ribo7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) (Δε ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω εδώ ή στις Οθόνες ή στους Φορητούς Υπολογιστές, ας μεταφερθεί αν είναι). Έχω ένα laptop Lenovo Thinkpad T14 και θέλω να το συνδέσω με μια οθόνη LG UltraGear 34GN850 και μια Dell P2319H. Με ενδιαφέρει να κουμπώσω όσο δυνατόν λιγότερα καλώδια/περιφερειακά στο laptop μιας και το πηγαινοφέρνω σπίτι-γραφείο και θέλω να αποφύγω τα πολλά βάλε/βγάλε. Άρα ψάχνω για docking station. Θέλω με ένα καλώδιο από το docking station να φορτίζει παράλληλα και το laptop. Άρα ψάχνω για USB-C (ή Thunderbolt) docking, σωστά? (Το Thunderbolt νομίζω δε μου είναι απαραίτητο, ειδικά αν ξεφεύγει σε τιμή). Με ενδιαφέρει επίσης ότι τα περιφερειακά που θα συνδέσω στο docking station να παίζουν σωστά. Π.χ., μια ηχομπάρα με 3.5mm jack. Το θέμα ειναι πως θέλω να μη χάνει σε ποιότητα, γιατί είχα συνδέσει μια φορά την ηχομπάρα σε ένα HP port replicator (συνδεδεμένο με HP laptop) και ακουγόταν ένα μόνιμο "σσσσσσ..." (που ίσως έφταιγε και κάτι άλλο, αλλά όταν την κούμπωνα απευθείας στο 3.5mm του laptop, δεν είχε θέμα). Τι αξιόπιστες προτάσεις υπάρχουν μέχρι 200€? Ίσως να κοιτάξω σε Lenovo αλλά πoιο? Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2022 από ribo7
Kthulhou Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 καλησπέρα δώσε το ΜΤ-Μ του μηχανήματος, να δούμε ΑΝ από το usb-c μπορείς να στέλνεις εικόνα (video) δες εδώ https://smartfind.lenovo.com/accessories/#/ , πάνω αριστερά βάλε το 8ψηφιο MT-M σου 1
etheo Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 https://psref.lenovo.com/ βαζεις το pn και μετα επιλεγεις Accessories 1
ribo7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 https://smartfind.lenovo.com/accessories/#/search?categoryL1Name=Docking&categoryL2Names&keyword=&pageIndex=1&pageSize=40&query=20w1s3y500&queryIsMT=0&systemId= Το θέμα είναι πιο από αυτά είναι αξιόπιστα αν έχετε κάμια γνώμη. Ευχαριστώ!
Kthulhou Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 https://smartfind.lenovo.com/accessories/#/products/40AY0090US Ξεπερνάει όμως τα 200 ευρώ, έχει όμως το δικό σου μοντέλο στα συμβατά δυστυχώς το φθηνό των 159,99 , αν πας τέρμα κάτω στα techs λέει μια οθόνη τη φορά πάνω του ! κρίμα ΔΕΝ τα έχω δουλεψει, βάσει του site λέω
ribo7 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Ναι στα 250€ θα βγει.. Κάποια άλλη λύση σε άλλη μάρκα? Αν και για 50 ευρώ καλύτερα μη το ρισκάρω και να πάω σε lenovo .
Dr.Tesla Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Στις 5/11/2022 στις 8:14 ΜΜ, ribo7 είπε Τι αξιόπιστες προτάσεις υπάρχουν μέχρι 200€? Ίσως να κοιτάξω σε Lenovo αλλά πoιο? Στις 5/11/2022 στις 8:14 ΜΜ, ribo7 είπε Θέλω με ένα καλώδιο από το docking station να φορτίζει παράλληλα και το laptop. Άρα ψάχνω για USB-C (ή Thunderbolt) docking, σωστά? (Το Thunderbolt νομίζω δε μου είναι απαραίτητο, ειδικά αν ξεφεύγει σε τιμή). Με ενδιαφέρει επίσης ότι τα περιφερειακά που θα συνδέσω στο docking station να παίζουν σωστά. Π.χ., μια ηχομπάρα με 3.5mm jack. Ξεκινάς από τα πολυ βασικά να ελέγξεις το μοντέλο τι θύρα USBC έχει. Επιβεβαιώνεις πως έχει type C charging, και το TB3 ή 4 που έχει. Με τις οθόνες θα πρέπει να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις γιατί μπορείς να περάσει μόνο μέχρι 8K 30Hz / 4K 120Hz. Οπότε το ultrawide 2K + FHD, θέλει μία ματιά στο συνολικό bandwidth. Αν σε ζορίζει κατεβάζεις τα Hz της μεγάλης πιο κάτω ή μοιράζεις την μεγάλη με TypeC -> DP1.4 και την μικρή πάνω στο dock. Η φόρτιση είναι περίεργη υπόθεση γιατί ανάλογα με