Προς το περιεχόμενο

Αντιγραφή λίστας τραγουδιών απο το winamp

zvarthangalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπειτα από την αγορά νέου PC  χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια

το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής winamp (θα μου πείτε που το θυμήθηκες τώρα αυτό)  το ξέρω ότι ειναι ξεπερασμένο όμως αυτή ειναι μια πραγματικότητα

η απορία μου ειναι αν γίνεται να ''σώσω'' τις μουσικές λίστες που έχω καταχωρημένες στο winamp ώστε να τις μεταφέρω

στο νέο PC υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό; 

Επεξ/σία από zvarthangalos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να σώσεις τις playlists με Control+S, σε μορφή  m3u/m3u8/pls (έκδοση 5.666). Υπάρχει, εναλλακτικά, και το εικονίδιο Manage Playlist (τρεις οριζόντιες γραμμές) στο τέλος του παραθύρου της playlist.

• Thanks 1

Οταν λες "μουσικές λίστες" μήπως εννοείς τα mp3 που έχεις ή έχεις κάνει δικές σου Playlist;  Οι Playlist μεταφέρονται όπως είπε ο accipio,  με μια όμως βασική προϋπόθεση. Να μεταφέρεις κια τους φακέλους με τα τραγούδια στις ίδιες θέσεις και δίσκους όπως τα είχες και στο παλιό και να διατηρήσεις την ίδια διάταξη φακέλων. Αν δεν μπορείς να έχεις τα ίδια γράμματα δίσκων,  αυτό διορθώνεται σχετικά εύκολα. Μην αλλάξεις μόνο τις ενδιάμεσες θέσεις φακέλων γιατί μετά θα γίνει μπέρδεμα.

• Thanks 1

Ναι δικες μου mp3 playlist, δηλαδή αν κάνω copy paste τα αρχεία του παλιού  δίσκου στον νεο δίσκο που ειναι SSD και να τον ονομάσω με το ίδιο γραμμα πχ (D) ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, zvarthangalos είπε

δηλαδή αν κάνω copy paste τα αρχεία του παλιού  δίσκου στον νεο δίσκο που ειναι SSD και να τον ονομάσω με το ίδιο γραμμα πχ (D) ; 

Δεν μπορείς να αλλάξεις το γράμμα του δίσκου συστήματος από c σε d (αν αυτό εννοείς). Αν δεν έχεις δίσκο d στο νέο pc ή θα προσθέσεις έναν δίσκο ή θα χωρίσεις τον ssd (αν έχει αρκετό χώρο) ή θα επεξεργαστείς τις playlist σου και θα αλλάξεις το c: σε d:. Οι playlist είναι αρχεία κειμένου και μπορείς να τις επεξεργαστείς με το σημειωματάριο, οπότε με μια απλή εύρεση και αντικατάσταση θα λυθεί το πρόβλημα.

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ύστερα απο εκτεταμένο ψάξιμο στο επίσημο forum του winamp ανακάλυψα πως υπάρχει εργαλείο ανάκτησης bauckup αρχείων του ίδιου του

winamp που ονομάζεται Winamp Backup Tool

Εδώ ειναι ο οδηγός που ειναι πολυ απλός:  https://www.ghacks.net/2014/07/30/backup-restore-winamp/

Και εδώ το προγραμματάκι: https://www.majorgeeks.com/files/details/winamp_backup_tool.html

Όταν θα κάνω την διαδικασία θα σας πω τα αποτελέσματα και αν όντως δουλεύει σωστά.

Επεξ/σία από zvarthangalos

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ύστερα από αρκετή προσπάθεια να μεταφέρω τις λίστες και τα τραγούδια στον νέο δίσκο αντιμετωπίζω τα εξής

προβλήματα, 1ον όσα αρχεία είναι με Ελληνικούς χαρακτήρες (φάκελοι και αρχεία)  δεν τα αναγνωρίζει τα εμφανίζει με ερωτηματικά (????) και δεν τα αναπαράγει

το winamp, 2ον Αν και έχω το ίδιο γράμμα με τον παλιό δίσκο (C) το όνομα χρήστη στο παλιό PC ειναι C:\Δημήτρης... στο νέο ειναι C:\dimitris τα αρχεία μουσικής

τα έχω μεταφέρει στον C:\dimitris όμως κάποια δεν τα αναπαράγει που ειναι C:\Δημήτρης

δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει, ειναι κάποια που δεν τα αναπαράγει γιατί δεν υπάρχουν καθόλου στους φακέλους αυτό ειναι κατανοητό και λογικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η κωδικοποίηση για τα Μη-Unicode προγράμματα είναι στο Ελληνικά (Ελλάδας);

spacer.png

Επίσης έλεγξε στις ρυθμίσεις του winamp μήπως έχει κάτι για γραμματοσειρά προγράμματος και κωδικοποίηση. Στα forum του προγράμματος αναφέρουν ένα Plugin

https://tixoft98.tripod.com/fontplug.html

Αναφορά σε κείμενο

1) Right-Click in the main window and from the button of the menu choose

Configure Tixoft Font Plug II

2 In the new window that appears click on Setup and then make sure the check box that says

"Enable Font Plug for playlist text(win 9x Only)"

is checked

3) Click on Setup->Fonts

and choose the font you want to display the text in

Επεξ/σία από micos000
  • Thanks 1

Η κωδικοποίηση Unicode ειναι στα Ελληνικά  και η εφαρμογή Tixoft Font Plug II δεν λειτουργεί πλέον

δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο θεωρώ πως έχω εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Ποια έκδοση του winamp βάζεις; Κατέβασα την τελευταία official 5.9.0.9999 και σε κανά δύο Ελληνικά που έβαλα δεν είδα να έχει πρόβλημα.

Δοκίμασες να βάλεις και το Ελληνικό language pack μήπως διορθωθεί; -> https://winampheritage.com/plugin/official-greek-language-pack/222534

• Thanks 1

Δεν έχει πρόβλημα να διαβάζει Ελληνικά απλά όταν ένας φάκελος ειναι γραμμένος με Ελληνικούς χαρακτήρες  μου βγάζει ερωτηματικά και

δεν αναγνωρίζει το αρχείο και δεν το αναπαράγει.

IMG_20221119_192825.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...