Προς το περιεχόμενο

Γάντια χειμερινά και grips

Hawk_K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

Θέλω να αγοράσω χειμερινά γάντια τύπου gauntlet δηλαδή να σκεπάζουν το μανίκι από το μπουφάν. Με νοιάζει η προστασία από το κρύο και να έχουν καλή αίσθηση. Ας ειναι και αδιάβροχα αλλά δεν βγαίνω στην βροχή οπότε δεν ειναι απαγορευτικο να μην ειναι αδιάβροχα.

Επίσης, θέλνω να αλλάξω σητν μηχανή μου (Honda Hornet 600) τα grips. Δεν θέλω κάτι φτηνιάρικο αλλά να μην κάνει και 100 ευρώ. 

Κοιτάω τα παρακάτω, έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό;

Nordcap X-Tour Γάντια Μηχανής Ανδρικά Χειμερινά Αδιάβροχα Δερμάτινα Μαύρα NOR000GAN86 | Skroutz.gr

Barracuda Χειρολαβές Basic Ring Grips Street Μαύρο N1026-RN | Skroutz.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα hawk,

σχετικά με το ζευγάρι χειμεριών γαντιών που επιθυμείς να αγοράσεις ακόμα και να επιλέξεις το ακριβότερο ζευγάρι γαντιών θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όταν η θερμοκρασία πέσει αρκετά χαμηλά αυτό που θα προσφέρουν είναι απλά να μην παγώσουν τα χέρια σου. Κάνοντας χρήση ήδη εδω και 3 χρόνια γαντιών αξίας 150 ευρώ γνωστής ολλανδικής μάρκας είναι υποφερτό το κρύο αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα νιώθεις ζέστη. Το ζευγάρι που έχεις παραθέσει πιστεύω ότι είναι απλά value for money γάντια, συνεπώς δεν θα ξόδευα προσωπικά χρήματα για να αγοράσω κάτι το οποίο εν τέλει δεν κάνει τη δουλειά για το οποίο έχει παραχθεί ακόμα και αν αναφέρεται ως ζευγάρι χειμερινών γαντιών. Ως εφεδρικό ζευγάρι μπορεί να λειτουργήσει και η τιμή του δεν είναι απαγορευτική. Οι χειρολαβές που έχεις ποστάρει είναι βασικής έκδοσης, θα σε εξυπηρετήσουν σε περίπτωση που απαιτείται αντικατάσταση των χερουλιών της Honda.

Ενδεικτικά σου παραθέτω σχετικό λινκ : www.skroutz.gr/s/21009438/Rev-IT-Fusion-2-GTX-Γάντια-Μηχανής-Ανδρικά-Χειμερινά-Αδιάβροχα-Συνθετικά-Μαύρα-FGW089-001.html?from=catspan 

Οτιδήποτε άλλο θες να ρωτήσεις με χαρά να σε εξυπηρετήσω αν είναι εφικτό.

Επεξ/σία από delmparmpounel

επειδη εχω δωκιμασει μπόλικο γάντι....... οτιδιποτε κάτω απο 100 ευρώ απλά δεν έκανε τπτ αν θερμοκρασια ειναι κάτω απο 10 βαθμούς κάπου στα 130 με 150 κάτι γινεται δεν ζεσταίνεσαι αλλα δεν ξεπαγιαζεις κιολας

• Like 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Αυτή τη στιγμή όταν οδηγάω "κρυώνω" μόνο από τα μανίκια από τα οποία περνάει μέσα αέρας. Για αυτό θέλω κάτι να σκεπάζει το μπουφάν ουσιαστικά και να προσφέρει μία τυπική ζέστη στα χέρια. Για παράδειγμα τώρα χρησιμοποιώκαλοκαιρινό ζευγάρι το οποίο είναι και λίγο διάτριτο, συνεπώς θεωρώ πως οτιδήποτε δεν ειναι διάτριτο και κόβει τον αέρα από το να περνάει στο εσωτερικό θα με καλύψει σε μεγάλο βαθμό. Δεν θα είμαι όλη μέρα στον δρόμο. Τον χειμώνα κυρίως θα την βολτάρω να μην κάθεται δεν την έχω για καθημερινή χρήση.
Για αυτό το λόγο δεν ξέρω αν αξίζει την παρούσα φάση να δώσω >100 ευρώ για γάντια. Εννοείται πως όσο ανεβαίνεις κάτι κερδίζεις, έχω δώσει αρκετά λεφτά σε εξοπλισμό δεν τα τσιγγουνεύομαι ιδιαίτερα.

