Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Starlink πρόκειται να ακολουθήσει παρόμοια πολιτική με άλλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου μέσω δορυφόρων σε ότι αφορά τον όγκο δεδομένων που μπορεί να κατεβάσει ένας συνδρομητής της το μήνα.

Έτσι η Starlink θα αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των δεδομένων που μπορεί να κατεβάσει κάθε νοικοκυριό το μήνα στο 1TB κατά τις ώρες αιχμής, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο. Η αλλαγή αυτή θα εφαρμοστεί αρχικά στις ΗΠΑ και τον Καναδά στο πλαίσιο μιας νέας "πολιτικής δίκαιης χρήσης".

Οι οικιακοί πελάτες θα ξεκινούν πλέον κάθε μηνιαίο κύκλο χρέωσης αποτελώντας μέρη του πακέτου «Priority Access»που παρακολουθεί τον όγκο δεδομένων που κατεβάζει ο χρήστης από τις 7 π.μ. το πρωί έως τις 11 μ.μ. το βράδυ. Εάν αυτός ξεπεράσει το όριο του 1 TB -το οποίο σύμφωνα με την Starlink, το κάνουν λιγότεροι από το 10% των χρηστών- ο χρήστης θα μετακινηθεί αυτόματα στην επιλογή "Basic Access". Στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης δεν θα έχει «προτεραιότητα» κατά τη διάρκεια έντονης συμφόρησης  του δικτύου της Starlink για το υπόλοιπο του κύκλου χρέωσης, κάτι που θα επιφέρει λογικά πιο αργές ταχύτητες.

Εναλλακτικά ο χρήστης θα μπορεί να αγοράσει περισσότερα δεδομένα για την επέκταση του όγκου δεδομένων που αφορά το πακέτο «Priority Access», με κόστος 25 σεντς ανά GB. Όλα τα δεδομένα που ο χρήστης κατεβάζει τις βραδυνές ώρες μεταξύ 23:00 και 7:00 π.μ. δεν υπολογίζονται στο όριο. Για παράδειγμα εκείνη την ώρα μπορείτε να επιλέξετε να κατεβάσετε νέες μεγάλες ενημερώσεις ενός videogame ή να προγραμματίσετε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας να εκτελούνται όταν όλοι κοιμούνται. Πάντως οι συνδρομητές δορυφορικού internet για τροχόσπιτα δεν μπορούν να έχουν καθόλου πρόσβαση στο πακέτο του Priority Access ενώ υπάρχουν διαφορετικές κλίμακες για όσους έχουν εταιρικό λογαριασμό ή χρησιμοποιούν την έκδοση του Starlink για σκάφη.

Θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση των δεδομένων σας και να επιλέγετε την αγορά δεδομένων προτεραιότητας πρόσβασης είτε από το Starlink app είτε από την ιστοσελίδα της εταιρείας, μέσα από τις επιλογές του λογαριασμού. Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής δίκαιης χρήσης, η Starlink έχει επίσης ανακοινώσει λεπτομερώς τα ανώτατα όρια δεδομένων και την τιμολόγηση του Priority Access για τα εταιρικά προγράμματα.

Η Starlink ισχυρίζεται ότι το διαδίκτυο της διαθέτει "περιορισμένους πόρους" (ρωτήστε την ουκρανική κυβέρνηση) που θα αυξάνονται καθώς θα εκτοξεύει περισσότερους δορυφόρους. Αναφέρει επίσης ότι πρέπει να «διαχειρίζεται το δίκτυο για να εξισορροπεί την προσφορά του δικτύου της Starlink με τη ζήτηση των χρηστών». Όμως τα νέα ανώτατα όρια δεδομένων “προσγειώνουν» την εταιρεία στα ίδια επίπεδα με άλλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, όπως η Comcast, η οποία έχει σήμερα ανώτατα όρια δεδομένων 1,2 TB για πολλούς πελάτες, με πιο όμως περιορισμένη διάθεση. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Επιστρέφουν τα 500+ του εξοπλισμού αν διακόψεις ή μένεις με τη κεραία στο χέρι?
3600 έφυγαν νύχτα από το twitter, τώρα αυτό - ασύγκριτα μεν ενδεικτικά δε. Ο έλον αρχίζει και δείχνει το πραγματικό του χρώμα? Μαζί και το χρώμα της κρίσης που νομίζαμε ότι είναι ήδη εδώ, αλλά έρχεται σε όλο το μεγαλείο της?
Μήπως δεν πούλησα doge όταν έπρεπε και η απογοήτευση μου θολώνει το κριτήριο?

• Like 12
Δημοσ.

1tb τον μήνα, είναι 33gb την μέρα... Μα, 50gb κατεβάζω τώρα με το utorrent και 24άρα γραμμή... Ασε Ελον, δεν μας τα λες καλά...

• Like 4
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, tadegr είπε

στην αρχή μαζεύεις τα γιδοπρόβατα, μόλις  γεμίσει το μαντρί  πρέπει να αρχίσει το άρμεγμα  !!!!!!!!

αυτο είμαστε για τις πολυεθνικές πρόβατα και τίποτε άλλο    

Spoiler

Πες τα ρε φίλε!!! Αλλά να τα λέμε όλα, πήγα εχθες στο μαγαζί του κυρ Νίκου εδώ κάτω να αγοράσω δορυφορικό ίντερνετ για το ΣΚ και του είχε τελειώσει. Είπε θα φέρει από Δευτέρα, οπότε εγώ θα μείνω χωρίς satellite internet για όλο το ΣΚ.

Αναμενόμενο σας κίνηση. Νομίζω όλα τα δορυφορικά έτσι παίζουν. Kαι Κάποια μάλιστα έχουν και όγκο-χρέωση εάν ξεπεράσεις το όριο.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Δημοσ.

κρίμα για εμάς που δεν έχουμε ουτε πρόσβαση σε dsl αλλα ουτε και σε 4g. Μέχρι να πεθάνω θα βάζω mikrotik και ubi πάνω στα βουνά για να έχω ίντερνετ.

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jack124 είπε

Για σύνδεση που με το ζόρι πάει 100mbps 
Γελάω

600+ πιάνει Ελλάδα. Εάν πιάνεις 100 κάτι έχεις σεταρει λάθος.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, tadegr είπε

στην αρχή μαζεύεις τα γιδοπρόβατα, μόλις  γεμίσει το μαντρί  πρέπει να αρχίσει το άρμεγμα  !!!!!!!!

αυτο είμαστε για τις πολυεθνικές πρόβατα και τίποτε άλλο    

image.jpeg.073b4d041fc8dd82ba0a7fc64c8ea0a1.jpeg

Σε παρακαλώ πολύ να μιλάς για τον εαυτό σου. Εγώ είμαι αγελάδα, δεν είμαστε ίσα και όμοια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, jack124 είπε

Για σύνδεση που με το ζόρι πάει 100mbps 
Γελάω

Σε εμενα βγαζει 387 Down 40up που ειδες εσυ με το ζορι 100? Και το εχω αναγκαστικα γιατι εδω που ειμαι ο ΟΤΕ ζηταει 5 χιλιαρικα για να περασει καλωδια εκτος σχεδιου πολεως.

Επεξ/σία από TaxiarhisGR
  • Like 8
  • Thanks 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...