Προς το περιεχόμενο

μια οθόνη 2 χρήσεις: 75 % pc monitor 25 % τηλεόραση, τί να πάρω;

trelaras22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Λόγω μικρού χώρου στο σαλόνι στο νέο μου σπίτι (ουσιαστικά πρόκειται για ένα δωμάτιο ,  πρέπει να βρω μια 2 σε 1 λύση για οθόνη και τηλεόραση, μιας και 2  συσκευές  δεν χωράνε. 

Θέλω μια οθόνη στις 32 ίντσες περίπου, που να συνδέεται με τον υπολογιστή για καθημερινή χρήση, office,  browsing,   youtube κλπ κλπ, και να χρησιμοποιείται ως τηλεόραση. ΄  <Ηχεία έχω, οπότε δε μ απασχολλεί να έχει ήχο απαραίτητα η οθόνη. 

Να πάρω μια καλή τηλεόραση και να τη συνδέω με τον υπολογιστή ή να πάρω μια  οθόνη υπολογιστή και να ψάξω κάποια λύση σε tv tuner κλπ κλπ;   <Παιχνίδια δεν παίζω, budget  μέχρι 400 όλα μαζί υπάρχει. 

Η χρήση είναι χρονικά 75% ως οθόνη υπολογιστή κι 25 % ως τηλεόραση.

Ευχαριστώ!

`

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και πιο ακριβή λύση, από την στιγμή που η κύρια χρήση θα είναι ως μόνιτορ καλύτερα απέφυγε την τηλεόραση καθώς μπορεί να γίνει κουραστική στο διάβασμα και αν πάρεις κάποια οικονομική, μάλλον θα ξενερώσεις με το input lag.

32" ωστόσο μου φαίνονται πολλές, τι απόσταση θα έχεις;

Σίγουρα δεν υπάρχει λύση για 2πλο μόνιτορ; Λύση με βάση ή κάποιο βραχίονα έχεις σκεφτεί;

αν δεν εχεις αποσταση περιπου 110εκ απο την 32 θα στραβωθεις οταν την χρησιμοποιεις ως monitor.Εγω στην ιδια φαση με εσενα τελικα αναγκαστηκα να καρφωσω την οθοηνη στον τοιχο και να μετακινησω το γραφειο προς τα εξω ωστε να αυξησω την αποσταση.

Αν πας για τηλεόραση, μέχρι 32" θα βρεις μόνο 1080. Οι 4κ αρχίζουν από 40" και πάνω. Αφού θες να την χρησιμοπιήσεις και σαν monitor (δηλαδή να μπορεις να διαβάζεις κείμενο) τότε θα πρέπει το ppi (pixel per inch) της να είναι 120 και πάνω. Αντίθετα στα monitor όποιο και να διαλέξεις το κείμενο θα το διαβάζεις άνετα. 

Συμφωνώ με το όριο των 32" που έβαλες καθώς πάνω από αυτό το μέγεθος θα σε κουράσει σαν monitor υπολογιστή. Για χρήση τηλεόρασης που λες πιστεύω πως αν δεν έχεις πρεσβύτερο άτομο στο σπίτι δεν χρειάζεσαι καν TV tuner. Τα περισσότερα κανάλια εκπέμπουν το πρόγραμμα τους live μέσω web.  

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...