ότι είναι το χειρότερο, παραβιάζεται εύκολα κλπ. Από κάρτες δικτύου που λες έχεις μήπως να προτείνεις κάποια που να κάνει για Vaio 15ετιας;

Πρεπει να μας πεις ακριβως το μοντελο να δουμε τι καρτα εχεις η τουλαχιστον να πας διαχειριση συσκευων να την βρεις απο κει.

Για να δουμε τι μπορει να παρει και αν ειναι ευκολη η αλλαγη της.

Μια ποιο ευκολη λυση ειναι ενα στικακι usb wifi

1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε

Αυτο ειναι που σε μπερδευει κανει συνδεση αλλα δεν εχεις ιντερνετ μου εχει τυχει ξανα αρκετες φορες.

Πρεπει να μας πεις ακριβως το μοντελο να δουμε τι καρτα εχεις η τουλαχιστον να πας διαχειριση συσκευων να την βρεις απο κει.

Για να δουμε τι μπορει να παρει και αν ειναι ευκολη η αλλαγη της.

Μια ποιο ευκολη λυση ειναι ενα στικακι usb wifi

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, θυμίζω ότι το μηχάνημα συνδέεται κανονικά αλλά με το που έγινε η αναβάθμιση στη σύνδεση δε μπαίνει στο internet. Δείτε και την κάρτα μήπως βοηθάει...

20221106_200934.jpg

3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Τι ειναι αυτο δεν βγαζει νοημα.

Αυτο;

Network adapters Intel(R) WiFi Link 5100 AGN Marvell Yukon 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller TAP-NordVPN Windows Adapter V9 (1. WAN Miniport (IKEv2) WAN Miniport (IP) WAN Miniport (11,v6) WAN Miniport (L2TP) EP WAN Miniport (Network Monitor) IP WAN Miniport (PPPOE) tr WAN Miniport (PPTP) [IP WAN Miniport (SSTP1) 

(Δε παίρνει καλά την εικόνα ή πλατφόρμα)

https://community.intel.com/t5/Wireless/Is-support-for-Wifi-Link-5100-AGN-coming-on-Windows-10-or-it-has/m-p/294286

Ρίξε μια ματιά εδώ.

Αν μπορεις να δωσεις εστω και για λιγο ιντερνετ μεσω καλωδιου στον υπολογιστη προσπαθησε να καταργησεις την καρτα intel 5100 να τσεκαρεις και το κουτακι που σε ρωταει αν θα καταργσεις τους drivers και μετα να κανεις ενα windows update για αν σου βαλει η microsoft drivers

3 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Το αρθρο είναι του 2015 και δεν ξερω αν εχει να κανει με την περίπτωση μου καθώς μια χαρά δούλευαν ολα με την 24αρα σύνδεση... χίλια ευχαριστώ και πάλι...

Είσαι σίγουρος ότι με usb wifi  θα γίνει δουλειά; αν ναι μια χαρά λύση είναι κι αυτή και ευχαριστημένη θα είμαι!

Μόλις τώρα, magoufi είπε

Το αρθρο είναι του 2015 και δεν ξερω αν εχει να κανει με την περίπτωση μου καθώς μια χαρά δούλευαν ολα με την 24αρα σύνδεση... χίλια ευχαριστώ και πάλι...

Είσαι σίγουρος ότι με usb wifi  θα γίνει δουλειά; αν ναι μια χαρά λύση είναι κι αυτή και ευχαριστημένη θα είμαι!

Πες μου τι Windows εχεις στο φορητο γιατι δεν το διαβασα καπου.

6 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Πες μου τι Windows εχεις στο φορητο γιατι δεν το διαβασα καπου.

Τα 10

Στο μεταξύ σου δίνει 2 επιλογές δικτύου. Ενα 5G κι ενα απλο, εγω αποσυνδεθηκα από το 5G δίκτυο πριν λίγο και για κάποια δευτερόλεπτα φαινόταν να μπαίνει στο internet όμως τώρα που πάτησα να κάνω ένα speed test φορτώνει μια ώρα το ookla

Σε μπέρδεψα χειρότερα ε;

9 λεπτά πριν, magoufi είπε

Δοκίμασες να σβήσεις την σύνδεση που έχεις και να κάνεις καινούργια με κωδικούς κλπ;

Δοκίμασες να κάνεις το κινητό σου hot spot να δεις αν εκεί συνδέεται το laptop?

Restart στο μοντεμ ρουτερ έκανες;

5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δοκίμασες να σβήσεις την σύνδεση που έχεις και να κάνεις καινούργια με κωδικούς κλπ;

Δοκίμασες να κάνεις το κινητό σου hot spot να δεις αν εκεί συνδέεται το laptop?

Restart στο μοντεμ ρουτερ έκανες;

Καλησπέρα,  εκτός από το πρώτο,  τα υπόλοιπα τα έκανα. 

Χωρίς προφανή λόγο όπως έγραψα παραπάνω τωρα διαλειμματικα συνδέεται με ταχύτητα που δεν ξεπερνά στη φάση αυτή το 2!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...