Όσο για τα grips, την μηχανή την αγόρασα τον περασμένο Απρίλιο, είναι μοντέλο του 2010 και νομίζω φοράει τα εργοστασιακά grips (βλέποντας εικόνες στο νετ). Ο προηγούμενος κάτοχος έγραφε πολύ λίγα χιλιόμετρα με την μηχανή. Θέλουν σίγουρα αλλαγή καθώς έχουν αλοιωθεί και δεν μου αρέσει η αίσθηση τους.

Είανι εντελώς άσχετος με το θέμα και δεν ξέρω τι πρέπει να αγοράσω σε αυτό το θέμα και για αυτό ρωτάω. @delmparmpounel προτείνεις να ψάξω να βρω εργοστασιακά grips?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις ακριβά grips της αγοράς μόνο και μόνο για να εμφανίζεται το brand name . Αυτά που έχεις ποσταρει κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, συνεπώς μια χαρά αγορά θα είναι. Ένα πρόσφατο ζευγάρι γαντιών που είχα πάρει αλλά είναι φθινοπωρινό και διατρητο είναι το εξής https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ViewAction=View&ObjectID=250265205

Επεξ/σία από delmparmpounel
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τι θερμοκρασίες και διαδρομές μιλάμε?

Γιατί αν μιλάμε από 5 βαθμούς και κάτω και διαδρομή μεγαλύτερη της μισής ώρας,  μόνο το γάντι δεν φτάνει.

Μέχρι πριν 2 χρόνια πήγαινα όλο το χειμώνα με τη μηχανή στη δουλειά, εκτός πόλης, ακόμη και με -6. Διαδρομή γύρω στο 25λεπτο και όταν έφτανα τα χέρια μου είχαν ξυλιάσει. Πλέον έχω heated grips που είναι game changer

Pro tip, τα χέρια σου να είναι όσο το δυνατόν ζεστά γίνεται, πριν βάλεις τα γάντια. Αν βγεις έξω στο κωλόκρυο για κάνα 5λεπτο και μετά βάλεις τα γάντια, τα χέρια σου θα μείνουν παγωμένα

Επεξ/σία από Pa0ki
  • Like 1

Ευχαριστώ και πάλι για τις απόψιες.

Προσωπικά τον χειμώνα θα βγάζω την μηχανή κάποια μικρή βόλτα (λογικά ΣΚ πρωί) για να κινείται δεν σκοπεύω να κάνω διαδρομές προς το παρόν. Δεν την χρησιμοποιώ και στην δουλειά μου εξάλου, πηγαίνω μια στο τόσο αν κυρίως τύχει να πάω ΣΚ. Είναι 30 χιλιόμετρα απόσταση Εγνατία. Με τα καλοκαιρινά που πήγα στην δουλειά 7μιση το πρωί το Σάββατο και είχε κοντά στους 10 βαθμούς την πάλεψα αρκετά. Πιο πολύ με ενοχλούσε ο αέρας που έμπαινε από τα μανίκια του μπουφάν. Για αυτό σκεφτόμουν κάτι που να το σκεπάζει.
Ουσιαστικά κυρίως αυτή την είσοδο αέρα σκεφ΄τομουν να κόψω σε πρώτη φάση και να μην είναι διάτρητο το γάντι.

Σώμα και πόδια είμαι οκ από θερμοκρασία, αν και τα παπούτσια που έχω είναι καλοκαιρινά και βάζουν ελαφρώς αέρα δεν είναι στεγανά και σε πιο πολύ κρύο πιστέυω θα την ακούς.

Πάρε τότε ένα μη διατρητό μακρύ γάντι που σου αρέσει και είναι στο budget σου να κάνεις τη δουλειά σου. Δεν θα πήγαινα σε κάτι ακριβό

Άσε που τα καλά χειμερινά γάντια είναι λίγο γκουμούτσες και χάνεις πολύ feeling.

Αυτό που έβαλες πιο πάνω πάντως μου φαίνεται λίγο κοντό/στενό στον καρπό, δεν ξέρω αν χωράει μπουφάν από κάτω

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...