την εταιρία θέλει και αντίστοιχα ματσαρίσματα. πχ μπορεί να συναντήσεις Dell dock που δεν φορτίζει Lenovo Laptop ή το αντίστροφο. Το ίδιο ισχύει με κάθε συνδυασμό εταιρίας γιατί δεν είναι σίγουρα αν έχουν κάνει hardware lock στα στιπάκια φόρτισης μεταξύ dock-θύρας. Για αυτό που ζητάς υπάρχει φτηνή λύση και ακριβή λύση. Η εύκολη ακριβή λύση είναι ένα TB4 dock της εταιρίας που λογικά στο προτείνει στις αντίστοιχες συμβατότητες η Lenovo. Όπως και κάθε άλλο TB4 dock καλής εταιρίας όπως club3d, calldigit OWC, StarTech, Plugable. Τα 200€ είναι λίγα για να κοιτάξεις κάτι περισσότερο από αυτές τις εταιρίες. Έχουν πολλές θύρες και χτυπάνε σε τιμές γιατί απευθύνονται στον αυστηρά επαγγελματικό χώρο ( €€€ ) . Η φτηνή λύση είναι να πάρεις ένα USBC dock με Power delivery στις απαιτήσεις του λάπτοπ. Κατά 99% δεν θα είναι αξιόπιστο για να περάσεις και τις δύο οθόνες οπότε θα τις μοιράσεις. Και αν δεν σε φτάνουν οι θύρες θα πάρεις ένα μικρότερο φτηνό USB hub να κολλήσεις πάνω. Στην πραγματικότητα συγκεντρώνεις USB - φόρτιση και μία οθόνη σε μία συσκευή και αν χρειστεί κάτι από παραπάνω παίρνεις ένα hub του 20€ και το κολλάς πάνω με διπλής όψης. Στις 5/11/2022 στις 8:14 ΜΜ, ribo7 είπε Π.χ., μια ηχομπάρα με 3.5mm jack. Το laptop ( όλα όχι το συγκεκριμένο ) έχει άθλια κάρτα ήχου που επιρεάζεται έντονα από τα ηλεκτρομαγνητικά των στοιχείων που βρίσκονται κοντά του. https://www.skroutz.gr/s/16727799/Apple-Μετατροπέας-USB-C-male-σε-3-5mm-female-Λευκό-MU7E2ZM-A.html Πάρε ένα τυπικό DAC to 3.5mm να σου κάνει την δουλειά απροβληματιστα. Το συγκεκριμένο είναι τσεκαρισμένο από όλο audiophile forum. Σκέψου καλά αν θέλεις να μπεις στη διαδικασία για dock. Είναι στην κατάσταση που θα δουλέψει και θα πίνεις νερό στο όνομα του, ή δεν θα δουλέψει με τίποτα και θα ψάχνεις όλη μέρα τι φταίει. Ότι και να είναι, έχε στα υπόψην και το amazon μήπως χρειαστεί επιστροφή για ασυμβατότητα.
ribo7 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Ωραίος, thanks! To DAC που λες ειναι για να βάλω την USB-C πλευρά σε dock αντί να καρφώσω απευθείας το jack? Γιατί το θέμα παρουσιάζεται όταν καρφώνω το jack κάπου αλλού, ενώ στο laptop απευθείας παίζει κομπλε.
Kthulhou Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 to laptop έχει 1 jack combo ή χώρια ήχος, χώρια mic? γιατί αν είναι combo, τότε δέχεται 4πλο jack (mic, ground R+L channels audio) , ενώ στο (όποιο) ηχείο θα πρέπει να στείλεις τα 2 κανάλια με τη γείωση (χωρίς φυσικά μικρόφωνο). ίσως αυτό δημιουργούσε παράσιτα στην περίπτωση με το hp που λες αρχικά
Kthulhou Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2022 gia ρώτα κ εδώ , ποιο είναι ακριβώς το μοντέλο
modechristo_13 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2022 παιδιά καλησπέρα , σορρυ που θα εισβάλω στο θέμα. Απλά και εγώ είμαι σε μία τέτοια αναζήτηση έχω ένα lenovo legion με τροφοδοτικό στα 230w. Δεν μου βγάζει κάποιο συμβατο docking station άρα φαντάζομαι δεν υπάρχει συμβατότητα. Γενικά ισχύει ότι όλα τα docks τέτοιου τύπου φορτίζουν το λαπτοπ η μπορεί να απομονωθεί αυτό και να βάζω τον δικό του φορτιστή; Απο τι καταλαβαίνω αν αφήσω το dock να φορτίζει το λαπτοπ δεν θα δίνει το σωστό ρεύμα.
modechristo_13 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) καλησπέρα παιδιά ερώτηση για όσους ξέρουν. docks με thunderbolt 3 μπορούν να παίξουν σωστά με λάπτοπ που έχουν usb c? Aπό τι έχω δει μάλλον όχι αλλά δεν ξέρω μήπως υπάρχει κάποιος αντάπτοράς η κάτι; Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2022 από modechristo_13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα