Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα προετοιμάζομαι για να δώσω προφισενσι τον Μάιο και συγκεκριμένα το Michigan . Ψάχνω να δώσω άλλο ένα πτυχίο παράλληλα ώστε να έχω πιο πολλές πιθανότητες να το πάρω.Ποιο θα προτείνατε εσείς.Θα ήθελα μια πιστοποίηση που να έχει μια α αναγνωρισιμότητα και να είναι φιλική προς τον υποψήφιο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gii είπε

Καλησπέρα προετοιμάζομαι για να δώσω προφισενσι τον Μάιο και συγκεκριμένα το Michigan . Ψάχνω να δώσω άλλο ένα πτυχίο παράλληλα ώστε να έχω πιο πολλές πιθανότητες να το πάρω.Ποιο θα προτείνατε εσείς.Θα ήθελα μια πιστοποίηση που να έχει μια α αναγνωρισιμότητα και να είναι φιλική προς τον υποψήφιο.

υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θες οπωσδήποτε αυτό? το Μαιο δινει και η κόρη μου κανουν στο φροντιστηριο την υλη του michigan αλλά μάλλον θα δώσει το LRN. ετσι κι αλλιως στο δημόσιο αναγνωριζονται τα περισσότερα, στο εξωτερικό ζητανε IELTS και στον ιδιωτικό τομέα σου κάνουν κατευθείαν συνεντευξη στα αγγλικά

Δημοσ.
2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που θες οπωσδήποτε αυτό? το Μαιο δινει και η κόρη μου κανουν στο φροντιστηριο την υλη του michigan αλλά μάλλον θα δώσει το LRN. ετσι κι αλλιως στο δημόσιο αναγνωριζονται τα περισσότερα, στο εξωτερικό ζητανε IELTS και στον ιδιωτικό τομέα σου κάνουν κατευθείαν συνεντευξη στα αγγλικά

Ξέρω ότι το προτιμούν στον ιδιωτικό τομέα 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, gii είπε

Ξέρω ότι το προτιμούν στον ιδιωτικό τομέα 

στον ιδιωτικό προτιμούν να ξέρεις. Στη δουλειά μου έχει τύχει να έρθουν μερικά άτομα με ....περγαμηνές και μετά από μερικούς μήνες τους στέλναμε πακέτο στον ΟΑΕΔ κι ας είχαν χαρτιά

Για ακόμα μια φορά φαίνεται αυτό που λέω. Δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα εμπόριο χαρτιών. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει τίποτα. Ένα χαρτί θέλουν όλοι κι ας μη ξέρουν που παν τα 3. Μετά παραπονιούνται πως γίνεται με τόσα χαρτιά να μη βρίσκουν δουλειά; Έλα ντε. Πως γίνεται;

Και για όσους δε ξέρουν. "Φιλική προς τον υποψήφιο" είναι ο όρος που χρησιμοποιούν για να δηλώσουν ότι οι εξετάσεις είναι για τον ...καβάλα.

αν σε ενδιαφέρει το δημόσιο, πάρε ό,τι να ναι. λες και θα σου πει κανείς τίποτα αν δε ξέρεις να πεις καλημέρα στα αγγλικά. Αν σε ενδιαφέρει ο ιδιωτικός τομέας, μάθε.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Bitbit είπε

στον ιδιωτικό προτιμούν να ξέρεις. Στη δουλειά μου έχει τύχει να έρθουν μερικά άτομα με ....περγαμηνές και μετά από μερικούς μήνες τους στέλναμε πακέτο στον ΟΑΕΔ κι ας είχαν χαρτιά

Για ακόμα μια φορά φαίνεται αυτό που λέω. Δεν υπάρχει καμία εκπαίδευση. Το μόνο που υπάρχει είναι ένα εμπόριο χαρτιών. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει τίποτα. Ένα χαρτί θέλουν όλοι κι ας μη ξέρουν που παν τα 3. Μετά παραπονιούνται πως γίνεται με τόσα χαρτιά να μη βρίσκουν δουλειά; Έλα ντε. Πως γίνεται;

Και για όσους δε ξέρουν. "Φιλική προς τον υποψήφιο" είναι ο όρος που χρησιμοποιούν για να δηλώσουν ότι οι εξετάσεις είναι για τον ...καβάλα.

αν σε ενδιαφέρει το δημόσιο, πάρε ό,τι να ναι. λες και θα σου πει κανείς τίποτα αν δε ξέρεις να πεις καλημέρα στα αγγλικά. Αν σε ενδιαφέρει ο ιδιωτικός τομέας, μάθε.

Δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες πραγματικά απλά θέλω να πάρω το χαρτί τώρα να το έχω και θα συνεχίσω την εκμάθηση των αγγλικών μου καθώς ο τομέας μου το απαιτεί.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gii είπε

Δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες πραγματικά απλά θέλω να πάρω το χαρτί τώρα να το έχω και θα συνεχίσω την εκμάθηση των αγγλικών μου καθώς ο τομέας μου το απαιτεί.

Για το LRN πάντως έχω ακούσει ότι είναι φιλικό έως πάρα πολύ φιλικό. Και επειδή ξέρω άτομα που το έχουν πάρει .... μάλλον ισχύει.

• Like 2
Δημοσ.

Και το Michigan συγκεκριμένη μορφή έχει πάντως και εφόσον έχεις τις γνώσεις δεν θα σε δυσκολέψει. Τα υπόλοιπα δεν τα ξέρω όμως οπότε δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου. Εμένα πάντως το Michigan εύκολο μου είχε φανεί. 

Δημοσ.

Αν δε θες δημόσιο, μην ασχολείσαι με πτυχία αγγλικών, εκτός αν θες να δώσεις ενα IELTS/TOEFL που ούτως ή άλλως λήγουν κι αυτά, κυρίως γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς σου αναλώνεται στο format της εξέτασης παρά στην ουσιαστική εκμάθηση της γλώσσας.

Οποιαδήποτε δουλειά θέλει σοβαρή χρήση αγγλικών και δεν έχεις κάτι άλλο που να πιστοποιεί τη γνώση σου, όπως αγγλόφωνο πτυχίο τριτοβάθμιας, θα σου ζητήσει να μιλήσετε στα αγγλικά 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

MSU έχει σχεδόν ίδια δομή όποτε δε θα χρειαστείς έξτρα προετοιμασία. 
Αλλά γενικά για εξωτερικό όπως αναφέρθηκε, όπου και να πας IELTS ζητάνε κυρίως το οποίο έχει και ημερομηνία λήξης 2 χρόνια όποτε μέχρι να το χρειαστείς μη μπεις στη διαδικασία να το δώσεις.

Όλα λήγουν κάποια στιγμή, αλλά για Ελλάδα, για ιδιωτικό τομέα, απλά δώσε κάτι για να έχεις. Κανείς δεν ενδιαφέρεται ποιο πτυχίο πήρες και με τι βαθμό. 
Οπότε Cambridge και λοιπά για το θεαθηναι, δε θα τα συνιστούσα. Οι γνώσεις καλές είναι, αλλά από εκεί και πέρα το πτυχίο είναι σπατάλη και δεν έχει μεγαλύτερη αξία από τα υπόλοιπα. 

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλη προσοχή στην επιλογή πιστοποιητικών, καθώς βγήκε προεδρικό διάταγμα (85/2022 - ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022) το οποίο ορίζει ότι για να γίνεται πλέον δεκτό κάποιο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στο δημόσιο θα πρέπει να έχει και προφορικά και έκθεση. Κατά συνέπεια, κάποια πολύ γνωστά βγαίνουν εκτός λίστας.

Spoiler

7.Αποκλειστικά για την απόδειξη της γνώσης της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας σε οποιοδήποτε επίπεδο, και μέχρι τον καθορισμό των τίτλων ή πιστοποιητικών που πιστοποιούν τη γνώση αυτών και αναγνωρίζονται από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης γλωσσομάθειας της παρ. 3Β του άρθρου 52 του ν. 4830/ 2021, γίνονται αποδεκτά και πιστοποιητικά γνώσης αυτών από φορείς (πανεπιστήμια ή μη), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να συνοδεύονται από βεβαίωση του φορέα που τα εξέδωσε, ότι τόσο ο φορέας όσο και τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά είναι πιστοποιημένα από την αρμόδια προς τούτο εθνική αρχή και ότι η πιστοποίηση αφορά και στην αξιολόγηση των βασικών επικοινωνιακών ικανοτήτων (παραγωγή γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου και κατανόηση προφορικού λόγου). Αν δεν υπάρχει φορέας πιστοποίησης ή αναγνώρισης στην οικεία χώρα, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου Υπουργείου ή της Πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα ότι τα πιστοποιητικά που χορηγούνται από τους παραπάνω φορείς γίνονται αποδεκτά σε δημόσιες υπηρεσίες της αυτής χώρας ως έγκυρα αποδεικτικά γνώσης της οικείας γλώσσας στο αντίστοιχο επίπεδο σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες (CEFR).

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην πεις στον κόπο/έξοδα αν δεν στοχεύεις σε ΑΣΕΠ. Χρησιμοποίησε το χρόνο σου για να μάθεις Αγγλικά, όχι για να πάρεις ένα χαρτί. Σκέψου στο ίδιο το UK δουλεύω τόσα χρόνια και κανένας ποτέ δε ζήτησε πιστοποίηση. Τι να την κάνει; Στην πράξη είναι το θέμα τι μπορείς να κάνεις

Επεξ/σία από JC_Denton
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, BritGreek είπε

7.Αποκλειστικά για την απόδειξη της γνώσης της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας

Συμπληρώνοντας στα όσα πολύ χρήσιμα αναφέρατε, παρατηρώ  ότι έχουν εξαιρέσει - εκ παραδρομής φαντάζομαι - καταρχάς την ιταλική γλώσσα και δευτερευόντως τις υπόλοιπες "διαδεδομένες" (ισπανικά, ρώσικα).

Φαντάζομαι ότι σε λίγο καιρό, θα εμπλουτιστεί με κάποιο μεταγενεστερο ΠΔ. Διαφορετικά, δεν βγάζει κάποιο νόημα η μνεία στις συγκεκριμένες γλώσσες.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 23/12/2022 στις 11:19 ΠΜ, JC_Denton είπε

Μην πεις στον κόπο/έξοδα αν δεν στοχεύεις σε ΑΣΕΠ. Χρησιμοποίησε το χρόνο σου για να μάθεις Αγγλικά, όχι για να πάρεις ένα χαρτί. Σκέψου στο ίδιο το UK δουλεύω τόσα χρόνια και κανένας ποτέ δε ζήτησε πιστοποίηση. Τι να την κάνει; Στην πράξη είναι το θέμα τι μπορείς να κάνεις

Σε ορισμένους κλάδους του ιδιωτικού τομέα, κατά το ξεκαθάρισμα των βιογραφικών, έχει σημασία να υπάρχει πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στις καλές θέσεις (τουλάχιστον) γίνεται και συνέντευξη ή τεστ ικανοτήτων στην ξένη γλώσσα το οποίο διενεργείται εσωτερικά. Κοινώς, πολλοί εργοδότες το ζητούν για να κληθεί αρχικά κάποιος για συνέντευξη.

Στις 23/12/2022 στις 12:38 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

Συμπληρώνοντας στα όσα πολύ χρήσιμα αναφέρατε, παρατηρώ  ότι έχουν εξαιρέσει - εκ παραδρομής φαντάζομαι - καταρχάς την ιταλική γλώσσα και δευτερευόντως τις υπόλοιπες "διαδεδομένες" (ισπανικά, ρώσικα).

Φαντάζομαι ότι σε λίγο καιρό, θα εμπλουτιστεί με κάποιο μεταγενεστερο ΠΔ. Διαφορετικά, δεν βγάζει κάποιο νόημα η μνεία στις συγκεκριμένες γλώσσες.

Στις υπόλοιπες γλώσσες νομίζω ότι δεν υπάρχει εξέταση χωρίς προφορικά και έκθεση, ενώ στα αγγλικά υπάρχουν τουλάχιστον δύο.

Στις 23/12/2022 στις 11:19 ΠΜ, JC_Denton είπε

Άλλο Βρετανία κι άλλο Ελλάδα, αν και συμφωνώ ότι έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Ας μην ξεχνάμε ωστόσο ότι η όλη εγκυρότητα εξ' αρχής ξεκινά από το OFQUAL. Καλώς ή κακώς, πολλοί εργοδότες βασίζουν τα qualifications για κάθε θέση βάσει κάποιου ISO. Σήμερα, λοιπόν, υπάρχουν πάρα πολλοί εργοδότες οι οποίοι θέτουν την ύπαρξη πιστοποιητικών ως προϋπόθεση όπως προανέφερα. Εξυπακούεται ωστόσο ότι το χαρτί μόνο του δεν αποδεικνύει τη γνώση, καθώς υπάρχει πληθώρα πιστοποιητικών που είναι υπερβολικά βατά σε σχέση με το επίπεδο το οποίο θεωρητικά εξετάζουν, ενώ πολλά από αυτά αποκτούνται σε πολύ μικρή ηλικία, με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται στην πραγματική γνώση μετά από χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που στο εξωτερικό (πχ UCAS) οποιοδήποτε πιστοποιητικό έχει αποκτηθεί σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο χρόνων δεν γίνεται δεκτό. Από την άλλη, το ίδιο το UCAS έχει συμπεριλάβει στη λίστα του και τα βατά αλλά και τα δύσκολα πιστοποιητικά, με αποτέλεσμα να περιπλέκεται η κατάσταση. Δεν θα μπορούσε ωστόσο να κάνει διαφορετικά, γιατί όλα λαμβάνουν αναγνώριση από το OFQUAL.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...